Last news in Fakti

24 Януари, 2023 09:27 1 058 15

Експерти: Ние нямаме ефективния пазар, както в държавите от еврозоната и Шенген

  • еврозона-
  • инфлация-
  • доходи

Иинфлационните процеси в цял свят вървят към затихване, цените ще се запазят високи, но доходите ще ги догонват, смята Левон Хампарцумян

Експертите се обединиха около мнението, че страната ни няма ефективния пазар на държавите членки на еврозоната и Шенген. Те подчертаха позитивите от членството и обясниха защо това намалява цените на стоките в Европа в студиото на Нова телевизия.

Според Левон Хампарцумян не бива да се пренебрегва фактът, че у нас има много хора, особено в ниския диапазон на заплащане, които са в „сивия” сектор - осигуряват се на минимална заплата, а „под масата” взимат допълнително пари. По думите на банкера инфлационните процеси в цял свят вървят към затихване. Той прогнозира, че цените ще се запазят високи, но доходите ще ги догонват.

Евгений Кънев подчерта, че влизането на България в еврозоната от януари 2024 г. зависи изцяло от това дали ще имаме редовно правителство, защото това нямало как да се случи със служебно.

„Второто нещо, което е много важно, е да се приемат изключително важни закони, които по някаква причина нашият елит отказва да приеме години наред. Става дума за такива, свързани с управлението на БНБ. Това не се говори много. Закон, който отвързва БНБ от политическото влияние, което има в момента”, допълни икономистът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сменям си ник-а

    15 3 Отговор
    Едно време експерт означаваше човек който си разбира от работата.
    Сега като чуя "експерт" се сещам за безделник.
  • 3 1234

    16 1 Отговор
    Щом тия двамата са за приемане на еврото, значи има гнусна далавера и ще обедняваме още.
  • 4 кастроли

    12 1 Отговор
    ......... държавите от еврозоната и Шенген имат пазари в Бългерията-всичко ни е внос. За това ни взеха в Евросъюза. За да си внасят боклуците и да ни унищожат земеделието и промишлеността.
  • 5 Бгг

    15 1 Отговор
    Събрали двама богати лъжци и мошеници да обясняват колко хубаво е еврото и как няма да има инфлация с приемането му.
  • 6 Да го д.у.х.а.т. бедните

    7 1 Отговор
    Гледах ги тия двамата,и се сетих за един стар филм с една култова реплика.
  • 7 българина

    13 1 Отговор
    а зашо натискате тогава? палтени бо клуци такива
  • 8 Защото

    5 2 Отговор
    В "еврозоната" и "Шенген" имат. Хайде стига, моля с лозунги от ерата на Ленин. Квотите, субсидиите, санциите какво са, бележки със сърчица между съученици? Като почнят да плещят глуПотевени, зрителят превключва дистанционното. Всяко дете ще им обясни що е това "свободен пазар", няма конкуренция, те тръгнали да ми говорят за "пазар".
  • 9 БанкерЪ

    8 1 Отговор
    Като работиш “ишлеме”, пазар няма. Печели само дуржавата от разрвшителни и данъци, чорбаджийте от комисионните, губят робите от ниски заплати и повече часове труд. Тия експенсъртуи да кажат къде отиват парите на държавата. Това е важно.
  • 10 ДДРОнег

    4 7 Отговор
    Каквото и да кажат финансистите бядният и прozd гanьувeц не вярва на богатата Европа , но вярва, че Гърция и Словения са се набутали като са приели еврото, нищо че не можем да ги стигнем в обозримо бъдеще ...
  • 11 Около света

    6 0 Отговор
    В българия всичко е с много високи цени. Държавата е пълна с фирми на "обръч". Законите работят само за обикновените чиляци. Всичко се контролира. Масово се извършват договорки и играчите се познават( това не е тайна за никого). Населението е подържано в медиен информационен балонен филтър ( телевизия,интернет,телеком,печатни издания). ",Има свобода на словото" Доходите се подържат изкуствено с договорки. Синдикалната дейност е пожелание само. Има два стълба останали от миналото. 1. Централна банка - Български лев. 2.Уникален генетичен фонд. Всичко останало е ...
  • 12 Експерт

    2 1 Отговор
    Като знам какъв експерт съм чак мъ е страх да ида на доктор.
  • 13 А защо има сив сектор?

    1 0 Отговор
    Нима държавата не може да се пребори с това явление,или не иска?Кой има полза от това?В никакъв случай работника,който не е толкова глупав,та да не знае,че с минимално осигуряване ще взима ниска пенсия!Имат полза новите "бизнесмени повечето от които са получили наготово "бизнеса" си,под масата или със съмнителни сделки в ущърб на цялото общество.те нито влагат в нови технологии и обучение на персонал,нито се интересуват от иновации и конкурентноспособност.Те само изстискват "лимончето",докато пуска,а после фалит,разпродаване на активите(диколкото са останали),земята и пак са на "далавера"!Такива са ни повечето "бизнесмени"!И за това сме на този хал!
  • 14 ние нямаме пазар а

    2 0 Отговор
    шепа ченгета след 90-та с фирми на децата си печелят обществен поръчки и разпределят европари

    и ако някой отвън се обърка и стъпи тук да прави бизнес - бива смазан от долнопробни ченгечийски номера

    те това е
  • 15 Гост

    0 0 Отговор
    Нямаме пазари откак ни тикате в тая еврозона.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове