Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 07:48 10 508 18

Антон Тонев, ПП: Борисов отдавна е постигнал съгласие за съставянето на кабинет

  • антон тонев-
  • бойко борисов-
  • съгласие-
  • правителство

Аз съм напълно наясно, че колегите от БСП осъзнават в чия услуга в момента действат. Те действат в интерес на ГЕРБ. Постигнали са такова съгласие, коментира депутатът от ПП

Антон Тонев, ПП: Борисов отдавна е постигнал съгласие за съставянето на кабинет  - 1
Снимка: Нова телевизия

Има една стара латинска сентенция, че който иска мир се готви за война. Тоест ние трябва да сме готови за избори, ако искаме да управляваме стабилно и дълго или България да има такова управление. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от ПП Антон Тонев.

Няма нищо по-добро за нашата страна от едно устойчиво управление, което да разполага с дълъг хоризонт, за да може да изпълни своите политики и да отчете резултатите на редовни парламентарни избори. За съжаление динамиката в международната и вътрешната обстановка не позволява това нещо, каза още депутатът от ПП.
"Истинската битка през 2023 г. ще бъде изнесена в изборите за местна власт и ако има парламентарни избори, те някак си ще минат в сянката им. Всички трезвомислещи осъзнават каква реална сила е това да имаш местна структура, да владееш малка община, за можеш да налагаш, понякога макар и силово, своята политика", коментира Тонев.
Той допълни ,че" идеята на Бойко Борисов за програмно правителство до местните избори трябва да бъде обсъдена в партията. Ние нямаме официална позиция по нея. Смятам, че г-н Борисов разполага с достатъчно гласове, без да са му необходими като подкрепа гласовете на ПП и ДБ и той трябва да направи така, че да ги събере и да ги използва в своя подкрепа. За него ще бъде здравословно, ако ние под формата на градивна опозиция, донякъде легитимираме едно такова мнозинство. Ако ние се включим, макар и с подпис, по някои политики на ГЕРБ, това донякъде ще замаже общата картинка на политическия процес в България, макар и за такъв кратък период".

Ето и още от думите на Тонев:

Борисов трябва да излезе и да каже с кои сили е постигнал съгласие. По гласуването е видимо, че още от избора на председател на НС, такова съгласие отдавна е постигнато.
Ние заставаме зад всеки, който би подкрепил нашите 16 политики, с които сме се явили на избори.

Чрез промените в изборния кодекс се тества общественото мнение. При липса на силна реакция срещу, е възможно да видим и предложение за т.нар. хартиено правителство. Дали с първия, дали с някоя от партиите, които могат да получат трети мандат, има такива възможности, предвид много добрата колаборация и единомислие при гласуването на промените в Изборния кодекс. ГЕРБ предлага, БСП подкрепя без коментар, БСП предлага, ГЕРБ подкрепя без коментар. ДПС предлага – и двете партии подкрепят без коментар. Силите на общо мислене вече са се случили и ние просто трябва да наблюдаваме процеса в следващите месеци.
Аз съм напълно наясно, че колегите от БСП осъзнават в чия услуга в момента действат. Може би на много от тях това не им харесва, както на г-н Божанков, който е някъде по света, но никой не знае къде. Явор Божанков, който гласува против мнението на своите колеги от БСП. Те действат в интерес на ГЕРБ. Постигнали са такова съгласие.
Осъзнавайки неудобството, което биха изпитали в един бъдещ момент, на тях са им необходими такива причини – малки скандали, малки факти, с които да отместят общественото внимание от това какво се случва точно сега.

Кодовете се намират в ЦИК. Знаят се къде са, как се заключват, подписани са с индивидуална карта на всяка една секционна избирателна комисия и всъщност няма такава тема. Никой не може в България да ви даде нещо, което го има, знаем къде е и може във всеки един момент да бъде проверено.

Правителството, което ще предложим ще бъде на малцинство. На ПП и на ДБ, ще търсим подкрепа от всички партии, с изключение на ГЕРБ и ДПС. Въпросът за „Възраждане“ е труден, защото те не застанаха плътно до ГЕРБ и ДПС за Изборния кодекс и ние можем да търсим подкрепа от всяка една партия, когато става въпрос за политика.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    40 21 Отговор
    Не ви щем управлението.За няколко месеца нанесохте щети за векове напред.
  • 2 оценка

    40 22 Отговор
    Да управлявате стабилно и дълго, означава да вкарате България в стабилни дългове за стотици години напред.
  • 3 костов

    12 20 Отговор
    БОРИСОВ КАК ЩЕ Е В КООЛИЦИЯ С СОКОЛА доста време му се заканваше
  • 4 ГЕРБ

    33 26 Отговор
    Вие никога повече няма да се доближите до власт.ИЗМАМНИЦИ
  • 5 Ама ние

    32 13 Отговор
    изобщо не сме изненадани за БСП.Отдавна знаем,че ГЕРБ и БСП са в таен брак.Силно изненадани сме от поведението на Р.Радев.Какво става с него?

    Коментиран от #16, #18

  • 6 док

    13 5 Отговор
    Шен и Ген си правели майтапи с България.
  • 7 Антон Тонев П П?? Кажи какво съгласие е

    13 3 Отговор
    Постигнал ГЕРБ!! С кой, Явно или тайно??
  • 8 Хаха

    18 13 Отговор
    Тонев от пп - пълен п(ляв долен).
  • 9 Рибар

    18 18 Отговор
    Върнете хартията !!! ИСКАМЕ СИ ХАРТИЯТА !!!
  • 10 Бамбука

    19 6 Отговор
    Герб, ДПС, БСП - любов и омраза. От трибуната на НС Борисов беше заявил че Доган го е поръчал. Нинова приканваше Борисов на двубой. Циркове на гърба на народа. Омраза да, но любовта към баницата ги обединява.
  • 11 УРА,, Ура

    18 7 Отговор
    Не виждам начин хартиената коалиция да не се събере. Тях ги обединяват парите и партийните им интереси. ОЧЕВАДНО е, че БСП са свършили парите и сега са навити на всякакви оферти, независимо от кого, за да оцелеят.

    Коментиран от #12

  • 12 Парапетков

    18 9 Отговор

    До коментар #11 от "УРА,, Ура":

    Бсп са свършили парите??! Можеее затова пък пепетата и де -билите си напълниха гушите за няколко месеца така както Бойче не успя за Три Пълни мандата. Харвардите одраха народа а герб имаха някаква мярка. Доста се построи при тяхното управление. При киретата е ясно ....след нас и потоп.
  • 13 Гражданин на РБ

    5 4 Отговор
    Правете струвайте но с ДПС НИКАКЪВ ОРТАЛЪК. Настрани от тях
    Те са като цироза,
    коварни и подли.Който се е опрял до тях и е изгорял. Двулични алчни. Троянски коне в страната.Крайно време е да бъдат напълно изолирани от яслата и ще се разаднат
  • 14 Ти да видиш!

    6 2 Отговор
    Всички са ЛЕВИ!Герб,ДПС,СДС,БСП,,Възраждане,BG възход,и всички останали без ДБ и ПП.Всички са от матрицата БКП-ДС.Стига заблуда и цинизъм от вашите гнустни уста!!!
  • 15 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ

    6 2 Отговор
    ДПС са противоконституционно движение създадено от Бкп-Дс!Тяхното съществуване е неистинско,защото ТО е създадено за етнически репресии спрямо негодуващите от бкп-дсДОКАЗАНО!!
  • 16 Чекмедже и портмоне

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ама ние":

    Искаш да кажеш, че тайнствената дама (Мата Харова) от стаята на Боко е Корнелия? Не бих се учудил! Парите събират и заклети врагове!
  • 17 САЩ се провалиха с Киро Просто Петков

    2 0 Отговор
    Нищо стабилно няма с ПП, още по-малко, дълго. Разруха и лъжи, това могат само ПП.
  • 18 Никого повече делтата на ПП и Киро прост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ама ние":

    ПП бе в коалиция с БСП, тогава бяха ОК. Докато не лесна истината, че ПП командва, изнудва и действа тайно от коалиционните си партньори. Асен Василев фалита, да си купи Гинкогробулин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол