Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 12:23 988 27

Кремена Кунева: Плащаме данъци и отчитаме продажби дигитално, а ще гласуваме аналогово

  • машинно гласуване-
  • народно събрание-
  • изборен кодекс

Болно ми е, че в Народното събрание не разглеждаме важните за гражданите теми, казва депутатката

В парламента се разглеждат въпроси, които не са на дневен ред за обществото, а за определени политически партии, например Изборния кодекс. Можем да разгледаме доста по-сериозни казуси. Болно ми е, че не разглеждаме важните за гражданите теми. Това каза Кремена Кунева от "Демократична България" за Нова телевизия.

"Когато постоянно се говори, че машинният вот е манипулиран, е нормално да се появи съмнение в обществото. Затова предложихме експерти да разгледат казуса и да аргументират професионално позицията си. Негативното отношение към технологиите е негативен отпечатък. Искаме дигитално плащане на данъците и отчитане на продажби, а аналогово да гласуват", смята тя.

Според нея всички предложения на ДБ за Изборния кодекс са били отхвърлени, но ГЕРБ може и да подкрепят някои от тях впоследствие. Кунчева нарече противоречива информацията, че храната не е включена в издръжката на украинските бежанци в новия вариант на програмата.

"Създадено е изключително голямо напрежение, а голяма част от хотелите и базите не осигуряват храна, защото не се знае как с 15 лева на ден е възможно да се осигурява и отопление и храна", посочи тя. И призова да се обособят рискови групи, които да бъдат подпомогнати с приоритет.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ауппе

    12 5 Отговор
    Аре стига вече смешен плач по измамните машини!

    Коментиран от #20

  • 2 честен ционист

    10 3 Отговор
    Бе вие накрая и виртуални килии и кирки ще искате.
  • 3 До Пунева

    12 2 Отговор
    Когато технологиите мамят, много естествено е да има негативно настроение сред хората. Практиката ОТ ЦЯЛ СВЯТ показва това.
  • 4 ГЕРБ

    10 1 Отговор
    Ще гласуваме така както прави цяла Европа

    Коментиран от #7

  • 5 Ами

    5 5 Отговор
    имаше само една гербопитечка, която можеше да краде дигитално - издирва я Интерпол. Всички останали са експерти по аналогово крадене.- главно кеш. Та и с бюлетините са така.
  • 6 констатация

    11 2 Отговор
    Кременче ,ти как предпочиташ да те @н@ждат - дигитално или анаЛогово ?! Това е 22 (двадесет и втората) статия за днес ,възхваляваща машинният вот и клеймяща нормалният ( с хартиена бюлетина) такъв !!! Нито един материал в зашита на противоположната теза няма (тук ,във ФАКТИ) . Обективност , а !!!
  • 7 Ами

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    Брюксел гласува дигитално със същите машини.

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Пак ли се правите на

    4 1 Отговор
    Най големите умници в света а?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 иху,иху - после тихо

    4 2 Отговор
    Късно е чадо за сълзи ,га ядохте /дори - плюскахте като невидели от държавната хазна/ и крадохте , и съсипвахте всичко до което се допрете - беше хубаво ,нали ? Сега ,тихооо !!
  • 11 емигрант

    3 4 Отговор
    Ха ха Кунева, бъркаш нещо в определянето, с дигиталното се занимават само умните, а простите които са мнозинство умеят само да държат "писалка" те нямат уменията да ръководят движението на ръцете и пръстите си по клавиатури, това са сложни движения които изискват контрол, такъв какъвто им налагат в главите главатарите им ! Простите нации са най-лесното за контролиране и ръководене, те са покорни, послушни и изпълнителни, много наведени и НАЙ-БЕДНИ !
  • 12 не лъжете !

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    Лъжете ,ама много лъжете !!! В регион Брюксел се гласува машинно САМО за общински съветници и то по причина , че кандидатите са мажоритарни и са страшно много и няма как да се съберат на една бюлетина . Машините нямат нищо общо с българските - гласувате и машината издава разписка ,която се пуска в урна и после се брои ръчно. На парламентарни избори се гласува със същите машини И с ХАРТИЕНИ бюлетини - разписките и бюлетините попадат в една и съща урна и се броят (след края на изборният ден) РЪЧНО .

    Коментиран от #14, #23

  • 13 емигрант

    2 6 Отговор
    Никъде в Европа не се гласува отдавна с хартия, навсякъде е по пощата, интернет или машинно ! Елате и вижте бе хаптали, защо трябва да вярвате на Тиквата, а не на истината ? Светът върви напред, наивници ли се за да вярвате, че сега изведнъж ще се връща в пещерата при вас ?

    Коментиран от #15

  • 14 анонимен

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "не лъжете !":

    Лъжеш и манипулираш ти ! Къде видя хартийките и кога ?

    Коментиран от #18, #19

  • 15 мамин лъжльо

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "емигрант":

    Никъде ,НИКЪДЕ в Европа не се гласува с машини ,по пощата или чрез Интернет (само в Естония може он-лайн ,ама те са 700 000 човека) . Ти къде си "емигрант" , в Бутан ли (защото само там и във Венецуела е така)?

    Коментиран от #22

  • 16 Механик

    3 0 Отговор
    Какви данъци плащаме дигитално бе? Един ден поратлът работи, после 2 седмици не. И това се отнася всичко останало, което уж можем да правим дигитално.
    И тая дама да се ориентира правилно в значението на думите. АНАЛОГОВО не може да се гласува. Самата дума "аналогово" не е обратното на "дигитално", неуважаема от ДБ.
    И пак да кажа. Щом една стока почнат да ти я хвалят/рекламират агресивно, значи нещо нередно има там.
  • 17 от чужбина

    2 4 Отговор
    Ха ха ха българската овца която е "базирана" вечно в една кошара без да излиза от нея знае винаги всичко какво става по света ха ха ха, как така и кога се превърна във врачка, целият свят гласувал с хартия, светът намали дори производството на хартия бе овчици жалки...
  • 18 не лъжете !

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "анонимен":

    Май 2019 г. ,гласувах в Брен-алю - провинция Ватерлоо. Ами ти къде ? И по точно - как си гласувал с машина ,без да си пуснал вота си в урната ?! Гласувал си в Европа с машина , ама ... друг път.

    Коментиран от #21

  • 19 анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "анонимен":

    Не съм емигрант, а ти къде си в амазонските джунгли ли, защото в Бутан живеят хора, а в джунглите диваци наподобяващи хомосапиенс ?
  • 20 Попа

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ауппе":

    Искаме Си Дзин Пин в дългария.той да ни управлява.Вечен локдаун и сме супер
  • 21 анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "не лъжете !":

    Бъркаш ли ме с някой или от нерви си изключила щепсела за мозъкът ?
  • 22 емигрант

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "мамин лъжльо":

    В Испания гласувам от 2006 г. от денят който ми изпратиха писмото по пощата и до днес никъде няма с хартия, само по интернет и поща, има секции за машини но остават празни ! Градът е Мадрид квартал Махадаонда !

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Г-жо /г-не/,

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "не лъжете !":

    толкова ли голямо желание имате да извадите умрелите комунисти от гробовете за да отидат да гласуват ? Кой лъже не зная, само наблюдавам как техниката все повече завзема местото на човека и в този ред на мисли не смятам, че Европа ще започне да се връща по пътя който е извървяла ! Дали ще ме излъжеш се съмнявам, дори не вярвам, защото се нагледах как хартийно като с извънземни сили мъртви гласуват ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нов

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "емигрант":

    Това ще бъде рай за махалите,ще има и парички и лапачка.....
  • 26 Тома

    1 2 Отговор
    Той и тиквата каза че са му направили монтаж на чекмеджето ама като го знаем че е крал коли в Чехия и е лежал в затвора Панкрац кой ли му вярва
  • 27 наглостта няма край

    1 2 Отговор
    Разбирам, че само за четвърт човешки живот технологиите достигнаха небесата. Разбирам, че всички млади хора са заплетени от това, целият им живот да се ръководи от тъч бутончета, да купуват всичко, което е произведено днес, защото произведените вчера "джаджи", днес са морално остаряли, разбирам. Но хайде по-полека. На по-възрастните им е по-трудно и поради това, хайде да ги лишим
    от удобна възможност за гласуване. И да знаете - проблемът е от липса на професионално обработване на всичко свързано с изборния процес. Просто в комисиите има хора, които са там , за да си вземат паричките. На две магарета, купа сено не могат да разделят, а ние искаме качествени протоколи без грешки и поправки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове