28 Ноември, 2022 13:08 2 798 75

Нинова: Президентът Първанов събира партии за ново ляво обединение

  • корнелия нинова-
  • георги първанов-
  • партии-
  • ляво обединение

"Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи, каква характеристика на модерното ново ляво се търси в един такъв формат. Засега идеи не сме чули. Що е то новото ляво, как ще се развива. Не сме чули и прочели, но чуваме ултиматуми към нас, заклинания и организационни въпроси", заяви Нинова

Нинова: Президентът Първанов събира партии за ново ляво обединение  - 1
Снимка: Нова телевизия

"Президентът Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ - Румен Петков, "Изправи се БГ"- Мая Манолова, "Движение 21" - Татяна Дончева, "Българска прогресивна линия" - Краси Янков, "Нормална държава" на Кадиев и МИР на Симеон Славчев", обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.
"Виждаме, че това са председатели на партии, всички бивши членове на БСП", заяви лидерът на БСП.
"Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи, каква характеристика на модерното ново ляво се търси в един такъв формат. Засега идеи не сме чули. Що е то новото ляво, как ще се развива. Не сме чули и прочели, но чуваме ултиматуми към нас, заклинания и организационни въпроси", заяви Нинова, цитирана от Dariknews.bg.

"Всички тези наши бивши другари са напуснали БСП преди нашето ръководство на партията, при други ръководства-. Правя тази уговорка, защото виждаме, че част от претенциите днес са към нас като ръководство", заяви Нинова и изреди кога посочените лидери са напуснали редиците на левицата.

Ние като ново ръководство от 2016 година насам положихме усилия да върнем тези наши другари към общата лява политика. С АБВ бяхме в обща коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент, с Татяна Дончева направихме опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условие да си променим името на партията и да станем БСП-21, неизпълнимо условие. За Мая Манолова работихме за кмет, цялата софийска организация, тя ни напусна, след като не спечели изборите за кмет. Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент, т. е. ние положихме всички усилия да съберем тези субекти, които в годините са напуснали БСП, откъснали са БСП, за да бъде отново заедно и силни", заяви Нинова.

"БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси обединение в ляво, стигали сме дори до коалиция от 26 партии преди година и половина. За нас тази тема е много важна, всеки опит за обединение в ляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва", заяви Нинова.

Днес се обръщаме към тези наши бивши членове на партията, напуснали и създали свои субекти: Върнете се в БСП! Подновете си членството в БСП, заповядайте обратно, за да можем с капацитета на всички да търсим обединение и сила вляво", призова лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Каним всички в БСП да си възобновят членството, заяви Нинова.

Изчакахме да видим тези декларации, да постъпят официално и да видим дали преместваме официално конгреса от февруари през декември. Информираме ви, че до този момент официално на "Позитано", както си му е редът, по устав, са постъпили 6 декларации, неофициално знаем за още 17, но не са дошли. Тоест общо 23 от общо 296 организации", съобщи Нинова и допълни, че за да бъде сменена датата на конгреса от постъпването на декларацията до конгреса, трябва да има 15 дни.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа да коментира решението на Софийска градска прокуратура да се самосезира във връзка с нейни изказвания и на депутата от левицата Георги Свиленски за машинното гласуване и кодовете за машините. От прокуратурата ще възложат и проверка на ДАНС по случая, съобщиха от държавното обвинение.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обединение

    17 6 Отговор
    на поразпиляното БКП ! За протестиращите е бил юмрука , грешен прочит на българския народ !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахахохохо

    26 10 Отговор
    Партизанските чети се множат..ДАНС трябва да ги следи тия да не взривят Александър Невски..

    Коментиран от #5, #31

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 14 Отговор
    Това рубладжийско нищо гоце трябва да е в затвора заедно с алкохолика руми и цялата им бандата, също: буци, кури, крадеф, доги и издрусания чалгар и шайките им! За копейко ди трябва бесило, веднага!‼️
  • 5 Последния Софиянец

    22 11 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахохохо":

    Друго не могат пияните червени кхмери! Само терор и разруха!
  • 6 Варна

    36 6 Отговор
    Тая е паразит по нищо не отстъпващ на селянина от Банкя
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 такаето

    20 5 Отговор
    казахме ви че боко и доганя се връщат на власт
  • 9 Милионерът

    23 4 Отговор
    Седефчов от Сирищник !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бамбука

    30 8 Отговор
    Има защо Нинова да се притеснява. Новите стари от БСП могат да се обединят и да я изместят с успех от "хартиеното" трио. Каква житейска "несправедливост" само. Толкова много да се подложи на Борисов и Доган и накрая да и подложат динена кора.
  • 12 Омерзен

    28 10 Отговор
    Корнелко,МизйискоТроянова Кобило,Ти съсипа БСП и ние,членовете с много по-дълъг стажнняма да ти го простим никога!
  • 13 Петров

    3 2 Отговор
    Само WSWS ! Друго ляво няма

    Коментиран от #45

  • 14 Какво чакате БСП-то? Предлагайте го!

    12 1 Отговор
    ....има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......
  • 15 Вълк единак

    18 4 Отговор
    Президентът Първанов събира овце и говеда.
  • 16 Петров

    4 3 Отговор
    World Socialist Web Site това е истината, другото е шменти капели
  • 17 чрез обединяване към ОБЕДНЯВАНЕ

    12 5 Отговор
    Ндаа ,и от това - нищо няма да излезе (ама - голямо НИЩО) ! ПП. Що го величаете Гоце , като Президента Първанов ?! Бивш - да , щото настоящ е друг плъшок - румен един такъв. Знаем , че и той се напъва да "обедини лявото . А па хората ви викат - Айде у лЕво ,разбойници ! Изобщо - колчем червените поискат (нещо) да обединява - хората автоматично започват ДА ОБЕДНЯВАТ !
  • 18 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    12 4 Отговор
    Само това е верният ход, друг няма

    Коментиран от #23

  • 19 ха, ха, ха

    17 6 Отговор
    Сега Първаниов ли стана "новото лице"? Е вече няма начин да не се затрият!
  • 20 1221

    16 3 Отговор
    Напълно безполезно упражнение!
  • 21 Нинова

    4 5 Отговор
    Кога ще поканите лектори от WSWS от САЩ? Колко още ще чакаме, в Турция и Македония даже бяха лятото, но България я пропуснаха
  • 22 България

    22 1 Отговор
    Има само един президент!
    Другите са бивши и трябва да им се отнемат всякакви права, като на действащ президент!
    Ще живеят по правилата, по които живеят всички българи!

    Коментиран от #47, #56

  • 23 ха ха ха

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "50-60 лв от бюджета на всеки гласувал":

    Прав си. Какво са за тяхната многомилиардна банка ...

    Коментиран от #25

  • 24 Хохо Бохо

    16 6 Отговор
    БСП-то си отива...
  • 25 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "ха ха ха":

    Абе за нас бе човек, не за тях
  • 26 Тази импексова

    8 4 Отговор
    Да не е собственичка на лявото политическо пространство, завила на дясно с ляв мигач ?
  • 27 Нинова

    5 1 Отговор
    Кога ще поканите лектори от WSWS от САЩ? Ако пари нямате за зала, ние ще си я платим жена..... Да ви обяснят и на вас какво е ляво.
  • 28 кире

    7 0 Отговор
    Гоце, сприсе и си харчи голямата песия
  • 29 Вие сте бунаци!

    7 3 Отговор
    Събират куцо и сакато в ляво. Тоест политически леваци!
  • 30 Що не мислите бе Нинова

    4 0 Отговор
    50-60 лв от бюджета на всеки гласувал. Всички до един пенсионери ще гласуват и благодарни ще ви бъдат даже ! Тъпи ли сте или много тъпи а?
  • 31 жоро

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахохохо":

    браво, добре казано
  • 32 Хасковски каунь

    6 4 Отговор
    Корнелия трябва да изчезне.

    Коментиран от #50

  • 33 Илиева

    10 2 Отговор
    Ееее,Нинова си е Нинова🤮Не й мига окото,като върти интригите…Коя е тя та ще кани Първанов,Дончева,Манолова обратно в БСП??Нима тя не разбира,че всичко това се случва поради нея?Тези хора нямат проблем с партията,а с нея.С г-жа ЛЪЖА.Тя доведе БСП до това дъно и има наглостта да се явява обединителка.Каква наглост.Изброените от нея са хора с биографии за разлика от г-жата…Нали не си вярва,като ги плещи тези тъпотии??Ще рипне Първанов да кацне на Нинова…Ха,Ха,Ха…..Обединение да,но без Нинова!Нова БСП с нова ръководство и чак тогава разговори за нова левица.Паскалев го каза много ясно,но Нинова се прави,че не е чула и тя предлага да води бащина дружина пак..Нама да стане!Ново ляво ще има и то без Нинова,но с БСП!
  • 34 Тома

    12 1 Отговор
    Агент гоце като гледа какви милиарди пристигат в България му текат лигите.И той като всеки политик иска с дясна ръка в ляв джоб да сложи някое и друго милионче
  • 35 НЯКОЙ

    9 1 Отговор
    Леваците като не се разбират, от това следва тотално объркване на и без това обърканите им избиратели! Очаквам след БСП1 и БСП2 младите да направят БСП3 и каквото сабя покаже ! Приятно е да гледаш как комунистите ще се избият помежду си ! А и Станишев с Елена Йончева от Брюксел ще внесат допълнително европейска идеологическа струя ! Така че Нинова няма да я спасят хартиените бюлетини - времето и изтича - само създаде хаос в парламентаризма и даде възможност на новия си враг Радев да обсеби властта !
  • 36 Коментар

    6 3 Отговор
    Не, благодаря другарко, или по скоро мисис Нинова!
    Повече евроатлантици в парламента от текущия вид (герб, бсп, дпс, пп, дб, Янев и др.), не искам да видя!!!
    Ако щете пет нови леви, средни и десни обединения си направете, ако изборите не ги манипулирате, ви обещавам минимално присъствие в следващото НС!!!

    Крайно време е престъпните национални предатели, съсипали България, нейния народ и нейното бъдеще, да бъдат осъдени ефективно!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Какъв ляв човек е Радев дето самолети съ

    3 3 Отговор
    Вие чувате ли се бе, коя лява партия е за въоръжаване и вместо пенсии и заплати въоръжаване им е в главата
  • 39 Първанов не може да е обединител

    8 2 Отговор
    Обграден с олигарси и атлантици
  • 40 Всичко избяга от Нинова

    6 3 Отговор
    А тя се хвана с Бойко.
  • 41 Първанов долно нищожество

    3 1 Отговор
    Вижте грамите на посланик Баерли.....публикувани от укилийкс ......чукане на отворена врата.....боклук
  • 42 Човека ясно ви го каза:

    3 1 Отговор
    ....има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......
  • 43 Хахаха ;-)))

    6 0 Отговор
    Първанов прозря далаверата от идващите милиарди от ЕС. И той иска да се облаже човека. Защо сега бе, Първанов? Ааа пустите му еврацииии ;-)))

    Коментиран от #52

  • 44 123456

    4 2 Отговор
    Нинова , НИнова , продажна душице .... хората искат справедливост и спазване на законите, а не лаваджийство и обещания за светло бъдеще ... Загинахте хептен ...
  • 45 ЧегеБара

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Петров":

    """""Само WSWS ! Друго ляво няма""""" ............... хм, ама ти вярваш ли че БСП въобще са леви? Те като чуят за леви идеи и работнически комитети и безплатни адвокатски услуги за членовете си се плащат бе! Тези хора дори в риториката им няма "другарю"...
  • 46 Локо Сф1956

    4 2 Отговор
    Първанов, Петков, Дончева, Манолова и други са предатели, отцепници от БСП. Създадоха свои движения и партии, които не направиха нищо за благосъстоянието на народа. Сега искат да доразцепят БСП със създаването на БСП-2. Явно някои нови чорбаджии и спонсори ще им плащат яко за това ново предателство. През последните 10 години тези личности гледаха само собственото си благополучие. Те не заслужават човек да им каже дори "Добър ден".
  • 47 По конституция

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "България":

    няма бивш президент. Но след като са представлявали целия Бг народ трябва да се впише в конституцията, че не могат да участват, създават и т.н. партии.

    Коментиран от #51

  • 48 демократ ПУТИНОФОБ

    8 1 Отговор
    Ляво обединение начело с олигарси,приватизатори,доказани крадци (Нинова).Айде без вас.
  • 49 Пишете в гуглето WSWS и четете

    2 0 Отговор
    Дали ще намерите прилики с нашето БСП ? Не мисля.....
  • 50 Арбитър

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хасковски каунь":

    Не може, срещу правилата е. За всеки, който играе по тях.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 мдааа

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хахаха ;-)))":

    А ти си недоволен от нарастващата конкуренция. Ааа?;-)))
  • 53 Първанов долно нищожество

    2 1 Отговор
    От 9 до 13 ч. Тоя на митинг срещу базите на НАТО в България, с плакат в ръцете, в 20.00ч в американското посолство се кълне във вярност..... Баерли пише в грама до САЩ, всичко е 6, нашата подлога свърши работа......

    Коментиран от #59, #60, #61, #63, #73

  • 54 Хайде- мерси!

    1 1 Отговор
    Наситихме се на абевейци,и други абревиатури,- много леви,та чак крайни! Но в коалиция с дедо - цар! Те такова политическо животно , освен у нашенско нема.Ни меда,ни жилото ви искам! Точно при вас с онзи- спанише тариката, живеех като работещ клошар- от аванс до заплата на изпарения.Единствено читава е Мая.Тя скачаше на колектори,чсита, Топлофикация.Затова всички - без изключения така подредихте " избора" че тя да е вън от НС.Иначе щеше да е трън в задни бузи за целия Парламент,а и за всяко Правителство.
  • 55 Стоян

    2 0 Отговор
    Хипер инфлация. Откраднати милиарди от политическата мафия. Народът все повече умира. Обедняването е факт.
    Работа ти предлагат за ниска заплата от 750 -1000 лева. Точно тея който са в парламента и тея който напъват от вън с нови партий на бивши от БСП или бивши президенти, си стоят на топло осигурили даже поколенията си.
    Народът скоро ще на площадите от огромната инфлация и глад.
  • 56 български интелектуалец

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "България":

    Имаме "президенти" като случайика Пъванов,юмрука Радев.Имаме и законен цар Н.В. Симеон.
    Най богатите и успешни демокраци в Ерипа са монархи.Другото е диктатура и путинизъм.
  • 57 Бай Пешо саламурата

    3 0 Отговор
    Аз съм ляв по душа, но не съм член на БСП!!! от морални съобръжения, работодател станах мастит след пр и напуснах......не смятам че като имам 159 служители мястото ми е в лява партия.....

    Коментиран от #68

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дааааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Първанов долно нищожество":

    Вярно е човек, и е документирано на 100% ! Но тъпанарите нали знаеш, че това няма от де да го знаят.....факт е .... но факт дето не се споменава....
  • 60 Петров

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Първанов долно нищожество":

    Евала пич, !!!!!
  • 61 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Първанов долно нищожество":

    100%....и кво? Да го трепем ли?
  • 62 Бай Пешо саламурата

    3 0 Отговор
    Аз..... ако от мен зависише.... Първанов бих го утепал с камъни
  • 63 Евала !!!!!

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Първанов долно нищожество":

    От 9 до 13 ч. Тоя на митинг срещу базите на НАТО в България, с плакат в ръцете, в 20.00ч в американското посолство се кълне във вярност..... Баерли пише в грама до САЩ, всичко е 6, нашата подлога свърши работа.
  • 64 Бай Пешо саламурата

    4 0 Отговор
    Обаче да ви кажа, срам ме е от БСП, идват искат кинти за избори и всич не им пука за пролетариата
  • 65 Дааааа, аз бях там

    3 0 Отговор
    Така беше.....Първанов ,... От 9 до 13 ч. тоя боклук на митинг срещу базите на НАТО в България беше, с плакат в ръцете !!!! , и в 20.00ч в американското посолство се кълне във вярност..... Баерли пише в грама до САЩ, всичко е 6, нашата подлога свърши работа....
    Факт ....100%

    Коментиран от #67, #72

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 100%

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Дааааа, аз бях там":

    .......
  • 68 български интелектуалец

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Бай Пешо саламурата":

    Ти нямаш душа. Имаш крадени "кинти".

    Коментиран от #70, #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Душа имам....

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "български интелектуалец":

    Първанов душа няма, и Плевню, и Пасито лудото и П.Стоянов и т.н .... нямат..
  • 71 .....

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "български интелектуалец":

    Кинти имам, но на атлантически боклуци не давам
  • 72 !....

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Дааааа, аз бях там":

    Точно така е.!!! .....и трябва да се пише и пише за тези боклуци продажни.....леви били....изроди
  • 73 100%

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Първанов долно нищожество":

    Факт....
  • 74 Минева

    1 1 Отговор
    Крушовата, тотално се излагаш. Лявото не ти е бащения. А и ти докъде докара БСП. Губиш избори, даваш оставка другото е бля, бля.
  • 75 Киро

    0 0 Отговор
    Г-ЖО Нинова,вие тотално си загубихте електората-познавам хора,които гласуваха за БСП,а сега не искат и да чуят за тази партия,просто поведението на вашите хора в Парламента е двусмислено,неопределено и против консенсуса там.Това не значи,че трябва да отстъпвате и се съгласявате,но поне малко приемственост и съглашателство с другите,А НЕ С РОГАТА НАПРЕД.За това и на хората им оръзнаха вашето перчене и недостатъчна интелигентност,за да преодолеете разликата и уважавате поне малко премиера Денков-да го подкрепяте в стремежите му за стабилитет.Стига с тези номера-ТОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ТОВА!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол