22 Януари, 2023 17:04 3 062 47

Илхан Кючюк: Моделите "Борисов" и "Петков" са в основата на неуспехите на България

  • илхан кючюк-
  • модели-
  • бойко борисов-
  • кирил петков-
  • неуспехи

ДПС плати висока цена за членството на България в ЕС и НАТО и беше единствената политическа сила, която ясно заяви, че няма никакво значение кой управлява, важното в случая е членството на България в Шенген и пълна интеграция, каза евродепутатът 

Илхан Кючюк: Моделите "Борисов" и "Петков" са в основата на неуспехите на България  - 1
Снимка: БГНЕС

„Неуспехите на България се коренят в моделите "Борисов" и "Петков". В продължение на две години не може да бъде намерен правилния път и днес вече говорим за българския сценарий. Една нация и държава разделена в ядрото, не може да защитава външнополитически приоритети. ДПС плати висока цена за членството на България в ЕС и НАТО и беше единствената политическа сила, която ясно заяви, че няма никакво значение кой управлява, важното в случая е членството на България в Шенген и пълна интеграция. Именно, за да успеем да накараме българските граждани да спрат да се чувстват отхвърлени и да премахнем тегнещата стигма над демокрацията и нашето общество“ , каза лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на конференцията „Перспективи за бъдещето: Отговорност.“

Кючюк засегна темите за колективното лидерство на ЕС и консолидирането на Съюза във времена на кризи.

„Въпреки бавния ход, видя се, че демократичният модел е много по-добър, защото не води до война. Там, където обществото се включва, има дебат с гражданското общество, няма война. Идеята за мира не е отживелица за ЕС.
Едновременно с това обаче, колективното лидерство на ЕС успя ли да издържи тестът на времето и историята, да осигури мира, а с това и просперитета? Седемдесет години Европа беше свикнала да живее в ситуация на мир, в която има благоденствие, има високи демократични стандарти, иска да се реформира и с това да бъде геополитически фактор в глобалните въпроси. Но европейското лидерство направи две грешки, едната е горделивостта и прекалено дълго старата Европа разчиташе на инерцията и не забелязваше какви пробиви правят другите геополитически фактори. Европейското лидерство беше поставено на тест и не го издържа.“, каза Кючюк.

Събитието, събрало стотици жени от цяла България се проведе във Велико Търново, а участие в него взеха жени, активисти на ДПС. Сред лекторите бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на партията Йордан Цонев, д-р Нигяр Джафер, Емел Етем, Филиз Хюсменова, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, Велислава Кръстева, журналистът Валерия Велева и политологът Димитър Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    41 4 Отговор
    Моделите след бай Тошо са причина за еазрухата, включително и вашия модел
  • 2 Озадачен

    52 5 Отговор
    Какъв модел Петков бе кютук! Няма такъв модел! Обаче наистина има модел Борисов.
  • 3 Омерзен

    52 1 Отговор
    А кой ще ни спасява от модела "Доган - Пеевски" и обръчите от фирми с раздадени "порции"?
    Наистина ли вярвате, че ни хванала амнезията?
  • 4 Никакво

    32 1 Отговор
    възпитание , морал , етика и каквито и да било качества у придружителя на Кара еди кой си при Ердоган да му каже , че родината му била Турция , а българската земя негова ! Но Ердоган не е глупав и им видя акъла , и не само той !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Време е

    32 1 Отговор
    да вкараме модела "Ментата" !
  • 7 Баба Вуна

    27 6 Отговор
    Модела Борисов-Пеевски-Нинова-Радев неможе да работи без пари от ЕВРОФОНДОВЕТЕ. А пари от ЕС няма да има ако ГЕРБ,ДПС и БСП управляват.
  • 8 Човек

    32 10 Отговор
    Няма модел "Петков". Той беше за кратко министър в служебно правителство с ограничени правомощия и министър председател без мнозинство, принуден да работи с "партньори", които му извиваха ръцете. Борисов беше министър председател 12 години, напълно страстна с властта, самозабрави се и напълно се изчерпа. Поставянето на двамата на една платформа е лъжливо внушение. В момента Петков е най-добрият избор за България. Колкото повече власт получи, толкова по-свободен ще бъде да извърши реформите от които България се нуждае за да мине на следващото ниво. Когато се изчерпи ще бъде сменен със следващия, но в момента той е човекът. Няма друг, който притежава по-голям интелект и воля за преборване на корупцията, която е ПРОБЛЕМ НОМЕР ЕДНО на България и спъва всички сектори.
  • 9 Поп

    23 4 Отговор
    Куп тъпотии
  • 10 Куче

    25 1 Отговор
    На ясла в крадливата ОПГ ДПС,която партия е токсична точно колкото ГЕРБ.Закриване на етническите крадци.
  • 11 Реалист

    27 4 Отговор
    Какъв тъп евродепутат леле мале. в РБЪЛГАРИЯ имаше модел Доган и модел Борисов. След изборите ще има модел Петков, защото и ЕС и хората у нас го искат за да продължи просперитета на страната.
  • 12 Макс

    23 1 Отговор
    А, не , ДПС да не си измива мазните ръчички . ДПС се облажи най-много покрай ГЕРБ , нека са така добри да не вменяват вина там , където я няма . ПП не са виновни за предишните 30 години , в които ДПС винаги е присъствала по един или друг начин в управлението на България.
  • 13 Гост

    13 0 Отговор
    Абсолютно вярно, но поведението на Карата не съответства на човек роден, учил и живеещ в тук. Недопустимо е да се толерира разделение на религиозна основа. Всички се създаваме, раждаме и ни обичат родителите по един и същи начин.
  • 14 А моделите

    19 1 Отговор
    На херцог доган кви са.
  • 15 Минева

    19 3 Отговор
    Моделите са на ДПС и ГЕРБ.
  • 16 Едно от важните неща

    15 4 Отговор
    Като дойдат Промяната и ДБ на власт е да бъдат окаушени Пеевски и Доган, а ДПС забранена , като партия проводник на чуждодържавни интереси в България. Съответно откраднатите милиярди в актииви и обръчи от фирми конфискувани в полза на държавния бюджет.
  • 17 Българино

    12 2 Отговор
    Останахме една шепа не гласувай моля за други вери и народности те не мислят за теб помни
  • 18 НЯКОЙ

    16 3 Отговор
    ДПС са най-големият проблем - действат подмолно и крадат безобразно !!!
  • 19 Ей тези турски

    18 3 Отговор
    медузи продължават да манипулират и контролират мнозинството малоумно българско население ??? Вас ви създаде БКП бе чалма, същата БКП която се "боядиса" на БСП само за една нощ, същата която създаде патриотите и ГЕРБ за да има противопоставяне и разделение за да продължи вече 77 години комунистическо господство и терор ? ДПС е ОПГ за контрол над турското население което държи неграмотно, бедно и покорно за да се противопоставя на демократичните промени чрез заплахи за етническия мир и създаване на напрежение между българи и турци.....

    Коментиран от #23

  • 20 На снимката

    11 2 Отговор
    Биботеш човечец на чужд език ,които нищо не му се разбира но за сметка на това се прави на знаеш и разбираш проблемите на българина.Тотално изпаднал от ветровете на живота човек .
  • 21 Както винаги казва истината

    4 8 Отговор
    Затова Турция е преуспявяща правова държава!
  • 22 Румен

    9 2 Отговор
    ДПь Съ заедно с ГЕРБ са мафията в България. Трябва да бъдат съдени и всички членове заедно с предателя Доган. Видяхме какво можаха да откраднат и пак се напъват за власт. Да гласуваме за ПП, ДБ и Спаси София. Млади хора без криминално минало. Българи, мислете за децата си. За вас е добре. Имате вино и ракия, но в България няма управия. Мислете
  • 23 Баба Вуна

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "Ей тези турски":

    Не обиждай гласувалите за ДПС, защото те има защо да гласуват за ДПС. Обиждай гласувалите за Мая Манолова, Корнелия Нинова, Костя Копейкин, Слави Трифонов, Краси Каракачанов, Валери Симеонов, Волен Сидеров иБойко Тиквата
  • 24 долу ЕС

    11 2 Отговор
    в коя държава от ЕС има етническа партия със сигурен вот на всички избори 33 г? ето това е нещастието и грешния модел на България!
  • 25 Олеле

    11 1 Отговор
    Моделът ДПС и обръчите му е в основата на всичко лошо,което се случва с държавата ни през последните 30 години.
  • 26 Ефенди

    11 1 Отговор
    Модела е Борисов - Сарая
  • 27 А модела ,,Доган"...

    11 0 Отговор
    ...,да не би да е в основата на успехите на България...?!?!
  • 28 Прокуратура = каскетура

    10 0 Отговор
    Този Кючук всяка година ходи на чешмата на ДПС, НО НИТО ВЕДНЪЖ НЕ Е ОТИШЪЛ ДА ПОЧЕТЕ ЖЕРТВИТЕ НА АТЕНТАТА НА ГАРА БУНОВО. ДОГАН СЪЩО И КАРАДАЙЪТО, И ОНЯ МЕСТАН! НЯМА ЛИ ЕДИН ЧИТАВ ПРОКУРОР В БЪЛГАРИЯ?
  • 29 Ужасен

    8 1 Отговор
    А моделът Доган" е донесъл страшни добрини на България.По-добре млъкни и си гледай рохатлъка,че току виж не те изберат отново
  • 30 АЛИЛ МУСТАФОВ

    3 6 Отговор
    ДПС е ЗАДКУЛИСИЕТО в БГ а ПЕТКОВ са мошеници лъжци престъпници крадци
  • 31  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор
    Илхан Кючюк, няма нито една позиция за която да се обявил и да не е била във вреда на България. Уникален предател е.
  • 32 машаларка

    10 0 Отговор
    Знам ва само модела Доган е работещ и ти си доказателството, вместо да си изкарваш прехраната с отглеждане на тутун ти се прайш на евродепутат.
  • 33 Аз съм от ссср

    8 0 Отговор
    А за модела Доган какво ще кажеш? ДПС работи ве за България а за прародината ви Турция. По голями мошенници от вас няма.Но едно мога да призная че сте най подготвени и умни във парламента.За съжаление.
  • 34 Вълк единак

    10 1 Отговор
    Моделите "Борисов" и Пеевски заробиха и погубиха България.
  • 35 Има някакво

    4 0 Отговор
    заболяване това лице в среден род!
  • 36 Турчине, много тъпо

    9 0 Отговор
    изказване след като стана ясно на цялата грамотна българска нация, че ГЕРБ+БСП+ДПС = БКП и единствената цел за вас е ВЛАСТ, ИЗМАМИ и КРАЖБИ ! ДПС е ОПГ !
  • 37 ДЯДУ РОГЛЮ

    5 0 Отговор
    ИЛХАНЕ ТИ ОТ КОИ СИ БЕ ЧОВЕК
  • 38 !!!?

    11 1 Отговор
    Рукско-турският модел "Радев-Доган" е в основата на разделението и неуспехите на България !!!?
  • 39 човек от народа

    6 0 Отговор
    ОБУЙ ПОТУРИТЕ СЛАГАЙ ФЕСА И БЕГАЙ В АНАДОЛА
  • 40 Главчо Илхан, куха лие тая, голяма Лейка

    7 0 Отговор
    Модела Борисов 12 год Управлява!! К Петков за 6-7 Месеца какъв модел, е създал Малоумник, като Чиновниците, на ГЕРБ създава ха всякакви трудности, да не може да по тръгне Държавата!! Какъв модел, кога го създаде К Петков??
  • 41 Илханчо

    5 0 Отговор
    виновен е Пеевски, който въпреки санкциите Магнитски стои на първия ред на парламента, е ако му скимне да дойде на работа. Вие сте една дълбока престъпна група, и ползвате турците като военизирана организация с шапки и фланелки с лика на шиши. И се биете срещу българите! Престъпници.
  • 42 Алооо

    7 0 Отговор
    Крадеца вика, дръжте Крадеца... Нагъл човек.
  • 43 Иван

    6 0 Отговор
    А нещо за модела ДПС да кажеш, или за модела Доган?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хаха

    2 1 Отговор
    Модел Доганчо
    Специалист по язовири каскади дерета и плажни ивици
    Пеевски и Росенец
  • 46 0102

    1 1 Отговор
    Нещо бъркате, старите турци и мохамедани може да не са учили, но младите, внуците им са умни и са в НС и навсякъде, юристи лекати бизнесмени строители ел техници. Свърши времето на българите в смесените райони, на изживяване са. Палачинката е обърната в полза на дпс. герб. Турчина дпс, мохамеданина герб. Интелигенцията българи са кой в системата, кой падпортна, кой горско, кой вече и в банки са от дпсгерб. Молят се да умират българите, че им пречат някои които не са от дпсгерб.
  • 47 Дааа

    1 0 Отговор
    моделът Доган е само и единствено за България, наглецо антиконституционен, това ли искаш да кажеш ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове