10 Януари, 2023 19:11 3 234 63

Борис Бонев: ГЕРБ толкова се снишиха за новите билети в София, че се вдлъбнаха

  • борис бонев-
  • билет-
  • градски транспорт-
  • цена

Ние се борихме за четири неща - годишната карта да запази цената си от 365 лв., да има евтини годишни карти за учащи и студенти от 200 лв., да има евтина годишна карта за всички млади от 250 лв. и билети за време с неограничено и безплатно прекачване

Борис Бонев: ГЕРБ толкова се снишиха за новите билети в София, че се вдлъбнаха - 1

Преди повече от година всички политически групи в Столичния общински съвет направихме работна група. Ние се борихме за четири неща - годишната карта да запази цената си от 365 лв., да има евтини годишни карти за учащи и студенти от 200 лв., да има евтина годишна карта за всички млади от 250 лв. и билети за време с неограничено и безплатно прекачване. Другите политически сили също направиха своите предложения и се постигна баланс, който резултатира в новата тарифна политика. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ независимият общински съветник и лидер на "Спаси София" Борис Бонев по повод електронните билети в столицата.

Трябваше да решим дали цените на всички превозни документи в София да се увеличат заради поскъпването на горивата и енергията, или да запазим цената на основните карти и билети, като повишим само част от тях. Избрахме второто. Очаквахме, че могат да възникнат подобни проблеми и затова апелирахме Центърът за градска мобилност да направи адекватна информационна кампания. За съжаление, тази кампания се провали и повечето хора разбраха за новата тарифна политика на 1 януари, когато тя влезе в сила. Дори една брошура нямаше, заяви Бонев.

Той коментира и думите на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, че е вдигнал жълт картон на ръководството на Центъра за градска мобилност заради дефектите на системата за електронно таксуване в градския транспорт.

Георгиев и ръководството на СОС са тези, които назначиха ръководството на ЦГМ. Георгиев каза, че ще покаже жълт картон на това ръководство на ЦГМ, което са си избрали. Въпросът е на местните избори гражданите да покажат червен картон на това управление на София, посочи общинарят.

Всички от ГЕРБ, които са в ръководството на Столична община и Столичния общински съвет, толкова много се снишиха след провала на кампанията, че чак се вдлъбнаха, подчерта Борис Бонев.

Г-н Георгиев, като е толкова голям специалист по транспорта, да беше дошъл в работната група и да каже какво трябва да се направи, защото представителите на ГЕРБ предлагаха тези решения и те се гласуваха, добави той.

Нека да изчакаме месец или два, максимум, и да видим как ще заработи тази система, къде ще има проблеми, защото в момента се дава почва на див политически популизъм. Популизмът идва от факта, че се обсъждат определени решения, те се приемат, а в момента всички се правят на "ни лук яли, ни лук мирисали", отбеляза Бонев.

Ако не разбирам нещо от недоволството на пътниците, това е по отношение на задължителното валидиране и на глобата от 3 лв. Такова валидиране и такава глоба имаше и досега и тя беше 1 лв. В цяла Европа също има задължителна валидация и глоба при неспазване, коментира той.

Нека до края на годината да има гратисен период, в който хората да не бъдат глобявани. Нека в най-натоварените линии да се сложат още валидатори. Освен че служи като застраховка, валидацията е необходима, за да се събират данни за по-добър градски транспорт, заяви общинският съветник.

Попитан ще се кандидатира ли за кмет на София на предстоящите местни избори тази есен, Борис Бонев каза: "Това не ми е самоцел. Предстоят разговори с опозиционните партии. За нас са важни две неща – приоритети и кандидат, който може да бие ГЕРБ на първи тур, така че всички непопулярни реформи да могат да се случат по време на първия мандат".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болсонаро

    35 31 Отговор
    Тия софеанци мазохисти ли са не мога да си обясня, че само си избират Данчето Фандъкова ?

    Коментиран от #16, #44, #62

  • 2 Пич

    57 8 Отговор
    Ето как изглежда чутовно прост , но много устат ромей ! Цялата столица иска да го обеси. А колко прости трябва да са тези , които му се водеха по акъла , в този общински съвет ???!!!
  • 3 Хохо Бохо

    10 21 Отговор
    ГЕРБ ще спечелят в София затова няма да ходя да гласувам.
    От нас нищо не зависи..

    Коментиран от #5

  • 4 Слушах го

    54 3 Отговор
    но не е прав за валидирането. Важало за застраховането. Нали си имам персонална карта, като съм я купила тя е хем валидна, хем ми гарантира застраховката. Възрастна съм и не желая да се бутам да търся валидатор.Предпичитам да седна.
  • 5 Жоро

    15 27 Отговор

    До коментар #3 от "Хохо Бохо":

    Който не гласува на изборите е от ГЕРБ + ДПС

    Коментиран от #7, #9, #12, #45

  • 6 12340

    18 5 Отговор
    😁".... За нас са важни две неща – приоритети и кандидат, който може да бие ГЕРБ на първи тур, така че всички непопулярни..."...
    ........ Говориш с техния пехливански език!?
  • 7 Ама

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Че си глупава
  • 8 Аман

    31 3 Отговор
    От гейове и наркомани.

    Коментиран от #41

  • 9 ГЕРБ

    25 25 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Винаги гласувам и ще гласувам за ГЕРБ

    Коментиран от #15

  • 10 Валидиран

    39 2 Отговор
    Ако господинът е предложил това така наречено "валидиране" за картите за всички линии, току що загуби един глас
  • 11 Моарейн

    39 5 Отговор
    Спаси София .... от Борис Бонев.
  • 12 оня с коня

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Според тебе ГЕРБ с негласуване ли е станал Първа сила в НС?

    Коментиран от #14, #19

  • 13 Ерик Пърделко

    21 1 Отговор
    ако това е резултатът от работата на работната група, по-добре да си бяхте взели отпуска...
  • 14 Букайо не Сака

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    ей веднъж да си прав и ти. С негласуването на хиляди гъбари, както виждаме сега пак се завръща, отново по същата причина
  • 15 Селско

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ":

    феодалче?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Алоо Спасителите

    18 4 Отговор
    Още като правихте веригата около Халите присъствах и разбрах, че сте твърдо заглавени заедно с ГЕРБерастите и оня тъмно-мургавия "българин" от ДС-МВРо Контрера мъпета! В разпределението на комисионните и рушветите и за системата от абсолютно ненужните и добавящи допълнителни неудобства за инвалидите, трудно виждащите, натоварените с торби и багажи, майки с колички и прочие ПЕШЕХОДЦИ и ПЪТНИЦИ рушветчийски и разхитителни ситеми за зелен сигнал за пешеходците по кръстовищата и даване противоправно предимство на хилядите общински лимузини на общинските партийни чиновници! Също и заситемата за противоконституционно проследяване с камерите в трамваите и автобусите! И сегашната партийно-чиноническа довотия с допълнителното затруднение валидиране за кефа и рушветите ви ! Така че Боневите БКП-ГЕРБерастки "спасители" - изчезвайте и се спасявайте като овчари, както вожда ви заповядва поради търсденето на овче месо, мляко, вълна и кожи: h t t p s : / / i s . g d / 9bBEsV
  • 18 Марчел Рошу

    33 4 Отговор
    Днес слушах много внимателно един независим Бонев и неговите изяви е столичния парламент!
    Един настойчиво егоистичен самохвалко и всяка втора дума бе антигерб.
    Знам,че от 2 години се старае да съсредоточи вниманието на столичани върху своята особа,като усложливо моли всички да се съюзят срещу Фандъкова.
    Дали това каквото обещава ще се реализира.Ако не се осъществи щесе откаже ли от общинския парламент или ще отиде да реди по правилния начин жълтите павета!
    Намирането на кусури е безотговорна работа,за такива като Бонев! Дали има представа от работа,а не говорилна.Забил ли е 4 гвоздея.Управлявал или ръководил производство на дейност с 4 души персонал!
    На жълтите павета в София ,90 % са хора дошли от продукцията и след 8 години стават столичани и приказват а ла Бонев.
    Ако искаме такъв като Бонев,давайте и вярвайте на думите a не на миналото му,ако има такова!!

    Коментиран от #59

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Шукар боти,

    13 2 Отговор
    Ама романи бути, от “ честният” Бонев . Да се кредитира, безлихвено градският транспорт, нали? За да си запазят огромните заплати! Пример : колко взима чистачка, а касиерка?
  • 21 Долу БКлептоП Спасители

    23 4 Отговор
    "Спасителят", имаш ли нещо общо със Станиш Бонев - член на ЦК на БКП и председател на комунистическото НС?!

    Коментиран от #30

  • 22 ПСР

    22 4 Отговор
    Попаднах днес на Бонев при Ризова.
    Сорка,но наговори куп глупости.
    Сбъркана работа-лъжите и абсурдите на Георгиев/ФандУкова vs дрънканиците на Бонев.
    Майка ни жална,като цяло.
  • 23 МИЛЕН ОТ ПП

    5 16 Отговор
    ТЕ ГЕРБ ЗА ВСИЧКО СА СМЕШНИ АМА ИМА БАЛАМУРКИ ДЕТО ИМ ВЯРВАТ И ГИ ХАРЕСВАТ АМА СТРАДАТ ДРУГИТЕ ЗАРАДИ ТАКИВА
  • 24 Сбогом

    1 19 Отговор
    Фандъкова беше най-добрият, най-успешният кмет на София.
    Сбогом, Фандъкова!
  • 25 123

    27 3 Отговор
    Страшно самонадеяно плямпало
  • 26 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 13 Отговор
    ГЕРБ отекохте
    ЧАО

    Коментиран от #60

  • 27 Драгомир

    20 5 Отговор
    Тази мишка няма ли най-после да изчезне от новините?
  • 28 🪵🪵🪵🪵🪵

    14 3 Отговор
    Бонев,теб те използват за шут,
    увит в станиол и панделка.Много
    си против,ала нека мине година
    за малоумната глоба.Преди ,пак
    те трапосаха да защитиш Фаниту.
    Противен си,шут на втора степен.
  • 29 Наблюдател

    28 1 Отговор
    Не си струва коментара за недоразумението Борис Бонев. Върнете старата система на таксуване в гр.транспорт. Новата не струва.
  • 30 Веско

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Долу БКлептоП Спасители":

    Че, как не знаеш ли - рода са!
  • 31 Киро гриндерягата - купонджия

    18 0 Отговор
    Ромале, джамалеее, още един млад и кандидат успял в най-доходоносния бизнес и нас братчед. Браво, Борко, даже и в канадското Столипиново се гордеем с теб!
  • 32 прованс

    26 2 Отговор
    Този ли е олицитворението на умнокрасивия жълтопаветен планктон ме интересува?
  • 33 Пенсионер

    20 0 Отговор
    Тоя номенклатурчик с новият начин на таксуване направи всичко възможно, как най добре да бъдат прецакани пенсионерите. И успя!!! Изглежда някой голям човек седи зад гърба му и го държи в СОС. Голям връзкар се оказа тоя.....
  • 34 Буквоядец

    20 0 Отговор
    Когато,като си купя месечна карта,за разлика от тези от СОС, и дотирам НЯМА да ме принуждавате да се валидирам или чекирам.Вашият консултант,дето малкото му име е професор,казва във време на бум на вируси да се спазва дистанция. Само джебчиите ще са доволни. Господине, Вие загубихте мога глас.
  • 35 Столичанин

    23 0 Отговор
    Бонев, върнете старата система на таксуване. Новата не струва.Пълен боклук. Излишно тормози пътуващите столичани в градският транспорт. Правите живота на хората тежък.
  • 36 Киро гриндерягата - купонджия

    16 0 Отговор
    Това е моя аналог на ниво СОС и бъдещ кмет на дигиталния софийски кокошарник.
  • 37 Само споко

    19 0 Отговор
    Чудя се как в навечерието на местните избори в София ГЕРБ, ВМРО, ДБ и Бонев си правят експерименти с търпението на обикновените хора, пътуващи с метрото. После да не се чудят, че точно тези партии и Бонев ще бъдат изчегъртани!
  • 38 София 24 МИР

    14 0 Отговор
    "Спасителят", защо в служебните лимузини на общинските чиновници (преди месец купихте още 15-стина!) няма камери и валидатори, с които в извън работно време (т.е. извън 09:00-17:00) чиновниците да плащат от заплатите си като за таксиметрова услуга, а?! С какво право вие, общинските чиновнищи от всички БКП+Б3НС+ДС-разцветки и котерии, ще получавате служебни лимузини с безотговорно и нелимитирано ползване главно за лични, партийни и луксозни кръчмарски и бардашки "нужди", бе?! А аз да ти плащам с данъците тия луксове, че и да ме товариш с още увеличения, задължения и неудобства за да се облекчават тия чиновници и да се прехвърлят задълженита и работата им на същите данъкопладци, които им плащат заплатите, луксовете, ......?!
  • 39 Боруна Лом

    9 0 Отговор
    ПОРЕДНАТА КУХА МЕСИЙКА, ЖАДНА ЗА ВЛАСТ И ПАРТИЯ
  • 40 Долу БКлептоП

    9 0 Отговор
    Защо изтрихте въпроса дали "спасителят" Боби Бонев има нещо общо с члена на ЦК на БКП, зам.-предс. на Мин.съвет и шеф на АОНСУ Станиш Бонев?! Да считаме ли това като потвърждение на въпроса?!
  • 41 ха ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Аман":

    Този харесва жени. Забелязах, че ме зяпа, докато чакаше на опашка в мола.;)
  • 42 бай Даньо

    11 0 Отговор
    Неприятен тип който явно ще оглави промянаджиийската революция в общината до пълната победа на модела Калкута ...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 А кой да си изберат

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Болсонаро":

    Този сульо дето ми го натрапва мафията зад ПП и ДБ на прокопиев ли? Утре ще е новият простокиро по което ще блеят блеещите, щото им казват, че били "умни и красиви".
  • 45 Даки ще гласуваш за ПП и ДБ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    или за герб, дпс и бсп или въобще няма да гласуваш, разлика няма! Всичките са вредни за теб и страната ти. Дали ще ичастваш в избора на стадото или не, няма грам значение.
  • 46 Тредстоун

    9 0 Отговор
    Как да се отговори на това простовато парче , то горкото е толкова тъпо че чак обло , с онзи напушляк на прозореца са като братя , мъжки кифли ... , смешници неадекватни
  • 47 ДОРИ И ФИЗИОМУТРАТА МУ НА ТОЯ Е НА ИДЬОТ

    11 2 Отговор
    КМЕТ ШЕ СТАНЕШ НА КУКОВО ЛЯТО БЕ БОКЛУК !
  • 48 какви времена

    11 2 Отговор
    Няма скрито - покрито. Появява се някой млад и директно ти заявява да станеш от стола, за да седне той. Като хиени са, само да им замирише на власт, ще минат като валяк през всеки, който им пречи.
  • 49 чеп

    8 1 Отговор
    Поредният третополов гений. Да си сложи един валидатор в спалнята. Изключително неприятен шмрък.
  • 50 Софиянец

    13 0 Отговор
    "Боневци Сие" си правят експерименти с хората с въвеждането на новата система за таксуване в гр.транспорт. Тя изобщо не става,трябва НЕЗАБАВНО да се премахне и върне старата система на таксуване в гр.транспорт. Другото е приказки. Нагъл тип е този Бонев.
  • 51 ХайлХимарс

    4 4 Отговор
    Тъпа, по-тъпа, най-тьпа, фъндъкова.
  • 52 ИВАН

    8 0 Отговор
    Бонев, вие от общината не пътувате с градският транспорт! Ако пътувахте щяхте за знаете, че валидаторите са на входа на врата и при качване и валидиране колко време трябва на хората, за да се качат валидират и седнат / ако има място/.Няма ли да има забавяне при качването? И вместо като възрастен човек да седна аз трябва се валидирам! Я пътувайте по натоварено време и вижте дали ще имате време за валидация!

    Коментиран от #55

  • 53 Мухаа,хаа! -

    7 0 Отговор
    Абе и ти си поредният мераклия за стола пред тавата със златна баница в СО.Бюджет над 3 милиарда годишно.При Ризова се пробваше да изкара само себе си роса- ненапита.Но иначе в " работната група" и той подържал това на практика здраво скубене на най бедните- бачкаторите! Защото те са основната маса ползваша ГТ.Езуитски завъртя и поставения въпрос за карта" Една линия" .Било нерентабилно .И той в общия хор- масово да купуват хората годишна карта.Излизало по левче на ден,видиш ли! Дори на три вноски по 155 лева ни позволявали" благосклонно! Лично той е инициатор още преди 2 г,за тази дивотия.За билет-30,- 60 мин,той е лобиста.На практика с този ход билетчето става 2 лева.Защото комбинация две пр.средства при 30 мин е невъзможна.Особено при по далечни дестинации- Жилище - работа- жилище.Принужждават хората с най ниски доходи да купуват месечна за цялата мрежа.Кой е в състояние да извади при 4 чл.семейство 1500 лева накуп за ГТ.Дори и разсрочено са непосилен разход Пътувал- непътувал дай парите!За хората над 68 г им повишиха картата ( месечна) с 2 лева.От 8 на 10 лв.Преди нова година.И този ми падна в очите от раз.А бях се подлъгал че е нещо ново,различно.
  • 54 3663

    5 0 Отговор
    Лъжец! През крив макарон ще гледа общината! Случайникът, който обра негативния вот, много си е повярвал! Главният виновник за поскъпването на транспорта с почасовите билети и с валидацията, разяснителната кампания му била виновна...Това вълче се интересува единствено от печалбата и властта, вече е повече от очевидно!
  • 55 7272

    7 0 Отговор

    До коментар #52 от "ИВАН":

    Валидирането на картите е тотална глупост, единствено с комерсиална цел- трите нещастни левчета, особено от възрастните, които ще са най-честите жертви на приумицата. Глупавата лакомия води до провал.
  • 56 Потребител

    4 0 Отговор
    Градският транспорт трябва да е безплатен за всички! Така повече хора ще го ползват и ще се намали трафика. Да не се оправдават, че нямат пари. Има, но се чудят как да ги откраднат!
  • 57 Една пътничка

    8 0 Отговор
    Борисчо, как така решихте да поскъпнат някои документи, но не всички... Това е като да има хора на изпит и да реша на едни студенти да дам по идна единица, на другите - колкото си изкарат.
    Как годишната карта ще бъде привлекателна и изгодна за временно работещи, учащи и т.н в София, за най-малките ученици, които учат наблизо, но пътуват по спирка-две в лошо време, или ползват карта за школа или спорт. Ползвам надземен транспорт за три спирки до работа, не ми е необходима карта за цялата градска мрежа.
  • 58 българка

    7 1 Отговор
    Валидаторите в автобусите не са на входа, а на срещуположната страна. Вчера в метровлака стана някакъв скандал - проверяваща спореше с пътник /той няма как да влезе без валиден билет или карта/ и спорът приключи с реплика от нейна страна "Селяндур!" и демонстративно слизане от влака! В тази напрегната за "обикновените" хора обстановка смятам че е садизъм поредната игра с билетите за градски транспорт !
  • 59 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Марчел Рошу":

    Ами той затова е там защото го мързи да работи.
  • 60 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Мислиш си
  • 61 Слушай бе

    5 0 Отговор
    Тарикатче лакирано! Падна маската ти,на борец за " Да променим София".Цялата тази нагла схема,в която и ти участваш активно,още от 2020 година,разкри истинските ти намерения.Да се докопаш до креслото на Фъндъкова( изобщо не съм нейн фен). Прозира и през яростните нападки срещу сегашното ръководство на ГМ.Не че и те са цвете.Вероятно и за там имаш вече нагласени хора.Ако станеш кмет.Ще станеш в шестък на 31 Февруари.С тази си двойствена игра ти загуби предварително гласовете поне на 2/3 от столичаниКарта .за една линия не било рентабилно,за да се изръсят тройно за цяла градска мрежа,хората да закупуват целогодишни карти,защото било " изгодно"!? Я у лево,келеш вчерашен.Поне аз и семейството ми,вече си ни загубил.И ще агитирам и други около мен да не ти се доверяват.
  • 62 ЛЕНИН

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Болсонаро":

    Тия Софиянци вярно ще са мазохисти ако вярват че тая мека китка ще оправи столицата!
  • 63 Размисъл

    1 0 Отговор
    Румъния е много близо, разходете се до Букурещ, вижте как там е решен въпроса с градския транспорт и понеже работи добре и справедливо го приложите в България. Там обаче не се краде.Тук понеже първо се измисля схема как да се краде, след това как да бъдат излъгани хората, че са крадени за тяхно удобство, а то е неудобство плюс крадене и настъпва този хаос. Много е смешно да има контрольор м метрото. В цял свят няма как да се качиш в метрото без билет, в София те проверяват имаш ли билет,че пък и дали е валидиран. Самият билет или карта е валиден и застрахован документ. Тука всичко е нагоре с краката. Освен това в която държава в Европа да отидеш стойността на билета се определя от разстоянието, не от времето.Ако си спомняте
    преди години центъра за градска мобилното беше обявен от съда за незаконен,но какво от това.Събира от всички нас незаконно безотчетни милиони.Все пак трябва някога да се промени България и да има върховенство на закона.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове