Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 07:36 2 315 83

Вили Лилков за избития елит на страната през 1944 г.: Жертвите са между 25 и 30 хиляди

  • елит-
  • жестокост-
  • коминтерн

Ако човек влезе в архива на коминтерна и БКП ще разбере, че Ал Кайда изглежда като пионерска дружинка, казва професорът

От една страна жестокостта се дължи на това, че тези хора, които идват след 9 септември на власт, голяма част от тях са минали през партизанското движение, но много от тях са минали и през комитерновските школи в Съветския съюз, където са обучавани като класически терористи.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria проф. Вили Лилков, изследовател на периода на комунистическия режим.

Има и още нещо – 1923-а година оставя доста дълбока диря в нашата история. Това е една преломна година, след която особено се ожесточават политическите борби. Изгражда се единен фронт между работническата класа и селяните, между комунистическата партия и БЗНС. Дълги години коминтернът вкарва пари в България с надеждата да се създаде революционна обстановка и да се осъществи революция. Парите и коминтерновската подготовка са в основата на тази жестокост.

Имало е едно надпреварване между народните съдилища къде ще се издадат по-голям брой смъртни присъди. Парадоксално е, че в Добрич се вкарват и обвинения за преди 40-та година, когато Добруджа не е била в рамките на България. Обвиненията са били най-общо за въвличане на България във Втората световна война, за погромите срещу партизанското движение, за 23-а година. Има и обвинения най-общи за антисемитизъм. Парадоксалното е, че Димитър Пешев и 42-мата с него, които подписват неговото писмо за защита на българските евреи са обвинени в антисемитизъм.

Има инструкция от БКП комунисти да не се явяват в народните съдилища, ако ще свидетелстват в полза на подсъдимите.

Съветските представители вкарват съветските методи в следствието, прокуратурата и съда. След 44-а година имаме една държава, която в основата си е изградена по съветски модел.

Има един период между 9 септември 1944 и 1 февруари 1945 г. когато са убити по различни оценки между 25 и 30 хил. души. Без съд, без присъда.

След 9 септември се отварят затворите – 7-8 хил. криминални престъпници са били пуснати. Заедно с партизани, бивши дружбаши от БЗНС, които търсят реванш за 23-а година са въоръжени и тръгват със списъци, изготвени преди това по села и градове.

В следващите десетилетия на мястото на този елит, който е буквално ликвидиран, идват няколко поколения, на първо място т. нар. Димитровско-Червенковска гвардия. Това са хора с много ниско или без образование. Само за една нощ стотици членове получават чинове в армията. Дори генералски чинове получават хора, които нямат и основно образование. В МВР е същата история. Дипломатическите ни кадри са голяма част партизани, хора, свързани с нелегалното движение. И цялата ни външна, търговска и стопанска политика се управлява от такива кадри. В икономическата област също – има уникални примери, в които дърводелци, шлосери стават директори на фабрики.

България е била плацдармът на Съветския съюз за износ на революция. От тук са минали много пари, много оръжия. Когато се учредява БКП и се създава нейното военно крило, няколко седмици след това пристига първата помощ от коминтерна под формата на скъпоценности и бижута, които са препрани от един търговец във Виена и Париж и военно-техническата комисия към БКП получава 3 млн. лева като първа помощ.

Ако човек влезе в архива на коминтерна и БКП ще разбере, че Ал Кайда изглежда като пионерска дружинка. Дори е имало един период, в който в комунистическите чети след 23-а година, които са тероризирали населението, приемането е ставало само след като се извърши убийство или тежко престъпление. И ставаш достоен да влезеш в една такава чета.

Единствената партия между 23-а и 44-а година, в която апаратът е бил платен е била БКП.

В протоколите на Политбюро има уникални документи. Попаднах на документ за обследване на дейността и провала на един от партизанските отряди „Смърт на фашизма“, в който бях стреснат като видях от анкетите на самите партизани какви убийства са извършвали те помежду си. При това с чудовищна жестокост.

Но най-интересни за мен бяха документите, в които се вижда как тази върхушка, която идва от низините на българското общество, постепенно с годините се обгражда с привилегии. Има уникални решения, с които се дават уникални суми на техните хора ей така. Дават се жилища, привилегии, удоволствия, те се засипват с охолство, за което хората изобщо не са знаели.

Дори в моменти, когато с купони се е купувал един сапун, около 5-6000 души номенклатура са имали специално снабдяване и екстри извън тези купони. Първата, която получава домашна прислужница в дома си е другарката Цола Драгойчева. Имали са готвачи на по две смени, имали са кино в домовете си.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    66 13 Отговор
    А Лилков с какво е по различен - ченге от ДС участвало в създаването на СДС.

    Коментиран от #7

  • 2 човек от народа

    53 7 Отговор
    елит !???

    Коментиран от #8, #42

  • 3 Мдаа

    53 12 Отговор
    До 2 дена жертвите ще са около милион и двеста. До седмица - повече от втората световна.
  • 4 ХАХАХА

    64 21 Отговор
    А избитите от царския елит колко са ,включително и деца или те не се броят ,защото не са елит?
  • 5 да де

    60 12 Отговор
    Има една малка подробност която мисирките все пропускат тогава на власт е Отечествения фронт начело с Кимон Георгиев който е бил професионален превратаджия. Между другото мисирките пак услужливо пропускат да пишат, че такива съдилища е имало във всички държави които са били съюзници на Германия и странно защо съюзниците победили Хитлер не са имали нищо против.

    Коментиран от #9, #80

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХАХАХА

    48 5 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Мечтата на такива е да го броят за елит!
  • 8 Петър

    60 7 Отговор

    До коментар #2 от "човек от народа":

    Ако, хипотетично, през 2030 година, има "народен съд" и същият този народен съд осъди всички които са управлявали България в периода 1990-2030 година, дали след 70 години, през 2100 година, тези осъдени ще бъдат наречени ЕЛИТ?
  • 9 ХАХАХА

    50 5 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Услужливо пропускат мисирите ,защото целта е промиване на съзнанието на чалгаросоросоидното поколение.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Даката

    46 14 Отговор
    Не хиляди, направо милиона са избили комунистите, няма такова число в математиката. Но до две,три седмици ще го измислим и обявим точната цифра. До тогава професора да отиде да целува ръце ,крака и още нещо на Сорос и Америка за Америка да дават левчета, евраци, гущери, копейки или каквото там имат под ръка.

    Коментиран от #31

  • 13 АЛФА КЕНТАВЪР

    18 0 Отговор
    ПОЗОР СРАМ
  • 14 ХАХАХА

    30 8 Отговор

    До коментар #10 от "БКП активист":

    Не е необходимо да съм на амразурата ,за да изкажа мнението си за такива измислини демократи с измислените им данни.
  • 15 За сведение,

    19 4 Отговор
    Протежетата на БКП са:ГЕРБ ,ДПС ,БСП.Правят с народа същото но по друг начин.
  • 16 Мафиотска демокрация

    34 4 Отговор
    През последните 33 години, мафиотската демокрация изби и обрече стотици хиляди българи на глад, бедност и мизерия. Вместо да гоним 10 милиона население през социализма, ние намаляхме на 6 милиона.
  • 17 Амии

    30 1 Отговор
    В наши дни нещата са различни и времената са други. Мисля, че новият "елит" можем да го оправим само с 10-15 000 човека.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ежко Бежко

    39 2 Отговор
    Една такава чистка на елита е много необходима сега на Българиа.
  • 20 Да напомним

    29 5 Отговор
    Че с решение да победителите във втората световна война сащ Англия Франция и Русия във всички държави са организирали подобни съдилища за разчистване държавите от фашистките насилници
    У нас е имало представители на съюзната контролна комисия която е наблюдавала тези процеси
    Този елит докара страната до трета национална катастрофа какво е очаквал той
    Нека да прегледа записите от народното събрание в които се чуват в френетичните радостни възгласи на народните представители когато се обявява война на Англия и на Америка

    Коментиран от #29, #74

  • 21 Голямата грешка

    26 3 Отговор
    На така наречения народен съд че е избил само "елита",а целият им род до девето коляно.Вижте резултата от такава милост в Украйна
  • 22 Сър Пичук

    11 21 Отговор
    И днес тази партия е отново във властта и иска да ни управлява.
    Кой и защо я запази след 1989г?
    Кой и защо позволи тя да се разрои?
    Ако Коза Ностра се преименува, това ще оневини ли тази организация от извършените от нея престъпления?
    Как тоталитарното управление беше обявено със закон за престъпно, а партията и ДС, които го осъществяваха - не?
    Кой и защо не позволява вече 32г цялата истина за управлението на БКП да излезе наяве?
    Кой честен човек и човек със съвест би членувал в такава партия?

    Коментиран от #83

  • 23 В онези години след

    16 3 Отговор
    Девети е имало безвластие, и са се избивали помежду си всякакви. Защо много млади хора са емигрирали в началото на 20 те години? Били са прогресивни и са виждали зараждането на терора.
  • 24 пенсионер

    33 3 Отговор
    тоя елит ни е вкарал в три безсмислени кървави войни - 1913-та, 1915-та , 1941-ва , изгубени след стотици хиляди затрити млади животи. да не говорим за осакатяването на съдбите на останалите българи и орязаната територия......и още, и още, и още......

    Коментиран от #38

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Петър

    8 15 Отговор

    До коментар #20 от "Да напомним":

    Да имало съд и в другите държави, но на Нюрнберският процес са осъдени на смърт 45 души, дори Рудолф Хес няма смъртна присъда, а бил дясна ръка на Хитлер.

    Коментиран от #35, #65

  • 30 рада дълбоката

    24 7 Отговор
    Елит от мародери след войната и реват че са избити . Напротив много са били пощадени след като фашизма пак изпълзя от нищото . Сега дори се съревноваваме пред САЩ кой е по голям фашист от бившия социалистически блок като засега Украйна води в класирането .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 С.П.

    16 5 Отговор
    Това, което се е случило на 9.09.1944 г., е решено не от българските комунисти, а от една бележка, която Чълчил предал на Сталин.
  • 33 И сега

    4 22 Отговор
    Изпълзяват подобни отрепки на рашистка издръжка-ВъZраждане.
  • 34 ъмхъ

    8 21 Отговор
    В периода 1944-1947 са избити от комунистите между 25-30 хиляди българи, а издадените смъртни присъди са около 2000.Смятайте колко българи са избити от комунистите без съд и присъда за 2 години.

    Коментиран от #72

  • 35 милиционер

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "Петър":

    разрови архивите да попрочетеш нещо повечко !
  • 36 образователен процес

    12 3 Отговор
    Учебни занятия за " елити " бе Лилков , обучения , за вкарване във войни , за избиване на граждани , за кво ли нещеш , е покрай сухото е " поизгоряло " и от суровото , лошото е , че уроците са отишли нахалос , не са добри ученици това " елитите " .
  • 37 АТИЛА

    7 0 Отговор
    Мене миндила ме изгониха от Блица и сега и тук ще позацапам малко .

    Коментиран от #69

  • 38 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "пенсионер":

    Браво ! Кратко, точно и ясно !
  • 39 73р57656

    4 0 Отговор
    Съгласно Привременния устав за народните училища (1878) се създават 3 степени училища: първоначални (3-годишен срок на обучение, над тях се изграждат другите 2 степени), средни (2 години) и главни (4 години). Въвежда се задължително образование за двата пола. За по-високо общо образование се откриват реални и класически училища. Със Закона за материалното поддържане и учебното преустройство на училищата (1880) се утвърждават демократичните начала, залегнали във временните наредби на Марин Дринов по народното просвещение (обучението в първоначалното училище продължава 4 години и е безплатно и задължително, над първоначалното училище се откриват трикласни училища и гимназии с долен – 3-годишен курс, и горен – 4-годишен курс, училищата се издържат от общините). Със Закона за обществените и частните училища (1884) за пръв път се прокарва идеята за професионална подготовка на учениците – предвижда се някои общообразователни предмети да се изучават с оглед нуждите на земеделието и занаятите.
  • 40 Запознати

    11 1 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа! Съдени от Народния съд са само най-големите фашистки главорези и политици! Повтаряната ежедневно и многократно манипулация не я превръща в истина!

    Коментиран от #55

  • 41 Ден на фашистите

    7 1 Отговор
    Вили си.ганина
  • 42 9003

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "човек от народа":

    Е такива като този алкохолик Лилков се мислят също за елит
  • 43 Жан Клод ( с двата ножа)

    12 1 Отговор
    А за дечицата дето са убити от жандармеристи какво?
  • 44 8888

    14 1 Отговор
    Ден за възпоменавне на слугите и фашистите в България.
  • 45 Грант народ затрива

    13 1 Отговор
    Лошото е, че в архива са влизали много хора и не намериха нищо. За това сега такива като този лъжат, без да изкарват архивите за публично достояние.
  • 46 Човек

    7 8 Отговор
    Русия ни върна в първи клас. Руските подлоги избиха най-умните и способните (цвета на нацията) и наложиха тоталитарен режим на простите и неспособните. Така и до ден днешен. Стига ти да си пуснеш пряко предаване от народното събрание - само простаци, които по цял ден се обиждат и не вършат никаква работа, а България си стои в калта. Единствените видимо интелигентни и културни хора са в ПП и ДБ, но шайката на некадърните, която е превзела държавата, никога няма да ги остави да управляват.

    Коментиран от #76

  • 47 Хисторик

    9 2 Отговор
    20 000 души са арестувани след 9. 9 944 10 000 са освободени и 10 000 осъдени от които само 2600 на смърт. Осъдени на слъса фашисти като порутчик Йорданов убиеца на 6 деца от село Ястребино и още 12 невинни рестреляни без съд.
  • 48 Студопор

    4 3 Отговор
    Вили, нещо да кажеш и за 52та избити болярски рода по време на покръстването?
    Аз много искам да сме си пак езичници и да се отречем от християнството като наложена ни от Запада религия.
  • 49 Йоан 20:13

    9 2 Отговор
    Цялото правителство на Богдан Филов са били слуги на Третия Райх и така неречения цвят са били фашиски елит дейци пропагандисти на Фашиска идеология и спомагачи на фашистите шпиони които са клеветили на жандармите.
  • 50 карикатури

    8 0 Отговор
    Всяко нещо си има цена , това да се наричаш елит и да си присвояваш правото да разполагаш с живота и съдбите на хората също се заплаща когато му настъпи пажежът . Не си избрал подходящо момента да тупкаш тупаня , вземате някаква тема от историята и се пробвате с нея да трупате дивиденти в лична изгода , не че ви пука за нещо.
  • 51 Е така е

    8 1 Отговор
    Пази, Боже, сляпо да прогледа. А сега децата им и внуците им действат по същия начин, само по - "цивилизовано". Сега, по родова традиция и те са със силните на деня, но стая разлика, че са диаметрална позиция от предците си Затова никак не бързат да въведат закона за лустрацията. Той, Желко и той пусна пандизчиите. Явно по стар обичай.
  • 52 А ПО ЛЕКО

    11 1 Отговор
    ОТ ТАКИВА КЛАКЬОРИ НА КАИШКА БЪДЕЩОТО ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ УЧИ ЧЕ ТУРЦИТЕ 500г СА ИЗГРАЖДАЛИ И БЪЛГАРИЯ Е ЦЪФТЯЛА, ФАШИСТКОТО ЦАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО Е СЪЗДАЛО НАЙ ДЕМОКРАТИЧНОТО И ИНТЕЛИГЕНТНО ОБЩЕСТВО , СЛЕД 1989 г СМЕ ЗАЖИВЯЛИ В ИСТИНСКИЯ РАЙ И САМО ПО ВРЕМЕТО ОТ 1944г ДО 1989г СМЕ БИЛИ В ........ТОТАЛНО РОБСТВО .........!!!!! ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ...!!!!!.............МНОГО ЖАЛКИ СТЪПКИ...........!!!!
  • 53 Човек

    5 9 Отговор
    Знаете ли защо комунистите забранили книгата на Желю Желев "Фашизмът" - защото ги било страх, че като я прочетат, хората ще видят голямата прилика между фашизма и комунизма.
  • 54 АНТИФАШИСТ

    8 1 Отговор
    Над 40 000 са жертвите на фашистите в България периода 1940 - 1944 по 1000 лв на глава за антифашист са изплащали от министерството на финансите. Избивали дори децата и желание на антифашистите. Българските партизани са били част от европейската съпротива във Франция, Чехословакия, Испания, Гърция, Сърбия, Румъния...
  • 55 Ернесто Гевара

    11 0 Отговор

    До коментар #40 от "Запознати":

    Пренаписват история от Разложено общество и ползват колабороционисти алкохолици за проповедници
  • 56 Българин🇧🇬

    11 0 Отговор
    Само в България се оплакват, че е имало осъдени това ако се случи в Германия или Франция ще ги разпнат за назидание, а тук им се дава трибун за изява.
  • 57 Азз

    13 0 Отговор
    прУфесоре говориш тия глупости за пари,нали....тоя елит е кожодерствал върху обикновенните хора и рязал глави срещу заплащане....малко им е това,което са получили..
    Сега,за теб и останалите продажници трябва Народен съд,да ви бесят по крайпътните стълбове...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Махатма Ганди

    9 0 Отговор
    Казва се колонялен елит периода 1878 - 1944 и 1989 - 2023 идват от запад едни с чанти с пари и почват да купуват продажници които за пари са готови на всичко дори и история да пренаписват.
  • 60 Стоян Александров

    8 0 Отговор
    Тези избитите никога не са били елит. Те са били еничари и изедниците на българския народ. Грешка е било, че са избити само толкова, трябвало е поне теи пъти повече да са. Сега такива за трепане са поне 200 000 или 300 000. Само за последните 33 години сметнете в Парламента колко са били плюс техните роднини.....Оказа се че другаря Живков е бил цвете, мекушав....
  • 61 9689

    9 1 Отговор
    Престъпнико,лъжеш повече от 300000 наши братя.Убити са тези които вкараха България във война,убийци на деца,главорези.Ако не бяхме на страната на Хитлер сега нямаше да има проблеми с Македония.......
  • 62 Яяяяя

    4 4 Отговор
    Нашата мила БКП! Тя не си е ходила бре хора. От нея дойдоха БСП, ДПС, ГЕРБ, част от СДС после АБВ и още и още. БЗНС не беша, ама да я виждате днес. Създателя на мафията у нас Луканов Бог да го прости под ръководството на КГБ създадоха тези партийки и разнасяха куфарчетата да приватизират. Шестаците заграбиха всичко и сега градят икономика ама с техния акъл и тя толкоз. Тук там се появява някой, който не е от котилото, ама мяма капитали зад гърба си за да направи нещо! Кой ще ни оправи, Нинова, Борисов, Радев, Янев, Дуган.... все хора от котилото. Майка си предават за петтак, а държавата ли няма да продадат! Ние не ги изритахме, а ги оставихме да ни крадат и унищожават! Днес техните отрочета вече държат капитала и нищо добро не ни чака. Може би пак 16-та република!
  • 63 Данъчния

    6 1 Отговор
    Социалистите са организирали съд, а фашистите преди 1944 направо са растрелвали хората без съд по къщите и оборите. Кой осъди децата от Ястребино на смърт кой съд и това е просто един пример от хилядите примери.

    Коментиран от #70

  • 64 Хисторик

    5 1 Отговор
    На 1 ви конен полк в гр София е стояло на портата от едната страна нацисткото знаме от другата страна българското знаме иначе в България фашизъм не е имало.
  • 65 Ти си забравил

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Петър":

    Че след нюрнбергският процес и е имало още стотици процеси и то не само в германия
  • 66 Вили Лилков

    4 0 Отговор
    Най тежкото беше, че комунистите не ни допускаха свободно да изразяваме МТЛБГЗГ наклонностите си и да ги манифестираме. Пък те свободно си манифестираха на 1 май, 9 септември, 7 ноември, а за срамотите и на 24 май!
  • 67 Съвременник

    1 8 Отговор
    Боже какво чета тук, една неграмотна и опростачена русофилска нация
  • 68 Демократ

    2 5 Отговор
    Това е истината в документи и от нея бягат като дявол от тамян всички,свързани по някакъв начин с този престъпен режим до ден днешен.Затова е толкова трудно България да тръгне напред и е най-зле от всички бивши соц.страни. Единствената държава,която продължава да лъже децата си и да разпространява пропаганда за бившия диктаторски режим и за началото му,което се нарича освобождение, а не окупация от съветските войски и насилствено налагане на диктатура. Методите са непроменени: пускане на криминалните типове от затвора,което гарантира безогледно клане, насилие ,което се превежда като съгласие и радост по комунистическата терминология, заграбване богатствата на хората и държавата, което се нарича справедливост, а всъщност е криминален грабеж за обогатяване на крадците, не на народа и т.н.,развихряне на неграмотността и простащината при управляващите.Това виждаме и след 80 години в лицето Бойко Борисов, окичено и с титла генерал-лейтенант без да е бил 1 ден в армията.
  • 69 Нямаш ли

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "АТИЛА":

    Тоалетна бе човек
  • 70 Сър Пичук

    2 3 Отговор

    До коментар #63 от "Данъчния":

    Нещо да кажеш за избитите без съд и присъда 25 000 - 30 000 веднага след 9.9.1944? Май само те са повече от всички партизани и ятаци избити преди това.
    След това идва т.нар. Народен съд.
    А за изпращане в лагерите на смъртта кой съд ги осъждаше? И къде погребваха убитите там? Хранеха прасетата с тях, нали.
    И от същата тази партия днес ми говорят хубави приказки и искат да ме управляват.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 а аз вчера

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "ъмхъ":

    видях кон да тегли влак вярвайте ми коня има ше 20-30 000 конски сили даа…
  • 73 проста логика

    1 0 Отговор
    Искаш да вземаш решения касаещи държавата и обществото , защото там е голямата далавера , наричаш себе си " елит " и вземането на решения е единсвено в твоя угода , същевременно причинявайки беди и страдания на обществото , изведнъж каруцата се обръща поради собствената ти глупост и олеле настъпва моментът на понасяне на отговорността , какъвто никога не си и помислял , че ще има . А тоя Лилков сега си прави тема от това за да си докара и той нещо от цялата патаклама .
  • 74 Софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Да напомним":

    Февруари 45-a още няма победител във всв, как ще има решение за избиване на победени със съгласие на съюзниците. Цялата антифашистка бАрба с ей такива конци ви е съшита. Дошъл от село, с 2 пръста чело, но застанал начело.
  • 75 Реалност

    1 2 Отговор
    Печалната действителност показва освирепели, озверели, изпълнени с омраза и злоба хора наши сънародници, което е видно
    от коментарите.Тези същите хора се радват на трагедията в Украйна и затова е такова и отношението им към нещастните украински бежанци,които са загубили всичко. Тези хора подкрепят бруталния агресор Путин. Те са същите, които оправдават всички престъпления,извършени от любимците им.Това е ужасяващо, хора без никаква човещина и съпричастност, осакатени от руската пропаганда.

    Коментиран от #77

  • 76 значи

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Човек":

    виждаш ти една градинка до блока ти цялата затънала в мизерия хващаш се и я почистваш после я поливаш окосояваш и тя става зелена и красива и изведнъж ислозат мравките от вътре и ти казват абе ти ни върна в първи клас бе …?!?!?!? толкова за мравешкия ти мозък
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 чиче

    0 0 Отговор
    Само да попитам , щото не ги чаткам много тия работи , момата с хладилните чипове ли е елит ?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 безпартиен

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Сър Пичук":

    Няма и да отговорят защото ВЛАСТ СЕ ВЗИМА С ОРЪЖИЕ И СЕ ЗАДЪРЖА С ПИСАЛКАТА!Сетете се кога за последно е използвано оръжие у нас за завземане на властта!!?А писалката вече е предадена на деца и внуци!На мераклиите за власт нито писалка ще дадат,още по малко оръжие!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове