15 Януари, 2023 06:57 3 589 38

Кремена Кунева, ДБ: Спокойни сме за скандала с Nexo

  • кремена кунева-
  • депутат-
  • демократична българия

Ние искаме случаят да бъде изяснен, заяви депутатът

Кремена Кунева, ДБ: Спокойни сме за скандала с Nexo - 1
Снимка: Евронюз България

Напълно спокойни сме за скандала с Nexo. Даренията са на служители. Ние искаме случаят да бъде изяснен. Ако има проблем с тези дарения те могат да бъдат върнати. Всичко е декларирано в Сметната палата и законът е спазен.

Това коментира пред Диана Радева в студиото на „Добро утро, Европа“ депутатът от „Демократична България“ (ДБ) Кремена Кунева.

„Нормално е сред тези хора да има такива, които подкрепят политически партии“, посочи Кунева и подчерта, че важното е политическите партии да не правят лобистки закони в замяна на тези дарения.

Би било най-логично „Демократична България“ да получи третия мандат, защото ние имаме най-голям шанс за съставяне на правителство.
Кунева отбеляза, че настроенията в БСП се менят спрямо ситуацията.

„Те до голяма степен имат поведение подобно на това на „Възраждане“, което за мен е истинско изумление“, коментира народният представител от ДБ.

Според нея БСП много трудно биха могли да съберат достатъчно гласове за излъчване на правителство, а „Български възход“ имат проблем с това дали имат силата да го направят като най-малката партия.

Ако изобщо има възможност за правителство в момента, то „Демократична България“ има най-голям шанс да го направи, категорична е Кунева.

Според депутата от ДБ президентът Радев е прекалил с определенията за някои партии.

Ние не сме военнолюбци, защото ние не даваме на оръжия на страна, която напада друга страна. Ние подкрепяме Украйна, защото тя трябва да защити собствения си народ, собствената си страна, демокрацията и цяла Европа.
„Технически кабинет не изключва политически фигури. Имаме представа как трябва да се случи, но не сме коментирали конкретни личности. Но със сигурност кандидат-премиерът трябва да има опит“, подчерта Кунева.

„Би трябвало хоризонтът, който си поставяме (за кабинет – бел. ред.), да бъде до приемането на България в Шенген и еврозоната, защото това са едни от основните цели“, допълни тя.

По думите ѝ от ДБ биха приели подкрепа за правителство от всеки, който подкрепи техните приоритети, но не само на думи, а на действия.

„Всички обаче се страхуват от промяна“, посочи Кунева.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    22 19 Отговор
    Защо дума не обелвате, че са спонсори и на Бойко ?

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Криско

    49 1 Отговор
    Предишното Куни съсипа доста неща, че ново да ни пробутвате!
  • 3 Баче Кико

    49 2 Отговор
    Има ли обезумял вой на соросоиди?
  • 4 Така е

    47 3 Отговор
    Nexo - американското КТБ !
  • 5 Христо Иванов Копейкин

    19 13 Отговор
    Рублите не миришат.

    Коментиран от #23

  • 6 Последния Софиянец

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    За да не ги закачат са давали пари на всички партии.

    Коментиран от #9

  • 7 А ма моля ви

    10 18 Отговор
    Всички БГ политици работят в,, Ползу роду,, най вече съветския тумор ДПС.
  • 8 Сега кажи

    22 9 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    Я. Показвай документи,че са спонсори на ГЕРБ, иначе си е чиста клевета.Това мръсно племе от тролове бълва само лъжи и помия.

    Коментиран от #13

  • 9 Капитализъм

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    ... в действие!!! Разбира се че са спокойни!!! То това е капан за Президента!!!
  • 10 КАТО

    45 2 Отговор
    Сте толкова спокойни, да те попитам : От къде са му доходите на другаря Хр. ИВАНОВ, който БЕЗ нито 1 работен ден има недвижими собственостти в чужбина.
    И ТОЙ СЪЩО КАТО ДРУГАРЯТ ДАМАДЖАНОF....

    Коментиран от #17

  • 11 мафията вън от политиката

    36 3 Отговор
    "Ако има проблем с тези дарения те могат да бъдат върнати." Дарения има и ХР. Иванов си призна а тая още пробва с " АКО МИНЕ НОМЕРА " . Е не мина ! Тук въпроса е как 7 човека от една и съща фирма ,в едно и също време , с една и съща сума правят дарение ?

    Коментиран от #12

  • 12 Пенчо

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "мафията вън от политиката":

    На принципа "проба- грешка". Тя цялата политика е такава.
  • 13 рада дълбоката до бай х

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Сега кажи":

    Не бе , баце няма нужда от спонсори той и без спонсори няма място в чекмеджетата ! Казват че на баце чекмеджетата били поръчкови и армирани с украинска стомана за да могат да издържат натоварването на златото и патлаците .
  • 14 Алеко

    26 4 Отговор
    Тази пък кога станала и тря депутат?! Боже, боже, боже....Не сме и чули думата, не че има какво да каже.С такива кадри, ДБ няма бъдеще!
  • 15 Избирател

    27 1 Отговор
    Вие децата на Сорос сте спокойни,но ние не сме спокойни и въобще не ви вярваме,ще го усетите на следващите избори.
  • 16 Куньо Кременски

    25 1 Отговор
    Сменете си хората, стига сте слагали едни и същи, омръзна ни- Ичо, Гнома, Цона, Славов, ония от Крушари. Всички са с комунистически произход.

    Коментиран от #21

  • 17 Ичо Ицев

    31 1 Отговор

    До коментар #10 от "КАТО":

    Ичо беше министър и то на правосъдиеуто, без да евлизал в съдебна зала. Нищо не е писал по правни теми, не е изнасял лекции, не е бил в съдебната система, нищо не е работил, само усвоявал пари от фондации, центрове и др.
  • 18 САЩ са заплаха за света

    17 5 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа!
  • 19 Теле

    19 2 Отговор
    Затвърдете евроценностите си на фронта в укрия, и не се връщайте
  • 20 Епааа

    16 1 Отговор
    Сите бандите така викаа , дока не ги гушна Бай Ставри !
  • 21 асен агата

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Куньо Кременски":

    Ами коти ти омръзна смени партията бе ! На мен що не ми омръзна като не гласувам никога за ПОДСКАЧАЩИ ! И като ги смениш ще дойдат още едни нови Кирчо и Кокорчо дето не чакат на фирма за криптовалута ами направо с голямата брадва (регистрират офшорка и всичката газ през тях ) .
  • 22 ГЕРБ

    10 1 Отговор
    А колко са не декларираните измамници шарлатани
  • 23 един

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Христо Иванов Копейкин":

    А ве какви рубли са ти в главата на тебе ве!?Да не би, да не са ти изплатили заплатата за това че пишеш глупави коментари?
  • 24 Перо

    12 1 Отговор
    Ясно е, че даренията са за ДБ, след като са отишли в нейни служители, няма какво да се шикалкави! Отдавна има срастване на престъпността с държавата!
  • 25 без имена

    5 1 Отговор
    бля, бля .....да се чете- и други такива пари сме получавали. далаверите не са ни чужди. но продължаваме да се правим на добрички и честни. вЕрвайте ми .
  • 26 🇧🇬🇪🇺💯

    2 0 Отговор
    Спокойни ли сте ДьБь щото и аз съм спокоен, в българията нема кой да проумее (the financial shenanigans) на НЕКСО, дааже и на Мириканците ще им е трудно.
    Бинарни “mumbo jumbo ❗️blockchain” не са за всеки, не са даже за Нобелови Лауреати, (ей тва трудна думичка ве лауреати, :) не е кат “партийни люминати” Ленин, Троцки, Димитър Благоев, Кръстьо Раковски) и так далее…
  • 27 🇧🇬🇪🇺💯

    1 0 Отговор
    :) ДьБь са седнале на “бинарната печка, която печка е на шес” но са спокойни биле, мдаа, кой си има “дебел гръб” кат бат ви бойко, нпраоо у чекмеджетуу, :)
    “небинарни златни bars/кюлчета”…,
    “небинарни петстотин евро €€” банкноти и ена Мата Хари кючек да играе”, мдаа а не кат Ицката “бинарни” не нам кво си, :) после през Борика “АТМ” да ги “изперем” тез “бинарни” единици/числа и чаак тогава къща в Париж, Монако и Мата Хари кючек да играе,
    :) мдаа…
  • 28 факт

    7 1 Отговор
    Аз съм сигурен, че ДБ са спокойни. С такава прокуратура няма престъпник от висок ранг, който да не е спокоен. Вариантите за даренията уж от служители на Нексо са само два: 1. пране на пари - ДБ има приходи, които не идват от легални източници, а голяма част от тях идват от чужди посолства. Те ги дават на Нексо, а негови служители ги даряват обратно на ДБ вече изпрани и омекотени; 2. Чрез тези дарения Нексо си плаща за политически чадър и лобистки закони. И двата варианта са престъпления по НК, но Гешев е зает да гони крадците на кокошките.
  • 29 ганев

    5 1 Отговор
    АЗ СЪЩО СЪМ СПОКОЕН НИКОГА НЯМА ДА ИМА ТОВА РАКОВО ОБРАЗУВАНИЕ ДЪБЪ
  • 30 Красимир Петров

    4 1 Отговор
    А Маджо какво мисли по този въпрос
  • 31 Иванов

    4 1 Отговор
    И за даренията на нейната фондацийка ли и така спокойна? Плюе БСП, сякаш довечера не бяха заедно на софрата. Маскари.
  • 32 Българка

    1 4 Отговор
    Разследването на 8 щата в САШ срещу Nexo е за извършване на банкова дейност без лиценз, която се ръководи от България. Задържането на британския гражданин, който е издирван не от Имтерпол, а с червена международна бюлетина също беше използван за омаскаряване на ДБ. Сиийка Милева в изказването си направи индиректи нападки и внушения, че депутат от ДБ трябва да си носи отговорността. И депутаатката на ДБ от екрана на БНТ каза, че си поема отговорността от това, че единствена тя в селото и околните села знае английски и се е отзовала в Кметстовто, когато са я помогнали за ПРЕВОД от български на английски при заплащане на битовите сметки от издирвания. Другия съществен и основен момент е, че не е имало гласност и НИКОЙ НЕ Е ЗНАЕЛ, ЧЕ БРИТАНЕЦЪТ Е ЗАПОДОЗРЯН И ИЗДИРВАН ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Това обаче не попречи нито на Каскетурата, нито на циничните нутри клеветници за пореден път да се опитат да окалят хора от ДБ и ПП. Твърденията им, че ПП и ДБ са били спонсорирани от Nexо за изборите, пропаднаха и лъжливият им балон се спука. Доказано е, че за ПП няма дарения от служители на криптофирмата, а за ДБ наистина има, но те са декларирани законно в Сметната палата. Явно от ГЕРБ обвиняват всички служители на Nexo, ЧЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ. За това трябва да се търси не само гражданска отговорност за набеждаване, но и наказателна. По тяхната логика техния бивш министър и настоящ депутат трябваше отдавна да е осъден, само защото е бил шофьор на Мето Илиенски. Определено тече ак
  • 33 Тая много

    2 0 Отговор
    Правилно говори да върнат така и откраднатите пари ама тях не щат
  • 34 безроден представител

    3 0 Отговор
    Ясно е каква е системата да станеш депутат- даваш пари и си депутат.Може да плати кандидат-депутата, може някоя "фондация", може някой друг спонсор. Това го наложиха още от времето на царя, когато депутатското място се купуваше.
  • 35 Цецу Сансьорния

    1 0 Отговор
    вЪРНЕТЕ ПАРИТЕ КОЧКО!!!
  • 36 Тредстоун

    1 0 Отговор
    Ами и да ги върнете се тая , вече сте се продали ... , вие и тия харвардските папагали дето са си играли на счетоводители покрай тия мошета. Тоя ококорения си дойде с присъда от англия , другия си дойде с лъжа , така че нищо ново под слънцето , както се казва дето е текло пак ще тече ... , за мишката ристо нема да се харча да говоря въобще , труфела атанасов си е комик , той е ясен.....
  • 37 Как няма да са спокойни!?

    1 0 Отговор
    Нали са прибрали парите, след като са препрани. 2755
  • 38 абе , амааа

    1 0 Отговор
    В съседната статия Ристьо , дето куса , като Снежанка , от всички менчета , ми изглежда малко притеснен .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове