Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 14:30 1 607 18

Стефан Янев иска ясно коалиционно споразумение зад новия кабинет

  • стефан янев-
  • румен радев-
  • български възход

Държавният глава разговаря с "Български възход"

Стефан Янев иска ясно коалиционно споразумение зад новия кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

Финал на консултациите при президента за съставяне на редовен кабинет. Държавният глава разговаря с представителите на последната политическа сила в новия парламент, а именно „Български възход”, отбелязва "Нова телевизия".

„От началото на консултациите измина 1 месец. Предоставих достатъчно време на партиите да излязат от конфронтационната реторика на изборите и да намерят консенсус за съставяне на кабинет. Но не виждам резултат в тази посока. Вместо да се ангажира със съставяне на правителство, да се занимават с проблемите на гражданите, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс. Дали това е приоритет на обществото ни – дълбоко се съмнявам. Макар и най-малобройна, вашата парламентарна група има своето място и своята отговорност. Бих желал да чуя вашата оценка за възможността да бъде излъчено управленско мнозинство и кабинет”, заяви президентът Румен Радев пред представителите на „Български възход”.

„Нашето поведение е устойчиво. От самото начало не търсим конфронтация, нови разделителни линии а диалог. Проблемите са много. Решаването на проблемите на хората, на ежедневието, са важните въпроси, по които трябва да се търсят решения”, заяви Стефан Янев.

„Отивайки на избори, ще бъдат решени тясно партийни въпроси, но не и важните за хората въпроси”, смята Стефан Янев.

„Има въпроси свързани с Шенген, които са по-фундаментални от Плана за възстановяване и устойчивост. Въпросите свързани с инфлацията, с цената на живота, са по-важни”, каза Янев.

„Дебатът за изборния кодекс не е от непосредствена необходимост. Усилията за полагане на кабинет са основополагащи”, каза Янев.

„За нас не е от значение, кой ще е водещият в тази коалиция. Възможно е да се роди правителство в рамките на първия или втория мандат. Ако се стигне до трети мандат – това включва разговори с всички партии", заяви лидерът на „Български възход". „Дори правителството да е експертно, трябва да е подкрепено от партиите".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заради фашистките сертификати

    19 4 Отговор
    Чака те трибунал, глобалистка марионетка.
  • 2 Поредната

    24 3 Отговор
    Политическа компаньонка. Точка.
  • 3 ТаУмВзе

    19 3 Отговор
    БЕЛЕНЕ ПРОДАЖНИК ДОЛЕН НА КОЗЯК! Списъка е много дълъг.
  • 4 И кой

    16 5 Отговор
    ще се коалира с войници от соца и пенсионери ?
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 2 Отговор
    предател
  • 6 Коментар

    21 6 Отговор
    Янев е готов да даде мило и драго, за да угоди на Мустафата!!!
    Много хора го обвиняваха, че бил проруски настроен, а той в същност е антибългарски настроен!!!

    Никакви евроатлантици в следващия парламент!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Софтуерен представител

    23 3 Отговор
    И тоя разчита на флашките. Без тях на следващите избори е аут.
  • 8 нннн

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар":

    Евроатлантиците - я средата на Атлантика. И без спасителни пояси! България е за българите.
  • 9 123

    11 2 Отговор
    Готов на всичко с всеки, тоя ще излезе най-гладния сред гладните, няма Мустафата, няма Путин само да докога кокала
  • 10 СЕЧКО

    7 4 Отговор
    ХОРАТА НЕ ИСКАТ НАТОВСКО ФАШИСКИ АМЕРИКАНСКИ МЕКЕРЕТА ,,,,,,,,,,,,,,,,,И НЕ ТРИИТЕ
  • 11 ТИР

    4 2 Отговор
    Костадинов от кога казваше че Янев го гласят за скапан атлантически лиза ч ,ама избирателите му,,,Не па не,,,,!
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 5 Отговор
    То и аз искам Ферари, жената кожено палто , а децата вила на Ривиерта ‼️‼️‼️
  • 13 ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ

    2 7 Отговор
    ДП и Боко казали, че вече щели да купуват класове само за Стефан Янев - Копейкин и фончетата били прекалено алчни и гл. пави. Не предполагали, че копейката е толкова неук и ограничен .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Стоян Александров

    5 2 Отговор
    Янев и Румбата се оказаха НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ. ПРЕДАДОХА МАЙКА СИ И БАЩА СИ. ДВАМА ВОЕННИ, ДВАМА ПРЕДАТЕЛИ, ЕНИЧАРИ. ПОДЛОГИ НА НАТО....ПОЗОР СТЕ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ. НАРОЧНО БАВИТЕ ВСИЧКО ,А ДА МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНИТЕ ЗАПОВЕДИТЕ НА ЗАПАДНИТЕ СИ ГОСПОДАРИ. СРАМУВАМ СЕ ЧЕ ИЗОБЩО ИМАХ НЯКАКВИ НАДЕЖДИ КЪМ ВАС. ВИЕ СТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ВОЕНЕН НИКОГА НЕТРЯБВА ДА ИМА ДОСТЪП ДО КАКЪВТО И ДА Е ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСТ. ВОЕННИ ПРЕДАТЕЛИ, СРАМ И ПОЗОР ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ И ЗА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ.
  • 16 Пантагрюел

    3 2 Отговор
    ,, Вместо да се ангажира със съставяне на правителство, да се занимават с проблемите на гражданите, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс. Дали това е приоритет на обществото ни – дълбоко се съмнявам."
    ---------
    Тук Президентът не е прав.
    Веднага след като се излюпи парламентът реши най-важните проблеми на Българските граждани,а именно, да достави оръжие на Ykрайна и да купи още осем чертежа.
    С това проблемите на българското общество се изчерпаха напълно. Сега българските граждани нямат абсолютно никакви проблеми,иначе отговорните ни политици щяха да се заемат.
  • 17 Минева

    3 1 Отговор
    Няма проблем господин Кенеди
  • 18 Сатана Z

    0 0 Отговор
    Самото присъствие на Двата фатмака,Румен и Стефан в политическия живот на България е нецелесъобразно поради това,че цял живот са изпълнявали заповеди и са неспособни да взимат самостоятелни решения.На всички нас ни прави впечатление ,че и на двамата кариерното израстване се дължи на САЩ ,където са обучавани да служат на техните интереси.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове