8 Януари, 2023 07:54 2 543 25

Пловдивчани излизат на протест в защита на панаира

  • пловдив-
  • протест-
  • панаир

Те настояват местната власт да защити интересите на града

Пловдивчани излизат на протест в защита на панаира - 1
Снимка: БНР

Протест в Пловдив с надслов „Последен шанс да спрем кражбата на панаира“ се организира в социалните мрежи, предаде БНР. Началото е в 14.00 часа на площада пред община Пловдив.

Протестиращите настояват местната власт да защити интересите на града и на извънредната сесия в понеделник общинските съветници да променят решението си от декември миналата година. Това означава да отхвърлят приемането на акциите на Варна в смесеното дружество „Пълдин туринвест”.

Припомняме, че в първия работен ден на Новата година беше насрочена извънредна сесия за бъдещето на панаира, но не се събра кворум за провеждането ѝ. ГЕРБ и БСП, които приеха оспорваното решение през декември, не влязоха в залата.

Ако на 9 януари съветниците препотвърдят съгласието си или отново няма кворум за провеждане на заседанието, то бизнесменът Георги Гергов ще стане собственик на 79% от панаира. Към момента делът му е малко над 50%.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми да

    20 1 Отговор
    панаира е голям !
  • 2 Зипо

    34 3 Отговор
    Поредната задкулисна схема, в която винаги участва ГЕРБ!

    Коментиран от #5, #11

  • 3 ама ха

    19 1 Отговор
    Този панаир на Гочиту Свинарят дядото дъртия Свинар го е строил ей, къде сте тръгнали да му го взимате.
  • 4 Дъ Пъ Съ-то

    7 8 Отговор
    Ние с гербери-те вече сме проектирали апартаменти за народа. Каква по голяма любов за хората, и Румен Решетников ни подкрепя.
  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зипо":

    и е ФАКТ

    Коментиран от #13

  • 6 Кочо

    12 8 Отговор
    Първо, Георги не е Гергов, а Гербов! Второ, според закона, решението на ОС и библията - града си е негов! Всички ваши беди днес започват от това, че нарушавате базови библейски канони и зачитате Сулю и Пулю и не почитате богатия, дарен от Бог! Аман от социални програми, пенсии и вдигане доходи на мързеливци, некадърници и айляци! А в Библията е речено - ,,Който има, още да му се даде, а който няма, да му се отнеме и това, което има и се даде тогова, който знае как да го съхранява и стопанисва!" И посочва примера, където бащата тръгва на пътешествие и оставя по една пара на тримата си сина! Когато се връща, извършва мониторинг как са ги похарчили! Единия я прахосал, втория съхранил, третия от нея направил 3 пари! Бащата взел парата от втория и я дал на третия, защото е бизнесмен, а първия и втория направо пратил да копаят!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сопола

    13 2 Отговор
    Какво очаквате от бсп. Естествено коалиция с дпс и бсп

    Коментиран от #9

  • 9 оня с големия

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Сопола":

    пишеш глупости и ника ти е точен
  • 10 мда

    14 0 Отговор
    Панаир вече няма. Площа на която е панаира е голяма. Апетитна хапка за общинарите които гласят да я продадат на частни строителни компании.
  • 11 Ко каза

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зипо":

    Гергов е Председател на областната и на градската организация на БСП. Почетен консул на Руската федерация в Пловдив.
    Моля
    И ЦУМ негов.И почтен бизнес започнал 1990.
    Я му дайте и държавата.Само да не стане като с хоремага на жълтите павета , от Цум ко остана?
  • 12 дедо Флашко

    11 0 Отговор
    Така трябва. Панаирът не трябва да бъде частен.
  • 13 Системата е-

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    - за да хранят едни търтеи дето нищо не са допринесли нищо за тази държава!
  • 14 Монк

    10 0 Отговор
    Много късно се сетиха да протестират. Червения бизнесмен и пръв приятел на Боко - Гергов лапна панаира много отдавна преди повече от 10год и си го управлява както иска от тогава. Сега просто е решил да вземе още 29% от акциите в дружеството, но и без тях той си е мажоритарен собственик
  • 15 демократи и комунисти

    5 1 Отговор
    Подаряването на Панаира на комуниста-капиталист Гергов е изцяло заслуга на "демократичния" кмет от СДС И. Чомаков! И не е само Панаира! При неговото кметуване Общината сътвори такива корупционни договори, че няма да се оправи още 50 години!

    Коментиран от #17

  • 16 Приятели

    6 0 Отговор
    Ние политици ли избираме или схемаджии?

    Коментиран от #18

  • 17 РЕАЛИСТ

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "демократи и комунисти":

    Това е награда. Гергов е в немилост при Виденов и спонсорира СДС , за да го свалят. Гергов е на принципа " О партии любими, аз ще бъда с таз, която е на власт" Затова прави пари от всяка власт . И на Бойко е пръв приятел и на Радев беше на сватбата. Добре че са от едно село с Георги Танев, тогавашния шеф на ДКМС, та го вкарват в голямата игра, иначе още щеше да рине свински изпражнения в Маноле.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Фори

    1 1 Отговор
    Пловдичани са панаирджии и сеирджии! Оставете му панаира на бедния човек който спонсорира БСП. Ще им прекъснете издръжката.
  • 20 питам се

    2 1 Отговор
    за техноимпекса и кремиковци, за завода за стоманени тръби ще излезете ли .....
  • 21 2643

    4 1 Отговор
    Стига с този Гергов,не се ли наяде? Панаира е на града!

    Коментиран от #23

  • 22 Цитат от лекции по право в СУ -

    2 0 Отговор
    "Законът е висшият морал". Има ли нещо незаконно в придобиването на имота /а и не само на този, а и например на най-централна част от Варна? - няма. Всичко е законно. Впрочем - какъвто е "демократичният" ви закон , такъв ви е моралът. Скачахте ли за този "морал"? -Скачахте. Ами хайде скачайте сега. а . И още нещо - подобна ситуация - в част от България действа ли американското, а не българското законодателство? А защо не подскокнете по тази линия?
  • 23 А бе то и

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "2643":

    Ново село /полигона/ е на България, ама не е...
  • 24 свинефермата

    1 1 Отговор
    СУТРИНТА ПО ЕДНА ТВ СЕ ПЕНЕШЕ ЕДНА ПОДЛОГА НА ГОЧИТУ СВИНАРА И ЗАЯВИ, ЧЕ ПО-ГРИЖЛИВ СТОПАНИН ОТ СВИНАРА НЯМАЛО. ДА ЖИВЕЙ БГСВИНАРНИКА С ГЛАВЕН СВИНАР ГОЧИТУ СВИНАРА ГРАЖДАНИН НА ПУТЛЕРЛАНДИЯ.
  • 25 Кокоркиро и глигана

    0 1 Отговор
    Местните мераклии за депутатски местенца и уютна софрица,не успяха друго да измислят.А им наредиха да правят протести.Ако треба с гумени лодки по Марица,като вожда другарят Бойкикев у Росенец.Само,че маймуните много,а клонът тънък.Боят за едното место,на кой да е, ще се превърне скоро в побой,ще има и прегризани.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове