Last news in Fakti

11 Декември, 2022 06:52 2 313 30

Цончо Ганев: Правителството ще похарчи 10 милиона лева за разяснителна кампания за ползите от еврозоната

  • цончо ганев-
  • възраждане-
  • правителство-
  • парламент-
  • еврозона

Много българи ми казват, че са върнали от чужбина, защото в лицето на "Възраждане“ виждат надежда, заяви депутатът

Цончо Ганев: Правителството ще похарчи 10 милиона лева за разяснителна кампания за ползите от еврозоната - 1
Снимка: БГНЕС

"Много българи ми казват, че са върнали от чужбина, защото в лицето на "Възраждане“ виждат надежда, че България може да тръгне по нов път! Това е изключително отговорно и изключително натоварващо, защото ние нямаме право на грешни стъпки! Нас ни съдят много по-тежко и жестоко от всички други политически партии. Всяка наша грешка би била осъдена до степен да се тълкува като предателство!“.

Така отговори Цончо Ганев от "Възраждане“ на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Не знам дали ще прозвучи като комплимент или като пристрастие, но ще го кажа – огромни са очакванията на българите към вашата партия и лицата, които я представлявате! Нали го осъзнавате?“.

Цончо Ганев обясни, че правителството ще похарчи 10 милиона лева за разяснителна кампания за ползите от еврозоната. "Възраждане“ прави всичко възможно да представи на обществото и другата гледна точка, която се заглушава. Той даде пример с провелата се на 9 декември в софия конференция "България в Еврозоната – предимства и възможности“, където на икономиста Виктор Папазов не са му дали възможност да си зададе въпроса на микрофон. Ганев разказа и за свое участие в Нова нюз, в което водещата непрекъснато се е опитвала да го насочва какво да говори.

Цончо Ганев заяви, че в момента "Възраждане“ води титанична борба да даде възможност на българите да се произнесат дали са за или против еврото. Той бе категоричен: "Ще направим инициативен комитет и ще тръгнем от врата на врата да обясняваме на хората, че просто искаме да ги питаме, а когато съберем нужните подписи, тогава волю-неволю тези, които в момента се крият за едни розови балони, които надуват, ще трябва да отидат на референдум и тогава вече ще имат срок от 3 месеца, в който ще трябва да защитят аргументирано защо е хубаво в еврозоната!“.

Ганем заяви, че "Възраждане“ няма да подкрепи кабинет на проф. Габровски. Председателят на партията Костадин Костадинов е провел телефонен разговор с Габровски, по време на който номинираният за министър-председател от ГЕРБ е заявил, че подкрепя и би продължил политиките на предходните правителства по отношение на еврозоната, въоръжаването на Украйна, закупуването на самолети на чертеж, закриването на ТЕЦ-овете. В резултат на това от "Възраждане“ официално са отказали среща, защото няма смисъл да си губят взаимно времето.

"Ще си позволя една шега, преди малко Джейхан Ибрямов от ДПС беше тук, аз направих едно хартиено самолетче и му го връчих в чест на това, че България реши да въоръжи Украйна! Сега ще връча и на Вас, в знак на протест!“, обърна се към госта си водещата. Цончо Ганев отговори, че решението на Парламента за закупуването на Ф-16 е било доста странно. "Възраждане“ са предложили на БСП да сезират заедно Конституционния съд, но социалистите са отказали. Президентът Радев пък не е приел

предложението на "Възраждане“ да наложи вето над закона. "Така че това, което като хвърчащо листче, като чертеж връчихте чисто символично – то не е към "Възраждане“!“, категоричен бе Ганев. Беновска отвърна: "Знам, че не е към "Възраждане“! Позволявам си да изразя моя позиция, аз ви поздравявам, че не гласувахте!“

Цончо Ганев заяви, че следващата година България реално ще остане без самолети. Страната ни е отправила питане до нашите съюзници готов ли е някой да охранява въздушното ни пространство и от Турция са се съгласили. Народният представител от "Възраждане“ изрази категоричното си несъгласие нито Турция, нито някоя друга страна да охранява въздушното ни пространство. Той попита: "И сега искам да питам тези, които са предани евроатлантици и обясняват как е хубаво да имаме обща армия и че натовските армии са наши армии – съгласни ли са, с изключение на ДБ, които нямат никакъв проблем Турция да ни пази? Обществото как ще приеме, ако "аскера“ осигурява сигурността на България? Аз не съм съгласен! Аз не искам нито Турция, нито Италия, нито Холандия или Нидерландия, както сами искат да се наричат! По Конституция българската армия трябва да осигурява целостта и сигурността на България! Това нещо обаче не става!“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 матрьошка

    7 40 Отговор
    Колко са се върнали от Русия ? В лицето на Възраждане виждам руски КУ .КЛИ.

    Коментиран от #13

  • 2 Пази Боже

    8 31 Отговор
    у Цончо Со. да виждаш надежда ! Обречен си !
  • 3 ТаУмВзе

    9 12 Отговор
    Яко крадлив слугинаж на писта!
  • 4 Некой си

    8 30 Отговор
    На тоя ако му размениш обувките, ще се чуди защо не може да облече сакото си. Върнали се били .... точно па заради Възраждане...хахахах..това бе вица на месеца. Върнали са се, щото не са прокопсали..Я накарай някой, дето си е уредил там живота. Ще се върне в тоя зверилник..да не ми е изпила чавка акъла. Като ги гледам всичките какви са плужеци..за един Шенген не могат да се преборят, какво ли остава...Я вижте румънците какво правят..наште мишки само църкат и търсят как да свалят гащите...
  • 5 Те са

    11 20 Отговор
    те блъфирали , бе гелосан господине ! Кой ще се върне заради някакво изграждане от чужбина ?
  • 6 Стефан Стамболов

    29 4 Отговор
    БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ!
    СЪЗДАЙТЕ МОЩНО ГРАЖДАНСКО ДВИЖРНИЕ И ИЗМЕТЕТЕ ТАЗИ ПАПЛАЧ, КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА И ИЗЛАГА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!
    НЕКА ДА ДАДЕМ НАГЛЕДЕН УРОК НА ЕС, ОСОБЕНО НА ХОЛАНДИВ И АВСТРИЯ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЛЮЛКА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА И ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯ НАПРЕДЪК!
    ДА ДОКАЖЕМ НАГЛЕДНО КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ!!!!
    РЮТЕ ПО ЛОШИЯ НАЧИН ЩЕ НАУЧИ СЛЕДНИТЕ ИСТИНИ:
    1. ЕРАЗЪМ РОТЕРДАМСКИ Е С БЪЛГАРСКА КРЪВ, ПОТОМЪК НА ИВАН АСЕН ТРЕТИ ;
    2. ДА НАУЧИ КОЙ Е КХАН ТРИВЕЛИУС - СПАСИТЕЛЯ НА ЕВРОПА, ОБЯВЕН ЗА СВЕТЕЦ И ОТ КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА.
    3. ДА НАУЧИ НАИЗУСТ ИМЕНАТА НА СПАСИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ, ВЪВ ВРЕМЕТО, КОГАТО ХОЛАНДЦИТЕ СА ОБРЕКЛИ СВОИТЕ НА СМЪРТ
    4. И ХОЛАНДИЯ И АВСТРИЯ ДА НАУЧАТ НАИЗУСТ МАНТРАТА, ЧЕ ДРЕВНИТЕ ЗЕМИ НА ДНЕШНА РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ СА ШЕНГЕН И ЕС И ТЕ ЩЕ СПАСЯТ ОТНОВО СВЕТА !!!!!!!!
    5. КОГАТО СЕ ИЗПРАВЯТ ХОЛАНСКИТЕ И АВСТРИЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРЕД БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ - ВИНАГИ ДА СТОЯТ МИРНО И ДА ОТДАВАТ ЧЕСТ!
    ВРЕМЕ Е БРАТЯ, ДА СТАВАМЕ И ДА СЕ ЗАХВАЩАМЕ ЗА РАБОТА!
  • 7 Софиянец

    28 4 Отговор
    НЕ на еврофашистите! Не искаме да сме определяни за третокачество европейци от държави без история!
  • 8 От плажа

    35 3 Отговор
    Взимайте си еврото, шенгена, лгбт-тата, еднаквите зарядни и правите краставици! Благодаря не се продава!
  • 9 007

    26 4 Отговор
    България е с Русия и България е в Европа много преди останалите държавици, които се опитват да ни заграбят в момента, чрез безродниците от герб,дб,дос,пп и бв!
  • 10 Сесесере

    3 24 Отговор
    Любовника на Костя, пак се изцвъка!

    Коментиран от #12

  • 11 Последният българин

    23 3 Отговор
    И 20 милиона да похарчите,все тая.нато и ЕС вън.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ха ха

    18 2 Отговор
    не бе , договорите между българия и ес да се виждат от всички ,а не да плещят трябват 22 закона за да им дадат 12 милиарда а пък населението да ги връща с мизерия и терор
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 оооооо по

    5 14 Отговор
    Верно ли ба Цунчо са се върнали заради вазраждане. Те и към Бялата Злата имаха надежда и очакване...

    Коментиран от #22

  • 19 гост

    13 3 Отговор
    Да разяснят първо в Чехия, Дания, Унгария, Полша, Румъния и Швеция.
  • 20 пътник

    3 10 Отговор
    Ганьо ,Ганьо,не си мръднал от Ганковото кафене отпреди 170 г.Тъп политически провинционализъм с мания за власт /пари /.
  • 21 Малий,

    5 10 Отговор
    Верно, ли ни Цоньо?!Били се върнали,заради плашиутарниците от израждане?!Тц тц тц тц
  • 22 Ние българските просттаци

    3 8 Отговор

    До коментар #18 от "оооооо по":

    Гласувахме за КОНСТАНТИН от възраждането.

    Преди гласувахме за атака
  • 23 нннн

    15 0 Отговор
    Ама пускайте я най- после подписката за референдум!
  • 24 ЧОЧО

    1 8 Отговор
    Предлагам Възраждане да наградят своите избиратели с екскурзия до страните в Евросъюза.Да видят там как пътищата са разбити улиците мръсни,кофите за боклук без капаци а по панелните им блокове мазилката паднала и тогава да ги питат дали искат референдум. за отделяне от ЕС.

    Коментиран от #26

  • 25 На бай Ганьо сина

    2 5 Отговор
    Ганьовски работи
  • 26 Минувач

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "ЧОЧО":

    Само, дето не се сещаш за манталитета на българина и на другите, защото масово българите хвърлят, чупят, не пазят. Корупцията е в кръвта на балканеца, нискокачествената работа и строежи на обществени поръчки. Отделно има и други фактори, като живота на заем, чрез дългове. Дълговете на западните държави към тяхния БВП са около 80-90%, средният процент на страните в еврозаната е около 85%, има държави, като Италия, Гърция и други с над 100% дълг. Това също оказва влияние, защото там на запад, БВП на държавите е стотици милиарди и трилиони дори, а сега си представи значи и са симите на дълга им, щом е 80-90%. Това означава, че те от десетилетия генерират дълг и постоянно го увеличават чрез заеми, а тези стотици милиарди се вливат в държавите им - това са лесни пари за пенсии, за помощи, за обществени поръчки, за стимули за бизнеса и т.н.. Все едно ти да вземеш 100 бона заем да си ремонтираш основно апартамента, мазилки, боядисване, модерно осветление, модерни уреди, картини и т.н.. Съседът, като дойде ще ахка и цъка с език, но ти ще имаш заем 100 бона, а той 2 бона, дето е взел да си закърпи само семейния бюджет. Твоите деца сега ще живеят в лукс и охолство, но онзи заем от 100 бона, който се увеличава всяка година с лихвите, ще трябва да го платят те един ден. Но те ще се надяват в бъдеще да настъпи финансова криза и банката, дала заема да рухне, да се деноминират парите и всички клиенти на банката да се облажат да не връщат парите, защото банката е фалирала
  • 27 Цончо Ганев!!! Никой не иска, Евро и

    7 0 Отговор
    Еврозона!! Българина, сие достатъчно беден и без Евро!! Реват за, Еврото нялолко стотин човека, с Овшорни сметки от Крадени пари!! Тези Напъват за Еврото, да, си Изперат парите, като ги вкарат като Чужди инвестиции с Кухи фирми и поставени лица за, собственици!! За, това, Реват тези с Овшорките сметки и Крадените от Държава и Народ пари!! Едни и същи са и плащат на Клакьори да Реват в хор!!
  • 28 Така

    5 0 Отговор
    Пълна подкрепа за Възраждане. Единствената българска останала с възможност партия да защитава българските интереси.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове