Last news in Fakti

5 Януари, 2023 20:57 1 404 16

Нинова: Внасяме в НС законопроект, с който Сметната палата да направи одит на парите на БНТ

  • корнелия нинова-
  • законопроект-
  • одит-
  • бнт-
  • пари-
  • сметна палата

„Вие смятате ли, че трябва БНТ да финансира с парите на данъкоплатците филми, които уронват авторитета на страната ни и дори включват името на Ботев", пита лидерът на БСП

Нинова: Внасяме в НС законопроект, с който Сметната палата да направи одит на парите на БНТ  - 1
Снимка: БГНЕС

„Вие смятате ли, че трябва БНТ да финансира с парите на данъкоплатците филми, които уронват авторитета на страната ни и дори включват името на Ботев. Утре внасяме в НС проект за решение, с което Сметната палата да направи одит на парите на БНТ за 2021 г., както и сезираме СЕМ за конфликт на интереси, както и за други нарушения. Най-сетне БНТ да се превърне в национална телевизия, която да защитава националните интереси“. Това заяви Корнелия Нинова по време на редовното заседание на комисията по култура, предаде БГНЕС.
ПГ на БСП бе поканила Емил Кошлуков, директорът на БНТ, за да обясни повече относно филма за Ботев, в който участва и дъщерята на президента Радев.
„Достатъчни са да се гледат само 30 минути от филма за Ботев, за да се види ниската продукция. Аз не мисля, че трябва да се напада дъщерята на Радев, тя е втори, трети курс в НАТФИЗ, едва ли и втория ѝ филм ще бъде толкова добър. Надявам се да не се дават пари за този филм заради участието ѝ във филма, но тя не трябва да бъде нападана. Ние можем да кажем дали филма е добър или лош от лично качество, но по-добре да се възпрем от навличане на институции, ние ще подкрепим сметната палата да провери БНТ, защото е добре там да се излъчват качествени филми“, обясни и Тома Биков от ГЕРБ.

„Това, което четете по медии са клюки и лъжи. След като бъде одобрена дадена продукция, вече след това на кастинги става ясно кой каква роля ще играе. Няма как да одобрим някой по някаква линия. Парите, които даваме са 100 000 лв. горе-долу за този филм. Този филм, в който ще участва дъщерята на президента той предстои и няма нищо общо с Ботев. Филмът за Ботев е слаб, да съгласен съм, но ако не го излъчим, тогава Сметната палата ще дойде да ни глоби, защото това ще бъде безстопанственост- ние имаме нещо и не го ползваме“, това заяви генералният директор на БНТ, Емил Кошлуков.

„Филмът е зле заснет, но има много такива, няма само добри режисьори, има и други, ние насърчаваме и други да се развиват“, обясни още той.

Последваха думите на Нинова, че участието на дъщерята на Радев във филма за Ботев не е клюка, а самият Максим Генчев, режисьорът на филма, е заявил за нейното участие, Кошлуков отново отвърна, че това са клюки и каза, че явно самият Максим Генчев е излъгал ако това са негови твърдения.

Костадин Костадинов от "Възраждане" припомни, че филми за Ботев са правени преди. „Сега като слушах изказванията на членовете на комисията тук, днес си позволих да видя един от предишните филми за Ботев през 1969 г., и той бе много добре направен. По времето на комунизма бе свален този филм заради решение на БКП, сега се случва същото. Филмът не съм го гледал, но този, който инвестира във филма не знае кои са точно актьорите. Нека да не съдим филма толкова силно, и да влизаме в ролята на идеологически съдници, които да кажат по какъв начин да се излъчва даден филм, то е въпрос на творчество. В България е имало много добри филми, но има и такива, които не са дотолкова добри, и такива ще продължа да има. Ние ще подкрепим предложението на БСП да има одит на парите на БНТ, защото това е национална институция с милиони средства, така че е добре да се види как се харчат парите. Извън това, не бива нашите сенки да падат върху нашите деца, всеки един от нас има семейство“, коментира Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смерш

    8 14 Отговор
    И на БНР да направят одит. Току виж намерили 4000 на Волгин-Ленин.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 ЧЕКИСТ

    9 7 Отговор
    ТОВА Е ЧОВЕКА КОИТО ЩЕ ЗАТРИЕ 100 ГОДИШНА ПАРТИЯ, БРАВО НИНОВА
  • 3 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    17 1 Отговор
    На БНТ трябва да се махнат два канала от четирите които е нацвъкала и прибира пари за нищо правене.
    А Сузи трябва да го изхвълят от директорското място и да го разследват, съдят и да прибират в затвора, тоя пазарджийски мушморок.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    6 3 Отговор
    За каката Одит няма да има нали! СЛИВЕН.
  • 6 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смерш":

    БНР е едно Американско НПО и мисирките там са поръчкови, единствено Волгин е бялата лястовица там, който не спестява истината. А за музиката къде се пуска по БНР е все едно сме англосаксоци и само такива грачения пускат в това долнопробно радио!
  • 7 Баба Вуна

    8 4 Отговор
    Дъщерята на президента Радев ли е играла ролята на Ботев във Филма? Трябва да го гледам този филм
  • 8 гост

    9 3 Отговор
    Филмът за Ботев е слаб, да съгласен съм, но ако не го излъчим, тогава Сметната палата ще дойде да ни глоби, защото това ще бъде безстопанственост- ние имаме нещо и не го ползваме“, това заяви генералният директор на БНТ, Емил Кошлуков.

    значи филма е боклук но ние трябва да го излъчим.

    а бе тоя наистина се оказа сузи
  • 9 Бойко Тиквата

    14 3 Отговор
    Като взема власта с Кошлука ще направим филм за Винету. В главните роли ще са унука ми Бойко и майка му Венета

    Коментиран от #10

  • 10 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бойко Тиквата":

    Направете и нова версия на филма Бай Ганю - българоубиеца!
  • 11 Другарят Гладнишки

    7 4 Отговор
    Ти кажи за Техноимпекса.
  • 12 да питам аз

    6 2 Отговор
    другарката Нинова - преди известно време се зарече да внесе решението на НС за предоставяне на военна помощ за Украйна в Конституционния съд. До ден днешен такова искане в КС няма внесено. Защо така, Нинова, все така всичко на думи ли ще остава?
  • 13 Браво, не Ви четох статията, мадам,

    1 2 Отговор
    Но ще върнете ли уволнените, че е срам за Вас!!!
  • 14 Истината

    5 0 Отговор
    На 15-тата минута смених програмата ,защото филма не можа да ме впечатли.Едно настръхнало поведение на актьорите ми дойде в повече.
  • 15 САЩ

    1 2 Отговор
    обяви избирането на Румен Радев и БСП като част от руската дезинформация
  • 16 плюс минус

    5 0 Отговор
    СЕМ правиха що правиха, оставиха Кошлуков начело на БНТ!
    Защо ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол