Last news in Fakti

4 Януари, 2023 21:50 1 892 11

Шишков предложи: Не повече от 3 глоби годишно за шофиране без винетка

  • иван шишков-
  • глоби-
  • винетки-
  • пролеша

Жители на села получиха глоби за хиляди левове

Шишков предложи: Не повече от 3 глоби годишно за шофиране без винетка - 1

Регионалният министър Иван Шишков поиска законодателни промени. Идеята - шофьорите да не могат да глобяват повече от 3 пъти годишно заради липсата на винетка. Предложението му идва след фрапиращите глоби, които бяха наложени на жителите на няколко софийски села. Преди повече от месец над 240 жители на селата Пролеша и Божурище научиха, че дължат десетки хиляди левове на държавата, след като шофирали без винетка в района. Днес излязоха на протест пред Пътната агенция и с за първи път срещнаха желание за диалог. А един от първите въпроси, на който потърсиха отговор беше защо не са информирани за глобите си преди да придобият колосални размери.

„Проблемът с липсата на известяване при натрупани нарушения се дължи на това, че националното ТОЛ управление няма софтуер, с който да известява”, обясни инж. Десислава Паунова, член на УС на АПИ пред Нова ТВ.

Част от недоволните смятат, че са били умишлено подведени от институциите.

„От трибуната на НС министърът на регионалното развитие излезе и каза: „няма да се плаща винетка за пътя София-Пролеша”, каза един от протестиращите.

Такава била и информацията на сайта на Пътната агенция. Затова и настояват дължимите суми да им се опростят.

„Единственият орган, който може да даде някаква отсрочка или да се опростят глобите, е съдът”, поясни Ангелов.

От Пътната агенция опитаха да потушат напрежението с покана за спокоен диалог. На среща стана ясно, че решението на проблема не е в ръцете на Пътната агенция.

„Това, което трябва да се направи, е министър Шишков да внесе предложение със задна дата да се измени решението на МС. АПИ не могат”, обясни пътният експерт Диана Русинова.

Няколко часа по-късно регионалният министър даде друга алтернатива за жителите на Пролеша и Божурище.

„На всички стана ясно, че са жертва на лошата комуникация. Аз доста отдавна съм готов с решението за Пролеша, само че то минава през изменение в Закона за пътищата”, обясни регионалният министър Иван Шишков.

Идеята е новите текстове драстично да намалят сумите, които жителите на Пролеша дължат. А това, независимо от броя нарушения, е равно на 210 лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А РАДЕВ НАГРАДИ КАБИНЕТА СИ

    8 2 Отговор
    С ДОГОВОР С ТУРЦИЯ ЗА 13 ГОДИНИ БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ПРОСТОСМЪРТНИЯТ БГ НАРОД И ВСИЧКИТЕ МИНИСТРИ ЩЕ ВЗЕМАТ КОМИСИОННА ОТ СДЕЛКАТА С ДЯВОЛЪТ ДОКАТО НЕ УМРАТ ИЛИ АКО НАРОДЪТ НЕ ПОЧНЕ РАДЕВ С КАМЪНИ
  • 4 Лумпен

    7 1 Отговор
    Раята да плаща и за въздуха дето го диша !
    Никаква прошка !
    Утре и глобите от кат до три на година !
  • 5 ДАНО РАДЕВ ПАДНЕ КАТО БЪЛГАРИН НЕ КАТО

    4 1 Отговор
    НЕ КАТО МЕКЕРЕ С ОНЯ САМОЛЕТ ДЕТО ВЕЧЕ НЕ МУ СТАВА СУТРИН ДА ИЗЛЕТИ ....... ТОЙ И МОЯТ САМОЛЕТ ВЕЧЕ СУТРИН НЕ ИСКА ДА ЛЕТИ --- ДВОЕН АГЕНТ ДЕТО УПРАВЛЯВА БГ УМНИЦИТЕ
  • 6 урвич

    0 0 Отговор
    ВАНЧЕ , нема ли да сложим пак павильончета таме.
    беше сладко нали
  • 7 НА РАДЕВ В АМЕРИКАНСКОТО МУ ВИКАТ

    2 4 Отговор
    РАДЕВ РУСКИЯ АГЕНТ С АМЕРИКАНСКО ГРАЖДАНСТВО И ЗА КОМЕНТАРА ЗА КРИМ ЧЕ Е РУСКИ ОТ ЦРУ СА МУ ДАЛИ ДВА КУФАРА С ЗЛАТО - ПОСТАНОВКАТА Е ВЕЛИКА САМО РУСИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ И ЩЕ ИЗПЕПЕЛИ ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ПО СВЕТЪТ
  • 8 "Браво" шишко!

    3 1 Отговор
    и аз предложих, на жената да ми направи някои екстри, и тя каза "добре ама друг път"! А направете го, и тогава се изхождайте!!!
  • 9 да и така системата

    0 0 Отговор
    стикер е скапана неможе да се чете при дъжд и замърсен прозорец. Ами ако не иска да си плати ??? 3 пъти и няма проблеми ами ако минаваш през българия и в бълария 350 000 км ???????????? та платиш 3 пъти глоба ами после????? кой ще плаща за почистване 0.20 на км????? има такава система но е в сащ. С организация към църквата тя разглежда отделните случай и намира спонсори, който даряват на тази организация а тя издава фактура служеща пред нап за данъчни облекчения за дарителите. НО НЕ ВСИЧКИ СЛУЧАЙ И НЕ ВИНАГИ
    ДРУГ ВАРИЯНТ ТЪЙ НАРЕЧЕН ФАЛИТ - КАТО ЛИЦЕТО ДЪЛЖАЩО ТОЛКОВА ДАНЪЦИ ОБЯВИ ФАЛИТ
    И ПАК СЕ РАЗГЛЕЖДА ДА ЛИ ДА ???
    ДРУГ ВАРИЯН ЧРЕЗ ИМПОТЕЧЕН КРЕДИТ НА ИМОТ
  • 10 Свобода или...

    2 0 Отговор
    Според мнение на юристи, за да могат да се опростят много бързо глобите, най добре е да се прибегне до съда наГьостерицата... Ефектът е светкавичен!!!
  • 11 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Никой никого НЕ УВЕДОМЯВА , че КАРУЦАТА Е без винетка или без застраховка, когато след два месеца ТЯ Е ДЕРЕГИСТРИРАНА автоматично !!
    Идеята на "мъдрия законодател" / там / в партийното събрание/ са обикновено около 30 души юристи, прависти, верни служители на Темида / Е да превърнат гражданина в престъпник от национален мащаб , да го "пипнат" на пътя ченгетата още по-хубаво в застрахователно събитие, и адвокатите, съдиите / а бе колегите/ да му "съдерат кожата", да го унищожат морално и материално !!
    НЕ Е НОРМАЛНО, ЗА АДМИНИСТРАТИВНО НАРУШЕНИЕ да се налагат наказания свързани с управлението на автомобила !! Както и за нарушения на ПДП да му бъде отнета винетката или застраховката, независичо, че са платени !! В последния случай трябва да бъде лишаван от право за управление на МПС за известен период от време. При рецидивизъм / това трябва да узаконят партийните избраници - брой наказания, тяхната тежест, период от време и т.н/ - завинаги !!! А не с 22 наказетелни постановления неизпълнил наказателните процедури/ някой да убива някого на пътя !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове