Last news in Fakti

20 Януари, 2023 13:41 1 594 48

ВМРО: България трябва веднага да поиска от Брюксел да прекрати преговорите за членство на РС Македония в ЕС

  • вмро-
  • побой-
  • охрид-
  • северна македония

Единствено присъствието на ВМРО в 43-тото и 44-тото НС беше гарант и доведе до реална защита на българския национален интерес в Македония

ВМРО: България трябва веднага да поиска от Брюксел да прекрати преговорите за членство на РС Македония в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

ВМРО призова България да поиска от Брюксел да прекрати преговорите за членство на РС Македония в ЕС. Поводът е нападението на секретаря на българския клуб "Цар Борис Трети" в Охрид.

Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди реагира с пост във фейсбук на недопустимата агресия, довела до тежки телесни повреди на секретаря на българския културен център.

Днес едно добро момче в Охрид беше зверски пребито. На етническа основа. Защото е българин. А днес да си българин в Македония отново е опасно. Точно така, както е било и преди сто години. Тогава, когато сръбските окупатори убиват, изнасилват, пребиват всеки, защото е българин. Не е първият случай на омраза. Вероятно няма да е и последен. Проблемът не е в озверялата сърбоманска, югоносталгична тълпа, обитаваща вардарския дял на нашата Македония обаче. Проблемът е в политиците. От двете страни на Осогово. Но най-вече от наша, коментира съпредседателят на ВМРО.

За създалата се ситуация и ескалиращите случаи на омраза на етническа основа спрямо българите в РС Македония той обвинява персонално президента Радев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият министър-председател от „Продължаваме промяната“, по чието време беше подписан т.нар. план „Макрон“ - Кирил Петков, преседателя на ДПС Карадайъ.

...и всички останали безгръбначни йесмени, които се съгласиха да предадат Македония…

Александър Сиди дава за пример Гърция и гръцките политици, които 20 години не признаваха съществуването на независима Македония. В резултат на тази твърда политика накрая принудиха политиците в Скопие да сменят името на държавата и да сменят историята си.

Да сте чули за пребит грък?!? Няма и да чуете. Защото политиците в Атина знаят как да бранят националния си интерес! И никой безмозъчен политичар в Скопие не бе си помислил да насажда омраза срещу тях. Защото знае, че последствията за Македония ще са страшни, коментира той.

В емоционалния си пост той прави паралел с българската политика, наложена в последната година и половина.

За разлика от тях нашите продажници показаха, че са безгръбначни. Че не правят нищо. Че не могат да отвърнат на агресията, защото ги е страх от някой брюкселски чиновник…

Докато едно момче, един българин в Македония, бере душа, само защото е българин, нашето Външно министерство сигурно ще пише нота. Ще я прати за одобрение в Брюксел преди да я обяви. Ще каже, че не одобрява такива действия. И поредният чиновник ще се прибере да плюска вкъщи, доволен от свършената работа, коментира още ситуацията съпредседателят на ВМРО.

В заключение той дава бързо и адекватно решение на настоящите „силни на деня“ политици, а именно незабавно да бъдат спрени всички разговори за напредък на преговорите за ЕС на РС Македония и пълен бойкот на всички официални срещи, на които присъстват политици от „…от тая клета сръбска провинция“.

Не да ги отлагаме. Да ги спрем! Дотогава, докато и последният българомразец не престане да съществува в тая наша Македония!

Или чакаме вече да бъде убит някой?! Само защото е българин, пита още Александър Сиди.

ВМРО припомнят, че над КЦ „Цар Борис III“ в Охрид за краткото време от откриването му миналата година бяха направени две покушения. Едното - нападение с камъни, а второто - стрелба с боен пистолет. Логично след никаква реакция от страна България, последва и тежко физическо нападение, довело секретаря на клуба до животозастрашаващо състояние.

По-рано през миналата година беше опожарен и КЦ „Иван Михайлов“ в Битоля, след което реакцията на българските политици беше да пуснат безнаказано Македония по пътя към ЕС.

"Единствено присъствието на ВМРО в 43-тото и 44-тото НС беше гарант и доведе до реална защита на българския национален интерес в Македония. И поради тази причина бяхме умело отстранени от политическата сцена. За да могат вече две години марионетките на брюкселските бюрократи и американските клакьори да изпълняват послушно зададените задачи и да търгуват на едро Родината ни", заявяват още в позицията си от партията.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 +++

    32 9 Отговор
    То КирЕ ПарапетО им се нннагъзи и предаде нашата държава по еврГейска зопавед ... какво може да искаме повече....

    Коментиран от #34

  • 2 г6г6

    7 34 Отговор
    От сутринта досега пуснахте може би 5 статии за бития българин. Вече е прекалено.

    Коментиран от #36

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кочо

    20 4 Отговор
    Ето един отличен пример на двоен стандарт, несправедливост и откровено кривене на души без съвест и срам! Значи, когато бандеровци нападт руснаци, те са добри, били жертва, цял свят им симпатизира по заповед и ги дарява с химарси, леопарди и български боеприпаси! Когато македонец посегне на българин окупатор - ауууу - ужаст! Така не може! Каквотое отношението към едните /украинците бандерюги/ такова трябва да е и към войнствация македонизъм!

    Коментиран от #46

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИВАН

    35 1 Отговор
    Нали на тия им подарявахме танкове, българите само се мазним и подмазваме и дипломация правим ... и толкова повече ни мачкат отвсякъде.
  • 8 ванчовите

    10 0 Отговор
    макарета....
  • 9 Юаю

    26 2 Отговор
    Македонците, за да влязат в ес, първо трябва да решат въпроса си за фашизма.

    Коментиран от #47

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Не е възможно

    26 1 Отговор
    Географска област да е държава която е незаконно откъсната от Българската държава и платена с кръвта на стотици хиляди Българи дали свободата си за македонската област,защото е част от България живеещи сега някакви азиатски племена да нападат Български граждани и обиждат хората по обществени места че били фашисти и татари видни Български политици и държавници е недопустимо.

    Коментиран от #45

  • 12 Историк

    6 10 Отговор
    Двете ВМРОта - това в България, и това в РСМ, играят една много елементарна игра: постоянно правят националистически провокации в родината си, и след това "съседското" ВМРО ги използва, за да настройва България и РСМ една срещу друга. Играта е "измислена" от руснаците още със самото създаване на РСМ в рамките на бившата Югославия и има за цел напълно да изличи всякакви български културни и социо-икономически влияния на България в РСМ. И двете ВМРОта са подчинени косвено на Кремъл.

    Коментиран от #15, #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кочо

    11 10 Отговор
    Имената на Ванчо Михайлов и цар Борис III, определено дразнят хората там! Толкова ли не можахте да наречете тези клубове на някой книжовен деец от Магнаурската школа!? Ами, не щат да са българи! Що не щат - питайте ги! Вашите правнуци дали ще искат да са българи! Трето поколение на Запад - едва ли! направо финиш! Гледайте към бъдещето, а миналото е славно и минало!
  • 15 Тая игра е във всички сфери...

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    Накрая ракията ще победи !
  • 16 Спират се преговорите

    10 1 Отговор
    За ЕС до като не избелеят като Българите,че ми писна от си Гани.
  • 17 Интересна ситуация

    9 2 Отговор
    "Или чакаме вече да бъде убит някой?! Само защото е българин, пита още Александър Сиди." - цитат от статията.
    Мъдрият евреин Сиди е застанал като цар Соломон между българи и македонци да ги разтърва. Или да гледа сеир? Или пък да спечели някой лев? Кой знае? Аз не се сещам.
  • 18 Мдаа

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    То това е ясно, но много кратуни в БГ и РСМ не го виждат … тактиката е винаги разделяй и владей.

    Коментиран от #21

  • 19 Анонимен

    3 1 Отговор
    Сетиха се, че предстоят избори, та напомнят за себе си! В друго време нищо не искат!
  • 20 Трябва да се покаже

    6 2 Отговор
    На тъмно кафеното население в македонската област на Република България по новините да запомнят че Македония е част от Българската държава а за мурджавото население което е окупирало Българските територия да си се наричат и чергари,но не и Българи тия кафени племена от талибански произход.
  • 21 Историк

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Мдаа":

    "То това е ясно, но много кратуни в БГ и РСМ не го виждат …" Не е че не го виждат, а не искат да признаят, от кой център се командват тия действия, защото ако го признаят, отиде още едно парче от пъзела от образа на Русия като "освободителка".
  • 22 Кочо

    6 1 Отговор
    Явно не могат да забравят подвизите на българската войска там по време на войните! Таксуват ви като окопатори така, както героична Украйна таксува руския агресор! Остава Запада да им предостави ракети да ви обстрелват!
  • 23 България а приори

    4 1 Отговор
    Да престане да приютява различни талибански племена различни от Българската нация,че ми писна от талибани.
  • 24 Алеквелики

    3 4 Отговор
    Пребит е зашото се прави блгарин а не зашото е!
    Политиците като и преди 100год и сега прават всичко возможно нашите 2 народа да не се обичат
    Поздра
  • 25 Закривай

    3 2 Отговор
    Преди да давате думата на такива дс комунистически отломки ,разкодирате какво значи ВМРО регистрирано 90 та година,на сайта им няма инфо,крие се значението на абривиатурите ,щото не значи това дето си мислят повечето неграмотни
  • 26 Наистина

    7 1 Отговор
    Украина е Руската Македония !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 долу ЕС

    6 1 Отговор
    България трябва да направи много неща, но няма българи в управлението, всички са предатели. Пожелавам да им умрът децата на тези предатели
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    ПРАВИЛНО
  • 30 Кочо

    2 4 Отговор
    Дори да изтрепят всички, които се имат там за българи, колебание няма - приемаме Македония в ЕС, далеч от Кремал! Свободата и демокрацията изискват някой да е жертва!

    Коментиран от #37, #40

  • 31 Нали въпросът бе решен

    4 0 Отговор
    Вчера външният министър се хвалеше каква полза имало от разрешването на въпроса със С. Македония, днес се приказва друго.
  • 32 Скрийте се

    5 0 Отговор
    Подлоги на Тулупа и Сарая
  • 33 Историк

    2 1 Отговор
    Реално и двете ВМРО-та действат на териториите на своите си държави с "мек домашен тероризъм": всеки път, когато има шанс за подобряване на отношенията между двете държави, съответното ВМРО прави нещо, с което да даде основание на съседското ВМРО да започне пак да ги раздалечава.
  • 34 Гаранция - Франция

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "+++":

    Оплачете се на Макарон.

    Коментиран от #44

  • 35 Ние българите

    5 1 Отговор
    Черкезите от с.македония трябва да си останат извън ЕС.
  • 36 Гневен

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "г6г6":

    Тоя ник нещо общо със сексуалната ти ориентация ли е
  • 37 ТИР

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Кочо":

    Абе Кочооо,какво значи че са имат там за Българи,,?
    Ама те са Българи,,,,
    Така в България ме убеждават че съм Евроатлантик ,,а аз не съм,,,
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 горски

    6 1 Отговор
    А сега българите да гледат аналогии с Украйна.Докато тук имаме побоища,там горяха живи хора за това, че са руснаци.И после защо.......
  • 40 Гневен

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Кочо":

    Тпак
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 МАРКСИСТ

    4 3 Отговор
    Няколко дни по-късно след тази реч, на 29 септември, започва обстрелването на кварталите на Доксато, в новоприсъединена Егейска Тракия. В селото влязло българска рота и войниците събрали всички жители в местността Певкакя. Старците, жените и децата били заключени в училището и след това започнали разстрелите. Били са убити около 270 жители на Доскато. Кръвопролитието е резултат от бунта в Драма, а последвалите погроми обхващат селата Агиос Атанасиос, Киргия, Терпситеа, Платановриси, Палямбела, Платаня, Калифитос, Нео Калаподи, Пигес, Дримотопос, Хамокерасия, Сахини, Адриани, ПЛАНИНИ ОТ ОТРЯЗАНИ ГЛАВИ, офицери седнали на полянка и около тях отрязани глави - на снимките. НАЦИОНАЛИЗЪМ!?? Когато се очерня комунизмът, чернилката е взета от таз която е върху фашизмът-нацизмът. И фашизмът побелява и свети. Ако Бог почернее в умовете, то в тез умове, сатанинското е бяло. Щом си за ЦСКА, си против Левски-пфк. Врагът на лошият винаги пример за добро. И който е припознат за добър, ще се съживи и евреите пак ще изгорят. Но национализмът не е едностранен, и ще пламне война - всеки срещу всеки. Сърбите ни нарочват, гърците, ще стане и с турците, румънците.. Въпрос на времее и Франция срещу Германия. Където е текло пак ще тече.. Искат като преди, вече го имат. Капитализмът е егоизъм, фашизмът-национализмът е военното му лице, истинско лице.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 +++

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гаранция - Франция":

    може и на баба му макаронката
  • 45 2020

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Не е възможно":

    Ами то така си е и в Окарината, ама хамериканците са за фашаггите
  • 46 И да не забравяш!

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кочо":

    Горещ радетел за българската кауза е ПАВЕЛ МИЛЮКОВ,министър на външни дела на царската руска държава

    Коментиран от #48

  • 47 Скопие

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Юаю":

    Ние сме на јасно со фашизмот.
    А вие?
  • 48 Кочо

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "И да не забравяш!":

    Няма да забравя!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове