Last news in Fakti

4 Декември, 2022 10:08 2 005 72

Илхан Кючюк: Ветото за Шенген подкопава доверието на българите в Европейския съюз

  • илхан кючюк-
  • вето-
  • шенген

България е в перманентна политическа криза и това не помага

Илхан Кючюк: Ветото за Шенген подкопава доверието на българите в Европейския съюз - 1
Снимка: БГНЕС

Случващото се с Шенген подкопава доверието на българските граждани в Европейския съюз. Това заяви евродепутатът от "Обнови Европа"/ДПС Илхан Кючюк в "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му България заслужава да бъде в Шенген, но политическата криза у нас пречи да реализираме външнополитическите си приоритети.

"България е в перманентна политическа криза и това не помага. Говорим как ще се преборим с инфлацията, с икономическата криза, но майката на всички кризи е политическата криза. Докато не решим политическата криза и не се обединим всички - капиталът на българската нация, както го направихме, когато влизахме в ЕС, България няма да реализира нито един свой външен приоритет", изтъкна той.

След като ГЕРБ-СДС получи първия мандат, ДПС е готово да преговаря с най-голямата парламентарно представена сила у нас, стана ясно от думите на Кючюк.

"ДПС има програма и физиономия - в ситуация на криза ДПС винаги е поставяла националния интерес над партийния. Разбира се, че правителството трябва да е евроатлантическо. Ние сме част от ЕС и НАТО и българските граждани са платили тежка политическа цена за това. Не трябва да се губи време, защото ще дойдат следващи избори, и после още едни и как ще постигнем всичко, за което си говорим - Шенген, еврозоната? Вкарваме се в сами в омагьосан кръг", посочи той.

Относно присъединяването на България към еврозоната Кючук изтъкна, че в момента има отворен прозорец, но ако сега го изпуснем, ще мине много време преди да се отвори следващата възможност.

Илхан Кючюк коментира и скандала в Народния театър заради назначението на бившия ПР на ДПС Велислава Кръстева. Той защити Кръстева и нарече случващото се "политическа вендета".

"Защо я обвиняват - че не е професионалист?! Такива аргументи не съм чул, обратното - всички излизат и казват какъв добър професионалист е тя. Какво е обвинението - че е гласувала с Ахмед Доган? И какво от това? Няма право да гласува с когото си иска ли? Какво като е с Доган - отишли са да гласуват заедно, какво толкова?! Тя е избрана с конкурс. Аз не разбирам какъв е този аргумент и този вопъл срещу професионалист и човек, доказал своите знания и възможности", посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    34 4 Отговор
    Напротив турче, благодарим на Европа, че стожер и вижда как ни краде мафията дпс-герб-бсп!

    Коментиран от #8

  • 2 Никой

    31 4 Отговор
    не вярва на лъжци и крадци , бе , заграбили милиарди евросредства , предназначени за България и народа ѝ ! Така , че не обръщай нещата , хартиен !

    Коментиран от #7

  • 3 нннн

    34 10 Отговор
    Шегаджия. Че кой вярва на ЕС в България?
  • 4 Петър

    29 6 Отговор
    А за какво ни е този ШЕНГЕН?

    Коментиран от #12

  • 5 Гост

    25 4 Отговор
    Хартиения тарикат от дъпъсъ се изказва от името на народа!
  • 6 Гост

    19 2 Отговор
    Нали си за РСМ да влезе в ЕС и постоянни критики по адрес на РБ. Сега си доволен, нали?
  • 7 АЛИЛ МУСТАФОВ

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Никой":

    ТОЧНО и ВЯРНО
  • 8 Гост

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    Турнчето си остава турче.... Кръвта на вода не става.
  • 9 Даниел

    20 5 Отговор
    Отказ от допускане в Шенген се дължи на едни хора,който промениха дневния ред на държавата и парламента,защото по този начин ще си запазят влиянието и корупционните практики,но в същото време ще ги чуваме да казват колко важно е било за България да бъде приета там.превърнаха се в истински васали на 21 век.
  • 10 Напреднал

    22 3 Отговор
    Де да беше ветото за Шенген само. На много-много българи доверието в ЕС е отдавна подкопано
  • 11 Един БЪЛГАРИН

    21 3 Отговор
    Ама ти си турчин ефенди и не те интересува България защото дядо ти е вършил страшни неща тук....................
  • 12 Трябва на някои

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    На трафикантите много ще се улесни живота

    Коментиран от #53

  • 13 И сега кво?

    15 5 Отговор
    Българите имат доверие на ЕС, но нямат доверие,на политиците си.Така че, тази санкция е справедлива. Не може с тези доходи и с тази прокуратура да искаме нещо по различно. Колко критични доклада трябва още да получим, за да се сетим, че така не става.

    Коментиран от #43

  • 14 Тоя ситният

    17 0 Отговор
    Двоен станал,бре!Надул се Кви,ли пържоли и кюфтета нагъва в Брюксел.А народът му плаща 20к месечно
  • 15 Българка

    6 5 Отговор
    Зрителите се интересуват и посещават постановките на всеки театър заради това, което става на сцената, а не заради администрацията на театрите. Така че определено в скандала с ПР на ДПС и Ахмед Доган важен за Народния театър е доказалиа се професионалист Александър Морфов , а не политическата придворна на Доган Кръстева. В театрите нямат място такива политически калинки, още повече със спорни морални качества. Скандалът бе изнесен извън Народния театър не от артистите, а от виновникът за това - директорът ,който назначава скандален за всеки нормален българин ПР. Той уведомява МВР за надрасканата от Морфов врата на Кръстева , но интересно не уведомява за разбитата от Кръстева врата на салонния управител.И решението е просто. Кръстева да бъде освободена от директора. В противен случай министърът Минеков да освободи директора.
    Театърът са професионалните качесттва на артистите.
  • 16 Путинофил

    8 9 Отговор
    Никой не иска русофили в Европа!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Вижте сега,

    10 2 Отговор
    ЕС-Шенген-Еврозона и т.н. са все "Магарето и Моркова". Когато много държави се напъхат навсякъде, тарторите ще измислят други зони - Централна зона, Западна зона и др. Така че, ние трябва да си гледаме интереса и извън ЕС, а това отдавна вече не го правим и само се отразява негативно на страната ни. Аз не казвам да напуснем ЕС и НАТО, но не и да се държим като удавници за сламка, а ние правим точно това.
  • 19 ссс

    8 2 Отговор
    Не! Напротив, ветото за Шенген увеличава доверието на българите в Европа.
  • 20 да да

    16 1 Отговор
    Този на снимката опулен Кютюк от дупесе кво прави в Брюксел..той ли ще защитава правата на българи..Цирк..
  • 21 Реалист 6548

    5 0 Отговор
    Късно е либе за китка казваше СърГей на Бойко, защото трябваше заедно като един да ходите всички бг политици в Европа и до мрачно настроените страни да ги убеждавате че сме общност готови на всичко за да създадем Правова Европейска държава с която да се гордее цяла Европа, а вие ще се избиете и изядете от злоба
  • 22 хартия-корупция

    16 2 Отговор
    Много удобно извърта нещата господинът. Българинът няма доверие в ЕС, заради ГЕРБ. ЕС отпускаше милиардите, които ГЕРБ 12 год. "усвояваше", като ЕС си затваряше очите за корупцията и кражбите по високите етажи на властта. Само някакви нефелни докладчета пишеха.
  • 23 Чичак

    18 1 Отговор
    Илхан Кючюк ми е един от най противните. Няма нито една негова позиция която реално да е била в полза на България
  • 24 Стига лъжи

    11 0 Отговор
    Най малкия проблем е политическата криза. 12 години като не бяхме в политическа криза какво помогна. Лицемерие
  • 25 Вендета

    11 0 Отговор
    Не сте виждали вендета такава каквато ви се полага Илхане
  • 26 ПЛАКАТ ЕФЕНДИ

    12 0 Отговор
    Тои с неатрактивната визия, меко казано, и наизустените речи, нали се снимаше постоянно с либерала Рюте. Явно само е колекционирал снимки от Европата.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Годжи

    8 4 Отговор
    Българите никога не сме имали доверие в ЕС.Дори не ни питаха,защото знаеха, какъв ще е резултата.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Павел пенев

    9 4 Отговор
    Този турски експерт трябва да знае,че българите отдавна ненавиждат ЕС и НАТО и няма какво да правим в Шенген, нито да се натискаме за еврото.
  • 31 Чичак

    4 2 Отговор
    Кючюк: Ние сме част от ЕС и НАТО и българските граждани са платили тежка политическа цена за това. Не трябва да се губи време а е нужно до дупка да му го наврем на българина и България в името на атлантизма. Ако не бях такъв продажен изрод и до сега тютюн щях да бера......
  • 32 Шака Zулу

    12 1 Отговор
    ЕЙ ТАКИВА КАТО ТОЗИ БГ ПОЛИТИЦИ МУШМОРОЦИ ИЗГРАДИХА ТАКЪВ ОБРАЗ НА НА БЪЛГАРИЯ И ЗАТОВА НЕ НИ ИСКАТ И НЕ НИ УВАЖАВАТ.
  • 33 Сух

    5 3 Отговор
    Ветото било подкопавало доверието.. Аре.. бре мозък неземен.. ЕС работи против интересите на гражданите си. Работи за корпоративните интереси. Тук в България поддържа престъпниците във властта.. Голямо доверие му имаме на този ЕС! Ветото е виновно..
  • 34 трябва ли верно, мишка продажна?

    4 2 Отговор
    Разбира се, че правителството трябва да е евроатлантическо.
  • 35 Смотан,

    8 2 Отговор
    правителството НЕ трябва да е "евроатлантическо", а българско и защитаващо интересите на България, продажнико безроден
  • 36 Ван дер Любе

    3 2 Отговор
    Лицата на мафията почнаха да се изявяват. Ветото повишава вярата в ЕС на всеки мислещ българин. Крайно време е да го проумеем мафията пречи на развитието на България. Управлението на Борисов е типичен пример на много пари от ЕС, които са окрадени максимално. Вместо България да дръпне, да се влачи едва, едва. И сега оле-ле ЕС не му харесва да бъде краден. Докато закона не вземе връх и нещата не се нормализират, няма как да ни приемат.
  • 37 А бе

    4 0 Отговор
    читак, отдавна няма доверие към тези.
  • 38 Така е г-н Кючек

    2 3 Отговор
    Сега е времето да ни върнете в лоното на Османската империя. И без това сме ориенталци по душа, и без това в жилите ни най-вероятно тече 50% турска кръв.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Аз съм от ссср

    8 4 Отговор
    Ние доверие отдавна нямаме във ЕС Али Раза,ти искаш да влезем за да си седиш там,да не вършиш нищо и да си взимаш 20-30 хиляди евро,да ти казват каква глупост или какво да закриете във България ако нещо е останало за закриване.Предатели и мисирки сте вие.
  • 41 Чичак

    6 4 Отговор
    Ние сме част от ЕС и НАТО . в ЕС по доходи и стандарт на живот, а в НАТО - щото някой е питал хората искат ли.... Я у лево смотано атлантическо говедо турско!
  • 42 4831

    5 1 Отговор
    както каже доган така
  • 43 А бе

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "И сега кво?":

    клишета. Чул си го от някъде и повтаряш като папагал. Друго е и трябва най сетне да го разбереш. Не ни трябва никакъв шенген, никакво евро !!!

    Коментиран от #56

  • 44 Анева

    7 2 Отговор
    Турски европеец, вносител на брюкселско зеле с натовски каруци. Ало измамник, с право на глас
  • 45 Компексарче

    5 1 Отговор
    Бръсни си тиквата, защото 2 пръста му е челото.

    Коментиран от #49

  • 46 А бе

    5 0 Отговор
    читак, отдавна го няма доверието към тези.
  • 47 НЯКОЙ

    6 3 Отговор
    Европейските лидери подкрепят в случая българския народ в желанието му за промяна и срещу наглите властници, които мачкат и ограбват живота ни !!! Не се прави че не разбираш Кючук - много добре разбираш всичко, но не ти изнася !!!

    Коментиран от #48, #50

  • 48 Турчина

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "НЯКОЙ":

    Се прави на ударен.
  • 49 Дааааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Компексарче":

    Верно, че е два пръста чело, вижда се на снимката. Маймуна щеше с три да е.
  • 50 си чисто луддд

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "НЯКОЙ":

    "Европейските лидери подкрепят".....подкрепят ти шапката простюююю
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Петров

    2 2 Отговор
    Дръндари, и сега сте под турско иго, но не го осъзнавате. Поне на времето е имало само данък десятък а сега 47% са ви само ДДС+акциза и реално 3,5-4%за НАТО
  • 53 Ддд

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Трябва на някои":

    Абе пич качи се на един тир обиколи Европа и ще разбереш
  • 54 Илханчо, ти се утрепа

    3 1 Отговор
    Да вкарваш Северна Македония в ЕС, а България остана извън борда🤨
    Това ли са ти правилата и стандартите в ЕС - изпълнил си условията ама НЕ СТАВА 🤣🤣🤣🤣
    Това е стандарт, ама работи в двете посоки 🧐
  • 55 За Македония

    1 0 Отговор
    Тоя беше от най големите радетели на идеята за предателство на българският интерес. Гнусен човек.
  • 56 И сега кво?

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "А бе":

    А може би и НАТО не ни трябва, а? С 2 танка и 3 самолета ще се отбраняваме,нали! Виж какво, Драги, с това средновековно мислене сме на последно място по всчко.

    Коментиран от #69

  • 57 ХЕРКУЛЕС

    3 1 Отговор
    НЕ СА ВИНОВНИ ЕВРОПЕЙЦИТЕ !Крадливите ни управници ни докараха до това положение! Не обвинявай те другите за вашите порочни практики крадливи и гнусни политици! ВСИЧКИ ПАРТИИ СЕ ИЗРЕДИХА ДА КРАДАТ А ДПС ВИНАГИ Е В СЪЮЗ С ДАЛАВЕРАТА!
  • 58 Илхан!! Нищо не подкопава ветото

    4 1 Отговор
    за Шанген, а народа получава Сигнал, че ЕС са на ясно, че сме Мафиотска Държава и че няма в тази държава"Върховенство на Закона" Държавата се Управлява по правилата на Мафията Борисов-ГЕШЕВ!!
  • 59 Тахумба

    1 1 Отговор
    Какво доверие бе, охранена тикви!? Само идиотите още не са разбрали, че ЕС е пътник.
  • 60 Мдааа

    0 0 Отговор
    Ако не приемат пускайте емигрантите, Европа да види кон боб яде ли
  • 61 Как да влезеш в

    1 0 Отговор
    Шенген с такива безродни елементи от османски произход.А за Европа и дума да не става,стига с прочитането на името и ти е ясно за пропагандата в която е достигнала от корупция и задушена от криминални организации от чужди религии и общности далеч от човешките ценности и развитие на Европейските народи.
  • 62 Не е възможно ШЕНГЕН

    1 0 Отговор
    С османски индивиди които са несъвместими с човешката цивилизация и развитие на Европейските народи с етноси без интеграция и ценностна система, различна от европейските традиции и християнски култури.
  • 63 Шенген с турци?

    1 0 Отговор
    Това е много сериозен въпрос който касае сигурността на Българските граждани от страни извън Европейския съюз да има лица в държавни институции и служби.Все едно да пазиш Външните граници на Европа с хора които нямат нищо общо с Българската нация и народ с християнски традиции и култура звучи като педофил да пази детска градина звучи противоконституционно в правова държава като България е недопустимо.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ШЕНГЕН иска читака

    1 0 Отговор
    Тука има-тука нема,алъж-вериж на кея Ростенец,ти на мене-аз на тебе и за Българина 7-8% да не пропадне под дъното,че да живее вожда на си ганите да имат за кючеци и за избори
  • 66 Европа иска

    1 0 Отговор
    Българската държава и нация а не ви иска вас и затова не влизаме,че под всеки Еврофонд отива при вожда Ахмет Доган и ако остане нещо се разпределят за Българите.
    И така е от 33години не се спазват законите и конституцията на Република България,все едно турчин пред камина да пази Библията.
  • 67 сноу

    1 0 Отговор
    Е..като е отворен прозореца скачай и дим да те няма...тук от кючеци няма нужда...
  • 68 Овцата

    1 0 Отговор
    То да беше само това причината за подкопаването на доверието ...
  • 69 Дебили

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "И сега кво?":

    Кое му е средновековното? Да вярваме в дядо Коледа ли е по-добрият вариант?
  • 70 66 никolaos

    1 0 Отговор
    Илханчо ако го нямаше Пеевски и ББ и шайката Герб щяхме отдавна да сме с Румъния
  • 71 Мунчо

    1 0 Отговор
    Виж го ти Кючека, ДуПиСито било проевропейска партия. Ти да видиш! Кой окраде всичко дошло от ЕС?
  • 72 Ветото за Шенген подкопава доверието на

    1 0 Отговор
    българите в ПРЕСТЪПНИЯ Европейския съюз А И НИКОГА НЕ СМЕ ГО ИМАЛИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове