Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 11:17 1 675 31

Имало ли е физическо насилие над задържаните българи на границата с РСМ?

  • фондация-
  • “македония”-
  • виктор стоянов

Когато са започнали да пускат автомобилите с щателни проверки

Имало ли е физическо насилие над задържаните българи на границата с РСМ? - 1

Сутринта се бяхме събрали около 10 автомобила на границата. Всички се бяхме уговорили да отидем на честването на Гоце Делчев. След като пристигнахме на границата разбрахме, че системата на пункта от страна на Северна Македония не работи. Пет часа границата беше затворена. Това каза председателят на фондация “Македония” Виктор Стоянов в предаването “Тази неделя”.

Той обясни, че в това време е станала огромна опашка от коли, имало е дори и автобуси, които са редовни линии между двете страни.

Според него не е допустимо дори и техническа да е причината, тя да се случва на една държава, която е кандидат за ЕС. Той коментира и официалното съобщение на РСМ, че само на влизане в страната системата не е работела.

“В крайна сметка сградата, през която преминава движението е една. Как от едната страна има електричество, а от другата страна няма. Очевидно това беше провокация от страна на официалните власти в Северна Македония, с цел да провалят съвместното честване на нашия общ революционер Гоце Делчев”, добави той.

Стоянов коментира и момента на ескалация на границата, и трима наши съграждани са задържани от македонските власти.

“Когато са започнали да пускат автомобилите с щателни проверки, са започнали на всички български граждани да им дават документ, че са заплаха за националната сигурност. Става дума за десетки хора. Аз се погрижих да събера документите със съгласието на хората, за да ги изпратя на външното ни министерство, а след това да се предоставят и на Европейската комисия”, каза той.

Стоянов подчерта, че има информация, че тримата задържани българи са били подложени на физическо насилие от страна на македонските полицаи. “Един от тях е от партия “Възраждане”, но другите двама са граждани”, каза той.

300 евро е гаранцията им, за да бъдат пуснати и им е забранено да влизат в страната в следващите три години.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ган човците

    16 52 Отговор
    Отишли там да провокират пък после реват, че.ги били.

    Коментиран от #9, #10, #22

  • 5 Цеко

    15 15 Отговор
    Бугарите са предатели неверници. Знаят че ги мразят Македонците и пак ги пускат в Европа.Спора за онзи пе..раст Г.Делчев е толкжва отвратително тъп и безмислен.
  • 6 ТаУмВзе

    30 3 Отговор
    Маке пали, псува, стреля, пребива, сега и заложници взима! Тия питат дали има Бити? Утре маке, като поче да Убива, ше питат има ли Убити, нема ли.

    Коментиран от #12

  • 7 Щом са били от изрожденеците

    14 25 Отговор
    Ние нямаме нищо против.
  • 8 Е,нали

    7 18 Отговор
    Не са ги пробили.Живи са
  • 9 С кво провокират, бе ганъо

    28 4 Отговор

    До коментар #4 от "ган човците":

    С това, че са българи, с това че НЕ може да има българи в югоотломката СМ

    Коментиран от #11

  • 10 Повече няма

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "ган човците":

    Да правят така.
  • 11 Баш па тия

    8 14 Отговор

    До коментар #9 от "С кво провокират, бе ганъо":

    Да са българи -патриоти?!Силно се съмнявам.
  • 12 Демокрация-Деградация

    19 6 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    И в един момент макаронското маке ще бъде стъпкано с ботуш, шибнато с железен юмрук и смачкано и захвърлено, където му е мястото... Същото ще се случи и с продажните жълтопаветници, ще дойде някога ден за разплата....
  • 13 Фактъ

    11 11 Отговор
    А от Москва гледат сеира .

    Коментиран от #20

  • 14 Опълченец от Шипка Руско-турската война

    15 5 Отговор
    Тези безродници макета, като не се чувстват българи кръгом марш към сръбско, турско, гръцко където искат, но да се омитат от свещената българска земя, за която са дали кръвта си българи, ще се зъбят ж@лки н3.щ@стници.
  • 15 стига с тая Македония

    7 11 Отговор
    Като не ни искат ,
    значи не ни искат.
    Пускайте ги в ЕС и ще спрат да се занимават с нас,
    защото ще отидат там.
    Ако има българи СМ да идват тук,както са го направили преди тях.
    Ако трябва затворете границите със СМ.
    Никой не иска да сме там,
    нито от македонците,нито от европейците
    Ако някой политик му се воюва,пратете го в Украйна да си воюва-там е война.
    Оставете България на мира,за да ядете ,,дебелия,,

    Коментиран от #19

  • 16 Ха ха ха ха ха ха ха

    2 1 Отговор
    И не само...
  • 17 Българската държава

    12 1 Отговор
    1/ Трябва да отдели фонд за юредическа защита на всички подобни случаи за дела в европейски съд, да съдят СМ, както е случая с пребитото 21г момче, и 2/ още един фонд за изготвяне и представяне на архивни материали за историческата истина с краткин обяснения на английски език за евродепутати, посланици и американски конгресмени, 3/ с властите в СМ никакви повече разправии и обяснение, те нищо договорено не изпълняват, Демерджиев им ходи на крака да им се обяснява, да им се моли да пуснат всички желаещи, обещават му, да го отпратят и си правят точно обратното, край на илюзиите за тази югоотломка, управлява се по югославски, тито си празнуват, всякакви обяснения са безсмислени

    Коментиран от #23

  • 18 Ха ха ха ха ха ха ха

    3 4 Отговор
    Те да си за бой
  • 19 Опълченец от Шипка Руско-турската война

    10 5 Отговор

    До коментар #15 от "стига с тая Македония":

    Аз имам проблем с земята в тая измислена македония, това е българска земя, да я освобождават и да ходят където искат тия смешници, ние патриотите и опълченците си искаме земята, за която предците ни са се борили. Искаме си и земите, че ньойския договор изтече, ама никой не ни връща земите...
  • 20 Учуден

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Фактъ":

    А какво да направят според теб?Да ги засипят с катюши ли?
  • 21 сирене

    4 3 Отговор
    а уж сме братски соросоидни народи
  • 22 Тебе ако те добарам

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "ган човците":

    Никой няма да разбере че съм те намерил!
  • 23 Направо да се оплачат на Копейката!

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Българската държава":

    Той ще им даде пари (от субсидията).И да заведат дело в Страсбург!!!
    Нали той ги е пратил.
  • 24 Матей преображенски

    5 5 Отговор
    Бравос,напълно предвидимо беше,макетата са си научили урока,явно действат по инструкция,стараят се да раздухат международен конфликт.Във всеки такъв има поне две страни,една активна и една пасивна,нашата е ролята на гърнето,а макетата са камък,в случая гърнето се опитва да удари камъка,и вот тебя резултат.Джуджето подритва великана,защото по отношение на Македония сме доста големи,но те го компенсират с агресивност.Знаят ,че нищо няма да им се случи,американските им покровители ги закрилят.И какво са се захванали толкова с македонците,няма смисъл да им се навират и да ги дразнят.Да им отрежат квитанциите дипломатично,да затворят границата и когато се обърне геополитическата конюнктура,тогава да проявяват добронамерени инициативи.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Макс

    5 6 Отговор
    Правилно се е изказал, че двамата са граждани , а този от Възраждане не е . Между другото , този на снимката не е ли онзи пребития и лекуван в България македонски гражданин , или всички русофилопатриоти си приличат дори външно ?

    Коментиран от #27

  • 27 НА КОЙ МУ ДРЕМЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Макс":

    Со кротце
    Со благо
    И малко кютек
  • 28 Бити са в пропусквателния

    3 0 Отговор
    Пункт, единият е със счупен нос, синъо око, а другите със синини, бити са и с белезници 6ч, 1700 евро съдебни такси, югототалитарната полиция на оливер спасоСки
  • 29 Тоя Дегенерат Слави Трифонов

    2 1 Отговор
    И неговата партийка заедно с ДПС ПП ГЕРБ ДБ гласуваха за свалянето на ВЕТОТО ЗА МАКЕДОНСКА ОБЛАСТ. Всичко това по заповед на господарите ни от уеса и гейропа . Така ще ни тъпчат всички докато гласувате за тези посочени партии .

    Коментиран от #30, #31

  • 30 стига лъгa лъжльo

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тоя Дегенерат Слави Трифонов":

    само ДПС ПП ГЕРБ ДБ гласуваха за свалянето на ВЕТОТО и БСП се въздържаха! ИТН за железни и пак ще те пopят след изборите!!!
  • 31 ЛГБТ си

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тоя Дегенерат Слави Трифонов":

    за да лъжеш толкоз нагло
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове