Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 07:54 1 874 35

Цветелина Пенкова за Шенген: Много ясно трябва да заявим, че това е дискриминация

  • цветелина пенкова-
  • шенген-
  • българия-
  • влизане-
  • дискриминация

Има ясно становище от 11 години, че ние сме изпълнили всички технически изисквания за Шенген, казва евродепутатът

Цветелина Пенкова за Шенген: Много ясно трябва да заявим, че това е дискриминация - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

Плакатите с надпис „С гласа си подкрепям тероризма“ по вратите на евродепутатите, гласували против декларацията, провъзгласяваща Русия за терористична държава, са една провокация по отношение на много ясна позиция.

Това каза пред Euronews Bulgaria евродепутатът Цветелина Пенкова от БСП и Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП.

Не съм видяла лично дали това е факт. Важно е да подчертаем каква беше логиката за това гласуване, допълни тя.

"Когато тава въпрос за такъв тип позиции е редно да се мисли в малко по-дългосрочен план. Излизането с такава позиция, въпреки че тя няма обвързваща правна стойност се създава усещане, че затваряме вратата за какъвто и да е тип преговори и дипломатично разрешаване на конфликта", каза още евродепутатът.
Тя допълни още, че по-агресивното поведение от страна на Европа всъщност създава предпоставки за продължаване на този конфликт и за повече жертви. Затова не мислим, че трябва да се върви по този път, а напротив – да се настоява за по-бързо дипломатично решаване на конфликта. Позицията ни по отношение на военната помощ за Украйна е сходна на това, което казах.

Ето и още от думите на Цветелина Пенкова:

Никой не оспорва факта, че Русия в момента е агресор и по всякакъв начин да се вземат мерки да бъде спряно това поведение. Да бъде сложен край на военния конфликт в Украйна.
Няма нито една официална позиция на трите държави – Швеция, Австрия и Нидерландия, по отношение за членството на България в Шенген. Те изразяват своите притеснения, за които в момента се вземат мерки по всички канали, които ние имаме.

Има ясно становище от 11 години, че ние сме изпълнили всички технически изисквания. В момента става въпрос за правата, които българските граждани имат. Много ясно трябва да заявим, че тук става въпрос за дискриминация. Имаме право да бъдем в Шенген.

Според евродепутата казусът с износа на преработен руски петрол от "Лукойл" е правен и няма ясна дефиниция относно забраната за внос на петролни продукти по море.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фон дер Лайн

    16 4 Отговор
    Оплачи се на арменския поп!
  • 2 Трскиец🇮🇹🇧🇬🇮🇷🇺🇦🇯🇵🇩🇪

    13 21 Отговор
    Защо берем такъв СРАМ с подобни бо-клуци като тая комунистка направена на евродепутат ? Първо с нейния глас против това че Русия спонсорира тероризма ТЯ ТАЗИ ПА-ЧА ПОДКРЕПЯ ТЕРОРИЗМА И НИ СРАМИ! Второ- никой в България нормален човек не иска в Шенген а тая ПА-ЧА отново ни набутва там където ще страдаме . Всички от БСП се раждат и виреят с една единствена цел - ДА УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ДЪРЖАВНОСТ ЕТНОС ДОКАТО КРАДАТ И С ГЪ-ЗА СИ

    Коментиран от #17

  • 3 Бамби

    22 2 Отговор
    И като заявим - какво? Ще ни приемат ли? И дали само тези 3 държави са против или изразяват негласното мнение и на други?
  • 4 Дада

    18 6 Отговор
    А м-а Цветелино ти пита ли народа чрез референдум дали иска Шенген м.а бо-клук комунистически па-разит
  • 5 Бг комунистите си го получиха

    12 2 Отговор
    И там ли ви надушиха??
  • 6 даа разбира се

    19 3 Отговор
    ама разбира се че е дискриминация инглизите не приеха еврото през годините когато се водеха в ЕС унгарците си бичат още на форинти а ние трябва да зарежем лева еми да дискриминация е !

    Коментиран от #11

  • 7 волан

    12 3 Отговор
    Елън Тръск: Не ни трябва да бъдем в Шенген.
  • 8 Историк

    6 12 Отговор
    Не другарко, декларацията е директно заявление, че Русия е терористична държава с фашистки режим начело. Каквато е всъщност. Но, то от партия приемник на комунистическия режим в България не може да се очаква друго.

    Коментиран от #14

  • 9 Верно ли

    19 2 Отговор
    За да има ефект от такава "заявка", предлагам да спретнем един прайд пред ЕК, полуголи и екипирани с всякакви джинджурийки от някой сек.шоп - така със сигурност ще ни забележат, а още по-сигурно е, че ще ни приемат :))) Ооо, забравих - и плакатчета, изобразяваши Путин като фашист :))) Може да замолим и за няколко бустера - разбрах, че Урсулица е поръчала доста и имало излишни!

    Коментиран от #12

  • 10 Добре работят там явно

    6 8 Отговор
    Бсп фракцията в европарламента почва да ме съмнява че получават директно финансиране от режима на путин
  • 11 Солей

    4 11 Отговор

    До коментар #6 от "даа разбира се":

    "унгарците си бичат още на форинти" Шенген няма нищо общо с приемането на еврото, но нали опорките трябва да вървят ... А унгарците много обичат форинти, но май още повече обичат еврото, като гледам квиченето на Орбан.

    Коментиран от #31

  • 12 .....

    4 10 Отговор

    До коментар #9 от "Верно ли":

    В един пост изброи целия репертоар на руското пасольство. Бива ли така? :)))) Сега какво ще пишеш цял ден?
  • 13 элфой

    8 1 Отговор
    евродеПУТатКАТА Цветелина Пенкова
  • 14 Верно ли

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Хахахаха, е да, иначе те "цивилизованите почитатели на европейските ценности" просто взривяват разни потоци, ама това е демократично :)))
  • 15 Верно ли

    5 0 Отговор
    "...пасольство..." :))) Ако за теб това е репертаор на руското посолство, а не твой личен, направо си заслужаваш начина на живот, дето си го водиш!

    Коментиран от #19

  • 16 Цветелина Пенкова??? Какъв Шанген, като

    6 2 Отговор
    Държавата се Управлява от Мафията, ГЕРБ, ДПС и Ченгетата от ДС!! Няма да, има скоро Шанген!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Чекмеджан ефенди

    7 2 Отговор
    Ааааа не е дискриминация. Дискирминация е ако става дума за гей общонстта, ако става дума за цвета на кожата, за външният ти вид. Това тяхното е чист НаглоСАКсонска наглост.
  • 19 Мутрофанова

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Верно ли":

    "Ако за теб това е репертаор на руското посолство, а не твой личен," Колко трябва да си изпаднал, за да плещиш такива дивотии и да ги мислиш за "лични"? :)))))

    Коментиран от #25

  • 20 Макс

    5 4 Отговор
    Подкрепящите тероризма нямат моралното право да говорят за дискриминация.
  • 21 Алооо

    9 1 Отговор
    Нищо не сме изпълнили. Ние сме, като пате в кълчища. По границата ни, открай време няма никакъв контрол и контрабандата върви с пълна сила.
  • 22 европеец

    4 5 Отговор
    БСП чрез евродепутатите си отново бутна България в пропастта .Бълг. народ не е дорасъл за ЕС . Нивото на дълголетницата БСП и юношата бледен Възраждане е еднакво.

    Коментиран от #32

  • 23 и все пак

    8 2 Отговор
    в ЕС надделя колонизиращия рефлекс на западните държави

    ...всичките етикети за права на човека и дрън дрън се изпаряват след като демонстрират по брутален безпардонен начин двойният стандарт като отношение към източноевропейците ......

    да си проевропеец не означава да си послушко на западните колонизиращи мераци ---- а да се бориш и устояваш общи принципи ---- с тормоза да Българи в СМ ясно се вижда, че общите принципи са само за пред медиите....правата на човека на един французин все още нямат нищо общо с правата на човека на един Българин
  • 24 Ван дер Любе

    4 3 Отговор
    Основният проблем на България е корупцията и липса на върховенство на закона. При това положение никой няма да ни пусне да продаваме европейските интереси.

    Коментиран от #27, #33

  • 25 Верно ли

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мутрофанова":

    Кое не е лично, бе? Не се ли опитаха да ни принудят да се дупчим с някакви тестови препарати? Не ни ли набутват всеки ден нови извратености? Не се ли излива ежедневно някаква словестна по.ия срещу един народ? Или ти живееш в някоя паралелна реалност, населена с розови еднорози?
  • 26 Полковник РУМНО

    2 2 Отговор
    Цвете, хубава млада българка си, но ти липсва житейски опит. Нормално и аз на времето на твоите години бях "зелен". И така, младо момиче ЕК няма да ни пусне в Шенген докато не се оправи проблема с мигрантите и граничната бразда. Страхуват се! Казал съм: Връщане на гранични войски, заставата, граничари, граничарски кучета и необходимите съоръжения за граничната бразда, така както беше при социализма. На времето пиле не можеше да прехвръкне ,какво остава за човек. Това е.
  • 27 Полковник РУМНО

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ван дер Любе":

    Каква корупция, какви 5 лева? Ти какво си мислиш? Европа няма корупция ли? Има и е далеч по голяма от нашата, но при тях СМИ не дават такава висока гласност. Във САЩ също. Гледай ам.филм "Абсолютната власт" за да ти пресветне нещо в мозъка. Казах, гранични войски и нещата заспиват. Всичко, ще си дойде на място. Да, ама не нали? Само приказки. Това е.

    Коментиран от #34

  • 28 генчо

    2 0 Отговор
    нищо не сте изпълнили ако под технически има в предвид табелки по границите и по летищата да това са го направили.
  • 29 Ддд

    1 1 Отговор
    Какъв шенген, нас трябва цялата държава под карантина да ни поставят никой да не влиза никой да не излиза, иначе нашата корупция ще унищожи планетата
  • 30 ИНЖ

    1 0 Отговор
    Много ясно трябва да заявим, че сме "гола вода", "пробита" държава и няма какво да се сърдим като "малки деца"....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Иди на

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "европеец":

    прайда да се порастушиш. Никаква полза няма от гейския съюз, само вреди. Чист мазохизъм е да припяваш такива мантри.
  • 33 Верно ли

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ван дер Любе":

    Малеееййй, те европейските интереси стока ли били??? Ти да видиш...
  • 34 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Полковник РУМНО":

    Причината, да не се пуска БЪЛГАРИЯ в "Шенген", се нарича - руското пристанище Росенец...и руската база Камчия!
    Копи-пейст: “..........В мoмeнтa Рoceнeц e дe фaктo бългaрcкa тeритoрия, oкупирaнa oт руcнaци, oхрaнявaнa oт руcки гaрдoвe oт “Лукoмa” и бългaрcки oт “Ипoн”, кoятo нe ce кoнтрoлирa нитo oт Грaничнa пoлиция, нитo oт кoятo и дa билo влacт. Дaли eврoпeйcкитe държaви щe тoлeрирaт дългo тaзи прoбoйнa в Шeнгeн прeдcтoи дa нaучим. Cъдeйки пo рeaкциитe нa Хoлaндив и Финлaндия нa бългaрcкaтa кaндидaтурa зa Шeнгeн, “eрaтa нa cъмнeниeтo” нe e oтминaлa в иcтoриятa." ...................................................................................... Другият прoблeм, че ocвeн eмигрaнтитe, и турcкитe изceлници oт Бългaрия, кoитo ce урeдихa c двoйнoтo грaждaнcтвo, c хиляди щe нaлaзят мoмeнтaлнo в Eврoпa...,тaкa чe щe пoчaкaмe eднo нaй-мaлкo 30 гoдини зa "Шeнгeн"...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол