Last news in Fakti

19 Декември, 2022 08:35 1 669 23

Контрольорите в София ще записват с камери нередовните пътници

  • градски транспорт-
  • контрольори-
  • камери

Идеята е и работещите в градския транспорт, и пътниците да се чувстват спокойни по време на пътуванията, казва шефът на ЦГМ Димитър Дилчев.

От 1 януари контрольорите в градския транспорт вече ще бъдат оборудвани с камери, които ще записват през цялото време процеса на работното им място. Влизат в сила и новите временни билети за 30 минути и за 1 час, съобщи Нова телевизия.

“Част от екипите по контрол за редовността на пътниците от началото на следващата година ще разполагат с камери, които ще работят по време на техните проверки. С това разчитаме да внесем едно по-голямо спокойствие и проверките да минават цивилизовано и културно”. Това заяви Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

По думите му, когато контрольорът се качи в превозното средство, камерата ще е включена и ще започне да записва. „Камерите са с вградени карти и на мониторите в пунктовете за управление и в ЦГМ може да се види как протича проверка. Ако евентуално след това има възражения и проблеми – те ще бъдат изпращани на съответните органи, за да се извърши проверка. Идеята е и работещите в градския транспорт, и пътниците да се чувстват спокойни по време на пътуванията”, подчерта Дилчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман бе

    33 3 Отговор
    Всеки ден поредна малоумноиновативна изненада от тези ... Утре какви ли нови цифрови технологии ще въведат?
  • 2 да де

    43 2 Отговор
    Ще кажа само, че никой няма право да снима хората без тяхно съгласие. Общинските лентяи май пропускат тази малка подробност.
  • 3 Псевдоним

    14 1 Отговор
    Докато разберем, че не е проблемът липсата на контрол, а липсата на възпитание, ще дойде второто пришествие.
  • 4 Внимание!

    42 2 Отговор
    А хората съгласни ли са да ги снимате? Имате ли получен "модел релийз" от тях?
    Пълни глупости, ще се появявят всякакви измамници, които ще се правят на контрольори за да обират хората и да им точат картите! Този, защо мълчи, че контрольорите, ще са "цивилни", т. е. без униформи и отличителни знаци!
    Защо изобщо хората позволяват да им нарушават правата на всяка крачка и да ги мачкат!?
    Столична община грубо нарушава човешките права?
  • 5 НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО СНИМАТ

    19 3 Отговор
    БЕЗ НЕГОВО СЪГЛАСИЕ....ДАНО ОТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ И АТ ДОБРИ АДВОКАТИ....

    Коментиран от #6

  • 6 Ко речИ?

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО СНИМАТ":

    Мне. Когато си на публично място и те си вършат служебните задължения, те заснемат процеса, не теб. Това е все едно да кажеш, че никой не може да те заснеме ако караш с превишена скорост или в момента в който влизаш в магазин (където има камери).

    Коментиран от #23

  • 7 ти да видиш

    21 1 Отговор
    Един вид, ще използват СРС-та срещу гражданите без тяхно съгласие и разрешение от прокурор или съдия!? Доколкото е известно само полицията има право да изисква документи за самоличност, да не говорим за СРС, а и едва ли е законно градски транспорт да рови и в телефоните на хората?
  • 8 Стоян Александров

    19 1 Отговор
    Това е НЕЗАКОННО. АКО НЯКОЙ МЕ СНИМА ЩЕ ГО СЪДЯ ДО ДУПКАААААА. Аз нарочно ще съм без билет за да ме снимате другари. А после, а после ще ми купите частен автобус за назидание. ПроЗди хора сте беееее
  • 9 МОЙ

    19 1 Отговор
    От една глупост, та на друга.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пълен абсурд

    9 3 Отговор
    Нека има късмет някой да ме снеми без мое изрично разрешение! Ще го съдя до дупка, и него и държавата!
  • 14 генчо

    6 3 Отговор
    това е незаконно никой не може д ате снима без твое разрешение

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 А КАК ЩЕ ВЗИМАТ ПАРИ ОТ УЧЕНИЦИТЕ

    5 1 Отговор
    ЗА ОБЯД ИЛИ ЩЕ ГИ ДЕЛКАТ С ФАНДЪКОВА ЧЕ Е ОТСЛАБНАЛА ? А ЦИГАНИТЕ КВО КАТО ГИ ЗАПИСВАТ ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хлъц

    8 2 Отговор
    А по кой закон,същите имат право да записват? Пълно нарушение на законодателството в Държавата.Нали всички превозни средства в ГТ са оборудвани с камери? Това безумие за какво е? Защо не пуснаха на обществено обсъждане,новите тарифи? Кой дава право на 41-42 души ,да решават в дългосрочен план ежедневните разходи на над един милион души? Защо извиват ръцете на онази част от столичани,който реално носят принадена стойност на бознеса,а от там на столичния бюджет.Именно те- масово ползват ГТ,а не онези с лимузините и офисите.Защо премахват месечна,тримесечна,шестмемесчна карти? Насила да плащаш 365 лв накуп? При 4 членно семейство,това са почти 1500 лв в гушата на Градска мобилност.Откъде? Тоест- пил,не пил- плащай за цяла година- накуп! Но о,,ффсете са виновни,не касапина.Затова са камерите- заедно с ушев ще ви праскат актове за 300 кинта.
  • 19 Мухаа,хаа!

    8 0 Отговор
    А онези- зомбираните на тема " тилифон" ще плащат с него Нищо ново.Вече го правят и в момента.Но има една дребничка уловка.Слязъл си на 29 минута( включвайте и хронометър г,,веда) ,за да спазиш времето,но в следващия превоз,пак се чекираш с " тилифона" тоест- банковата сметка.Задължително! Иначе, онези с камерите при проверка те водят като нередовен пътник,така е записано в новата наредба.Кое гарантира,че банкерчето няма да ти дръпне втора сума? Накрая на деня,без да се усетиш,си минал на дневна карта от 4 лева-ако не се чекираш навсякъде- по милост вероятно..Някой знае ли,колко ще тегли банкерчето при всяко чекиране? Да не мислите,че ще е безплатно- от банкер? Дванадесет стотинки на всяко цъкане пред таблото.И на края на месеца,г,вв,ед,ото дори няма да знае, колко са му дръпнали.Защото през" тилифона" плаща всичко онлайн.Да бъде модерн- онлайн.Те много внимателно са проиграли всичко.Разбрали са че вманиачения планктон,на тема " Тилифон" е уникално лесен за манипулиране.Защото е станал уникално мързелив.Мързи го да пазарува от магазин,да готви,да плаща битова сметка.Даваййй през" Тилифона"
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Стоян Александров

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "генчо":

    Така е. Прав си. Благодаря ти. Който разбрал, разбрал, който не да е жив и здрав, ТЕ НА ТАКВИЗИ РАЗЧИТАТ ИНАЧЕ ДРУГИТЕ ГИ УНИЩОЖАВАТ...Все пак Ви благодаря УЖ ГОСПОДИНЕ, АМА СИ ЧИСТ ДРУГАР, ОТ ОНЕЗИ КРАДЛИВИТЕ ДРУГАРИ КАТО РАДЕФФФФ...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 КЪВ ПРОЦЕС, КВИ ПЕТ ЛЕВА

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ко речИ?":

    Тоя ша мъ щрака директно от един метър и аз да си трая.....в закона не пише "процес".....а СНИМКА, СНИМА, СНИМАНЕ....независимо дали е за "процес", филм, голи снимки и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове