Last news in Fakti

19 Декември, 2022 09:49 1 585 13

Протестиращи поискаха оставката на пловдивския кмет Здравко Димитров

  • протест-
  • пловдивски кмет-
  • оставка

Те заявяват, че градът е съсипан и нито един проект не е изпълнен отлично

Решенията за пробива при Водната палата, бившата Белодробна болница и съдбата на Панаира са в дневния ред на днешната сесия на Общинския съвет на Пловдив. Преди нейното начало, в 8,30 часа, е планиран граждански протест пред сградата на ул. „Авксентий Велешки“ №20. Протестиращите настояват за оставка на кмета Здравко Димитров и на целия Общински съвет заради множество решения от последните месеци, които според тях са против интересите на пловдивчани.

Недоволните граждани искат оставката на кмета Здравко Димитров, с мотива, че не е изпълнил нито една от точките на негова програма, с която е избран. Те заявяват, че градът е съсипан и нито един проект не е изпълнен отлично.

Протестиращите са донесли подписката, с която настояват да се атакува в съда решението за ОУП, в частта за 81 дка до Гребната база.

Сред недоволните граждани е и украинката Наталия Елис от „Втори дом", която заяви че очаква пълна подкрепа от ОбС за това нейните сънародници да останат в сградата на Белодробна болница.

Първа точка в днешния дневен ред на съветниците е решението за пробива при Водната палата. Кметът Здравко Димитров предлага два варианта на решение – единият е проектът да продължи и работата по него да се възобнови след 10 дни. Вторият вариант е пробивът да бъде спрян изцяло и да се прекратят договорите с изпълнителите, които да бъдат обезщетени от общината с близо 600 000 лева за вече извършените дейности. Кметът предлага още общината да отпусне 150 000 лева за избор на изпълнител, който да възстанови терена в първоначалния му вид.

В програмата на съветниците е гласуване на предложението на „Демократична България“ украинските бежанци да останат в сградата на бившата Белодробна болница докато имат необходимост от временна закрила, а не според сегашното решение до края на тази година или до края на войната.

Също днес Общинският съвет трябва отново да реши дали да гласува с НЕ увеличението на капитала на дружество „Пълдин Туринвест“ на акционерното събрание, свикано на 9 януари догодина. В писмо до общинските съветници, изпратено в петък, собственикът на Панаира Георги Гергов предлага да дари на Общината 2 % от увеличения капитал на „Пълдин туринвест“ и 6 декара от площта на изложението за изграждане на Опера в града. Условието на бизнесмена е да се гласува увеличението на капитала на „Пълдин туринвест“ с акциите на Варна. Мотивът на Гергов е, че с дарението на 3 885 985 броя акции община Пловдив няма да намали дела си в смесеното дружество. Съветниците от „Демократична България“ обаче предупредиха, че ако общината приеме предложенията, Пловдив ще загуби 350 декара, както и Панаира.

Местният парламент ще приеме общинската образователна програма за следващите три години (2023-2025 г.) Съветниците ще гласуват годишния отчет на общината за дейностите по програмата за подобряване на качеството на въздуха. Ще бъде приет и Календар на културните събития на Община Пловдив за 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 2 Отговор
    Този кметът на Пловдив кореняк от Столипиново ли е, или от друго некое пловдивско село?
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    16 0 Отговор
    Гледахте ли вчера оня пехливанин от Пловдив, дето с държавни пари за 80 000 лв. беше купил кола с всички екстри, уж за да кара някакви деца, а си я ползваше като собствена? Кмета вдигаше рамене и уж щял да провери случая! Всички са за измитане!

    Коментиран от #6

  • 3 Генчо Даков

    8 0 Отговор
    Карловският кмет Каба...милионеров е най.крад...ливия....От.крадна дори и дървата на наводнените села.Карлово е строителна площадка на фирми на кмета и далаве..раджиите от ГЕПИ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Коментар

    10 0 Отговор
    Ако си мислитез че Пловдив е съсипан... Елате да видите Стара Загора. Градът е разкопан като бойно поле, няма чиста вода в чешмите, няма индустрия, няма работа, няма млади хора и въпреки това е презастроен и имотите са с цени като в центъра на Москва...

    Коментиран от #8

  • 6 честен ционист

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Ама то е така във всяка областна администрация, даже и доставчикът е един и същ.
  • 7 Българка

    4 2 Отговор
    Тук в България украинци нямат право на протест.
  • 8 Трифонов

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    Държава фактически няма. Няма какво да си приказваме за Пловдив и за Стара Загора. В София е същото - мръсотия, тъмнотия, разбити улици, никаква индустрия и никаква работа за младите хора - средната ставка на час е между 3.50 и 7 лева (7 лева се счита за високо заплащане). Срещу това се изискват минимум 10, но най-често 12-13 часа работа дневно. България фактически не съществува вече. Това е една гранична на война територия, в която колят и бесят напълно компрадорски настроени престъпници, които за 5 сребърника продават и майка си. Данъците, които плаща народът, представляват откуп... плащаме го, защото иначе престъпници ще дойдат да ни тормозят... най-общо казано. Иначе не се очакват някакви обществени услуги срещу тези данъци. Полиция - няма! Армия - няма! Спешна медицинска помощ - няма! Здравна система - няма!
    Образователна система - няма! Административни услуги - няма! Правосъдие - няма! Демек - държава няма! Значи и това, което плащаме, не може да са данъци, а рекет. За да не ни тормози местният хайванин. И положението е вече необратимо. Каквото и да се направи, до 2040 година тук българи няма да има. В момента САЩ и Русия договарят условията по приключването на конфликта в Украйна и за нас е предвидено да сме извън борда. Който, както иска да го разбира. И, честно да си кажа, вместо да е това, което е, по-добре да ни няма!!!
  • 9 хммм

    8 1 Отговор
    Този е изключително некадърен гербаджия, мутра и крадец, но... никой не може да с емери по корумпираност с бургаския самозванец Митко–млякото на прах!
  • 10 На Бою

    3 0 Отговор
    другаря !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пенко

    1 2 Отговор
    ПРОТЕСТИТУИРАЩИТЕ СА -- ЗА СРЕЩУ МАЛКО ПАРИЦИ !!!!!!!!!!!
  • 13 Наркомана Зелен да си прибира фашагите

    2 1 Отговор
    От България, стига сме хранили и подслонявали тези неблагодарни търтей! Вън на нацистите от Уркия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове