Last news in Fakti

7 Декември, 2022 15:03 1 670 37

Москаленко: Очакваме помощ от България в медицината, строителството и земеделието

  • украйна-
  • посланик-
  • помощ

За въстановяването на страната ни ще се разчита на утвърдени вече бизнес-отношения, каза посланикът на Украйна в София

Украйна ще разчита на помощ от България в сферата на селското стопанство, медицината и строителството. Това заяви на бизнес форум в Русе посланикът на Украйна в страната ни Виталий Москаленко, цитиран от Нова телевизия.

В срещата, организирана от българо-украинската индустриална камара се включиха около 50 български и 50 украински фирми, повечето онлайн. През последните 3 години стокообменът между двете страни в износа е 1,5 млрд. щатски долара, а за деветте месеца на тази година възлиза на 2 млрд. долара. Посланик Москаленко каза, че за възстановяването на икономиката на Украйна ще се разчита на утвърдените вече двустранни бизнес отношения.

"Ако говорим за възстановяване - строителство, електроенергийния комплекс, естествено в химическата промишленост, хранително - вкусовата, металургията, селското стопанство, медицината. Между другото в сферата на медицината България и ние имаме доста стабилни връзки, тъй като получаваме много лекарства, медицински препарати от България, както и специални медицински средства и т.н. Надявам се, че този форум ще допринесе доста внушително и впечатляващо в развитието на икономическите взаимоотношения между двете страни в този сложен за Украйна период", каза н.пр. Виталий Москаленко.

По време на форума беше подписан Меморандум за сътрудничество между българо-украинската индустриална камара и украино-българската търговско-промишлена палата.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    48 3 Отговор
    Що направо не вземете Баце, та да ви оправи с 200?
  • 2 007

    8 46 Отговор
    То е супер да помогнем, но знаеш ли колко сме негодни и най вече долни. Почети малко коментари тук и ще ти стане ясно каква помощ можем да дадем . Човеконенавист и жлъч. Това ни е основната сила. Да плюем да отричаме и да се скатаваме.🤮🤮🤮🤮🤮

    Коментиран от #14

  • 3 Котка ученият

    16 2 Отговор
    Да, трябва постоянно да дразните лъва.
  • 4 Анна

    3 21 Отговор
    В тези сфери категорично ще ви подкрепим.
  • 5 Всъщност

    37 4 Отговор
    По данни от НСИ за периода септември 2021 – 2022, износът за Украйна е 1422.6 млн. лева, а вносът на стойност 2433.2 млн. лева. Тоест имаме отрицателно търговско салдо на стойност: -1010.6 млн. лева. От Украйна нямаме някаква полза, внасят се боклуци, съмнителни земеделски продукти ...
  • 6 3.14К

    32 3 Отговор
    Москаленко кога ще бъде отзован?
  • 7 Котка ученият

    42 3 Отговор
    Вашингтон искаше Москва да финансира Украйна. Всички украински олигарси направиха състоянието си чрез кражба на руски газ и петрол. Сега Украйна паразитира върху тялото на Европа.
  • 8 Реалностите

    37 1 Отговор
    Мечти ! То у нас специалистите в тези "отрасли" са вече кът. Всичко се крепи на работещи пенсионери и братчедите в строителството ! Всичко кадърно и на средна възраст заминава за чужбина. Колко им е добре там, те си знаят, но стискат зъби и траят !
    Меду другото в ЕС се наводниха и строителни работници от Украйна с визи през Полша, а той седнал у нас да търси кадри ! Върнете си първо вашите, па тогава чакайте от комшиите. Тов важи и за нас дето чакама бесарабски българи и незнам там що си !?
  • 9 Последния Софиянец

    34 2 Отговор
    Ще дадем на Соросоидите по една лопата и ще ги качим на влака за Киев.
  • 10 Котка ученият

    18 3 Отговор
    През 1991 г. баснословните богатства, създадени от Русия, се стоварват върху главите на украинските олигарси.
  • 11 Пълни глупаци

    35 3 Отговор
    Украйна е във фалит, което означава, че трябва всичко да се подарява. Такава наглост е цялата политика, която водят "нашите" властеимащи. За българите няма безплатни лекарства, обаче снабдяваме Украйна с такива. И какви са тези специални медински средства? Ами другите отрасли в които очакват да им се помага(разбирай безплатно)? Някой ще каже е да ама това ще го плаща държавата. А държавата ще ги вземе парите от нашите данъци, както и разходите за бежанците.
    Дълбоко е объркано значението на думите съжаление и доброжелателност с тотална глупост и безрасъдие.
  • 12 Казвам:

    22 3 Отговор
    Каква помощ, бе! Подаръци ли искаш! Всичко се плаща!!!
  • 13 укр и те като

    12 0 Отговор
    макетата искат все нещо от нас
  • 14 Изразявай се само от свое име.

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "007":

    Не намесвай хората в нихилизма си.
  • 15 Подписан

    4 0 Отговор
    Меморандум за сътрудничество
  • 16 УКРАЙНА С ТЕБ СМЕ

    1 15 Отговор
    Вие разбирате путиновите пълчища....другото ша са оправи
  • 17 сйнхб

    16 0 Отговор
    А е добре да очакваш като голям нахалник и дипломат на бандера фашизма, да ти изиграят един ритник и да те изгонят от България. Нахалник с нахалник, очаквал, а не да се помоли ако можем да им помогнем.
  • 18 ЕС ГОТВИ ЗА УКРАЙНА ПЛАН МАРШАЛ

    1 12 Отговор
    И ние сме в тоя план, само изгонете руските агресори....
  • 19 Хххх

    10 0 Отговор
    Този трябва да даде от милиардите на България ! Нагъл фашист!
  • 20 стоян

    2 0 Отговор
    арендуване до 500 декара
  • 21 УКРАЙНА, ШЕ ПОМАГАМЕ

    4 8 Отговор
    Няма страшно...ние сме НАТО и ЕС....не ни пука от никой и от нищо....
  • 22 ПИТИН Ъ ШОКИРАН

    1 10 Отговор
    Влезе ли Украйна в НАТО, свършено е с мен...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ха ха ха

    13 1 Отговор
    Който ви подкокоросваше да бомбите Донбас 8 години и да изграждате бандеровска държава, към него се обръщайте за помощ. Ние сме бедни славяни и не можем да различим русин от украйнец защото е едно и също. Оставете ни на мира. Достатъчно е че се грижим за уж бежанците ви от западна Украйна, където бомба или ракета не бе падала, но те се припичаха по морето, а българите мизеруваха. И не им пречеше на някои да казват по руски пред камера, че " болгари, они тупъйе".
  • 26 наглеци

    16 2 Отговор
    А на нас кой? Я си гледайте работата, на бедния цървулите искате! Днеска САЩ ви отпуснаха още 800 милиона, от ЕС също смучете милиони, тоест от нашите пари! И пак просите, айде марш!
  • 27 Павел пенев

    10 0 Отговор
    Не чакайте помощ от нас в секторите медицина,строителство и земеделие, тъй като ние ги ликвидирахме преди 30 години.
  • 28 ФЕЙК

    5 0 Отговор
    Москаленко, като си смениш името на Киевленко или Бюкселенко, можем евентуално да помогнем. Сега с това московско име си тайната подводница на Путин в България, защото с единствената дума,която знаеш "ИСКАМЕ" вършиш страхотна работа в полза на Русия!
  • 29 Ежко Бежко

    6 0 Отговор
    Браток много си закъснял бе. Чушки и домати от Турция, медицина тоже, за по-богати Израел. Свестните строители на времето и те бяха турци, ама отдавна са по Германия. Не знам как да помогнем на братока, освен да псуваме Путин и хвалим америка. И да гласуваме за ДБ, (проклети да бъдат). Може и някоя татуировчица от третия раих да си избодем и дотам.
  • 30 Гай Турий

    8 1 Отговор
    Тоя наглец и бандата на зеления клоун, кога ще заяват, с какво да помогнат на България!? Те какво ще ни дадат? Защото тоя антураж с джипки и доволни дойни половинки, който ни внесоха, изобщо не ни топли с нищо.
  • 31 сноу

    4 0 Отговор
    Укрите да си го прибират нагленко, че додея и на децата да мрънка и врънка ...
  • 32 За това ли

    4 0 Отговор
    от българските аптеки изчезнаха както животоспасяващи, така и обикновени лекарства. Скъпи високоефективни западни лекарства се изнасят преди да са попаднали в българската аптечна мрежа. Трябва да се направи сравнение между броя на починалите, вследствие на липса на лекарства и адекватна лекарска помощ, българи и убитите по време на войната в Украйна. Няма да е чудно, ако броя на починалите надвишава този на убитите. Тук виновни, както винаги, НЯМА.
  • 33 ТОВА Е

    4 0 Отговор
    Украинската Митрофанова !

    Коментиран от #34

  • 34 Дебиле

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "ТОВА Е":

    Тоя бие по-наглост и нея и Херо мусака.
  • 35 бягай бе

    1 0 Отговор
    от тука!Макара в Окрайна...
  • 36 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Това е нормално !! Оръжие – НЕ, НЕ и НЕ.! Мисля, че е някаква диващина да пращаш оръжие и да искаш МИР !!! Само перверзен мозък може да го роди !!!
  • 37 БЪЛГАРКА

    0 0 Отговор
    АМИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ХОРА КАКВИТО ТЪРСИТЕ ДОКТОРИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ТРУЖЕНИЦИ ШИВАЧКИ ОТ СПЕЦИАЛИСТ НАГОРЕ ДА ГИ НАТОВАРЯТ И ПОНЕ ПРИ ВАС ДАНО ДА СВЪРШАТ НЯКАКВА РАБОТА ЧЕ ТУК СЕ ОЯДОХА И НЕЗАСЛУЖЕНО ПОЛУЧАВАТ ПО 10-15 ХИЛЯДАРКИ НА МЕСЕЦ И ДА НАРОДА ЩЕ СЪБЕРЕ ПАРИ ЗА ТРАНСПОРТА ДО УКРАЙНА ДА НЕ СЕ КАХЪРЯТ ЗА ТОВА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове