Last news in Fakti

5 Януари, 2023 17:16 2 776 37

Проф. Киров: В България лъжеш и ставаш министър-председател. Газенето на законите се превърна в национален спорт

  • пламен киров-
  • лъжа-
  • газене на закони-
  • национален спорт

„В предстоящите избори българският народ трябва да си изгради мнение за кого да гласува и дали да поощри подобни действия за в бъдеще или да ги накаже, като не гласува за лица, които са застрашили енергийната и всъщност националната сигурност на България“, заяви експертът

Проф. Киров: В България лъжеш и ставаш министър-председател. Газенето на законите се превърна в национален спорт - 1
Снимка: БГНЕС

„В България лъжеш и ставаш министър-председател. Газенето на Конституцията и законите се превърна в национален спорт”. Това заяви проф. д-р Пламен Киров, ръководител на катедра „Конституционно-правни науки“ в СУ „Свети Климент Охридски“ пред БГНЕС. Думите му са след парламентарния доклад за комисията за Gemcorp. В документа става дума за нарушаване на законите от хората, подписали меморандума с тази компания
Припомняме, след като бе назначен за служебен министър стана ясно, че Кирил Петков е имал канадско гражданство в момента, в който е подал декларация и е бил избран за министър. По-късно той бе премиер от „Продължаваме промяната”.

По-рано през деня депутатите приеха със 129 гласа "за" Доклада за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков.

Според проф. Киров е нужно да има политически и юридически последици за политиците, които систематично са нарушавали закона и са застрашили националния интерес като са подписали съответния меморандум.

За политическите последици трябва широко да бъде разяснено на българския народ какво е свършено, какви са били намеренията и в каква степен това, което е свършено се отразява на националната сигурност на България.

„В предстоящите избори българският народ трябва да си изгради мнение за кого да гласува и дали да поощри подобни действия за в бъдеще или да ги накаже, като не гласува за лица, които са застрашили енергийната и всъщност националната сигурност на България“, заяви проф. Киров.

Вторият аспект е юридическият. „Ако от действията на лицата, които са сключили меморандума, са произтекли реални вреди, трябва да се потърси наказателна отговорност. Това може да каже единствено прокуратурата и съответно българският съд, ако прокуратурата внесе обвинителен акт спрямо тях“, заяви преподавателят по конституционно право и допълни, че моралът е индивидуално решение.

Според проф. Киров България е особена държава, визирайки канадското гражданство на Кирил Петков и подписването на меморандума с Gemcorp.

„Могат да бъдат давани примери от новата и по-далечната история на други държави, по какъв начин други общества се отнасят към подобни актове на техни политици. Примерите са в разрез с това, което се реализира у нас. При нас колкото повече лъжеш, толкова по-голяма е вероятността да станеш премиер“, каза конституционалистът.

Той даде пример със САЩ. „Например, в края на 80-те години един от обещаващите политици на Демократическата партия Гари Харт трябваше да се състезава с един от републиканците за Белия дом, но заради една лъжа, която той изрече и беше доказано, че излъга американското общество, той се превърна в политически труп. В България лъжеш и ставаш министър-председател“, повтори проф. Киров.

„Да не бъдем много строги съдници само на ПП, защото и други се възползват от техния начин на правене на политика в разрез със закона. Това не е само техен патент. То се превърна в национален спорт да се гази законодателството“, допълни проф. Киров.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПП?

    8 25 Отговор
    Само ЛЪЖИ!
  • 2 Последния Софиянец

    28 13 Отговор
    На следващите избори не ходете за гъби а елате да изгоним слугите на Козяк от парламента.

    Коментиран от #12

  • 3 Към "политиците" и депутатите:

    37 1 Отговор
    Вие убихте и най- ценното за човека - НАДЕЖДАТА ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ! Но ще дойде и вашата коледа.
  • 4 Питащ

    39 8 Отговор
    А този защо не бе така приказливо критичен през отминалите 30 години? Или се слагаме където има келепир?

    Коментиран от #20

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Орби

    32 13 Отговор
    Този професор" от ДС ни агитира да гласуваме за баце!Кога станаха такива приятели с онзи шашкънин президента ,че изпраща съветниците си да ни агитират?

    Коментиран от #13

  • 7 Простя Копейкин

    36 15 Отговор
    Най големия лъжец стана 3 пъти премиер. Единствено копейката го бие по лъжи. Доказано -Фактчек
  • 8 Орлин

    13 20 Отговор
    Ами защо да не лъжат , На Кравария и трябват недостойни политици , които лъжат крадат и за пари са готови да продадат интересите и благополучието нна държавите си. В цяла европа са инсталирани такива пправителства и те са под краварската защита . Само Раша , ако ни отърве от тях иначе няма шанс .
  • 9 Демократ

    32 9 Отговор
    Този супер Борисов конституционалист да направи справка за най-лъжливия премиер на България,защото е ненадминат.Сега този аморален човек дюдюка приказките на своя човек с цел да изкара другите лъжци и така му приглася на предизборната кампания.Редното е да каже НЯМА ПО-ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ В БЪЛГАРИЯ ОТ БОЙКО БОРИСОВ. 12 ГОДИНИ КАТО ПРЕМИЕР, 4 ГОДИНИ КАТО КМЕТ НА СОФИЯ И 4 ГОДИНИ КАТО ГЛ.СЕКРЕТАР НА МВР, ОБЩО 20 ГОДИНИ.С Т И Г А, НИ СЕ ТЪРПИ ПОВЕЧЕ МУТРАТА МУ И ГЛАСА МУ.

    Коментиран от #19

  • 10 кноо3

    25 11 Отговор
    В Бг крадеш милиарди и си мин.- председател пожизнено.

    Масираната атака днес срещу ПП ми се струва, че е платена. Лично мнение.
  • 11 Подкрепа за ПП

    27 7 Отговор
    ГЕРБ усещат че се спайдушват и са активизирали всичкото си налично паплач да разколебае българите пред гласуването утре, а кабинет след няколко дни. Мръсни болшевишки номера!
  • 12 съселяни

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Няма да ходиме за гъби, но и ти говори с президента Радев, какво още може да се направи ! Имаш тази възможност, ние твоите съселяни ти вярваме ?

    Коментиран от #21

  • 13 Един

    22 5 Отговор

    До коментар #6 от "Орби":

    Това за проф.от ДС го позна.Всяка мфия май си има к.съдии,прокурори полицаи телевизии ипр.медии.По избори почват да им прозират пагоните вкл.и на тези които го канят.Свински черва-има такава книга.
  • 14 Този

    27 5 Отговор
    е един долен лъжец конституционалист. Дълго време беше в президенството при Първанов, който също излъга бг народа с декларацията, но явно е бил агент на ДС. Агент Гоце, после два мандата си го ледаше кефа, ходеше си на лов и нищо не правеше.А за плагиатчето този също излъга, а е шеф на тази катедра. Чугунени комунисти!
  • 15 Хехех

    24 6 Отговор
    Днес мафията е активирала всички фронтове и стяга редиците за предстоящите хартиени избори ... Този професор явно е на заплата в Банкя и Бояна... Ясна е работата
  • 16 Мдааа

    23 5 Отговор
    Колко жалко този професор обучава студенти ,а после се питаме защо образованието девалвира.
    Белокос четирихилядник обслужващ руската гледна точка
  • 17 Проф Пламен Киров

    19 6 Отговор
    До като Крадеше 12г Борисов не смееше, да се обадиш!! Борисов минава в Графа и "други" , не смееш да, спомене името му!! Не ставаш За нищо Професоре, Слугинаж си, нищо друго!!
  • 18 Искаме

    12 4 Отговор
    За минис.тър-предс. Меси,меси,Меси....за зам.минист.ри...Таки,Къра,Сокола,Пашата и целия ъндърграунд....сбогом Шенген,....
  • 19 дред

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Демократ":

    Това , че Бойко е лъжец и крадец на държавни пари , не означава , че Киро не е същия . А даже и се съюзяват и гласуват задружно , когато краварите им заповядат да предадат бълг. интереси в полза на чужда държава .

    Коментиран от #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Като

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "съселяни":

    Отиде при радеф да носи канче шкембе - чорба в която плуват части от бърсалката за маси и торбата с лъжи !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 краси

    10 5 Отговор
    Гнусен,мнооого гнусен комуняга!От-врат!
  • 27 Бамбука

    8 1 Отговор
    Кажи му мръсник, няма смисъл да прибавяш професор.
  • 28 Демократ

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "дред":

    Както и да се опитвате да изкарвате голям крадец Кирил Петков ,няма нито едно доказателство и е бил 7 месеца премиер, а за любимата ви мутра бойко са доказателствата са хиляди .Като искате вашите пари да с в неговия джоб, давайте. В България е пълно с доволни ограбени безмозъчни и съсипани за 12 години управление на мутрата.Затова държавата ни е на дъното .

    Коментиран от #31

  • 29 Гост

    5 3 Отговор
    Гербераса кироф нищо не мъцва за най-големия лъжец, за всички времена, в българската история! Жалък чичак, за едните така, за другите онака. Класически българин....
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Орлин

    3 4 Отговор

    До коментар #28 от "Демократ":

    Не можеш да защитиш Киро , като избутваш пред него Бойко . На Киро му е достатъчно предателството с вдигане на ветото на СМакедония , спирането на руския газ и лудото повишение на цените , налагане на бълг. общество омраза и униженияспрямо Русия , която е Освободител нз България, лъжи и фалшифициране на историята свързана с Русия, съюз с нацистка държава и т.н. Всичките му действия като премиер бяха в интерес на краварите и унижение за българите . Ако на теб ти харесва такъв политикда управлява България , , значи и за теб интересите на краварите са по-важни от българските, както е за Киро . А мафиота Бойко никога не съм гласувал , , но и за Киро няма да гласувам.
  • 32 СтрапоЛена

    1 1 Отговор
    Любя Киру в мармалада редовно..
  • 33 Вале

    2 0 Отговор
    Киров е най-голямия нарушител на законноста в България.Явно е човек на Кремъл.Бай Ганьо е станал професор , но в българската история е пълно с такива слуги на държави от изток, това е проблема на България.А. Костадинов е прав , Бай Ганьо не е чист българин, българите са като Алеко , за жалост примесите в българския народ са пагубни.
  • 34 Госта

    3 0 Отговор
    Въпросният проф./АН/ализатор освен “конституционалист” е и член на Комисията за защита на конкуренцията (обществени поръчки, монополи, нелоялни практики) От чия квота ли? Сетете се!

    Коментиран от #35

  • 35 Познавам

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Госта":

    От ДъПъСъ ;-)
  • 36 Ивайло

    0 1 Отговор
    Изключително точен анализ на проф. Киров!!!
    Истината е най-важното действие, но за съжаление е несъвместима с политиката.
  • 37 Анонимен

    1 0 Отговор
    Дървен философ кой знае как е станал професор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол