Last news in Fakti

31 Януари, 2023 11:44 956 7

Любомир Стефанов: ПП и ДБ изпуснаха момента, на предните избори можеха да победят ГЕРБ. ПП тичат след реалността

  • любомир стефанов-
  • пп-
  • дб-
  • момент-
  • победа-
  • герб

Проф. Росен Стоянов смята, че заявката за коалиция на ДБ и ПП е дошла, защото осъзнават, че сами не могат да се справят

Любомир Стефанов: ПП и ДБ изпуснаха момента, на предните избори можеха да победят ГЕРБ. ПП тичат след реалността - 1
Снимка: NovaNews

В стратегически и визионерски план коалицията ПП-ДБ е правилна стъпка, излъчва обединение и предвидимост, но изтърваха момента - на предните избори можеха да победят ГЕРБ. ПП тичат след реалността. Електорално това обединение няма да е провал, но едва ли ще им стигне сила да победят ГЕРБ. Това каза за "Твоят ден" политологът Любомир Стефанов.

По думите му обединението на ДБ и ПП не може да произведе 100 гласа и да им трябва още един партньор. "Те ще вземат хипотетично 26%, ГЕРБ - 25, появяват се БСП, "Възраждане", може да има и нови субекти, може и да няма. Събират се останалите и си говорят, а ПП и ДБ се събират и не си говорят с другите, и остават коалиция'', прогнозира той.

Проф. Росен Стоянов смята, че заявката за коалиция на ДБ и ПП е дошла, защото осъзнават, че сами не могат да се справят. "За пръв път откровено се говори за широко обединение. Крайно време беше да се чуе нещо предварително, за да бъде устойчиво. Идеята не е да си пръв, оттук нататък винаги е само с коалиции ще се управлява. Ще се създават нови проекти и ще се преосновават такива", обясни той.

Според него след изборите няма да има кардинални промени. "Политическите субекти много по-рано да осъзнаят, че трябва да мотивират младите хора да гласуват. Те трябва да бъдат убедени, че имат основание да управляват тази държава. Има потенциал в нашите млади хора да управляват държавата. В дясното сме свидетели на бъгване само на субекти център-ляво или ляво. Потенциалът за мен е в дясното пространство, там трябва да има преформатиране и създаване на нещо ново дясно-консервативно", коментира Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    6 7 Отговор
    Стратегическото обединение между ПП и ДД е първата стъпка към приемането на еднополовите бракове.
  • 2 хм хм

    6 0 Отговор
    Ще видим..
  • 3 Павел пенев

    6 6 Отговор
    Ако ПП се хванат с измамниците от ДБ финансирани от САЩ, ще изпаднат до 40 души депутати. Боко ще ги прегазва отново, което също е във вреда на държавата и народа. Изход няма докато не свикат Велико НС,да променим Конституцията, да намалим броя на депутатите на 120 и преминем към президентска република.

    Коментиран от #4

  • 4 И сега кво?

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Павел пенев":

    На тебе явно ти плаща таласъма от Учин дол.
  • 5 волггинн

    0 1 Отговор
    Истинските реформи не са просто отричане от плоският данък и огромни пенсии за 5 процента.. Спестяванията на бизнесът са 90% от спестявянията, 100 милиарда, работниците 2 милиарда, средна класа и работещи в чужбина 14 милиарда лева, в банки. 30% данък за бизнесът и 30% от БВП на зает да е минималната заплата, а адвокатите на работниците профсъюзите да гледат средната заплата в предприятие да е 60% от добавената стойност на зает, трудещ се там, минималната 30% поне. Здравеопазването държавно. Частните болници чрез застраховки, да се финансират като в Русия. 15% от БВП за социални пенсии, НОИ към профсъюзите и с лични сметки за пенсия като акции в хранителната, битовата, и строителната промишленост, не държавни болници, аптеки, застраховане, пътища, мебели и техника иновационна, дрехи и обувки, енергията и водите, селско стопанство, оранжерии, овошни, банки кредитиране на безработни за пекарна, строителна фирма, ферма, и заеми за жилища. 10 фирми като Шаоми и Филипс, Адидас, Нестле, Бош, да имат профсъюзите, работниците, пенсионният фонд, на стойност над 2000% от БВП. Правещи 90% от БВП, или поне 65%, после и 100 процента и комунизъм.
  • 6 петроф

    6 4 Отговор
    ДБ са структура, която е само вредна за България. ПП отново грешно си играят политиката по отношение на съюзника. Обединението може да коства първото място на ПП на предстоящите избори.

    Коментиран от #7

  • 7 пери

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "петроф":

    Що, гербавите и дпс-то да не би да са по-полезни структури за България? Щото на гербавите им се нагледахме на "полезността" достатъчно време, дпс-то игра в сянка, но и то игра предостатъчно. Стига толкоз.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол