Last news in Fakti

3 Декември, 2022 14:08 17 938 128

Симеон Колев: Защо Холандия иска Турция в ЕС, а не пуска България в Шенген

  • шенген-
  • нидерландия-
  • холандия

Трябва национално усилие, а не жалко мрънкане

Симеон Колев: Защо Холандия иска Турция в ЕС, а не пуска България в Шенген - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар на Симеон Колев във "Фейсбук"

Разочарован съм от решението на Холандия да гласува против България за Шенген.

Позицията им беше груба и арогантна. Мислех да направя гневен и язвителен пост започвайки с това, че са държава на педали, което си е факт, защото карат много колела. Мислех да отбележа и позорното им поведение в Сребреница през 1995-та, когато холандските военни просто оставят сърбите да извършат най-големия геноцид в Европа, а така не правят държавите с претенции за великите сили.

Но щях да бъда просто един дребнав злобар, защото Холандия си остава голям бизнес партньор на България и държава дала много на света.

От друга страна Холандия е космополитна държава, която беше една от основните поддръжници за приемането на Турция в ЕС, което означава, че те са "ЗА" максимално широка интеграция и сега не проявяват принципност и последователност в тези си принципи.

От трета страна, ние със сигурност имаме своите дефицити и трябваше да убедим и енергично да лобираме за себе си пред Холандия. Поне от две години се знае, че те не са ни "съюзник" в тази битка. Това непрекъснато самобичуване и хулене на институциите до себеотричане явно не ни помогна. От четвърта страна, 27 от 28 страни подкрепят България за Шенген / включително Австрия и Франция, които успяхме да привлечем на наша страна през 2019-та /. Това означава, че проблемът явно не е в София и явно не е толкова драматичен, колкото истеричен кръжок от София се опитва да го представи.

От 105-та страна, това не трябва да ни налива злоба в мелницата със злоба. Няма да влезем в Шенген с хленчене. Няма да влезем и със снисхождение. Такова не трябва да искаме от Холандия, явно няма и да го получим. Стабилно правителство, прагматично управление, нови джипове по границата, дронове за наблюдение, технологии от 21-ви век, а не само пеши патрули. Обучени и екипирани граничари, унизително изхвърляне от системата и съд за корумпираните каналджии, които поставят под риск колегите си и излагат страната.

Трябва национално усилие, а не жалко мрънкане.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    118 44 Отговор
    Информационно затъмнение за протеста срещу еврото.

    Коментиран от #127

  • 2 🇧🇬🇪🇺

    39 22 Отговор
    🍩Опорните точки на “комунистическата олигархична мафия” , (тридесет години българите гласуват) за която”коми мафия” всеки “глас” е продължение на корумпираната политическа система.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някой

    108 9 Отговор
    Тъй, тъй. И автора е съгласен да се съгласим с холандците, и да се примирим с двойните стандарти.
    С би трябвало да вземем твърда позиция срещу държавата на проституцията и наркоманията. Да наложим вето по въпрос, който е важен за холандците.
    Ма, като няма мъже в управлението на страната, така ще е

    Коментиран от #13, #124

  • 6 хъхъ

    106 15 Отговор
    Умните и красивите ще изляват ли на протест пред посолството на Холандия?

    Коментиран от #12, #23, #33

  • 7 Това с

    102 8 Отговор
    Шенген е една от многото игрички на лидерите на ЕС!Преценили са,че не сме за там и за да не ни отчаят и настроят против вероятно са се договорили ,Нидерландия да играе лошото ченге,всички други са приятели!
  • 8 Фондация "Костя Копейкин"

    77 97 Отговор
    Защото сме окупирани от руZката мафия . пРезидент, правителство, 60% от парламента, прокуратура, силови служби ... всичко е подчинено и зависимо от режима на Путлер.

    Коментиран от #99

  • 9 Българка

    102 84 Отговор
    Няма държава Холандия вече. Казва се Нидерландия. И са прави,че спират България за Шенген. В момента мафията безнаказано си развява байрака. Хартиената коалиция направи погром върху честните избори. Гешев шета с нагли политически лъжи в незавиисими университети. Радев и правителството му влезе в колаборация с шайките на ГЕРБ, ДПС и каскетурата дори. България е кремълски троянски кон в ЕС, а българите сме бедните просяци на Европа дори когато работим, Не може държава, превзета от мафията, да е член в Шенген

    Коментиран от #67, #77, #103

  • 10 ха ааа

    60 74 Отговор
    Никой на запад не иска да дружи с путлеристки продажници. Айде курс към евразийската орда.

    Коментиран от #70

  • 11 ГЕРБ=БСП=ДПС

    34 48 Отговор
    "Всяко зло, е за добро."

    В момента не го разбираме, ама един ден ще стане ясно защо.

    Например войната в Украйна е зло. Но краха на Московската зла импверия и краха на ПУТИНСКИЯ РЕЖИМ, които ще последва от войната в Украйна е добро.

    Както казват старите мъдри хора: "Стогодишен човек съм вижда, сто гидишба власт не съм вижсал" Даже английската кралица не можа да направи 100 години власт.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хмммм то хубаво ама

    27 7 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    българките къде ще работят в чужбина ?

    Коментиран от #109

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Вън сащ от България

    96 27 Отговор
    Имаме чужди военни бази и военщина, някой да обясни - за чий чеп сме в НАТО, когато при този съюз умиращата ни държава е тотално разграден двор.
    Във Варшавския договор имахме армия- гранични войски и железни граници..

    Коментиран от #69

  • 16 Госあ

    70 14 Отговор
    Трябва да подарим самолетите и ПВОто си и да вложим всички пари за пенсии, здравеопазване и образование в граничния си контрол. Нали така ? Тогава може и да ни вземат във великия Шенген хахахахаха А останалото от АЕЦа ? Най добре да го ликвидираме, нали ? Като другите блокове.
  • 17 Вън сащ от България

    52 18 Отговор
    Имаме чужди военни бази и военщина, някой да обясни - за чий чеп сме в НАТО, когато при този съюз умиращата ни държава е тотално разграден двор.
    Във Варшавския договор имахме армия- гранични войски и железни граници..

    Коментиран от #24

  • 18 Знайко

    15 36 Отговор
    Прави са Нидерландия.

    Само народите на 3 държави в света са реват, когато управляващите им ВЪРХУШКИ се провалят. Това са Иран, Русия и България. Вероятно има още 4 народа, които се радват на провалите на върхушките им: тези на Северна Корея, Сирия, Куба, Венецуела.
  • 19 Васил

    34 21 Отговор
    Когато в страната има мафотска структура като Герб БZП и Дпс няма начин да те пуснат в шенген.
  • 20 Цуца

    55 11 Отговор
    Какъв Шенген, какви 5 лева?! То не бяха ”златен гьол”, лапане от контрабандни стоки, НИКАКЪВ контрол на внос на ментета, да не говорим за трафик на мигранти и какво ли още не си минава през границата ни! И сега олеле леее! Така ще стане и с еврото!
  • 21 Реалист 6548

    24 4 Отговор
    Миме излишно се гневиш като после се подмазваш,е точно тази двойнственост не я владеете като Западняците, защото е просташка.По добре бъди честен и откровен така по ще постигнеш успех на запад и когато се гневите на някой бил той и Гей от Нидерландия го правете аргументирано а не с просташка злоба .Може да се каже моля ви Европейски държави да приемете Правилата, който сами сте поставили за приемането на всяка държава членка на ЕС,които вие сте опредерили още преди България и Румъния да станат членове на ЕС,другото е излишно, то не е право а противоречия за различни неща, който ние не харесваме на запад, както и запад не харесва неща у нас иде реч за бит и култура
  • 22 Рошко

    26 8 Отговор
    То и ние сме държава на педали, скоро и на ски
  • 23 Госあ

    33 6 Отговор

    До коментар #6 от "хъхъ":

    Красивите са на витрините у холандско, а умните зобат холандски бонбони и шмърчат холандско бело. Овой е стандарт ! Нема да протестират.
  • 24 ГЕРБ=БСП=ДПС

    35 22 Отговор

    До коментар #17 от "Вън сащ от България":

    Защо пред и 1989 г.не ВИКАШЕ?

    "ВЪН СЪВЕТСКИТЕ БАЗИ и съветските ВОЕННИ, и КГБ от БЪЛГАРИЯ."

    Коментиран от #30

  • 25 мишо

    69 7 Отговор
    Най добре е да дадем Зелена вълна на мигрантите и да отиват в Нидерландия без проблеми, бързо и конфортно. А границите трябва да бъдат пазени не от нас а от ЕС. С тяхна техника, техен контрол, техни полицаи. А те си измиха ръцете като ни подхвърлиха някой и друг лев, който го улапаха гербаджиите бързо и с апетит. Като трябва да ни вземат, ни вземат всичко, като трябва да са солидарни, ги няма никакви.
  • 26 Джамбaза

    43 2 Отговор
    Пълен провал на българската политическа класа.
    Всички вън!
  • 27 Не е това причината

    38 2 Отговор
    Нито нови джипове по границата, нито дронове за наблюдение, нито технологии ..... повърхностен анализ ! Безусловният ни слугинаж е причината и липсата и желание даже да демонстрираме и наченки на характер и самочувствие.
  • 28 Дааааааа

    46 0 Отговор
    Трябва национално усилие, а не жалко мрънкане....и да почнем да блокираме и ние решения на ЕС и ЕК

    Коментиран от #46

  • 29 Цензура

    47 6 Отговор
    Хахахха, Турция подаде молба за членство в БРИКС, многополовите я чакат в ЕС... турците да не са малoyмни, бе?
  • 30 Вън сащ от България

    52 14 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Как да викам, като при Вършавския договор имахме българска армия и нямаше в България чужди( или съветски) военни бази...за разлика от сега
  • 31 Разберете

    25 5 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬🇪🇺":

    Най- после, че " не гласувайте" само прави така, че с гласовете на послушно гласувалите във властта се окопават демагози, некадърници и отявлени лъжци със склонност да преправят законите така както на тях им харесва. Справка- последните промени в ИК, които за някои партии се оказаха много по- важни от бюджет, правителство или грижа за гражданите, които изненогват особено на прага на зимата! Така че- гласувайте, мислете и гласувайте! Пример: един глас на "послушко" плюс липсата на един глас от " не гласувайте" вече прави ДВА гласа за партиите на послушковците, просто защото няма глас който да го неутрализира, а и броят на гласовете които ще определят депутата намалява...т.е. трябват му по- малко гласове за да спечели. Дълго стана, ама дано съм поизяснил ситуацията. Мислете. И не се отказвайте!

    Коментиран от #39, #43

  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    61 6 Отговор
    Още не могат да ни простят за Балдуин ❗
    Каква ли щеше да е Европа , ако Симеон, Калоян, Омуртаг чакаха благоволението на някого да им разреши нещо ❗
  • 33 Умен

    16 6 Отговор

    До коментар #6 от "хъхъ":

    Умните и красивите си пътуват свободно и без Шенген. Да одят пред посолството тез дето немогат.

    Коментиран от #37

  • 34 За коя

    22 3 Отговор
    дата бе определен протеста пред Холандското посолство, че забравравих
  • 35 Няма лошо

    41 3 Отговор
    Значи най после можем да си пропускаме бежанците от Турция спокойно за 50-100 евро

    Коментиран от #36

  • 36 Може

    17 1 Отговор

    До коментар #35 от "Няма лошо":

    и без пари
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 5 Отговор
    Добре❗
    Ама като гласувам с НЕЕЕЕЕЕ,
    а вечерта видя , че 80% от протоколите са с поправки,
    считай фалшифицирани ,
    и че 14% от бюлетините са обявени за
    недействителни ,
    считай в коша защото не са за Дълбоката Държава ,
    струва ли си да хода в цирка🤔🤔🤔
  • 41 УРА,, УРА

    42 7 Отговор
    Прави са Нидерландците. На нас от 15 години ни пращат критични годишни доклади за корупцията в България от ЕС, а ние казваме на всички, че това е нормално. Е, няма как да стане! Не си мърдаме пръста да вкараме корумпирани политици на топло и после другите са виновни. Хърватия влезе 6 години след нас в ЕС и всички виждат успехите и. Да не говорим за Румъния. Черешата на тортата беше хартиената бюлетина. Тези в ЕС да не би да пасат трева като избирателите в България.
  • 42 Радев е виновен

    11 9 Отговор
    Категорично!
  • 43 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Разберете":

    Не разбрах защо 39 го шътнаха , а 40 не !
    Разликата беше, че 39 е адресиран .
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Мераклийски

    31 10 Отговор
    Защо мрънкате бе? Тук нестава въпрос само за границата,ами за корумпирани гадове,катоБорисов и цялата му крадлива партия,която докара полуграмотните българи до това положение! Къде ни е правосъдието и колко прокурори са в затвора за корупция!
    Позор!,за срамота сме и с нашия кремълски лакей Радев;
  • 46 Коко

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Дааааааа":

    С техните камъни, по тяхната глава. Но има малко време до 9 декември
  • 47 ХоландоНидерланците

    26 4 Отговор
    Имат право. Решението не е само тяхно. Вероятно има договорка между няколко страни но една е само за пред ,,хората,,. Къв Шенген ,кви 5 лв. Страна завладяна от мафия, политици са кукли на конци. Всичко се управлява отвън. Беззаконие на всички нива,корупция и висока битова престъпност. Това е по западните медии. Пък е пълно с девойки с паспорт България по витрините на червените фенери.

    Коментиран от #52

  • 48 50 евро

    29 1 Отговор
    Не е вярно че в България се взима 50 евро за пресичане на границата . Мизата варира между 200 и 500 евро . Рюте е лъжец

    Коментиран от #60

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Граница

    23 6 Отговор
    Това, което е нужно е да отворим границата ни за всички бежанци и бежанци и като влязат на наша територия - да ги товарим на самолети и да ги пращаме директно в Холандия

    Коментиран от #72

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 0 Отговор

    До коментар #47 от "ХоландоНидерланците":

    Решението се взима от този който РЕШИ , че за да влезем в ЕС ,
    трябва да сме вече член на НАТО ‼️
    Който може да мисли сам ,
    ще разбере ‼️
  • 53 Тракиец 🇮🇹🇩🇪🇮🇷🇯🇵🇺🇦🇧🇬

    30 10 Отговор
    Някой да обясни на този стоянчо че не Холандия е виновна че ние не влизаме в Шенген а самите ние ! Къде ти е границата бе стоянчо ? Къде е върховенството на закона ? Колко политици и олигарси са в затвора от последните 33 г ? Лустрация направихме ли след 1989 ? Колко кадри на ДС и ЦК на БКП имаш в съдебната система службите институциите инв президенството? Каква ти е корупцията поради този факт ? Колко са ни доходите стоянчо ? Къде ти е стоманобетонната ограда ? Още въпроси искаш ли ? Мога да продължа още две седмици със въпроси !! Така че не Холандия ти е виновна Еми се огледай в собствената паничка и си оправи кошарата глу-пак

    Коментиран от #56, #115

  • 54 Мнение

    14 10 Отговор

    До коментар #38 от "Макробиолог":

    Ей заради такива като теб няма да ни вземат.Скъсвате се да пишете и говорите против родината.Това не е нормално!
    Не ни е провалена държавата.Ясно ли ти е?!

    Коментиран от #57

  • 55 България страна на ментетата и мафията

    16 12 Отговор
    Аз от 12 години не си купувам храни с производител България.Ако не са западните вериги, досега да ме отровили.Сега се наканили да залеят и ЕС с ментетата си.
    Купуване и фалшифициране на избори, рекет, крадене на европейски пари и данъци, каналджии- политици, ДРОГА,МУТРИ.
  • 56 Владо

    18 8 Отговор

    До коментар #53 от "Тракиец 🇮🇹🇩🇪🇮🇷🇯🇵🇺🇦🇧🇬":

    Хайде обясни на аудиторията как само на Нидерландия не сме угодили. Всички са съгласни само те не са.
    Е няма да станем ЛГБТ Нидерланци.
  • 57 Тракиец🇮🇹🇩🇪🇧🇬🇮🇷🇺🇦🇯🇵

    28 11 Отговор

    До коментар #54 от "Мнение":

    А каква ти е държавата ако не е провалена бе ? Добре ли живеем корупция ли нямаме ,80% живеят под прага на бедноста , енергийно бедни мизерия студ мръсотия Ци-ганизация корупция по всички етажи, мутра начело на прокуратурата защитава БКП олигархията и ги пази, нямаш граница реално си разграден двор със скотско население което едвам диша вече . Ти знаеш ли въобще къде се намираш бе овчи
  • 58 Урко

    21 6 Отговор
    Защото в Холандия има.поне 500 хил турски гастербайтери и нежните холандци зависят от тях, а ние сме една шепа хора,, затова
  • 59 Пешо от блока

    22 4 Отговор
    Авторът да не се сърди на Нидерландия, а на оня от Банкя, който 10 години краде безогледно и унищожи държавните институции, а сега иска пак да ни управлява с експерти! Да се сърди и на ония, които гласуват за него. Те са си прави, ние сме псевдо правова държава, с главен прокурор като Гешев.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 тука е така...

    18 2 Отговор
    Освен всичко изброено по горе, което е вярно и всички изредили се в управлението го знаят прекрасно, но в решаването на проблема няма далавера има и други причини, които не са изобщо от нашето съвремие, а още от Средновековието и по рано. Нашата държава откакто съществува винаги е била трън в очите на силните на дена и усилията да бъде унищожена не сработват, но поне да бъде унижена и ощетена подължават до днес. Още от самото начало всички са настроени срещу нас и нямаме приятели, а само врагове. Гърците са били най амбицирани и макар официално да нямат собствена дтржава, но симбиозата им с римляните и успешното им вписване в римските структури им дава прекрасна възможност да водят активна подривна дейност срещу нас. Същото се получава и при Османската окупация. Всъщност точно българския етнос е бил най многоброен на Балканите, а това вероятно е предизвиквало едновременно завист и страх. В ония времена цяла Македония, Влашко, Молдова и части от други балкански територии населението се е самоопределяло като българи. На по късен етап и други проявяват апетит към балканско влияние и продължават тенденцията. Така Русия и Австроунгария още две години преди Руско-турската война (1877-1878) тайно се споразумяват с "Райхщадското споразумение" на Балканите да не се допуска възможност да бъде създадена голяма държава, която би била сериозна пречка за чуждо влияние. Всичко това по късно се доразвива от Великите сили, със същите съображения и България при всякавъсможн

    Коментиран от #66

  • 62 Перо

    27 5 Отговор
    Дрън,дрън,та пляс! Какъв Шенген при дневно преминаване на държавната граница от 1100 престъпници, какъв Шенген при ежедневни гонки на полицията с мигранти,какъв Шенген при вкаран в затвора зам.шеф на гранична полиция за корупция, какъв Шенген при загинали полицаи от мигранти,какъв Шенген при назначена калинка за шеф на гранична полиция,която не е виждала зелена граница. Тези мигранти пристигат в Нидерландия и обясняват в полицията от къде са минали,на кого и колко са платили. БГ ли ще ги издържа в Нидерландия или тамошните данъкоплатци? За какви изпълнени критерии става реч,това е безумие! Да си носят шефката на гранична полиция на рамо,щом е толкова ценна и тема табу, а Шенген,през крив макарон!
  • 63 много просто

    14 10 Отговор
    имало е среща на наш Киро с анархокомуниста Рюте да не ни приемат,защото трябва да стане при управлението на Киро, и защото Бойко е виновен за разградената граница и закритата спецпрокуратура - а Киро се борил геройски срещу това! Затова да чакат Киро пак да дойде на власт, като обещал на холандеца това да е догодина,затова и последния каза,че ще ни приемат следващата година! интересно какво ще стане, като Киро остане с пръст в...знаете къде!
  • 64 Пръц

    8 3 Отговор
    Кой,да го @ба е Симеон Колев от Фейсбук?

    Коментиран от #68

  • 65 Чичак

    17 1 Отговор
    Тея смотаняци нагли, издават шенгенски визи с
    десетки хиляди на всякаква сган , взели на нас забележки да правят и да се отварят. Но Радев е виновен щото много лесно можеше да ги постави на място ама гиди подлога......хм
  • 66 тука е така...

    18 2 Отговор

    До коментар #61 от "тука е така...":

    ... Великите сили, със същите съображения и България при всяка въсможност е била унижавана и ощетявана морално и териториално. В много европейски държави мнението за България и днес все още е негативно, а най ясен пример в момента е Нидерландия. Дори и да няма конкретна причина такава ще бъде измислена, за да се препъне България в развитието си.
  • 67 а защо

    14 14 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    тогава Точно Нидерландия изхвърли машините като ненадеждни и мина на хартиена бюлетина? И ние искаме като тях - пък ти и другите заблудени или с измамени очаквания си гласувайте с машините, никой не ви отнема това право!! Защо искаш да отнемето моето право на избор как да гласувам или да ме лишиш изобщо от това право?!и това ако не е анархокомунизъм, здраве му кажи!!
  • 68 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Пръц":

    и на мен ми доди
  • 69 ха ха

    12 9 Отговор

    До коментар #15 от "Вън сащ от България":

    ами хайде тогава под строй към Евразийския дъюз - и армия няма да имаме, и в чужбина няма да ходите да си развявате байрака, и децата/внуците ви няма да учат/работят там - ще настъпи източен рай!!!
  • 70 Феликс Дж

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "ха ааа":

    Да, там дружат и подпомагат укро-нацитата. От 2014 година е така. И дълго са се готвили да ги подпомагат. Ама си имат тяхна си цел, не целта на укрите,
  • 71 Къв Шенген

    5 3 Отговор
    С таз цена на цигарите бе. Зорлем милионер ли ще ставам
  • 72 да,ама

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "Граница":

    те ще ни ги връщат обратно - и тогава кво прайм?
  • 73 Статията

    3 2 Отговор
    Представлява критика на мрънкането а самата тя представлява едно най-обикновено мрънкане
  • 74 Реалист

    12 6 Отговор
    Прав е човека. А сега да иде да зашляпа здравите шамари на Киро и да му обясни, че когато плюе по държавата, ония отсреща мислят за България на българите, а не за България на Баце или Киро и оценките ги дават на България като цяло, а не на България на Кире! Ей за това, като видите пишман политици дето плюят по България на вън, моля, шляпнете им един шамар от името на народа. А ако недоволстват им припомнете кой е Алеко и дали си е позволявал някога да плюе България на вън, въпреки прословутия си герой!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Стига плямпа, Фиданке

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    И ти си една "българка", политически анализатор от Столипиново...

    Коментиран от #122

  • 78 Ннтттг

    12 6 Отговор
    Нидер ланците са с размекнати от дрога мозъци. Грозни маркучи, които се имат за неща велико. А сега зелен коридор за бежанци към Холандия!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Макробиолог

    15 6 Отговор
    И да триете и да мрънкате,това е положението...продънено подобие на държава.Спасява ни това че дори тия от Африка,Афганистан и т.н.не искат и не остават тук....Нидерландия печели годишно около 60 млрда от какво?От селско стопанство,а нашите селяни работят навън,земята и провинцията пустеят,но ние сме ларж,купуваме чужда продукция в чужди търг вериги и ако не достигат парите взимаме кредити от чужди банки.....зареждаме чужд бензин в чуждоземни коли и се трепем натурално по пътищата...икономиката ни е ишлеме,армията--водевил,а сигурността илюзия.....Утре ако кораба майка свали Ердоган,най накрая,и тури свой човек там,всякакви претенции на Турция ще станат приоритет,а БГ недоразумение то ще се чуди от къде му е дошло.точка.
  • 83 Бай ой

    12 3 Отговор
    Няма лоши българи, когато става въпрос за отношенията спрямо чужденците. Всеки българин малко или много роботи за България и живо го интересува какво се случва тук. Няма лоши българи, когато става въпрос за някакви веждународни отношения. Има лоши ЧУЖДенци!
    Няма как да сме хубави когато ЕС иска нещо от нас(безплатни въздушни коридори, безмитин внос-износ, такса членство...), а да сме лоши когато ние искаме нещо.
  • 84 Иван

    7 1 Отговор
    Да ,позорно изгонване и съд за престъпници и корумпирани властимащи и политици!Защо тогава оплюхте онзи прокурор, който арестува един престъпник с думите"лягай на земята,престъпник и с белезници искараха корумпирания политик?След това му спретнахте едно оправдаване ,а той осъди България?Твърдост и необратимост!Само това ще ни спаси като нация!И не заради педалите с колелетата и" резаните "им любовници!
  • 85 КОМЕНТАТОРА

    12 2 Отговор
    Кой и защо ни заблуждава, холандците не ни искат в шенген просто защото в милата ни родина има високо ниво на корупция, корумпираните ни управляват което за европейците не е ОК, те искат да изкореним организираната престъпност, която ни управлява, организираната престъпна група са ГЕРБ и никога няма да извършат промените които се изискват, ще крадат още, ще изграждат стени по границата, ще си измислят какви ли не оправдания, абе просто ще се правят на луди

    Коментиран от #100

  • 86 Феро

    16 3 Отговор
    Вкарайте всички корумпирани политици и компании барабар с главния прокурор и всички в Европа ще ни искат в Шенген!!! Направо сме жалки като се молим да ни приемат в Шенген!!!
  • 87 въпроса е индиферентно колектуален

    8 1 Отговор
    ами те холандците направиха много пари покрай турските лалета съга и нидерландците искат да зхлебят!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Мда

    10 1 Отговор
    Щото турците чегарят жените им, та ги отменят

    Коментиран от #102

  • 91 Джордже Балашевич

    5 3 Отговор
    Браво! Най после някой да напише смислена и съдържателна статия във ФАКТИ!
  • 92 Пламен

    11 5 Отговор
    Защото в Турция има държава и законите се спазват
  • 93 Йовчо

    6 0 Отговор
    Явно не им трябват “приватизатори”.
  • 94 Факт

    12 7 Отговор
    Никой никъде не ни иска защото сме бо..ци в всяко едно отношение...първо нас ни управляват комунисти и националисти,които се преструват на Европейци ..само че всички в парламента барабар с президента по един или друг начин са свързани с комунизма .всички без изключение..може да се правят на сини зелени и какви ли още не ,но всички са производни дни на БСП..(БКП)..или по точно с ДС..Европа ни отпускат милиарди всяка година..милиарди ..а същото време заплатите в България са като все едно сме африканска държава....да не мислите че от Европа не знаят защо внългария заплатите са най ниски..Ами знаят ,знаят че нашите управници всичко крадат ...за народа буквално оставят трохи...да не говорим че вече година ни гледат сеира как си играем на избори,без никакъв смисъл,..и как уж една евроатлантическа партия ПП беше в коалиция с БСП-комунистите...при положение че в Европа не искат и да чуят за комунисти,..а нас реално но управлява президент комунист и негова партия...е от какъв зор Европа ще ни иска в Шенген или където и да било..да не говорим че в Българите са всеизвестни с това че сме мафия от всякъде..кой нормален ще иска да пусне крадци и мафиоти в двора си на свободна обиколка...ние нито имаме държава нито народ като хората,..по зле сме и от кучета дори...да идва някой и да ни Анексира и да се свършва с тази измислена държава с измислен народ...ние не заслужаваме да имаме държава ..ние сме срам дори за себе си...!!!
  • 95 Факт

    12 13 Отговор
    Имахме си управляващи 11 години си управляваха що годе ...дойдоха някакви смешници уж някаква промяна...и си е..а мъката на всичко....ако някой вижда някъде някаква смислена Промяна ..Ами нека да ни я покаже...че аз освен резил и простотия друго не виждам...и защо въобще се сравняваме с Турция ...че ние сме буквално на светлинни години зад нея..че ние сме по зле и от Албания даже ...а както казах ние по принцип въобще не сме държава ние сме някаква дупка на крадците и злото ...
  • 96 Мароканците

    20 0 Отговор
    Ще ги оправят .
    Аз съм твърдо за транзита на мигрантите
    Към Нидерландия
  • 97 Факт

    12 7 Отговор
    За такъв народ като нас никакъв Шенген никакво нищо ..само една голяма сопа ни оправя...време е България да изчезне като държава ,да идва някоя по.развита държава да ни анексира и да се свършва...писна ни да живеем като кучета,и да работим за 900 лв на месец...на политиците ни може да им е супер ,само че на народа хич не му е до песни...ама хич...никой ли не разбра че ние не трябва да имаме държава...лошото е че и никой не ни иска вече ...всички са ни ев..ли..ев..ли..векове наред и вече са ни оставили на произвола на съдбата всички са видели че ние сме непоправимо капано племе ..
  • 98 Реалистът

    6 4 Отговор
    Елементарно Уотсън, едната държава ще налива в ЕС а другата ще тежи като камък на ЕС,ха сега помислете коя коя е
  • 99 Окупиран

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Фондация "Костя Копейкин"":

    Ти е мозъка, много ти идва пушенето и западната телевизия.Деюократите са отживелица,само републиканците са в състояние да подобрят положението.
  • 100 Курци

    13 1 Отговор

    До коментар #85 от "КОМЕНТАТОРА":

    Тъпо,само това ли измисли.Дали не са убедени щото червените им фенери са пълни с българки и българи?Или защото затворите им са пълни с трафиканти на дрога от България,или защото в гетата има хиляди нашенци които точат социалната система?Е как да ни искат?
  • 101 Болярин

    7 5 Отговор
    Ами холандските меки китки искат да заприличаме на тях - витрина до витрина за секс услуги и във всеки кафе-шоп друга ! Едва тогава ще са позитивни "лаленцата" към нас !!!
  • 102 Пак съм аз

    12 3 Отговор

    До коментар #90 от "Мда":

    При нидерландците и двата пола са наведени, заради това им трябват мюсюлманите !!!

    Коментиран от #114

  • 103 хихи

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Подкрепям Нидерландия!!
    Бой по родните Корумпета докато омекнат...
  • 104 Ха така

    6 3 Отговор
    Нямаше в българия съветска армия щото бяхме най верните слуги на орките Да си припомним ли кой и как ни натресе комунистическата съветска партия БКП на власт бе червен хитрец
  • 105 ,,Байрактар"70

    2 0 Отговор
    Според теб, коя е държавата с европейските стандарти?
  • 106 Йохан Кройф

    7 6 Отговор
    Не щем Копейкин в Шенген!
    Той е пълен олигофрен!

    Коментиран от #116

  • 107 Аз, Клавдий

    1 1 Отговор
    Икономиката, глупако. Причините са икономически. Супер, защото иначе ще ни пращат мигрантите, и - сбогом, България, държава със затихващи функции. Благодаря ти, Холандия!
  • 108 Е КАК ДА СТАНЕ

    2 0 Отговор
    С ТИЯ ОТ П.П И ГЕРБ ЩЕ ПРЕВЪРТЯТ ИГРАТА И В УБАВИЯ Е.С. С ТИЯ МИЛИ КОРУМПИРАНИ ЕВРО ТИПОВЕ
  • 109 Некой си

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Хмммм то хубаво ама":

    А ти хубава холандка видял ли си? Ама на живо?????? Питам от любопитство. Щото от 1996-година до сега 2022 съм видял..... няколко.... . Та по въпроса българките ще имат работа. Но ти не!

    Коментиран от #110

  • 110 Запознат

    7 1 Отговор

    До коментар #109 от "Некой си":

    Ами Аз, моето момиче заблудено балканско озлобено да ти Думам ..
    СЪМ ВИДЯЛ, И с много Холандци приказка съм си надълго аз къ.дрял.
    Вземе малко виж Обиколи света първо, научи някой чужд език и тогава давай заключения и направления по компетентност.
    Бр.аааво на Нидерландия, Изключително правилно решение.
    Всички български политически мишки 240 -Оставките, НЕЗАБАВНО -НИЩО НЕ СА СВЪРШИЛИ,
    А ДА ВЗЕЛИ са ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ.
    по въпроса българките ще имат работа да, НО НЕ ЗАПЛАТЕНА защо,щ?
    Защото НЯМА БГ ПОЛИТИЧЕСКИ ДЪРЖАВНИЦИ.
    Но Точно ти не, Точно ти няма да имаш нищо!

    Коментиран от #113

  • 111 свиреп ОХЛЮВ

    4 0 Отговор
    Ех , защо го няма бат Бойко , та да му го НАБИЕна Рюте с 200 / както сам се хвалеше / ! Може на нидерландеца да му хареса и да свали ветото си ! Това си е идея. Дали да не го пратим Бойко в ниската зема с тази мисия ?
  • 112 Холандия

    12 5 Отговор
    Рай за травестити, хомосексуалисти и други групи с нетрадиционна сексуална ориентация! За тях ние сме нетолерантни към тези групи и не можем да очакваме толерантност към тях! Още дълго ще ни спъват, защото хората с традиционна сексуална ориентация за тях са врагове!

    Коментиран от #118

  • 113 Дон Педро

    3 5 Отговор

    До коментар #110 от "Запознат":

    Запознатия, не знам с какво си запознат, но хапчета вече няма да ти помогнат. Взимай по- сериозни мерки !!! Много си болен !!!
  • 114 Ха така

    6 0 Отговор

    До коментар #102 от "Пак съм аз":

    Каквото да говорим за холандците ,но те са в топ 5 на най технологичните нации. И даже фирмата ASML учуди света с топ машините за чипове които никой друг не може прави.Единствено не ми харесва при тях че страната се напълни с негра и тарамбуки.
  • 115 Колчо

    9 0 Отговор

    До коментар #53 от "Тракиец 🇮🇹🇩🇪🇮🇷🇯🇵🇺🇦🇧🇬":

    Припомни му как министърка на земеделието от Герб обясняваше ,че трябва да се лъже или мълчи за крадените средства по Европрограми и Къщите за гости. Не е излагация кражбата от нашите партийци - излагация било казване на истината пред Европа . Още ги продават из села и паланки олигарсите.
  • 116 Йохан Кройф

    5 1 Отговор

    До коментар #106 от "Йохан Кройф":

    Не щем Копейкин в Шенген!
    Той е пълен олигофрен точно ама точно като самият мен - Йохан.чо Кройф Олигофрен.
    Да са Живи и Здрави Нидерландия и Нидерланд.ците Единствените Истински Хора у тоя Евро.Гейски съюз.
  • 117 Ха,Ха.....!

    11 0 Отговор
    Абе какъв ШЕНГЕН, я си вижте парламента с какви дебили е пълен ! Едните се турчеят заедно с българските еничари в партията си , другите пък слуги на КРЕМЪЛ, а третите герберасти се нагушеха с пачки и кюлчета, а после си избраха КАСКЕТА да им пази зад..ците .Та ние сами не се харесваме , а искаме да ни гледат с авторитет!
  • 118 България

    9 0 Отговор

    До коментар #112 от "Холандия":

    Рай за продажници, без.родници и други групи атлантико.саксонски ибрек.чии с нетрадиционна и може да се каже никаква Национална ориентация!
    Последно Място по Доходи, Първо място по Корупция, Лъжи,Популизъм,Нихилизъм и безНравствени устой.
    ПЪРВО МЯСТО ПО ПРОДАЖНОСТ И Демографски срив.
    Българските Слуги и Слагачу и Богу Не са удобни.
    За тях ние сме нетолерантни без.гръбначни корумпирани беззъби балкански баби..
    към тези групи и не можем да очакваме толерантност към тях!
    Още дълго ще ни спъват тези българи защото хората с Истински Държавни Устой, Честност и Политическа Достойнство - за тях са врагове!
  • 119 филип ейджи

    0 2 Отговор
    Калоян е причината!

    Коментиран от #121

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Трътлю

    3 0 Отговор

    До коментар #77 от "Стига плямпа, Фиданке":

    Ти бил ли си в Холандия? Или си плямпаш от българската локва кал че май от тинята по-хубаво не си видял? Жабок!
  • 123 трябва воля

    1 3 Отговор
    Пракуратурата трябва да се размърда и да постави на място Бандата на Румен. Така ще замлъкне и черния оркестър на Грозното Ленче и Рада Дълбоката. Защото те имат от какво да се страхуват в случай че прокуратурата започне да работи. През това време българите ще добият самочуствие че България става правова държава и аргументите на Рюте ще увиснат.
  • 124 Правилно - те, нашите управници

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    До един са холандци - обратни, проститутки и наркомани!
  • 125 Гинка Парушева

    1 0 Отговор
    Знаете ли какво казвате с последните няколко изречения?
    Не знаете със сигурност. Ако знаехте щяхте да пишете друго.
    И така - преди правителството на ПП и служебните кабинети "каналите" за бежанци си бяха също толкова, но регулирани от властта, платени където трябва и охранявани от същата власт.
    "Хранилката" си е там с по-висока тарифа - 25 евро/камион. А беше 10 Е/К.
    Осъден политик - НЯМА при толкова констатирани нарушения.
    Е - какъв Шенген, какви 5 лева?
  • 126 Точно така

    0 0 Отговор
    А Боко Тиквата и Шиши Магнитски трябва да бъдат поставени на пиедестал и да се показават всеки ден по телевизията.
  • 127 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хахахаха
    20 маймунки на руска дооооотация от партия израждане не правят протест срещу еврото, а просто обслужване на руските интереси. Това мили мои копейки не е национално отговорна позиция, която вие тъй лекомислено се опитвате да ни представите. Не пасем трева, глупаци! Това копейки е чисто и просто национално предателство. Ай ся почвайте да ми давате коментари за САЩ, Сорос, Бил Гейтс и ковид. Смешници.
  • 128 От чужбина

    2 0 Отговор
    Казваш, че Холандия има много фирми ,които развиват бизнес в България???
    Когато менаджерите си пътуват в петък в самолета ,се чуват доста интересни неща, като спънки и рушвети,
    които и да публикува някой в пресата, едва ли ще трогнат някой, след като Прокурора Иван Гешев е убеден,
    че за 50 евро, не може да се мине границата на България, забележете , че този прокурор има мнение за цената,
    а не за ОБЕМА на транзита на бежанците през България за Европа!Иване , пак цапаш с обувките в картона с пресни яйца!
    Да не говорим за държавните , дежурни корумпета ,КЗК,НАП, и много други, а и не забравяйте ,
    всички гладни министри!Или реформи или ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!
    Холандците са хора, които ,трудно можеш да излъжеш,или замажеш очите с" пунта- мара" действия,
    затова и ги наричат, "израелците на Европа"!
    Причината е ,че като колониален макт са лъгани и мамени, стотици години!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове