Last news in Fakti

17 Декември, 2022 20:39 2 175 14

Протест блокира трафика през "Дунав мост" край Русе

  • русе-
  • дунав мост-
  • протест-
  • задръствания

Недоволство заради задръстванията

Протест блокира трафика през "Дунав мост" край Русе  - 1
Снимка: БГНЕС

Протест блокира за повече от час входа и изхода на България за Румъния на Дунав мост при Русе. Жители на града и съседните населени места недоволстваха от задръстванията в района на граничния пункт. Въпреки предприетите мерки, опашките от стотици тирове там са ежедневие. "Наистина вече ни е писнало. Това е всеки Божи ден... Линейки, пожарни, какво правим?! Оня ден една жена, родилка ли каква беше, се чудят хората как да я прехвърлят", казва Ивайло Великов, цитиран от БНТ.

Проблемът е от години, но ескалира през лятото и като част от последиците от войната в Украйна, тъй като почти целият тежкотоварен трафик от и за там минава през Дунав мост.

- До АГ-то не можах да стигна за час и половина. А ако беше тръгнало да ми се ражда детето преждевременно в 7-ия месец, какво правим?!

- Всички коли са в тапа. На човека му се запали къщата ... и той отива и се моли на всички коли да се дръпнат, да мине пожарната. При положение, че тировете са пред нас накъде да мръдне автомобила, за да може човекът, да си спаси къщата?!

Въпреки че част от камионите се спираха и във вътрешността на страната, от началото на декември проблемите се завърнаха.

Пенчо Милков, кмет на Община Русе: "За един месец и ги пуснаха. Да, и след един месец ги отпуснаха и ги оставиха сами, защото те са 20-30 човека. Имаме 36 войника и 20-30 полицая. Какво да направят? Имаме 4 хиляди шофьори на камиони".

Старши комисар Николай Ненков, директор на ОД на МВР – Русе: "От една страна, ни атакуват камионите, превозвачите, че не им осигуряваме възможност да минат, от друга страна сте вие. Мъчим се с всички сили да ви осигурим възможност да се придвижвате нормално".

Вчера стана ясно, че предстои ремонт и разширяване на шосето, по което международният трафик от и за Румъния преминава през града. Започва изграждането на буферни паркинги в района. Разширен е и периметърът на действие на съвместния щаб между министерството на транспорта, на вътрешните работи и на регионалното развитие, благодарение на който във вътрешността на страната от лятото се спират тежкотоварни камиони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Протести и блокаж

    17 1 Отговор
    До дупка.... Без синдикати без тристранки...
  • 2 Петров

    17 4 Отговор
    международният трафик от и за Румъния спокойно може да е без митнически контрол. Какво се правят на луди, кое го налага? Да не е външна граница случайно или шенгенска

    Коментиран от #5

  • 3 Дааааааа

    22 0 Отговор
    """Започва изграждането на буферни паркинги в района."""" Тези хора да не са тръгнали на къмпинг бре? Блокаж докато Радев не се появи, до дупка.
  • 4 Ру .Рад.разеднитела

    16 6 Отговор
    По скоро, шофьорите на камиони тр да протестират заради безобразията край дунав мост - русе ! ...и знаите ,това всичко е заради укрите ..нагли по мгли най нагли
  • 5 Милен

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петров":

    А митничарите гладни ли да стоят, къде ще зараб?отват

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Туй не е държава

    10 4 Отговор
    а територия - за транзит, за горене и депониране на боклуци, за натовски бази. А ако местното туземно население продължава да мрънка ще бъде изтребено като индианците.
  • 8 ките малоумното

    4 1 Отговор
    ами така ще е като не ме оставихте да ви построя втория мост над дунава дето щеше да е първи от новите седем
  • 9 Пловдив

    7 6 Отговор
    Ако банкялийския тъп и необразован,нагъл,лъжлив и крадлив селски вол Бойко Методиев Борисов си беше вършил работата през годините в които беше във властта,сега нямаше да има бариери,митничари ,опашки и задръствания!
  • 10 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Милен":

    Да ги пратят на Капитан Андреево
  • 11 Урюрвкос

    3 3 Отговор
    този символ на комунизма построен от съветите все още работи и то много добре за разлика от "Дружбата"
  • 12 Шуролин

    11 1 Отговор
    От 10 месеца насам трафикът на Русе е небивал поради уникално висок брой украински камиони - повече от турските са и международна тайна е, че возят пушкала и боеприпаси! А съвсем трети въпрос е, че едни хора искат да работят и плащат данъци на едни гащ..ци да вземат заплати и същите тези пък нищо не правят та първите хора да не пречат на местните хора и те да работят, та също да снасят на гащ..ците?! Тотален пропадняк е тази държава и политиката и: ще спират камиони на изчакване по козите ни разбити и обрасли пътеки водещи се за пътища...?! Тотална, абсурдна некадърност!
  • 13 Ушанков

    5 0 Отговор
    Tо щото е проблема е от вчера .пишат пак някакви заблудени които никога не са минавали по Дунав мост . Но иначе големи специалисти
  • 14 SDEЧЕВ

    0 0 Отговор
    Махайте граничния контрол- Южен Шенген
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове