Last news in Fakti

19 Януари, 2023 18:07 1 557 27

Гешев: Не мога да отговоря на въпроси за стотици хиляди дела конкретно

  • иван гешев-
  • парламент-
  • прокуратура

Главният прокурор пред парламентарна комисия

Гешев: Не мога да отговоря на въпроси за стотици хиляди дела конкретно - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите от парламентарната комисия по правни въпроси изслушаха главния прокурор Иван Гешев по актуалини теми. Народните представители имаха шанса да му зададат въпросите, които ги вълнуват.

На питане от ГЕРБ-СДС за това докъде е стигнала проверката на Прокуратурата за безстопанственост от страна на кабинета на Кирил Петков и цената, на която е купуван природен газ, обвинител номер едно отговори: "Има досъдебно производство в Националната следствена служба по този предмет, а има ли престъпление, няма ли и какво обвинение може да бъде повдигнато е въпрос на преценка на конкретните наблюдаващи прокурори".

Преди да отговори на въпроса, обаче, Гешев подчерта, че спрямо Българската конституция няма задължение да е запознат в детайли и да отговаря на всички въпроси за конкретни досъдебни производства. "Аз съм административен ръководител и отговарям за административните ръководители. Не мога да отговоря на въпроси за стотици хиляди дела конкретно", посочи главният прокурор.

Последваха въпроси от Бойко Рашков ("Продължаваме промяната") и Надежда Йорданова ("Демократична България").

"Преди две седмици изслушахме българския журналист Христо Грозев. Той съобщи някои изключително важни обстоятелства. Част от изказването му се отнася за влиянието на руските специални служби не само в нашата страна, но и в други", припомни Рашков и попита докъде е стигнало и разследването на взривовете, свързани с оръжейния търговец Емилиян Гебрев и опита за отравянето му. Гешев припомни брифинг в Съдебната палата от април 2021 г., на който бе съобщено, че има разследване, при което са обединени много случаи на взривове в цялата страна.

"Този случай е докладван на спецпрокуратура, започнала е проверка за зловредно руско влияние. Още тогава са обвинени 6 души, които според ДАНС са свързани с руските служби. Те са обявени за издирване", каза главният прокурор, като уточни, че не се е е срещал с Гебрев, тъй като няма практика да се среща с обвиняеми. "Ако очаквате българската прокуратура да отиде в Русия и да доведе тези граждани, това няма как да бъде направено. Проведох разговор с чешкия главен прокурор и се разбрахме за взаимния интерес, който е интересът на ЕС", добави обвинител номер едно.

За пореден път Иван Гешев критикува парламента за решението да бъде закрито спецправосъдието, като отбеляза, че то обслужва руските интереси. Според него, Надежда Йорданова от ДБ е била "флагман" на промените.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешев

    5 31 Отговор
    е най-добрият главен прокурор в световен машаб
  • 2 Ти за

    31 2 Отговор
    Мафия Груп кажи ???
  • 3 Ти отговори за главните

    39 2 Отговор
    За чекмеджетата, за Барселона, За Ало Ваньо, За частното КПП на шефа ти, За Шиши, за КТБ, за знаковите отвличания, за това чий е бизнеса с метамфетамините, кой и защо охранява "Росенец", за "руската" газова тръба, за магистралите.....
    Оппаааа. Пак станаха много въпроси за стотици милиарди в гардероби.......

    Коментиран от #19

  • 4 Мисленето не е за всеки!

    31 2 Отговор
    Чисто и просто, изкъпан милиционер!
  • 5 Цяло Велико Търново

    16 2 Отговор
    било треперело от някакви селски беци охранителчета хахаха смях
  • 6 Нито

    29 2 Отговор
    отговори , нито нещо конкретно и обективно , индиректно оплю ПП и поФали Бою и 99 пъти спомена , че бил главен прокурор ! За език и стил да не говорим !
  • 7 ало, гологлавец,

    17 2 Отговор
    Шрек, Каренин (ако знаеш кой е), каскета. СТИГА СИ СЕ НАТРАПВАЛ на хората. НЕ ТЕ траят, соц милционере. И липсата и на култура, и просташкото императивно поведение показват същността ти. Провървя ти, че тулупа те пази, а също и продажниците от Прецакахме промяната те спасиха.
  • 8 ха сега де!

    9 2 Отговор
    А защо састотици хиляди?
  • 9 така така

    11 2 Отговор
    За какво можеш да отговориш, бе Йоги??
  • 10 Гешо Каскета

    16 2 Отговор
    Правим се на луд и то много успешно, само Шефа (Чекмеджан) се прави по успешно на луд от мен.
  • 11 чой бал сан

    16 3 Отговор
    ти кажи за барцелона бе мърляч
  • 12 читака

    11 3 Отговор
    ушак милионерче или милиардерче си в евро си бе папур
  • 13 Гост

    11 3 Отговор
    Ти, въобще, какво можеш бе, освен да криеш бойчо, дуан и пеюфски?!!!
  • 14 наблюдател

    14 2 Отговор
    Нещо изнервен ми се стори пред репортерките по тв-то. Те не че задават сложни въпроси, ама Гешев доста се напрегна. Особено като влезе в обяснителен режим за Нексо и как щял да се свърже с американските си колеги прокурори по разследването. Защо ли?
  • 15 Тома

    10 2 Отговор
    Шефе и аз се праим на луд
  • 16 Ужасен

    20 3 Отговор
    Наглостта му няма граници.Той е .Лицето на скъпата българската каскетура.Следва да отговори от кой джоб излизат милионите,които се плащат за поръчковите проверки и всевъзможни глупостите сътворени от неговите подчинени.Освен всичко каскета показа и липса на елементарно възпитание и култура.
  • 17 МЪДЕВ

    7 3 Отговор
    ушака накрая ще им го жабурка сополив
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БЪЛГАРОФИЛ

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Ти отговори за главните":

    ...и ОЩЕ за ПОСРЕДНИЦИТЕ с ГАЗА , ЗА ПРОДАДЕНИТЕ САМОЛЕТИ , ЗА ОРЪЖИЯТА ЗА УКРАЙНА , ЗА нексо
    ЗА ПИЦИТЕ С БЕЛО , ЗА ИМОТИТЕ НА ДАМАДЖАНАТА , .....и ОЩЕ ... и ОЩЕ.... ,
  • 20 милиционер

    7 1 Отговор
    Колегата от Школата в Симеоново е много, ама много "умен и начетен" "правист" и въобще "интелигент" !
  • 21 крим психолог

    11 0 Отговор
    на важни въпроси гешефта се сеща за боко чекмеджанов и го хваща амнезията!
  • 22 Ни чул, ни видял

    11 1 Отговор
    Филм с участието на Луи дьо..., пардон, с участието на ненадминатия Иван Гешев.
  • 23 А трябва

    5 0 Отговор
    Гешев ,трябва!
  • 24 Докато този мурлю е в новините...

    3 0 Отговор
    България ще бъде най бедна и най бързо изчезваща от картата!Когато тиквата от Банкя стане защитник на инвалидите в територията,това ще бъде последната част от историята и края на най древната държава в Европа!Защото този който унищожи милиони Българи е все още на власт в клоаката на лакомите гробари и миришещи дуловски плужеци....
  • 25 Деси флашката

    6 1 Отговор
    Този толкоз е притеснен, че се чуди какво мероприятие да измисли та белким му се размине оставката. Понеже със всички престъпници се справи в страната, взе че направи симпозиум за езика на омразата, търсейки еврейски защитници за местенцето си. Егати боклука.
  • 26 Така

    4 1 Отговор
    Ли мафиот.Кога ще завършиш Барселона гейт на шефа си или еврата и кюлчетата илиКТБ или рекета към Божков.Отговорът го знаят всички български граждани,защото покриваш мафията и всеки лев заплата,който вземаш е ГРЯХ.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове