Last news in Fakti

8 Януари, 2023 06:30 1 292 10

Радомир Чолаков: Радев да даде третия мандат на партия, която не поставя условия

  • радомир чолаков-
  • герб-
  • правителство-
  • мандат

ГЕРБ и 48 НС ще приемат исканите от ЕС закони, заяви народният представител

Радомир Чолаков: Радев да даде третия мандат на партия, която не поставя условия - 1
Снимка: БГНЕС

"Добре би било президентът Радев да връчи третия мандат на партия, която няма да поставя условия! Защото се замислих, че има няколко партии, които непрекъснато поставят условия, въпреки електоралната си тежест, и това е най-голямата пречка в политическия дебат!

Така отговори Радомир Чолаков от ГЕРБ на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, цитиран от Фокус, която попита: "Два дни сме преди ПП да върне втория мандат и да видим на кого президентът Радев ще връчи третия мандат. Вие вече я играхте тази "въртележка“. И да видим дали ще има правителство?“.

Радомир Чолаков заяви, че поставянето на ултиматуми е натоварило изключително много българския политически живот през последните години. Той бе категоричен: "Той продължи: "Една партия, която поставяше ултиматуми, вече я няма. Друга очевидно е в изолация. Остава да се осланяме на здравия разум на президента да връчи третия мандат на някой, който може да го реализира. Ако го връчи на някой, който поставя ултиматуми, то очевидно ще вървим към следващи избори!“.

Народният представител от ГЕРБ коментира и казуса с журналиста Христо Грозев, като бе категоричен, че българската държава и партиите трябва да защитават всеки български гражданин, който е заплашван от чужда държава.

Беновска попита: "А защитаваше ли българската държава, когато Огнян Донев и Любомир Павлов купиха "Труд“ и "24 часа“? Вие употребихте глагола някой е "нападнал“ Христо Грозев. Той не нападна ли тогава, чисто икономически и хищнически, вестниците "Труд“ и "24 часа“ и техните собственици!“. Чолаков отговори, че това е бил търговски спор между бизнес партньори и в него няма политика.

По отношение на промените в ПВУ Радомир Чолаков заяви, че те могат да се случат, ако имаме разумни аргументи и ни уважават. Аргументите са налице, защото планът е бил договорен лошо от Асен Василев. За съжаление обаче страната ни е изгубила респекта на своите международни партньори през последните 2 години.

Беновска помоли Чолаков да коментира слуховете, че ГЕРБ са склонни да подкрепят Бойко Рашков за шеф на КП КОНПИ. Той отговори: "Моля! Вие се шегувате! Това не е възможно! Нямам представа кой го е написал, но това е напълно невъзможно! Бойко Рашков извършва незаконни арести, той не е юрист!“.

Чолаков обясни, че на следващото заседание на парламентарната комисия по правни въпроси ще се разглеждат предложените от МС промени в НПК и на Закона за съдебната власт. Поканени са тримата големи в съдебната власт, НПО-та и медии и се надява да стане сериозна дискусия. Той бе категоричен, че е крайно време казусът с разследването на главния прокурор вече да се реши, независимо дали от настоящия Парламент или от следващия. Предложението на служебния министър на правосъдието Крум Зарков е съдия временно да стане прокурор и да разследва главния прокурор. Ако то бъде прието, вероятно ще бъде проверено от Конституционния съд. Чолаков бе категоричен: "Ако Конституционният съд го върне, ние ще се излагаме за пореден път! Но ако това е цената, аз съм готов да го подкрепим! Другият вариант е дали не можем да намерим някакво решение на казуса делото "Колеви срещу България“, което да е удовлетворително и разумно в рамките на нормативния контекст и да приключим темата веднъж завинаги! Защото вижте, бъде ли свалена тази тема от дневния ред и на европейските ни партньори, на България страшно ще ѝ олекне! И за съм призовал всички органи в момента, трябва сериозно да мислим и да я свалим тази тема!“.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    16 3 Отговор
    мазник и вечен интересчия ! Как така без предварителна яснота , бе , или за такива като теб , принципите и открити разговори са непознати ?! Да се намърдате в управлението , а после да си разигравате коня , както си щете, ли ? Яяяя , марш ненаяла се , позорен играчо !
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 3 Отговор
    господине ЗАЩО вземате БГ НАРОД за МЕЗЕ всички сте ИНТЕРЕСЧИИ и АЛЧНИ за ВЛАСТ и ИНТРЕСИ
  • 3 среднощен

    5 8 Отговор
    "...Чолаков обясни, че на следващото заседание на парламентарната комисия по правни въпроси ще се разглеждат предложените от МС промени в НПК и на Закона за съдебната власт. Поканени са тримата големи в съдебната власт, НПО-та и медии и се надява да стане сериозна дискусия. Той бе категоричен, че е крайно време казусът с разследването на главния прокурор вече да се реши, независимо дали от настоящия Парламент или от следващия...";
    Тук се вижда воля за промяна... Г-н Чолаков е "един от мислещите в Парламента"...
  • 4 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    10 4 Отговор
    Гробарите искат без условия, за да не им се търси сметка за кражбите през тези почти две десетилетия, през които властта беше във техните ръце - на толупи, бандити, на прости крадци, лъжци и мошеници. Никога повече ГЕРБ.
  • 5 Анонимен

    7 1 Отговор
    Тоя с простотиите си напред
  • 6 Президента

    3 1 Отговор
    И като го дадоха на ПП и те не поставиха никакви условия. То какво стана? Нищо. Третият мандат е обречен, поради факта, че в парламента повечето са прости/о престъпници, с които не трябва да се преговаря, а да бъдат изпратени където им е мястото в
    ЦСЗ
  • 7 фАНТОМасс

    2 2 Отговор
    Да го даде ЛИЧНО на Борисов тоз 3ти мандат ! Поне да се изгаври още с просТАКА от Банкя !
  • 8 тиквенсониада

    4 2 Отговор
    Радомир ли сега е от баш бойковите слуги и подлизурковци ? Заедно с Биков и Деса от Дулово ? Голям отврат и лично падение е да се натегач на един ПРОСТАК !
  • 9 Оракула

    2 1 Отговор
    Сътрапите, на собственика на " Чекмеджето" , в борба за примамката на "голата кукичка"!
    Колкото ловече ,толкова по-добре ,казало мечето Бамсе, като бъркало в кацата с мед!
    Най-верните , вече се наядоха и сега само се облизват!
    Менда "Доктора" и Финансовия министър "апартамента на кръстника" , които,
    бяха не пчелички а живи стършели, когато пълниха кацата с мед!
    Благодарение на нектара , собственост на Васил Божков!
  • 10 Деций

    1 1 Отговор
    Да,искате да е такава,че да преглътне десетилетните ви кражби,и ако може дружно да си гепите,и да няма наказателно преследване за пъклените дела на Борисов и цялата Гербаджийско депесарска шайка!Кой крал,крал,вече сте "нови" хора!Да ама не става,трябва да повърнете всичко което нагълтахте и то с лихвите,и после по затворите до живот на сух хляб и мътна вода,и яко бачкане,тежка и непосилна работа ,за да ви се изпълни със съдържание и смисъл остатъка от жалкият ви живот!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове