Last news in Fakti

4 Декември, 2022 09:03 4 081 32

И у нас виното поскъпна

  • вино-
  • българия

Лозята отдавна са пусти, гроздето отдавна е обрано

И у нас виното поскъпна  - 1
Снимка: БГНЕС

Всяка секунда по света се изпиват по 760 литра вино. Има обаче лоша новина за тези, които го обичат. Оказва се, че и то вече се продава по-скъпо в магазините у нас. И това ще трябва да понесем, но производителите все пак уверяват, че правят всичко възможно повишението да не е драстично и да не се стига до невъзможни цени, коментира "Нова телевизия".

Лозята отдавна са пусти, гроздето отдавна е обрано и виното вече се пие, обилно на места. Цената му обаче тази година ще бъде по-висока в сравнение с миналата и това е така заради поскъпването на отделните суровини. Но, добрата новина е, че България подобрява значително показателите си в износа към други страни.

"Не виждам как бихме могли да не повишим цените на крайният продукт на виното по рафтовете, тъй като последната година особено, и цените на труда отидоха нагоре. Но най-нагоре отидоха цените на горивата, а те са необходими за тракторите, за транспорта на готовата продукция. Електроенергията, бутилките се повишиха двойно, всички консумативи скочиха и няма как да не се повиши цената на виното", твърди Никола Зикатанов, собственик на винарска изба.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    17 1 Отговор
    Да е само виното,с пържолка да го нагостиш,ама не е само то.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 То пък

    17 3 Отговор
    вино ли е ?! Само лапат европейски
    субсидии !
  • 4 Онзи

    18 0 Отговор
    Това в магазина няма нищо общо с виното.В Словакия,които са голи и боси в тази насока,имат по-хубаво вино по магазините им.
  • 5 Дрън дрън та пляс

    12 2 Отговор
    Ще пием руски петрол че е с фиксирана цена вече
  • 6 Майна

    28 0 Отговор
    Купувам вино от вила устина редовно преди 7 месеца беше 10.99 лв след това стана на 12 лв бутилката, вчера отивам гледам станало 14 лв .Я си е…. М..йката . За 14-15 лв ще си купувам Нелсън клифс от Нова зеландия . От другия край на света идва за крайния потребител за 14-15 лв и то със много по добро качество а тук на няколко км магазина от лозята и винпрома им се продава на същата или по скъпа цена и то с много по ниско качество . Само тука ГА-НЬО има винаги много големи разходи а всички останали по света нямат такива . Пийте си го вашето скъпо ниско качествено Бг вино

    Коментиран от #10

  • 7 Истина

    14 3 Отговор
    В Бг качествено вино може да се каже че няма !! Имаш всичко на всичко 2-3 изби които правят що годе някакво вино което се търпи. Истинските винари и ценители го знаят

    Коментиран от #30

  • 8 шам фъстък

    15 1 Отговор
    Лозята отдавна са пусти,селата са пусти,градовете опустяват, България също се топи. Нещата вървят към обезлюдяване на територията.

    Коментиран от #23

  • 9 Голема работа ..

    7 0 Отговор
    Минаваме на боярь ...
  • 10 Коментар до #6:

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Майна прав си...
    същото важи и за най доброто мезе за виното - сиренето.
    българския ерзац сирене е на цена на френското сирене

    Коментиран от #13

  • 11 Ром Бакарди

    7 4 Отговор
    Кат е скъпо винуту-ша шорами ракиа. Не чи тя е многу ефтина де, ама та опиянява по така, прай та да са чувствуваш асъл тарикат. Докат виното та кара да са гевезиш-разни мезета, компания, свещи, ала бала. Удри триста грама ракиа, бодни си от краставицата, полята убилно сас зехтин, скивай мачувете от световното, фани баджака на жината и сичку ша е точну. Виното е за унез лиг.льо.в.ци, дет са праят чи са патрони и аристукрати.
  • 12 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    10 2 Отговор
    Не разбирам как го правят ,но съм съгласен. Виното е на партиди/сезон ,година/! Сега е 2022. Значи сегашното 2022 поскъпнало -ОК. Ама вино 2010 или 2016 което има себестойност 6-8 кинта как поскъпва? Ами ако догодина му падне себестойността дали ще поевтинее???
    Отивам да купя 2-3 винпрома . А вие , вместо вино си платете сметките! И по бързо ,че винарни ще купувам! Благодаря.

    Коментиран от #14

  • 13 Майна

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Коментар до #6:":

    Мани, сирене краве купувам предимно на Борино - джамал усинов… Миналата година беше 15 лв кг сега е 19 лв кг , козе сирене купувам от хармоника ама ми идва скъпо - 46 лв за кг . Овче взимам пак на борино от джамал усинов или от мандра устина . То френските италианските холандските белгийските и немските сирена вече са по евтини

    Коментиран от #28, #32

  • 14 мдаааа

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон":

    Винаги съм знаел , че във форума сме само ВиШисти и МилионерЕ ...
  • 15 квв

    10 1 Отговор
    Всяка година си правя вино. За 200 кг грозде давам около 350 лв и изкарвам около 85 литра вино. Литърът ми излиза 3 лв. И то в цената на гроздето влиза и печалбата на производителя му. А сега тия големите винарни със собствени лозя, на колко им излиза литъра? Да имат и други разходи, но над 10 лв на литър за мен е грабеж.... И това не е само с виното, за много стоки е така.

    Коментиран от #16

  • 16 квя

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "квв":

    Извинявам се, около 250 лв исках да напиша.
  • 17 Митьо Джибрата

    2 2 Отговор
    Аз вино и бира не пия бре.Д- Радева ми е ....забранила!Вдигам кръвното и ми расте корема.Наблягам на ,,твърдото".В барчето си държа няколко марки червено вино реколти 2001-2007-ма година само за...отбрани гостенкИ:)))
  • 18 Потребител

    7 0 Отговор
    Ами като стане скъпо, собствениците на вина, като Никола ще си ги пият. Пазарна логика.
  • 19 БИВШ ВИНАР държавен

    7 1 Отговор
    Това което се продава по магазините не е вино,вино е домашно приготвено с грозде качествено от южна България.Търговското вино се прави от едно и също грозде поне три пъти.Първата цедка е за износ,най качествено,втората цедка е за разбирачите тук у нас и третата е с намалена цена в количества 3-5л.
  • 20 Тома

    6 1 Отговор
    При нас виното е също като сиренето.Няма крави сирена бол.Няма лозя вина бол.А да сте чували че купуват винен концентрат и го разреждат с вода а
  • 21 Алкохолът е вреден

    2 0 Отговор
    А този в Кочината направо токсичен. Ще го преживеем.
  • 22 Ами

    4 0 Отговор
    я ще си пием от бурето, щом са толкоз скъпи шишетата...
  • 23 стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "шам фъстък":

    До 8 ком - благодарение на 50 годишното управление на кумунистите дето иззеха земята на селяните и ги качиха в двустайни апартаменти да работят в държавни заводи - и кумунистите като фалираха заводите си ги приватизираха и станаха олигарх кумунисти --а селяните от двустайните като останаха без работа избягаха в чужбина другари
  • 24 Стан-боцмана

    3 0 Отговор
    Тази година памида на пазара беше 1лв за. Кг. 350 Кг = 350 лв. От него още докато го наливам 50 литра бяло. След седмица още 100 за червено и каквото остане джибри за ракия. От магазина само бира и уиски.
  • 25 У НАС ВИНОТО Е ВТОРА И ТРЕТА ФЕРМЕНТАЦИЯ

    3 0 Отговор
    СЪС ЗАХАР И ЗАТОВА ПОСКЪПВА ! ПЪРВО ВИНО ВИНО НЕ СЪМ СРЕЩАЛ !
  • 26 ИСТИНСКО ВИНО САМО В БЪЧВАТА В МАЗЪТЪ !

    3 0 Отговор
    В МАГАЗИНИТЕ Е МЕНТАК !
  • 27 ИСТИНСКО ВИНО САМО В БЪЧВАТА В МАЗЪТЪ !

    2 0 Отговор
    ДОРИ И БОЙКО СИ ПРАИ ВИНО ЗАЕДНО СЪС ЗАЙЦИТЕ !
  • 28 Роко Скиавоне

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Козе от Каряна купувай нонсега не се прави понеже животните нямат мляко аконси от софия.Птави се по италианска рецепта Качота
  • 29 Роко Скиавоне

    1 0 Отговор
    Вече си правя домашно вино ,даже постигнах резултати за био вино.Направих си мини винарна.Тази година младото ми Мерло направо гърми.качествено грозде,безупречна хигиена,и познания по химия,и нови съдове
  • 30 Роко Скиавоне

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Истина":

    Ма то отива за износ това,едва ли ще се намери на нашият пазар,ако има цената ще е над 25-30лв
  • 31 Азазаз

    1 0 Отговор
    Тотално падение!На всички е известна мръсната практика на българските производители да изнасят качествената продукция навън,а на нас да ни пробутват отровите си.А сега и с силно завишени неконтролирани от никого цени Отровно сиренце с обилно водно съдържание удари цените на западните сирена-гротеска.Джибре ще пробутват на цената на квалитетните западни алкохоли.Нека си вдигат цените още и няма да има кой да им купи боклуците скоро.
  • 32 МАЛЕ, МАЛЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Софиянче съм и преди години на маса без сирене не сядах!
    Сега бяло, саламурено "сирене" и "кашкавал" не помня от кога не съм купувал! От години, със сигурност! В един момент разбрах, че и 5 лв. килото и 25 лв. все е имитиращ продукт!
    И най- важното, всички имат "отровен" вкус!
    Буца солен микс от всичко най-евтино, което след преработка и обработка може да заприлича на буца сирене!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове