Last news in Fakti

2 Декември, 2022 10:56 1 700 42

В понеделник президентът връчва първия мандат на ГЕРБ-СДС

  • президент-
  • първи мандат-
  • понеделник

„Надявам се времето, което дадох допълнително, да е било оползотворено по най-добрия начин”, допълни държавният глава 

В понеделник президентът връчва първия мандат  на ГЕРБ-СДС - 1
Снимка: БГНЕС

Румен Радев ще връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС в понеделник. Това обяви президентът пред журналисти. „Надявам се, че допълнителното време, което дадох, да е оползотворено по най-добрия начин”, допълни той.

Той коментира и 18-часовото заседание в парламента, на което депутатите обсъждаха ревизията на Изборния кодекс.
„Когато текстът на новоприетия закон постъпи в президентската институция, ще бъде разгледан най-детайлно”, заяви той, цитиран от Нова телевизия.

На журналистически въпрос какво смята за възможността президентът да не участва в назначаването на шефове на служби, Радев каза следното:

„Мисля, че е несъстоятелно партията, която сама реши да се асоциира с промяната, да настоява връщане към порочния управленски модел. До неотдавна службите за сигурност бяха под прякото ръководство на ръчно управление от министър-председателя. Сега ни предлагат да се узакони корупционният комфорт”.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха Ха

    17 4 Отговор
    Чекмедже-войвода ще опитва да скове .......кочина ! Само опит.......:)
  • 2 В името на БГ

    24 7 Отговор
    Радев очакваме ВЕТО за хартиената измама.
  • 3 !!!?

    24 11 Отговор
    Най-ретроградният президент за всички времена - 7 години Разруха, Разкол, ЗлоРадев !!!?
  • 4 И какво да напиша

    10 2 Отговор
    нямам думи, онемях!
  • 5 Бамбука

    22 1 Отговор
    Дадохте време, прие се хартиената бюлетина. Какво повече да искаме, нали ?
  • 6 Българка

    11 4 Отговор
    Сега ми е интересно, фатмака коя партия ще подкрепи. По принцип би трябвало да е зад БСП и да подкрепи изборните промени, но се скара с Курнела и знае ли се. От друга страна, той доведе крадливите Кокорчовци и уж бяха негови протежета, но те му забиха нож в гърба, та може и с тях да не е. Ще видим, очаквам да се направи на интересен и да върне закона, но мнозинството ще го гласува повторно и е безсмислено. Не се знае кой му нашепва отзад, от Козяк или от Кремъл.

    Коментиран от #26, #36

  • 7 Просто човек

    12 3 Отговор
    Не.щастник путински!
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 4 Отговор
    Импийчмънт и затвор за продажния рублофатмак и шайката му‼️
  • 9 Другари

    10 2 Отговор
    Попаднахте в лапите на баце. Румбата ви предаде. Баце е най големия шпионин държи льотчика с компромат.
  • 10 Мисли се за хитър

    7 1 Отговор
    Бай Румен. Тия олигарсите маскирани като политици си гласуваха хартията. Само че бат Румен дава мандатите, после ще наложи вето и тия няма да могат да го прегласуват. Така бат Румен ще е целия в бяло и народа ще ликува.
  • 11 Алооо

    14 2 Отговор
    Този вмирисан зелен чорап, се сети най сетне,че има задължения !!!
  • 12 Да се извъртат тия мандати

    6 5 Отговор
    Да ходим на избори. Глупавият народ да си избере пак партии обслужващи мафията на доган и прокопиев, те пак да плащат на продажен отпадък за лъжи да плюят по достойни хора като Радев щото им пречи да оберат глупавият народ и те така! Но до кога?

    Коментиран от #18, #25

  • 13 АЛФА КЕНТАВЪР

    11 1 Отговор
    герб сдс СА вече МИНАЛО свършено ИСТОРИЯ са а ИСТОРИЯТА не ПРОЩАВА
  • 14 ддр4

    11 2 Отговор
    ГЕРБ/ДПС/БСП/БВ ще направят правителство. За да окрадат парите по Плана и валутния резерв. Нямаше ли наказание за приготовление за престъпление? Опс, забравих, че прокуратурата е тяхна.
  • 15 Аритметика

    8 4 Отговор
    Много се е разбързал. Забави връчването на мандата, за да разбие коалицията ПП, ДБ и БСП. Оказа се, че новите политици не му харесват, защото са непредсказуеми. Дори Бойко му е пó на сърце.
  • 16 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 3 Отговор
    Това е моята родина, това е моя народ не съм ги избирал ... не ми харесват. Но тук е дома ми, тук са приятелите ми, тук ми разбират езика ... няма къде другаде да отида.

    За този рубладжия и алчен злодей Радев - менте социалист не съм гласувал. Той не е моя президент и никога няма да бъде, аз на практика президент нямам, този не го понасям, а вицето му още повече.

    За този парламент съм гласувал, но това не е моя парламент и искам да се разпусне веднага. Избори до дупка, докато оправим България или докато комунисто-депесаро-гербо-седесаро-рубладжиите я затрият.
  • 17 Делчева

    1 0 Отговор
    Ужас!!!Пускам Телевизия на Истината и с ужас разбирам че нейният Лидер и собственик пак е бил привикан!???
  • 18 ддр4

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Да се извъртат тия мандати":

    ГЕРБ вече няма да плюят по Радев. Той мина на тяхна страна. ГЕРБ казаха, че ще предложат кабинет и Радев веднага ще им връчи мандата. Преди седмица ПП казаха, че ще предложат кабинет на малцинството, но Радев не започна да дава мандати тогава. Радев Е чакал ГЕРБ.

    Коментиран от #21

  • 19 123

    7 2 Отговор
    Гербави,турци,комунисти си гарантираха изборите напролет.А тоя чорап и комуне е тартор на спирането на всички опити да бъдем нормална държава.Вече няма значение ,дали и за кой гласуваш,или на кой се връчва мандат.Всичката гняс се обедини срещу българите.С такива управляващи външни врагове не ни трябват.
  • 20 стига!

    8 1 Отговор
    Радев се е извъртял в подкрепа на статуквото.

    Коментиран от #33

  • 21 Така

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "ддр4":

    като прочете коментара, кое не схвана, та тръгна с платената детска простотия? Каква полза имате да си продавате достойнството и да си продавате бъдещето?

    Коментиран от #37

  • 22 Някоя си

    5 1 Отговор
    Тоо цирк сме го играли 🤣🤣🤣 първи, втори, трети мандат...нема правителство....избори и на ново същия цирк 🤣🤣🤣 работата ясна 😉🤣🤣🤣
  • 23 Българин

    7 2 Отговор
    Даде достатъчно време да прокарат точно промените за хартиите и айдее. Ако беше добър президент щеше да наложи вето заради голямото публично недоволство. Нема братче, него това не го интересува. Чии интереси обслужва се пита. Царете ни сигурно се въртят в гроба като гледат тези народо-продажници.

    Коментиран от #34

  • 24 Трак🇮🇹🇮🇷🇩🇪🇧🇬🇯🇵🇺🇦

    9 1 Отговор
    Тия му-хльо назначен за президент 3 месеца тупка топката и бави всичко за да обслужи мафията и ченгетата ит ДС и ЦК на БКП които го поддържат . Назначения на всякъде от агенти комунисти. Така вкорени мафията от комунисти навсякъде а уж викаше МУТРИ ВЪН . Жа-лък ме-рзавец и враг на народа
  • 25 Дарвин

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Да се извъртат тия мандати":

    Макар да съм съгласен с теб за мафиите на Доган и Прокопиев. Ти сложих минус защото възхваляваш третата мафия - тази на Радев. И защото нито думичка не казваш за мафията на Нинова. И за другата мафия на вътрешната опозиция на Нинова.

    Лустрация веднага за Борисов, Дончев, Биков, Аранасива, Георги Марков-доносника, Карадайъ, Цонев, Пеевски, Атанас Атанасов, Мартин Димитров, Радан Кънев, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазов, Валери Симеонов, Нинова, Свилендки, Кирил Добрев, Весела Лечева, Костадин Паскалев, Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Първанов ...

    Лустрация веднага за всички които до 2020 г. са били министри, зам. министри, депутати, кметове, общиндки дъветници ...

    Коментиран от #28, #30

  • 26 Нещо ново ?

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Не се е карал изобщо. Уж и с Боко се караха, а нещо се укротиха нещата след руската инвазия. Спуснаха им нареждане от Русия и млъкнаха всички. Всичко беше театър за да се спре и омаскари партията, която е извън руски зависимости - Продължаваме Промяната. Народът десетилетия е облъчван, че "американската зависимост" е нещо лошо, но пък вижте от руската такава няма проблем. Щото досега цъфнахме заради руснаците - на последно място в ЕС по всичко.
  • 27 УРА,, Ура

    6 2 Отговор
    Браво Румене, браво Радев!!!! Успокои се, че приеха закона хората от твоята кохорта и вече можеш да действаш. Явно е, че си си осигурил спокойствието. Защо не спорите с акъла от Банкя? Много бързо и ти му клекна. Не мисли само, че че хората не виждат.
  • 28 А коя е тая мафия

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "Дарвин":

    Всички които си изредил, са към двете мафии в България на прокопиев и доган! Коя е тази третата? Айде да гледаме факти, а не кой какво ни пише!
  • 29 НЯКОЙ

    3 3 Отговор
    Времето се оползотвори по най-добрия начин от кохортата на Радев, Борисов и Доган /и олигарсите начело/ - промениха Изборния кодекс и си осигуриха спокойствие и кражби ! Радвай се народе - пак ще робуваш на мафията като ти е толкова акъла, че си ги избираш !!!
  • 30 ТИГЪР

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Дарвин":

    "Лустрация веднага за"

    Не лустрация, разстрел си требе...
  • 31 редник

    6 1 Отговор
    "„Надявам се, че допълнителното време, което дадох, да е оползотворено по най-добрия начин”, допълни той."

    Защо "тупка топката" толкова време - кому беше нужно?...
  • 32 Хавана Октан

    5 0 Отговор
    Този път ще има правителство, всички сочат Радев като основен виновник за липсата на управление, критикуват служебното правителство и се видяха нагласите за президентска република. Правителство то ще е герб, бсп, дпс и Янев. С първия мандат или с третия на бсп е въпроса.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Маалата

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Ти сериозно ли? Публично недоволство а? хахаха 50 палччовци общо.... В маалата на сватба се събират повече хора
  • 35 Краснай клошар

    3 1 Отговор
    Днеска троловете са по кофите и сметищата, трябва да ядат нещо все пак, спряха копейките, няма и да има повече, вижте какво спокойствие е, хахаа!
    втарая в мире е в капитулация, пълен фалит и разпад, пред гражданка война!
  • 36 Спомни си КОЙ му

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    набиваше празната кратуна червена насред Резиденствопо, а парашутиста резидент скимтеше както всеки истински комунист! Дали беше Американец или руски поп????
  • 37 ддр4

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Така":

    Четене с разбиране не ти се отдава май, обаче по обидните квалификации си специалист. Аргументативна немощ май се наричаше твоето. Радев е на страната на ГЕРБ. Когато ПП казаха, че ще предложат кабинет на малцинството, Радев топкаше топката. Когато ГЕРБ казаха, че ще предложат кабинет, ПП казаха, че няма да предложат кабинет, Радев заяви, че след почивните дни ще връчи мандат на ГЕРБ. Дори малките деца разбраха каква игра се играе.

    Коментиран от #38

  • 38 Каква полза

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "ддр4":

    имаш от ниско интелигентните лъжи на онова лъжливо нещо и слуга на мафията кирил петков? Замислял ли си се! Кой нормален човек, би гласувал за проект на мафията като ПП, който плаща за лъжи? Добре, че ви има, да видят хората, как са ги излъгали!
  • 39 Летяща Глава

    2 0 Отговор
    Президентът да си извика и "Първата дама" при този акт на връчване! Защо чака два месеца? Някои неща не се отмирисват като отлежат продължително време.
  • 40 Възмутен

    3 0 Отговор
    Този излезе голям мерзавец и продажник. Чака 2 месеца хартиената мафия от бившите пребоядисани комунисти да си натамънят изборния закон, за да могат лесно да фалшифицират следващите избори и сега вече давал първия мандат.
  • 41 ГЛЕЙ СЕИР СЕГА , КАК БОЙКО ПАК ЩЕ СЕ

    0 0 Отговор
    ОКАКА ! Е СА КВИ БОКЛУЦИ ЩЕ ИЗВАДИ ОТ ЧУВАЛА , ТОВА ЩЕ Е ВЪРХО !
  • 42 БОЙКО ЩЕ СЛОЖИ ЗА ПРЕМИЕР ЦЕЦО

    1 0 Отговор
    ИЛИ ЦЕЦА ...................... АМА И КОЙТО И ДА ПРЕДЛОЖИ ЩЕ Е КАТО ТЯХ - ТЪПАНИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол