Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 09:08 690 27

Настимир Ананиев: Машините за гласуване няма как да бъдат манипулирани

  • машини за гласуване-
  • настимир ананиев-
  • бюлетина

Кодовете се държат от ЦИК, няма как един човек да има достъп до тях

Настимир Ананиев: Машините за гласуване няма как да бъдат манипулирани - 1
Снимка: БГНЕС

Информацията, че машините могат да бъдат манипулирани е поредната лъжа на ГЕРБ, поредната "борисовка“. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ заместник-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев. "Излезе и премиерът, и ЦИК с много конкретна информация, която потвърждава, че по никакъв начин не може да се случи фалшификация на машинното гласуване."

"Кодовете се държат от ЦИК, няма как един човек да има достъп до тях. Там представители имат ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН. ПП няма представители в ЦИК. Но целият въпрос се повдига, за да се отвлече вниманието от реалните проблеми. Вместо да се обсъждат минималната работна заплата, пенсиите, ние обсъждахме удължаване на бюджета, което е незаконно. Не мога да разбера как може да управляваш държавата и да нямаш политики към българските граждани и българския бизнес. И заради тези неща, мисля че просто се отвлича вниманието. Дори и скандалът, свързан с АПИ и пътните фирми, е още една лъжа“.

БСП са част от "хартиената коалиция“, те отвориха изборното законодателство и в момента тяхното предложение за промени в Изборния кодекс беше тотално променено от ГЕРБ, заяви политикът. "Някои хора казват – "защо, аз искам да имам избор между хартия и машини?“. Ние от ПП нямаме нищо против това. В момента с новите промени на ГЕРБ и ДПС, когато гласуваш с машина, тя ще издава хартиена бюлетина, тя ще влезе в урната, тя ще се проверява от човек, след това ще се пише протокол пак от човек, вместо машината сама да вади протокола. В такъв случай моят глас може да не бъде отразен. Затова искаме да спрем тези промени в Изборния кодекс, които ще ни върнат във времената на прехода. Затова се борим с всички фалшиви новини, които излизат. Но партиите на прехода се опитват да уронят престижа на машините. Когато вмъкнеш съмнение в машината,хората започват да се притесняват. Ние сме заобиколени с машини – на банкомата, на телефона, на лаптопа. Машините за гласуване са сертифицирани и имат тройна защита. В тази тройна защита ПП никога не е участвала, защото ние нямаме представител в ЦИК. И призовавам хората повече да четат, да се информират и да не вярват на лъжи.“

Искаме законопроектът за промени в Изборния кодекс да се оттегли, но той вече влезе в зала и това не може да се случи, обясни Ананиев. "БСП можеше да го оттегли преди да влезе в зала.“

Връщането на доверието на гражданите като цяло зависи от всички политици, категоричен е Ананиев. "Но ние виждаме политиците на прехода. Те са се вкопчили във властта, пият кръвта на държавата. Ние искаме справедлив модел, парите да стигат до хората, да се разпределят справедливо и правилно да се харчат.“

"Обвиненията относно ББР отново е поредната лъжа и поредната "борисовка“ на ГЕРБ, категоричен е Ананиев. "ГЕРБ не говорят за 2,4 милиарда лева, които са дадени за незаконно строителство, а се опитват да повдигнат въпрос за 1 милион лева на ББР. А този облигационен заем е взет по време на предното служебно правителство на Румен Радев. Лихвите тогава са били 1%, след като започна войната лихвите са скочили на 6% и затова този облигационен заем е бил прекратен. Те се опитват под вола теле да изкарат“.

"Важно е да кажем, че междуведомственият доклад относно възлагане на строителството на магистрали откри, че едни възлагания, които са били 700 милиона, набъбват на 3,4 милиарда, заяви Ананиев. "Междуведомствената комисия излезе с доклад, който установи, че 2,4 милиарда са незаконно строителство. И сега в момента Конституционният съд казва – не може Народното събрание да решава, трябва да си реши регионалното министерство и АПИ. Въпросът, който е много важен – биха ли регионалното министерство и АПИ разплатили незаконно строителство?“, попита политикът.

"48-то Народно събрание, показа че в ГЕРБ няма никакво лидерство, в политиката в България няма лидерство, смята Ананиев. "Къде е Борисов? Борисов играе футбол, Борисов обикаля напред-назад страната. Не смее да влезе в София, защото тук ще чуе много истина. Но в ГЕРБ не се проявява никакво лидерство. Аз се питам - ще могат ли ГЕРБ да съставят кабинет?“

"Ние от своя страна сме готови на кабинет на малцинството, тези 10 неща ще ги направим, ДБ ни подкрепиха, много конкретни неща ще направим, които ще решат текущите кризи, свързани с пенсиите, свързани с подпомагане на средния и малкия бизнес, вдигане на минималната работна заплата, в заключение каза Ананиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пфууууу

    31 1 Отговор
    Айде пак същите опорки. Папагали. Има и още как!!!
  • 2 SDEЧЕВ

    23 2 Отговор
    МАШИНИТЕ И ДА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ МАНИПУЛИРАНИ,САМИТЕ МАШИНИ МАНИПУЛИРАТ ВОТА ,ЗАЩОТО ОТСЯВАТ КОЙ ИСКА ДА ГЛАСУВА И КОЙ НЕ. ДА ГЛАСУВАШ НА ТЪЧ СКРИИН ОСТАВЯ ЕДНО НЕПРИЯТНО ГНУСНО ЧУВСТВО ,ЧЕ СИ ОТ СТРАНАТА НА БУЛКАТА.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 0 Отговор
    МОЖЕ ФАКТ
  • 4 SDEЧЕВ

    18 1 Отговор
    ОСВЕН ХАРТИЕНА ДРУГ ВИДС. БЮЛЕТИНА НЯМА. ЕКРАНА МОЖЕ ДА ВЗИМА ОТПЕЧАТЪЦИ,КОМПА МОЖЕ ДА ЗАСИЧА ВРЕМЕ С ТОЧНОСТ ДО СЕКУНДА И ТАКА МОЖЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРА ВОТА КОЙ ЗА КОГО И КОГА. В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ ПРИ РАЗКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е ВАЖНО ЧАСА НА ОБАЖДАНЕТО–ГЛАСУВАНЕТО,КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЛИЧА ОТ КОМПА.
  • 5 ???

    33 0 Отговор
    Киро що държи кодовете тогава? Ей тъй, да му топлят зимъска?
  • 6 Бойко Борисов

    18 2 Отговор
    Хартиените бюлетини няма как да бъдат манипулирани.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 така е

    26 0 Отговор
    Ама , така е , така е ! Щом НастЮмирчо казва нещо - така е ! Ми , по честен , по почтен . по лоялен (сменил е само десет партии) , по начетен (разбира от абсолютно всичко) ,по безкористен , по ЕнтЕлегЕнДен , по речовит (с бас , като на Гяуров) , по принципен и най вече ПО КРАСИВ , ЕЛЕГАНТЕН , ФИН , СТРОЕН и СНАЖЕН от него - нЕма , вЕрвайте ми !!!
  • 10 зачуден

    24 0 Отговор
    Тези от ПП са ми много чудни. Още ли не са разбрали,че всяко появяване на Настимир Ананиев в публичното пространство им струва барем хиляда гласа по малко. Или,те разчитат на машинките , а не на гласоподавателите,така че не им пука.
  • 11 Неприятен човек

    24 0 Отговор
    Стига си дюдюкал с лъжи. Всяка машина може да бъде манипулирана, тя е създадена от човек. Истерията ви е ясна. Вредни сте, повече нямате място в политиката.
  • 12 вЕрващ

    20 0 Отговор
    Вижте това одухотворено лице на снимката , вижте този поглед като на древен мислител , вижте фините черти на лицето , като на потомствен английски аристократ , вижте осанката , вижте свръх-интелекта който струи от очите му и мъдростта и знанията скрити зад тях !!! Той Е !!! Универсалният гений , който отдавна е задминал Леонардо , титанът на всички науки , свръх-разумът Настю . Аз му вЕрвам , вие вЕрвате ли му ???!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 градация

    15 0 Отговор
    ГЕРБ си имат Лъчо мозъка , СДС си имаха Гошо тъпото , сега и ПП са се сдобили с Настимирчо - ултра-свръх-гнусно-тъпо-нагло-мазнестият .

    Коментиран от #22

  • 15 Ами...

    15 0 Отговор
    Въпросът е, защо Киро търгува с кодове, това питайте. И защо заявява, че ако имал код, не друг щял да спечели? Умни сте, сетете се.
  • 16 Чакаме инструкции

    13 0 Отговор
    Настимирчо, кво ша праим с флашките като ни отрежат вълшебния софтуер?
  • 17 Хе хе

    15 0 Отговор
    Те затова се наричат "мадуровки". Кръстени са на най-честния диктатор в света.
  • 18 Киро Кода

    14 0 Отговор
    Щом кодовете "се държат от ЦИК", защо Киро уговаря БСП, че ако се откажат от хартиената бюлетина, щял да им даде КОДА?! Той ли е луд, нас ли ни прави на луди?!😂😂😂😂
  • 19 .лудия

    12 0 Отговор
    Този е толкова прост че нямаа смисъл да го коментирам
  • 20 Механик

    11 0 Отговор
    Ма как ще може да се манипулират бе? Всички знаем, че това не е възможно, особено ако "кодовете" се съхраняват от човек.
    Абе, вие за какви ни взимате? Хората манипулират какво ли не и на какво ли не ниво, какво остава за някакви си машини за гласуване.
    Я направо забранете изборите и да се свършва с тоя фарс в който вярват само облъченяците.
    С машини и без машини, вотът е такъв какъвто каже господарят. Едно време това ба СССР, а сега са козяците. Назначават угодни хора под претекста, че това бил вота на шилетата.
  • 21 Да бе

    7 0 Отговор
    Вярвам ти.Но ,като кажеш добър ден гледам слънцето. Аз вярвам на хората от моята партия ,които са в комисиите и броят бюлетините.А ти искаш да манипулираш машините и да не може да му се хване края.Нали и ПП имате наблюдатели ,които също броят и гледат.Или и те са ,като вас мошеници и им нямате вяра.Ха,ха.
  • 22 Браво

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "градация":

    За характеристиката на Настимирчо.Много точно е описан.
  • 23 Аааааа

    1 7 Отговор
    В момента единствено машините дават някаква гаранция за реален вот! Туй да не ви е телефона, подслушван и сканиран от мрежата/интернет. Виждам силна, редовна пропаганда в компрометиране на машините и нито едно, нито едно доказателство за подмяна на вот. Но пък за хартийката не е проблем да не признаем 30-180 000 гласа, направо си е нормално. Съмнява ме да ви тресе плиткоумие, по ми се вярва сребролюбие.
    Но Ананиев е прав, отвлича се вниманието от сериозните теми, там дето вашите управници, трябва да бръкнат и в собствените си джобове. Нали не вярвате, че работят само "депутати"?
    Лично аз не съм против самата хартийкa, а срещу методиката и по отчитане- силно компрометирана.
    Дерзайте!
  • 24 Нехиs

    4 0 Отговор
    Тази политическа проститутка е отблъскваща! Нямало как, а? Значи през нощта няма как даден индивид да бъде пуснат от охраната и да инсталира софтуер през флашка?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Въпросченце

    2 0 Отговор
    А бе що ги пускате тия комичнокарикатурни образи въобще , че да ни губете времето с четене на на бръщолевенията му .
  • 27 Нищо ново

    2 0 Отговор
    Тая токсично вредна подмянаджийска партийка , вече е политически аут от следващите избори , та за това е и голямата жалейка на този гигант на пликоумноизкривената мисъл .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове