Last news in Fakti

11 Декември, 2022 07:04 1 122 16

Джейхан Ибрямов: Не използвахме ефективно времето от присъединяването ни към НАТО досега

  • джейхан ибрямов-
  • дпс-
  • нато-
  • правителство

За ДПС има няколко много важни политики, от които няма да отстъпим – стопиране на инфлацията в поносими граници, помощ за енергийно бедните българи, подкрепа за бизнеса и общините, заяви представителят на движението

 Джейхан Ибрямов: Не използвахме ефективно времето от присъединяването ни към НАТО досега - 1
Снимка: БГНЕС

"Участвах в 22-ия годишен парламентарен трансатлантически форум на Парламентарната асамблея на НАТО, който се проведе в периода 5-7 декември. Колкото до съмненията – съвпадение на два форума, в които ние участваме! Г-н Карадайъ всяка година получава лични покани, както и г-н Илхан Кючюк. Той участват по линия на ЕП. Г-н Хамид като заместник-председател на Либералния интернационал и г-н Карадайъ като председател на ДПС получават покани за участие във форум по сигурността!“.

Така отговори Джейхан Ибрямов от ДПС на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която го попита: "Имаше нещо подозрително в този "десант“ – Вие, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Хамид Хамид, Илхан Кючюк! Имаше нещо подозрително – тук се "пече“ нов кабинет, винаги ние имаме подозрения, че от "Козяк“, където се намира американското посолство, нещо ни шепнат на ухото!“. Той бе категоричен, че посещенията на политиците от ДПС в САЩ са били планирани отдавна и нямат нищо общо с разговорите за съставяне на правителство.

Джейхан Ибрямов заяви, че темата за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна се преекспонира в обществото. Ние сме лоялен член на НАТО и сме солидарни със съседна държава, която е нападната. Той беше категоричен, че няма опасност да се нарушат отбранителните способности на българската армия.

Първите два самолета Ф-16 за България вече се произвеждат и до година-две ще ни бъдат доставени, каза той. И беше категоричен, че не сме използвали ефективно времето от присъединяването ни към НАТО през 2004 г. досега за модернизацията на въоръжените ни сили. Ако това беше направено, сега нямаше да изпадаме в такава ситуация.

Джейхан Ибрямов заяви, че присъединяването на България към еврозоната е важна стъпка, но докато инфлацията е толкова висока, докато покупателната способност на българските граждани е толкова ниска, докато не се направят реформи, които да облекчат бизнеса, стандарта на живот на хората – пред нас ще има спирачки за еврозоната! Тези проблеми могат да се решат, ако се излъчи редовно правителство.

Водещата попита при какви условия ДПС ще даде подкрепата си за редовен кабинет. Ибрямов отговори, че за ДПС има няколко много важни политики, от които няма да отстъпят – стопиране на инфлацията в поносими граници, помощ за енергийно бедните българи, подкрепа за бизнеса и общините. Както и връщането към диалога и нормалността в политиката. Той бе категоричен: "Когато видим, че едно българско правителство се нагърби с тези приоритети, след това ще мислим за хората, които ще изпълняват тези политики! Така ще се сформира българския кабинет! И за нас не е толкова важно дали ще бъде проф. Габровски, или не! Разбира се ще бъде много добре да има с първия мандат, но е много важно в това Народно събрание да бъде излъчено редовно правителство!“.

"В съвремието е много важен конструктивния разговор между колективните играчи. Доколкото познавам г-н Янев, работим с него отдавна, познаваме се, той е колективен играч. Така че с разговор, с диалог, със съответните политики, които ще бъдат сложени на масата, това са много важните приоритети, свързани с инфлацията, помощта за бизнеса, за българските граждани! Разбира се и всички останали секторни политики, които трябва да бъдат реализирани. Реформите, които са необходими, за да може наистина да има сигурност, предвидимост в бъдеще с редовен кабинет! А дали ще бъде излъчен с първия, втория или третия мандат – няма никакво значение!“, заяви Ибрямов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама

    15 2 Отговор
    пък използвахте ефективно и преефективно българските граждани за лични облаги !
  • 2 плюс минус

    14 3 Отговор
    А какви са ползите за обикновения българин?
    Спокойствие?
    Добре платена работа?
    Образование, здравеопазване?
    Гласуваш за еди коя си партия, получаваш един голям минус.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха ха

    7 3 Отговор
    пак мазни приказки за човеколюбие , но зад тях се крие унищожението на военните ни заводи и удобен внос от турция на натовски боеприпаси и оборудване
  • 5 ЧОЧО

    16 0 Отговор
    Народа е беден,защото алчните измислени политици нямат насита.От тридесет години все за реформи говорят а нищо не се получава.Политиците по богати народа по беден, това са реформите.

    Коментиран от #6

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЧОЧО":

    ТАКА е господин ЧОЧО
  • 7 ТаУмВзе

    8 0 Отговор
    Въпросът е, кои ще ни Прегазят де. Маке ли да е, доган ефенди ли. Не знам, от козяк ще заповядат на крадливия слугинаж как да стане.
  • 8 Господинът

    9 0 Отговор
    Каза че сме имали подозрения че от козяк ни нашепват нещо на ухото
    Нищо не ни нашепват директно ни заповядват
  • 9 Най-ефективно

    9 0 Отговор
    Би било незабавното ни напускане на този агресивен военен съюз
  • 10 България

    7 0 Отговор
    Няма да бъде нападната от никого
    Обградени сме отвсякъде от "миролюбиви" натовски държави
  • 11 зевзек

    1 2 Отговор
    важно е родината, да е пълноценен и ефективен член на Алианса, ама коя родина е въпроса, нашата или вашата, щото вашата самолети и техника си има, нали ДПС беше на власт от 2001 до 2009 година, вашата отговорност за това изоставане колко е, малка ли е, голяма ли е, кой я пое, кога и как, мазни и обилни приказки, за всекиго по нещо, и накрая едно НИЩО, както винаги от депесарите, виж за екскурзии по разни форуми и конференции, наистина ги бива
  • 12 Анонимен

    2 1 Отговор
    Интереса клати феса. Който има пари си поръча музиката. А в кого са парите дпс, в номенклатурните кадри. Поискаха си и вие с лекота им ги предоставяхте, вие си знаете, срещу какво, на 4ри очи няма как да докажете, но да ви попитам, колко си изпраха с парите на заможните и давашите в Турция недвижими имоти. Не че ме еня за вас депутатите, но от грабене и имане, забравихте, че законите в БГ следва да се спазват и така богатите по богати и тъй де. Дори и с парите не би си закупил човек от вас нещо, ако не сте ни брат, сестра. Всичко е врътки, сръзки и далавери и така от народа натрупахте капитала, за да си живеете в охолство. И четем за Радев, купил за сина, нищо не е, той ви върши черната работа. И ще излезе човек с голямо Ч, щом не си изпрати с чужди пари да учи, я в САЩ, я в Германия.
  • 13 Смешен клоун

    2 0 Отговор
    Щото Доган АД ви е събрал да му ...... всички, затова е така.
  • 14 Не използвахме ефективно времето

    4 0 Отговор
    За разлика от натовците, които под благовидни доводи използваха това време супер ефективно:

    - закриха всичко, което беше останало от тежка промишленост и водеща в региона енергетика;

    - разрушиха армията ни и ни принудиха да нарежем всичките ни най-модерни ракети;

    - обраха българската хазна и обещания в стил "преразказ по рисунка";

    - накрая ни окупираха безочливо под формата на "военни бази".

    Остава само да обявят от наше име война на Русия.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове