Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 07:23 2 818 32

Красимир Манов: Горивата могат да паднат и с лев, ако кабинетът не защитава руския интерес

  • красимир манов-
  • горива-
  • цени-
  • правителство-
  • руски интерес

Отдавна рафинерията на „Лукойл“ трябваше да бъде взета на оперативно управление. За какво по дяволите държим тая златна акция там?, пита експертът

Красимир Манов: Горивата могат да паднат и с лев, ако кабинетът не защитава руския интерес  - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

Цените на горивата се намалиха и то сериозно на международните пазари. Руският петрол спадна на около 52 долара, което е почти на границата на себестойността му. Така че цените по бензиностанциите би трябвало да паднат. Това заяви в студиото на Euronews Bulgaria енергийният експерт Красимир Манов.

Макар че те отдавна трябваше да паднат. Но тук нашето правителство се държи като правителство на Русия, а не на България. Те защитават интересите на „Лукойл“, допълни той.
"Вижте какъв ултиматум ни поставят от „Лукойл“ – ако нашето правителство се пребори те да могат да продават цветните си горива на територията на ЕС, което е изрично забранено и изключено от тази дерогация, която ни дават от ЕС за следващите две години", коментира Манов.
"Това звучи като начина, по който Дявола чете евангелието. Колко хора от Европейската комисия трябва да излязат вече и да им кажат в прав текст. Даже започнаха веднага след изказвания на наши министри, на другия ден от сектор „Енергетика“, да ги опровергават. Това е някакво безобразие вече. И като гледам и самият президент как се държи – тези хора въобще не защитават българския национален интерес", каза още експертът.
Ето и още от думите на Красимир Манов:

Отдавна рафинерията на „Лукойл“ трябваше да бъде взета на оперативно управление. За какво по дяволите държим тая златна акция там? Моето мнение е, че рафинерията трябваше да бъде национализирана, както беше направено в други държави. А тези хора си позволяват едва ли не да ни изнудват тук и да ни поставят ултиматуми. Трябва да се сложи край на това нещо.
Обещанията на „Лукойл“ за плащане на данъци от 700 млн. годишно, Манов определи като прах в очите на българите.

Никой няма да допусне ние да изнасяме по-евтин руски нефт и да правим дъмпинг на цените в Европа. Това са едни измамни приказки на нашия министър. Ако правителството защитава нашия интерес, цените на горивата ще паднат с над лев.
Помните ли какво ни говориха през август? „Без „Газпром“ не можем, ще загинем“. Оказа се, че можем без „Газпром“. Цяла Европа може без „Газпром“. Сега на 5 декември, нещо много важно, влизат в сила санкциите за продажба на руски петрол. В момента Европа е намалила с 93% потреблението на руски петрол. И от 5 декември, който си позволи да продава руски петрол, санкциите са жестоки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    40 14 Отговор
    Никой не успя да накара Лукойл да плаща данъци.Служебният кабинет успя да ги накара да плащат стотици милиони.Това е огромен успех и всички политици завиждат.Бойко Борисов е ощетил държавата с 9 млрд от Лукойл за 12 години и е прибрал 2 млрд подкуп.

    Коментиран от #13, #15

  • 2 Делю Хайдутин

    31 18 Отговор
    Заради тавана на цените Русия ще ни спре петрола и тогава литър ще стане 10 лв.
  • 3 Псевдоексперт

    39 21 Отговор
    е този! Просто най обикновен хрантутник!
  • 4 соломон напасания

    37 15 Отговор
    Кой е тоя гащник на снимката ?Експерт ! Ами че те в България са 6,5 млн. експерти ..... Даже в сайта всички са ......
  • 5 Някоя си

    35 7 Отговор
    Цените ще спаднат едва когато се спре картела на търговците....и се усигори истинска конкуренция .....всичко останало свързано с Русия е чисто и просто пропаганда и прах в очите 😉

    Коментиран от #16

  • 6 Копейката нали спечели 50%!!?

    11 14 Отговор
    Що не прави правителство.И да Възроди България?
  • 7 Пламен

    22 22 Отговор
    България е единствената държава която плаща данък русия и за това е най мизерната в ЕС. На българите така им харесва.
    Румъния отдавна изгониха лукоил
  • 8 Само питам

    15 0 Отговор
    Горивата "ДА", а Камъните, кога ?
  • 9 един

    19 22 Отговор
    Кабинетът защитава руските интереси и интересите на една комунистическа клика,начело с Радев,Борисов,Пеевски,Доган,Гешев и пр.!

    Коментиран от #12

  • 10 Някой

    28 5 Отговор
    Мишок, не можеш да обвиниш държавите от ЕС, че работят в руския интерес. Защо там цените на горивата не са по-ниски от тези в България?
    Или, важно е да се говорят небивалици, че избори идват?
    Да те светна, хората не са чакт отлкова прости, колкото на теб ти се иска. Има и много разумни хора, които виждат кой е виновен за сегашния бардак в държавата. Той търпи, търпи, но до едно време.
  • 11 тоз пък и той

    17 10 Отговор
    вижте какво господин пошман професор горивата могат да паднат с повече от лев независимо кой интерес защитават политиците всичко зависи от рекета им над народа !!! а кой каъв интерес защитава няма нищо общо но вие платените марионетки на чичко сорос не ги разбирате тия работи блеете каквото ви наредят !!!
  • 12 Мне

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    Кабинетът защитава свръх цената благодарение на която влизат много повече пари в хазната.Правим си инфлацията да имаме да раздаваме пари,та много да ни харесват
  • 13 един

    10 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Много ти се иска някой да ти вярва на лъжите,но няма такива будали!Първо,данъци Лукойл взе да плаща при Асен Василев,и второ,Лукойл обеща да внася 700млн.лв. данък печалба в хазната,но само при положение че изнася горивата си в ЕС и Турция!Това няма как да се случи защото има наложени санкции за внос на руски петрол!Лукойл може да произвежда горива само за българския пазар!Предвид тия обстоятелства, твърде е възможно Лукойл занапред освен тия 700млн. да не плаща и данъка който Асен Василев договори с рафинерията,т.е. старото положение-Лукойл не плаща никакви данъци у нас!
  • 14 СЗО

    24 1 Отговор
    Цената на горивата отдавна трябваше да е паднала с 1 лев. В пика на увеличението цената на пертола, сорта Брент беше около 120 долара. Сега е 84 долара.....ама нали си нямаме монопол....
  • 15 СЗО

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Засега никой не е накарал Лукойл да плаща данъци, а само да обещае че ще плаща....
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някоя си":

    ЕДВАлиПАЗАРНАИКОНОМИКАе
    НЕсевръзвайтеГОРИВАТАнещепоевтинеятащесеПОВИШАТ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Абе....

    11 5 Отговор
    Ако падне цената, кой ще плаща горивата за танковете в Украина. Сега ги плащаме ние.
  • 19 Геша

    16 9 Отговор
    Настройвайте още народа против Лукойл.Накрая ще останем и без рафинерия и след това и без централи.И край с бургаска и старозагорска области ,а вие ще лапате краварския .....й. Че и ще ви го подават скъпо.
  • 20 Лост

    11 6 Отговор
    Като е такъв специалист,защо не си ги внасяме от ЕС за без пари.Че даже и да ни ги подаряват.
  • 21 ами

    10 0 Отговор
    дизелът в Германия струва средно 1,9 евро...
  • 22 Артилерист

    14 9 Отговор
    Този не си крие, че е платен американски пропагандатор. Говори злобно също като Асен Василев, когато спряха руския газ. Тогава и той много самодоволно (ербап, курназ, както казва народа) обяви, че били осигурили досатъчни количества, но като го попитаха за цената взе да се съвсем кокори, като че ли не разбира въпроса и чак на третия път смотолеви гузно: "20%". Защото знаеше,че това не е истина. Цяла Европа го закъсва с горивата, вървят масови протести, а гореобявеният "експерт", се изсилва, щял да мине без Лукойл...
  • 23 Тракиец🇩🇪🇯🇵🇮🇹🇺🇦🇮🇷🇧🇬

    7 5 Отговор
    Еее в НС е бъкано с ДС АГЕНТИ ОТ БКП - рамадан аталай -най яростния ятак на държавна сигурност на БКП който защитава руските имперски амбиции в България и ЕС , цялата организирана престъпност от ДПС БСП и ГЕРБ защитават руските комунистически олигархични интереси в Бг и ЕС . Бъкано е с ченгета комунисти на всякъде - министерски съвет , НС , ВАС, ВСС , прокуратурата , КС , академичните общности , БАН медии , журналисти ми-сири, анализатори и прочие БКП сг-ан и из-мет всичко където и да се разровиш е БКП и тяхните уро-дливи крадливи безродни отрочета . Как искате да се оправим и да живеем нормално? КРИБ БСК АИКБ - картели на олигархията от комунисти, институциите комуняги, президента болшевик и кремълски иб-рик—- няма оправия. Народа е болен от тази червена чу-ма, дори и м-а-нгалите които развъдиха гласуват за тях, за това махат и машините и вкарват пак хартията
  • 24 1302

    14 2 Отговор
    Хе, хе, те и ГЕРБ щяха да свалят с цените с 1 лев, като спечелят изборите, ама вече 2 месеца - нищо.
    Авторът по-добре да не се изказва по теми, които не разбира.
    Цените на горивата в България са ниски, едни от най-ниските в Европа.
    България няма проблем с цените на горивата, а има проблем с цената на стоката "труд". Заради този основен проблем територията се обезлюдява. И така ще бъде, докато не се осъзнаем кой ни е основният проблем.
    Всеки псевдо-експерт се е вторачил в цените на горивата, а не вижда, че литър прясно мляко преди 6 месеца беше 2 лева, а сега е 4.
    Глупаци
  • 25 __!__

    7 0 Отговор
    Така приказва човек който се е продал за 5 лева.И няма смелостта да си загуби столчето на хранилката за да промени нещо към добро.
  • 26 Васил

    10 1 Отговор
    При тази цена на петрола бензина отдавна трябваше да е под два лева без отстъпката от 25 стотинки. Само че у нас не е изгодно да се продава евтини горива защото нищо нищо не влиза в държавата. България е данъчна държава а не държава с икономика.
  • 27 Радостин

    8 1 Отговор
    А ако защитаваме американски интереси фалираме като държава

    Коментиран от #32

  • 28 гост

    5 0 Отговор
    Ти си един голям цъ........вул.
  • 29 м-р

    4 0 Отговор
    Делчев и Златев се отчитаха на Мутрата от Банкя и Златев направи ВЕЦ всичко е МАФИЯ
  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Лекарствата животоподържащи от складовете в бг вече са в русия!!!!!!!!щото имат нужда от тях...Та, така спазваме ембаргото......срещу русия в бг!!!!За да не съм голословен ще напиша ТЕРТЕНЗИФ КОмби,да кажем.Мога и още да напиша.
  • 31 Аз ли не схванах

    0 0 Отговор
    Щом лукоил е виновен за високите цени къде са останалите вериги бензиностанции от,, ЕС,, като омв, шел, ромпетрол и др. Та поне от тях да купуваме по евтино, или картела си е държавния рекет
  • 32 Какво

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Радостин":

    Какви американски интереси правят горивата в България скъпи да съобщи този умен т0рол.Газпром и Лукойл да не би да са станали американски и Кремъл да е заменил Белия дом и Москва да е станала столица на САЩ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол