Last news in Fakti

1 Декември, 2022 20:08 2 073 19

Димо Гяуров: Истерията с флашката и машинното гласуване трябва да спре

  • димо гяуров-
  • гласуване-
  • избори-
  • разузнаване

Бивш шеф на разузнаването коментира идеята службите да преминат към изпълнителната власт

Димо Гяуров: Истерията с флашката и машинното гласуване трябва да спре - 1
Снимка: Архив

С промените в Изборния кодекс ще пострада честността на изборите. Всички помним машинациите, които ставаха. Аз лично съм наблюдавал процеса с избори чрез сканиращи устройства. Това е чудесен начин за гласуване, но отново става дума за машини. Истерията с флашката трябва да спре. Флашката е инструмент за проверка. Политиците убиха доверието на гражданите в изборния процес. Очаквам още по-голям отлив от гласуващи. Това заяви бившият шеф на Разузнаването ген. Димо Гяуров в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Не бива да има никакви съмнения, че всички са се настроили към избори. Затова се бърза с промените в Изборния кодекс“, смята той.

Ген. Димо Гяуров коментира и идеята на "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" службите да преминат към изпълнителната власт:

„Предлага се да се преустанови участието на президента и да се изземе от него изборът на ръководители на службите за сигурност и НСО. Този механизъм на обвързана компетентност беше установен още по време на демократичните промени, като практика, за да не се случи така, че изпълнителната власт или президента да надделее при избора. Тази традиция се случи заради това, че службите бяха военизирани. Сега те вече не са. Беше съвсем естествено да се получи този дуализъм при определяне на ръководството на службите. Никой не предполагаше, че ще бъдем в ситуация на дълго управляващи служебни кабинети. Получава се така, че президентът да застане от двете страни на процеса“, обясни Гяуров.

Той отчетем, че има определено недоволство от работата на службите. „Всички помним как преди започването на войната в Украйна, всички ръководители на съответните служби тичаха в парламента и обявяваха, че война няма да има. Това е или преднамереност, или лиса на професионализъм“, обобщи бившият шеф на разузнаването.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сатана Z

    31 2 Отговор
    Преминат ли службите при изпълнителната власт се нарича Фашизъм.Тя и съдебната се води уж независима ама на хартия.

    Коментиран от #7

  • 3 Никаква

    11 6 Отговор
    истерия , а нещо напълно нужно и справедливо ! За всички български граждани и за България , имащи това право и достойнството !
  • 4 Русенец

    14 6 Отговор
    Ще спре, като махнете плейстейшъните от урните.
  • 5 Абе , яяяяяя

    17 2 Отговор
    Не прави хората на бунаци !
  • 6 Боклук

    21 2 Отговор
    Дори на Боко Тиквата не му мина през главата да узурпира ДАНС през дългото си царуване.
  • 7 ЖЕКО

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    ЩЕ СТАНАТ КАТО УКРАИНСКИТЕ ФАЩШИСТИ
  • 8 Паркетен генерал

    11 1 Отговор
    Който си боядисва косата. А и от там му се е боядисал и мозъка. Според кой кога му плаща за боята.
  • 9 БИВШИ КОМУНИСТИ И НАСТОЯЩИ ПОДЛОГИ И ПРЕ

    1 6 Отговор
    СТЪПНИЦИ ...................Поредното активно мероприятие срещу историята и обществото е внесеният преди два дни в Парламента законопроект от ГЕРБ – СДС и ДБ за разрушаването на всички паметници и символи на комунизма на територията на Р България. В него са фиксирани и глобите, които длъжностите лица ще плащат, ако откажат да изпълнят разпоредбите. Друга „интересна“ идея е на административните сгради, училища и университети да бъде поставен надпис „Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. довел страната до национална катастрофа и дейността на Българската комунистическа партия са обявени за престъпни със закон, приет от 38-ото Народно събрание.“

    Коментиран от #19

  • 10 НАСТОЯЩ КРАДЕЦ И ЧЕРВЕН ЗАДНИК

    6 2 Отговор
    ................................................................................... МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ
  • 11 Ааа не, няма да има отлив

    4 5 Отговор
    на избиратели. Всички отиваме и гласуваме за Възраждане.
  • 12 Чичак

    10 2 Отговор
    Истерията с флашката трябва да спре. Флашката е инструмент за проверка......... Пълни глупости! Флашката не е инструмент за проверка а за отчитане на резултата. И ако по трасето флашката се подмени с друга, какво се случва а?
  • 13 Реалист

    5 5 Отговор
    Димо е умен мъж. Но нека само да кажа, че българския народ се оказа по-мъдър от всички останали, защото ясно вижда какво става и какво ще се случи , особено в последните 2 години. Вярвай в народа Димо! Не знам за службите какви са, но знам народа какъв е. Когато се двоумите, питайте народа!
  • 14 Чичак

    4 0 Отговор
    службите да преминат към изпълнителната власт..... Кво значение има къде са, щом се управлява със служебни кабинети. Все са на куп ! И това е целта на партньорите ни , да ни управлява един малък послушен Хитлерчо, без значение дали с пагони или каскет. Да слушка и изпълнява, а народа да го........
  • 15 Чичак

    4 1 Отговор
    Бивш шеф на разузнаването да говори за преднамереност, или лиса на професионализъм, малко тъпо ми се струва щото ако почна да описвам тъпотията и простотията по времето на Димо Гяуров, трябва метри да пиша......че по скромно го давай Димчо
  • 16 Машала

    3 1 Отговор
    Чудя се, защо ни е парламент? Най-важното за нашите баш политици е изборния закон. Всеки парламент го сменя както му дойде, и това за тях е единственото важно нещо. Три месеца ги траем да ни се подиграват. Докога бе хора? Къде сте българи. Ние сме още в робовладелческия строй! Демократични роби! Машала!
  • 17 Мнение

    4 1 Отговор
    Това е много лоша идея да минат службите под ръководството на Министерския съвет.Ще бъдат бухалки.Политически зависими.Няма да могат да работят нормално.
    Може някой да се възползва и да стане фюрер,а после ще се чудим как да се оправяме...
  • 18 Реалист

    5 2 Отговор
    ПП и Дай Бъ ги има само в машините на Мадуро!!!
  • 19 Следващата стъпка

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "БИВШИ КОМУНИСТИ И НАСТОЯЩИ ПОДЛОГИ И ПРЕ":

    към ПЪЛНОТО СКЪСВАНЕ с "престъпния комунистически режим" е да бъде унищожено всичко, построено през периода 1944-1989, в това число АЕЦ, ТЕЦ "Марица", магистралите , електрификацията и водоснабдяването на населените места, Димитровград /целия, да останат само някои къщи от селата, върху които е изграден; да бъданулирани дипломите на всички, завършили по това време, да бъдат върнати парите, които военните генерали-днес евроатлантици - са получили като заплати,членувайки във Варшавския договор... има и още, сещате се, нали? А този, който бе пе "произведен" за 24 часа от ефрейтор в генерал, и който преди това, още като ученик, е приет за най-младия член на Партията във Варна, просто да се назначи като хигиенист или отговорник на обществен клозет., че да има полза от мърлявото му животуване...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове