Last news in Fakti

22 Декември, 2022 08:43 1 776 37

Проф. Гечев: Ако се намали минималната заплата, ще има масови протести

  • проф. румен гечев-
  • минимална заплата

Според него изглежда сякаш здравият разум надделява и партиите ще вземат правилното решение

Проф. Гечев: Ако се намали минималната заплата, ще има масови протести - 1

Ако минималната работна заплата бъде намалена, а не увеличена, ще има масови протести. Това заяви в студиото на „Здравей, България” проф. Румен Гечев от БСП.

„Това е скандално. Предложението на колегите в парламента е уникум в световната стопанска история. Престъпление е да намалиш минималната работна заплата, когато годишната инфлация ще е между 12 и 14%”, каза той.

По думите му ГЕРБ, ДПС, „Български възход” и „Продължаваме Промяната гласуваха „за” на първо четене. Тогава БСП пояснихме къде сме ние спрямо Европа. Беше прието, всички гласуваха и подкрепиха увеличението на 850 лв. и за две седмици нещо стана. Не знам какво им препоръчаха”, обясни проф. Гечев. Според него изглежда сякаш здравият разум надделява и партиите ще вземат правилното решение.

Предложението на БСП отговаря на Европейската директива, която задължава страните членки в 2-годишен период да приведат минималните заплати на поне 50% от средните, уточни депутатът.

За да бъде по-висока средната заплата трябва да имаме по-висок икономически растеж, коментира още Гечев.

„В удължаването на бюджета в Бюджетна комисия имаха наглостта да не допуснат за обсъждане въпроса за увеличението на минималната работна заплата. Ние го прокарахме през Кодекса на труда”, заяви той.

И заключи, че в България богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    22 30 Отговор
    Я спретнете една Радева зима както само вие комундетата си знаете.Че младите не помнят какво беше и залитат към чугунени партии тип Възраждане и ГЕРБ

    Коментиран от #2, #31

  • 2 Адам Хилтън

    24 17 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Международният Валутен фонд който превърна лева в най-обезценената валута на света, само за един месец през 1997-ма - те ли са комунисти?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гешев е Терорист

    34 4 Отговор
    Представа си нямате колко сте корумпирани и как изглеждате от страни, вие политиците!
  • 5 🪵🪵🪵🪵🪵

    14 11 Отговор
    Гечев е майстор по фалити на
    държавата.Натиска, да се намали
    минималната заплата,въпреки
    възможни протести.Може би,
    иска партизанска война. Инак
    звучи ,като вечен политически id от.
  • 6 Мнение

    39 0 Отговор
    ВЮ Румъния минималната работна заплата от 2023 г. Става 600 евро. При нас стои замразена на 710 лева. Нямаме политици, а докопали се до власт мошеници! Безсрамници, непрекъснато крадящи собствения си народ и държава!
  • 7 другарю гечев

    38 0 Отговор
    Защо не намалите вашите заплати от 20000 на 1000 ??? Ъ?? И защо не уволните гавазите които ви пазят? Нали "народа ви е избрал", и ви обича????!!!!
  • 8 Анонимен

    5 12 Отговор
    Типично по комунистически, путинска маневра, плащане, плащане и пак плащане, това е единствената полезна маневра срещу прост и недокимясан народ ! Давайте комундури, овцата най-лесно се контролира, правилно сте се застояли трайно в България, местото където ще умре последния комунист на планетата, много време след като последния руски е пукнал в Русия, казал много верно Д.Талев !
  • 9 100 каба гайди

    11 10 Отговор
    Е те тоя СМЕШ НИК
    ПРОИЗВЕДЕ най-големите протести в България благодарение на гениалността му да направи пенсиите по 3 долара.
  • 10 Един от хората

    13 7 Отговор
    Заради, които България е бедна държава.
  • 11 Бамбука

    11 7 Отговор
    "Хартиени герои" защитават народа. Подигравка.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Млък

    15 6 Отговор
    И ти си един от богатите по добре се скрий и не се показвай че хората те помнят.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ка Морган

    12 10 Отговор
    Гечев е един ЧАНТАДЖИЯ с голям опит във фалирането на държавата, който никога през живота си не е плащал един лев от джоба си, никога не е плащал на работник и винаги е бил на държавна хранилка.

    Коментиран от #36

  • 16 Калъчев

    18 0 Отговор
    Компрадорската самоназначила се депутатска скупщина изгуби вече всякакъв срам и свян и безпардонно се саморазправя с българския суверен - народа. Правилно е вече НС да се казва скупщина, куп сбъркан и врещящ боклук, събран в централна сграда в София, чиято основна задача е да облича в закони прещевките на козяците. Целта е да ликвидират окончателно българския народ, изгубил всакаква имунна сила за самосъхранение, скапан от предатели и заблудени космополити, неуки за българската слава, заблудени в световните ламтежи на деня за богатства илек, разгулен живот. На пистата за такъв живот успяват да се уредят най-наглите и безчовечни индивиди, лъжци и мошеници по душа, шарлатани по професия и изяви. Българите трябва да скочат и изметат от НС тези червеи на козяците. Да се вдигне МРЗ не на 850, а на 1000 лв.
  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 5 Отговор
    Гечев, знаем те некадърник!
    Стига се опитваш да купиш избирателите, които нямаш!
  • 18 ЧОЧО

    0 3 Отговор
    А професора от кои е!
  • 19 Възрожденец

    7 11 Отговор
    500 г. под османско оцеляхме и запазихме българщината, а само за 45 г. съветско робство, московлии успяха да промият мозъците на няколко поколения и да ги направят мързеливи еничари на една империя на злото и разрухата.
  • 20 Интелектуалец

    13 0 Отговор
    Заразяването на минималната работна заплата ще доведе до абсолютна стабилност. Ще бъдем стабилни като yмpял кон.
  • 21 Работещ клошар

    10 0 Отговор
    Няма дедо Гече, няма да има гладни бунтове. Ще си мрем кротко и мизерията без да посмеем да мъцнем имеме над 700 годишен стаж робия/
  • 22 Миризлив пор

    6 2 Отговор
    Проблема в случая са работодателите, решили да че труда е евтин и не трябва да се плаща и правят всичко възможно да е така. А кога е евтин труда, няма защо да инвестираш в скъпи машини с добра производителност и кръга се затваря - ниска производителност и за това плащат малко.
  • 23 Комунист щом си

    3 2 Отговор
    си отвори отвора, на главата ви е излъгал! ВЕрвайте му...............
  • 24 ГЕРБ

    6 4 Отговор
    Ти трябва да си в затвора за фалиране на България 1997год.
  • 25 Цве

    6 3 Отговор
    Че в това няма нищо лошо богатите да стават все по богати бедните все по бедни
    Нали бойковото 12 годишно управление работеше за това основно да създаде класа от богаташи и обслужваща такава
    АИДЕ ЧАОООО
  • 26 Ние сме си виновни!

    7 2 Отговор
    Още в далечната 1989г трябваше, да ви пратим всички при Чаушеску! А не сега неграмотници/учили в сесесере/ "професори" "генерали" и т.н. .... то няма комунист без титла! както и Човек няма от вас.......
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бау

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Защо се лъже че има работа в България":

    След като си наясно че повечето хора не се занимават да се регистрират в бюрата по труда, защо си мислиш че фирмите го правят? Влез в който и да било сайт за работа и виж дали не се търсят хора буквално във всеки сектор на икономиката. След като онзи ден не можах да си купя едно лекарство защото няма кой да го докара от склада до аптеката...
  • 30 дсевц

    7 0 Отговор
    Всички българи трябва да се възмутят от тези нахалници в парламента. Щели да намалят заплатите щото били много големи!?А тези пръдльовци в парламента вземат по 3 средни заплати за страната и на всеки 3 месеца(защо ли) им се актуализират автоматично? Ами защо тогава не обържете и вашите заплати с минималната бре айдуци? И защо на целия народ 1 път годишно се актуализират заплатите а вашите 4 пъти годишно и то автоматично. А на всичкото от горе не сте произвели и един пирон. Нищо. Такива тояги трябва да ядете, че само си викам дано.
  • 31 Бай Ламби

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Старите ора са казали: "Внимавай какво си пожелаваш!".
  • 32 ще има други подаръци освен протести

    5 0 Отговор
    ПРЕКАЛИХТЕ ИZRODИ
  • 33 дядото

    4 0 Отговор
    професоре.вие в този парламент явно много се откъснахте от проблемите на народа,а тази заплата е един от многото.нещо ще се измъти от безхаберието ви.мизерстващия народ вече няма какво да губи,мислете му вие-много има какво да губите.нищо ли не ви притеснява,дори това,че според мен назрява революционна ситуация и пълен хаос
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 вероятно ще стане така

    2 0 Отговор
    Този път дори аполитичните ще излезем и без да сме организирани. Защото не сме роби и всеки труд е достоен. Не може хора, на които им е трудно да изберат на кой остров да отидат за празниците, да се гаврят с онези, които живеят в нищета. Да работиш и да не можеш да си плащаш сметките, това е просто недопустимо.
  • 36 4634

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ка Морган":

    Само Гечев ли е цял живот на държавна служба??? И къде му е богатството на Гечев, след като си седи в страната и не се знае за имоти в Барселона, Гърция и т.н. - чекмеджета, кюлчета, пищови, голи задници и т.н.
    Университетски преподавател. Прави каквото може и то не збе за партията си (не съм от нея, но давам право на всички смислени партии).
    Колкото до фалина през 1907 г. МИСЛЕЩИТЕ и ПОСВЕТЕНИТЕ знаят какво се случи. Знаят и природата на Жан Виденов и колко богат е той и сега - живее в панелен блок в Пловдив.
    ХАЙДЕ МАЛКО ИНФОРМИРАНОСТ И ЧЕСТНОСТ, когато се обаждате!
    Можете да разкажете и за активите на каскета-прокурор-соц милиционер, както и на жената, с която живее - танцьорка на кол.
  • 37 Пенсионер

    1 0 Отговор
    Професоре, във финансовото счетоводството, няма брутна минимална работна заплата. Това е измишльотина на Деница Сачева от ГЕРБ. Абсолютна глупост.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове