Last news in Fakti

25 Януари, 2023 17:12 1 891 30

ПП още не е решила дали ще подкрепи жалбата за ядрените мощности

  • асен василев-
  • пп-
  • подкрепа-
  • козлодуй

Трябва да видим какви са им мотивите. Аз смятам, че е изключително грешно да се избира конкретен производител и конкретен тип реактор. Това не е като да ходиш да си купиш обувки, заяви Асен Василев

ПП още не е решила дали ще подкрепи жалбата за ядрените мощности - 1

ПП още не е взела решение дали да подкрепи жалбата до Конституционния съд за решението на парламента да задължи служебния кабинет да започне преговори с американското правителство за изграждане на нова ядрена мощност по технологията IP1000 в АЕЦ "Козлодуй".

Днес стана ясно, че БСП и "Възраждане" са събрали необходимите 48 подписа, за да сезират съда, а от левицата призоваха и бившите си коалиционни партньори да се включат заради тяхното гласуване с "въздържал се".

"Трябва да видим какви са им мотивите. Аз смятам, че е изключително грешно да се избира конкретен производител и конкретен тип реактор. Това не е като да ходиш да си купиш обувки. Трябваше по съвсем различен начин да се подходи, но трябва да видим мотивите, преди да реагираме", заяви Асен Василев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    6 26 Отговор
    За какво са ни тия реактори бе ,това ще е безумно скъпо и ще трябва ние да го плащаме.Ток от АЕЦ е евтин само и единствено от съществуващи такива,даже пак е спорно като се ума впредвид подръжката и персонала на едно такова съоражение.

    Коментиран от #4, #5, #25

  • 2 АЛФА КЕНТАВЪР

    20 0 Отговор
    ДАЛАВЕРА корупция ФАКТ
  • 3 пенсионер

    23 2 Отговор
    господин радев кои ви ги натресе тия от пп продължаваме подмяната херо мустафа или путин щели да правят коалеция с далавераджиите на България начело с христя атанасчуиваило и михалчу
  • 4 Госあ

    27 5 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    “ Ток от АЕЦ е евтин само и единствено от съществуващи такива” 😂😂😂 Само да попитам, ти си от умните и красивите, нали ? Иначе, не вервам че тия ше подкрепят инсталирането на платените реактори на готовата площадка в Белене.

    Коментиран от #7, #29, #30

  • 5 АЛфА

    2 15 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Прав си ,ама много малко хора го разбират това нещо.
  • 6 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    24 6 Отговор
    Идват избори и не гласувайте пак за същата измет - ПП, ДБ, ГЕРБ - СДС, БСП, ДПС и някои боклуци които не са в парламента сега като партията на Цецо и доктора фашага Москов! Подписвайте се за референдумите и да гласуваме на рефередумите и да не допускаме еврото в България.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Павел

    24 6 Отговор
    Пак ли реактори ще купуваме, изложба ли ще правим с тях и колко още кожи от българския народ ще свалите?! А самолети ще имаме ли ? Евроатлантиците искат окончателно да затрият държавата и трябва да им бъде потърсена отговорност за зулумите които сътвориха.
  • 9 Госあ

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    аборигените, братчед, разчитат на слънце и се радват на падналата банана. Ама я каи, от умните и красивите си, нали ? 😂

    Коментиран от #12

  • 10 А сега

    4 17 Отговор
    Стига с тия реактори и АЕЦи бе, в21век живеем.няма нищо евтино и екологично в това.Толкоз ли не го разбрахте,ама те повечето които го подкрепят са възрастни хора русофили.
  • 11 мошеници за енергийна разруха

    17 0 Отговор
    а то остава и да подкрепят инициатива срещу тва за което работят - тия са гербеж 2 и то още по-продажни и крадливи!

    Коментиран от #14

  • 12 Някой

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Не от тия които се занимават с електроенергия ;)

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Град Симитли

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Някой":

    С електроенергийни съотрАжения или по принцип?
  • 14 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "мошеници за енергийна разруха":

    От 33 години насам и досега, всяко следващо правителство е по-лошо от предходното, а разбойниците все повече ни грабят и избиват. Крайно време е, да не допускаме такива престъпници отново на власт и да ни доунищожат!
    Тоя път и аз ще фъргам бюлетина за ВЪЗРАЖДАНЕ, нищо, че не са лява партия, важното е, че са анти Запад настроени и анти атлантици.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Някой":

    Аха ! Значи трябва да си хамстер, който върти колело с динамо 😄 Като нямаш ценз, изобщо не си позволявай да водиш някаква комуникация с мен. Не си в моя клъстер на социален рейтинг 💁

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Някой

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    Имам съвсем различно висше ,ама това не ми пречи да се занимавам с електроенергия.Там е повече търгувия и бизнес ;).ама ти няма как да го знаеш.

    Коментиран от #21

  • 21 Госあ

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    Глей са, търгУвията не е ценз 😉 Иначе, в този форум има доста нормални хора, които разсъждават нормално без да налагат фалшива експертиза. Лично аз разбирам от клетъчна енергетика, ако трябва да съм честен, но все пак - природни науки 💁 Освен това се интересувам от високи технологии и ефективност. Както казах, природни науки 💁
  • 22 Българин 🇧🇬

    6 2 Отговор
    Американските му господари искат да си запазят отровните Тец-ове , а "евроатлантиците" ни се правят на кретени , че си имаме два платени атомни реактори под науйлон . Ама искат да купуват свръскъпи и неизпробвани щатски боклуци , десет пъти по-скъпи от руските .
  • 23 Народее ????

    6 3 Отговор
    Няма да подкрепят жалбата Защото са едни долни предатели ! Те работят за чужди интереси не работят за България!
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Стъпките за изход от положението.
    1. Колко ел. енергия е необходима на БЪЛГАРИЯ в дългосрочен план.
    1.1. До 200 МВт
    1.2. До 500 МВт
    1.3. До 1000 МВт
    1.4. До 2000 МВт
    1.5. Над 2000 МВт
    2. Какъв тип централа ще се строи.
    2.1. ТЕЦ
    2.2. ТФЕЦ /ко-генерация/
    2.3. АЕЦ
    2.4. др.
    3. Ако се избере АЕЦ, следва избор на реактор.
    3.1. Забавител и топлоносител обикновена вода под налягане
    3.2. Забавител и топлоносител кипяща вода
    3.3. Забавител графит и топлоносител газ
    3.4. Забавител графит и топлоносител обикновена вода
    3.5. Забавител тежка вода
    3.5.1. Забавител и топлоносител тежка вода
    3.5.2. Забавител тежка вода и топлоносител обикновена вода
    3.5.3. Забавител тежка вода и топлоносител газ
    3.6. Реактори с бързи неутрони
    4. АКО ВСИЧКО ДО ТУК Е ДОБРЕ, СЛЕДВА ИЗБОР НА МЯСТОТО, НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ЗЕМЕТРЪСНАТА И НЕУСТОЙЧИВА ПЛОЩАДКА НА „АЕЦ БЕЛЕНЕ”.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Димитър

    1 1 Отговор
    Ако президентската лява партия ПП подкрепи московските партии Бсп, Дс и Менте партия Възраждане на Костадин Копейкин за сезиране на конституционния съд за да се направи опит да се блокира построяването на 7 и 8 блок на Аец Козлодуй с американска технология ще е поредното доказателство, че към двете кагабейски партии Бсп Дс и Възраждане ще се присъедини и ПП в опит да се блокира строежа на два ядрени блока към Аец Козлодуй. Това ще е поредното доказателство, че комунистите социалисти обслужват само руските интереси и проекти, а за диверсификацията на енергетиката и всичко останало вън от европейска и натовска България. Колкото са по слаби бесепарите и техните сиамски близнаци от Възраждане толкова са по шумни, нагли и нахални в претенциите си. Аман от тях.
  • 27 Хан Аспарух

    2 1 Отговор
    Бсп иска строеж на Аец Белене въпреки, че е в земетръсна зона. Изобщо не им пука за хората. Този руски проект ще струва над 26 милиарда лева. Но другарите са селски тарикати, защото само те успяват да се уреждат да продават зад граница ток, но платим в Евро и долари, а не в рубли. Истински андрешковци
  • 28 Димитър

    1 2 Отговор
    Ако президентската лява партия ПП подкрепи московските партии Бсп, Дс и Менте партия Възраждане на Костадин Копейкин за сезиране на конституционния съд за да се направи опит да се блокира построяването на 7 и 8 блок на Аец Козлодуй с американска технология ще е поредното доказателство, че към двете кагабейски партии Бсп Дс и Възраждане ще се присъедини и ПП в опит да се блокира строежа на два ядрени блока към Аец Козлодуй. Това ще е поредното доказателство, че комунистите социалисти обслужват само руските интереси и проекти, а за диверсификацията на енергетиката и всичко останало вън от европейска и натовска България. Колкото са по слаби бесепарите и техните сиамски близнаци от Възраждане толкова са по шумни, нагли и нахални в претенциите си. Аман от тях. В България ще умре последния социалист комунист и рублояди. Аман от невежи и неграмотни бесепари и техния сиамски близнак Възраждане, заразени с вируса Русия. Бъдете горди българи, а не жалки руски лакей.
  • 29 Болярин

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Г-н Някой, умнокрасивитета си личи от много, много далече ! ПП, тая ЗЛОВОНЩИНА трябва да се изчегърта, ( както те се изразяваха, с каруцарския си език ! ) час по-скоро ... Тия професионални измамници веднага трябва да си намерят мястото в историята на злото !!!
  • 30 грозно тъп

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    На гьола там площадка ли му викаш?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове