Last news in Fakti

20 Януари, 2023 11:52 7 205 46

Има ли сив кадрови кардинал в българската енергетика?!

  • росен христов-
  • енергетика-
  • теодор осиковски

По информация на източници от енергийните среди това е лицето Теодор Осиковски

Има ли сив кадрови кардинал в българската енергетика?! - 1
Снимка: БГНЕС

Има ли сив кадрови кардинал в българската енергетика и дали той е съветник на министъра на енергетиката Росен Христов...

По информация на източници от енергийните среди това е лицето Теодор Осиковски. Връзката между двамата датира от времето на продажбата на обединението “Енергоремонт” АД на "Дитсман" . В този момент Теодор Осиковски е ръководител на "Енергоремонт", а Росен Христов е консултант на "Дитсман" по сделката.

Възползвайки се създадения добър контакт по време на реализирането на тази сделка Осиковски става сив съветник на служебния министър. Пак по данни от енергийните среди Теодор Осиковски чрез пореден дирижиран от него кадрови ход в структурите на енергийните дружества ще се опита да овладее енергийното сдружение "Нови Мощности" на АЕЦ "Козлодуй", което трябва да реализира проекта за нови ядрени реактори на площадката на ядрената централа в Козлодуй.

Целта е да бъде наложена фирма КМС ЕООД, която е собственост на Осиковски, като основен изпълнител на проекта.

А това ще бъде постигнато чрез дирижирания от Осиковски предстояща кадрова рокада В БЕХ с назначаването на бившия служебен енергиен министър Андрей Живков за втори изпълнителен директор в енергийния холдинг.

Интересно е дали президентът Румен Радев е запознат с тази информация относно служебния му министър?


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    48 0 Отговор
    Щом министъра е известен с някакъв пряков тип Катарама или нещо подобно и като му видиш физиономията, някак става ясно, че работата не е на добре.
  • 2 Към Факти

    51 0 Отговор
    Абсолютно вярно е написаното. Всички в енегийните среди са наясно. Осиковски, Бого Манчев и Людмил Стойков имат договорка със съветника Копринков. Тези тримата в момента са господарите на българската енергетика. Андрей Живков се готви да оглави БЕХ, а другото което предстои да се случи е отсраняването на Ангелин Цачев като изп. директор на ЕСО.

    Коментиран от #5

  • 3 Българин 🇧🇬

    31 4 Отговор
    " На прощаване ГЕРБ се бетонира в държавната енергетика
    Нинова обвини новите партии в парламента, че са допуснали назначенията " 20.04.21г / Цялата ни енергетика е в ръцете на щатско-турски слуги , които подариха Южен поток на Турция и замразиха АЕЦ Белене , въпреки че държим два ядрени реактора под найлон !

    Коментиран от #22

  • 4 ЮПИТЕР

    30 3 Отговор
    РУМЕН ОВЧАРОВ също е сив КАРДИНАЛ в ЕНЕРГЕТИКАТА

    Коментиран от #8

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Към Факти":

    ФАКТ

    Коментиран от #10, #13

  • 6 българин

    23 5 Отговор
    Кой, ако не пРеZидента върти цялата далавера с путинците в гълъбарника?!
  • 7 Енергетик

    27 7 Отговор
    Цената на газът в България е винаги над борсовите цени . Защо ?
    При правителството на Кирил Петков цената беше много под борсовата цена.
    пРезидента, Борисов трябва да обяснят защо така се случва и къде отива горницата .

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българка

    6 21 Отговор

    До коментар #7 от "Енергетик":

    Алоу, кой искаш да ти обяснява??? Неправилно търсиш! Сега ще ти обясня, въпроси за минали, сегашни и бъдещи енергиини далавери са в компетентността на Лиавото острие, Тарзана на тецовете, Бога енергетик - Христо Иванов. Не случайно при него идва на консултации самия доайен в енерго кражбите Р.Овч.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българка

    33 2 Отговор
    БЕХ е ненужна паразитна структура. По-добре да я закрием, за да не потъват милиони в издръжката на холдинг, който поддържа престъпни схеми на мафията. Амат от регулатори, агенции, комисии. Закривайте!!! В момент на кризи трябва да се намаляват разходите
    А слеменият радев министър, който заработва за интересите на Газпром с лъжливите твърдения, че видите ли Газпром може да ни съди за милиарди, е редно да бъде разследван за съучастия с руски олигарси и участия в престъпни схеми. След като КПКОНПИ се самосезира само по клевети на ПИК, то сега Главният Каскет има предостатъчно основания за разследване. Да не пропусне да разследва и зам. министър Захариев за корупция и искан голям подкуп

    Коментиран от #23, #38

  • 12 мани мани

    13 0 Отговор
    кат държавна несигурност не ги трепи, тъй жа йе - жа нъ грабят
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Истината

    26 0 Отговор
    Истината излиза наяве и колкото по-рано,толкова по-добре за страната,за да прогледнат слепите и да чуят глухите,които слушат само пропагандата. Всичките енергийни лъжи са свързани с огромни грабежи от българския народ, които пълнят джобовете на енергиийната мафия и поставят на колене икономиката на страната.
  • 17 Тиква

    23 1 Отговор
    Такива като Ковачки и много други не ги пипате хич! Цицане от народа бе спирка толкова години! Няма и надежда някой да ги спре и осъди!
  • 18 АННА МИЛА

    21 2 Отговор
    ПО заповед на ЕС МЕГЛЕНА КУНЕВА затвори 1 2 3 4 БЛОКОВЕна АЕЦ КОЗЛОДУЙ а НОВИТЕ КАРДИНАЛИ ще досъсипят БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА
  • 19 господин министъра

    16 1 Отговор
    е много добър изпълнител каквото му кажат това прави
  • 20 Тия са го подкарали

    23 1 Отговор
    на голяма кражба. От АЕЦ-а са раздали над 25 милиона лева компенсации на частни фирми. Все още не е ясно каква е далаверата с горивото от Французите и Американците. Отделно и с този природен газ се правят някакви големи игри. Не е реално цената да се колебасе с 30% на месец, при условие, че цените паднаха.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЮПИТЕР

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин 🇧🇬":

    ИСТИНА е
  • 23 ЮПИТЕР

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    И как като БЕХ е мафията в БЪЛГАРИЯ
  • 24 Демократ

    20 1 Отговор
    Този Осиковски не е случаен човек, във всички енергийни сдружения е фактор, особено от 2009 г,случайно тогава Герб дойде на власт.Хубаво е да се проследи връзката му с мафиота Ковачки, Мини-Марица, Перник и т.н. с Людмил Стойков, мафиота от Перник, с кръга Родина на ДС и други публично известни факти, за да се разбере накъде върви българската енергетика, тероризираща цялата държава.Нищо не е случайно случващото се.Клещите се засягат.

    Коментиран от #46

  • 25 Тинтири минтири

    11 0 Отговор
    Бат Люси коли и беси в енергетиката. Той е боса другите са временни.

    Коментиран от #31

  • 26 Ботьов

    13 0 Отговор
    "французите", всъщност са рашанги...както много други пъти, отново мордорско гориво! Това на снимката, е бушона на нашенските олигарси Осиковски, Бого Манчев и Людмил Стойков, с любезното съдействие на мунчо решетников!
  • 27 Факти

    3 10 Отговор
    Все по жълта медия става...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 милиарди за господарите

    8 5 Отговор
    Новите договори за изграждане на ядрени мощности са престъпление срещу интересите на държавата и народа. да не забравяме, че авариралите ядрени блокове във Фукушима също бяха на Уестингхаус!

    Коментиран от #43

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Така е

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "Тинтири минтири":

    А биг боса е бати ви Бойко хитреца.
  • 32 От Варна

    12 0 Отговор
    Енергетиката е важен стратегически отрасъл! Но държавата, по-точно заинтересовани от лични облаги хора, са я предали в частни крадливи ръце. Тези овластени хора държат разтворения чадър, а покровителстваните разработват и прилагат схемите, отчитат се достойно и всички са доволни. В такъв ограничен цикъл на производство и потребление, защо са създадени НЕК, БЕХ, разни агенции и комитети, комисии, енергийни дружества-3официално, прекупвачески фирми и още много други в “байпасна”, но в случая паразитна верига, които с действията си , винаги в своя полза, забогатяват без да са произвели и киловат енергия? Докато държавата не си върне грижата и властта в енергетиката ще е така. За съжаление нещата са толкова загрубели от алчност, че никой от докопалите се няма да го позволи. Даже и като върли врагове в борбата за превес, ще се обединят озверели да “ пазят кокала” И когато този “кокал” бъде оглозган до край, ще го подритнат.Ще има скрап за рязане, даже и за АЕЦ-а няма а се замислят, защото там всичко ще е радиоактивно хиляди години напред. И пак те ще са печелившите!
  • 33 Случайно

    16 0 Отговор
    Оказа се, че Осиковски е най-близка дружка с вижданията мафиотски олигар Людмил Стойков,спонсор на Първанов, съден за грабеж на еврофондове по Сапард, собственик на хотел Родина, ченгеджийското сборище. Оказа,че той е овладял и АЕЦ Козлодуй и затова назначения от ПП управител веднага беше сменен с негов човек, за да се скрият далаверите на герберския Александър Николов ,който нищо не разбира от ядрена енергетика,ама е Бойков далавераджия.Засега упорито вървим под дъното.Осиковски е женен за рускинята Маруся,която също не е случайна и е съратник в консултантска дейност на енергийния мафиот Богомил Манчев.Мафията владее България.

    Коментиран от #34, #36

  • 34 Случайно

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Случайно":

    Написах висаджийския олигарх Людмил Стойков, не вижданията.Странни неща.
  • 35 дгдхш

    11 0 Отговор
    А не бе, някой ще му остави на този случайник да взима решенията... Само му вижте изключително тъповата физиономия. Всичко пише на лицето!
  • 36 Българка

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Случайно":

    Мисля, че нарочно правиш грешки, та малко ще те поправя.
    Фирма ЛАДИМЕКС и Люси Стойков са рожби на БСП, един от така наречените червени олигарси. Тръгна от Перник, сега с интереси по цяла България. Натресения от ПП управител беше парашутист и с одобрението на Кирчо, Кокорчо и Кури беше сменен с човек на ДБ (Ресте нищо не знае:))). Александър Николов от тримата изброени е като академик пред студенти в сферата на ядрената енергетика (тоя на ПП май беше учил за готвач)
  • 37 Министъра

    9 0 Отговор
    Е назначен от Газпром с любезното съдействие на РР. Тежко ни на нас нормалните трудови хора.
  • 38 Министъра е

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Загрижен и за лукойл. Румбаа как те вкараха в играта?
  • 39 Диверсионната група в енергетиката...

    5 0 Отговор
    ...и политиката, ще разсипе държавицицата в полза на азиатците. Добре, че си образование децата, за вас освободените патрЕотари, обект на джендърски атаки и норвежки банди, ми е през евроатлантическия !
  • 40 1944

    6 0 Отговор
    сивия кардинал в енергетиката докладва редовно в рООсийската амбасада. все още само дърти комунисти командорат там. време е да ги изринем с лопатата.
  • 41 Мемфис

    5 1 Отговор
    Разбрахте ли сега, как ЧЕЗ беше подарен от подлият фатмак и проруската му шайка на ушанките? Без да се публикува нищо в в продажните гербераски медии!!! Нещата в бг са ОТЧАЙВАЩИ!!! Македония скоро ще бъде далеч напред !
  • 42 Тома

    9 1 Отговор
    Бати бойко намираше министри на околовръстното ама катамарана с това лице на гол охлюв е направо върха и най важното е че всичко което каже е лъжа
  • 43 Реалист1

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "милиарди за господарите":

    Блоковете на Фукушима са на General Electric,а не на Westinghouse.
    Не че последните са по-стока.
  • 44 Ти да видиш

    5 1 Отговор
    Има си хас пРезидента да не е запознат със всяка далавера, която съсипва всичко работещо? нали всичко това - СЪСИПВАНЕТО, минава през него.
  • 45 Много запознат

    2 0 Отговор
    Да, един пикаеш на обществени места чрез секретарка на един министър.
  • 46 Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Демократ":

    Осиковски си сложи в Мини Марица Изток Юлиан Ненчев да раздава поръчки а Мишо Захариев ги вика в хотел Каса Бояна да се отчитат по 10-15%.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове