Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Февруари, 2023 11:52 3 131 135

Иван Костов: Войната в Украйна ще продължи дълго

  • иван костов-
  • украйна-
  • война-
  • северна македония

България трябва да се интегрира още повече в евроатлантическата общност

Войната в Украйна ще продължи дълго и това създава сериозни рискове за нашата страна. Това заяви Иван Костов в "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му в тази ситуация националният интерес на България е да се интегрира още по-дълбоко в евроатлантическата общност, което включва бързо приемане на еврото, присъединяване към Шенгенското пространство и модернизация на Българската армия.

Още новини от Украйна

"Тази война дестабилизира не само икономиките, но и политически. От тази гледна точка най-важното за България е да влезе колкото се може по-бързо във вътрешните кръгове на евроатлантическа интеграция, което означава да станем много по-активни в модернизацията на българската армия, да влезем в Шенген, да въведем еврото. Дори да не сме готови за еврозоната, аз си спомням, че и Гърция не беше въобще готова, но помня, че господин Симитис помогна за присъединяването, въпреки че нямаше изпълнение на Маастрихтските критерии, защото имаше по-важни политически цели", каза Костов.

По думите му България има голям проблем в позиционирането си като общество.

Според Иван Костов това, че България не предостави безвъзмездна помощ на Украйна, а продаде арсенал през посредници, не създава голямо доверие в нашата евроатлантическа ценност, а политики като тези на БСП и "Възраждане" изтеглят България и я държат в периферията - в пространството, където се простират съмненията и на ЕС и на НАТО, което поражда съмненията, че не сме достатъчно солидарни с тази политика.

"Проблемът е там, че от най-авторитетни места не се формулира ясно политиката и позицията на НАТО и ЕС. От най-високите места - министъра на енергетиката, министър-председателя и президента не говорят и не убеждават българското общество в това, че тази позиция е правилна. Напротив - сеят съмнения.

Войнолюбците сме ние, всичките - цялата евроатлантическа общност в очите на президента Радев. Той говори като руски агент на влияние. Не може да има толкова мощни гласове на руски агенти за влияние в България, те да са непрекъснато по телевизията и ние да очакваме българското общество да се ориентира правилно - няма как да стане това", посочи той.

Костов изтъкна, че при сегашната обстановка, в условия за икономически растеж, не може да се говори за икономическа криза в България. Според него инфлацията у нас е допълнително напомпана от политиката по доходите, започната от мандата на Кирил Ананиев като финансов министър и продължена от Асен Василев.

"Има хора, при които в тази ситуация се е задълбочило неравенството - най-вече при пенсионерите. Малката кошница, наистина, е поскъпнала много - това са храните - яйцата, млякото и т.н. Но това е сложен анализ, не е за политическа употреба и да хвърляме страхове на хората. Цените на енергията - те бяха овладени от целенасочена и мощна политика на ЕС и САЩ. Те се пребориха с Путин, а не служебното правителство. Смешно е президентът да говори по този начин - все едно жабата видяла, че подковават вола и вдигнала крак и тя", каза той.

Според Иван Костов България е успяла да запълни единия от двата големи разлома, пред които се намира, осигурявайки силна парламентарна подкрепа за военната помощ за Украйна.

"Другата пропаст, обаче, стои отворена и все по-дълбока. На практика Борисов управлява - всички ключови органи остават с несменени ръководства. Блокирането на този парламент попречи на това изваждане от ключови позиции на пирамидата - защото това е мафиотска пирамида, настанена в институциите на властта. И не може тази битка да спре по средата, разбирате ли? И няма как да се преодолее тази пропаст", каза той.

Иван Костов призова да се изпълнят условията за Плана за възстановяване и устойчивост, които включват съдебна реформа, подсъдност на главния прокурор, отмяна на възможността на висшестоящите прокурори да отменят актовете на нисшестоящите. Това ще помогне и за присъединяването ни към Шенген.

"Не може да се влезе там със служби, на които европейските страни нямат доверие, защото там се разпространява секретна и конфиденциална информация - какви хора влизат, минават и така нататък. Ако не направим тази реформа на службите, ние не можем да спечелим това доверие. Дълбокото интегриране в евроатлантическата общност намалява в голяма степен рисковете за България. Ако останем в периферията, никой няма да мисли добро за нас", посочи той.

Иван Костов определи обединението между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" като единственото ново предложение на изборите на 2 април.

"Ако те направят тази коалиция, избирателите ще видят нова формация, показала воля за обединение, решила вътрешните си проблеми и готова да поеме отговорност. Останалото ще е същото. В този смисъл социолозите, които казват, че всичко ще е както си е било, може би не са прави. ДСБ и "Да, България" правят компромис с това обединение, какъвто се прави и в много други европейски страни. Винаги се жертва нещо в такива коалиции и трябва да се попита в името на какво.

Аз съм човекът, който ще подкрепи избора на ДСБ на нашия национален съвет - каквото са решили, ще ги следвам. Аз се надявам много силно, че те ще сложат своя отпечатък върху политическата програма на това обединение, защото тези неща са ключа към успешната българска политика през следващите 4 години", изтъкна Иван Костов.

Относно напрежението между София и Скопие бившият премиер заяви, че политиката на България спрямо Република Северна Македония е европейска, но липсва реципрочното отношение.

"Европейска политика е пускането на два рейса, водени от Мицоски, да бъдат допуснати в Благоевград, за да поднесат своите цвета на когото те преценят. В обратната посока, обаче, не виждам това. Ние не се отклоняваме от европейската политика. Този, който се отклонява, е РСМ.

Това, което видяхме вчера - такова нещо няма в Европа. Такова поведение не може да има. Отказът на Северна Македония да поднесат заедно с българската делегация цветя е нарушаване на договореността между двете страни. Имаше традиция на честване заедно - колко пъти ходиха и премиери, и министри и честваха заедно. Нашият министър е отишъл, той е бил там и те не са поискали с него да честват заедно.

Ние навремето направихме много - България първа призна Македония - те са го забравили отдавна. Сега сигурно си мислят, че СССР първи ги е признал. Ние им помогнахме в тежките моменти, когато огромни маси депортирани косовски албанци се стовариха на границата им. Ние бяхме втората страна в света по размер на помощта, която им оказахме, въпреки че и ние тогава бяхме в бедствено положение - забравили са го и това. Ние бяхме тези, които им помогнахме да не стигнат до гражданска война - дадохме им танкове, за да се респектират албанците и да се стигне до Охридското споразумение.

Натрупа се капитал, но кога започна този капитал да се обезценява и разрушава - в момента, в който българите с българско самосъзнание започнаха да създават свои организации в Северна Македония. И тогава се оказа, че голяма част от северномакедонския елит гледа към Белград. Това нарушаване и тези репресии към хора с българско самосъзнание - репресии на етническа основа - това е недопустимо и е тотално нарушаване на основни норми. Те трябва да разберат, че прекрачват граници, които идентифицират Европа като общност", каза Иван Костов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олга

    102 40 Отговор
    Нато и Сащ дасе махат от източна европа

    Коментиран от #9, #36, #47, #57, #62

  • 2 Олга

    57 34 Отговор
    Ние искаме само дасе сме с майка РФ

    Коментиран от #69, #72

  • 3 Ернесто Гевара

    90 26 Отговор
    И си.ганина се обади
  • 4 ЖЕКО

    74 28 Отговор
    ДОКАЗАН КОМУНИСТ ФАШИСТ
  • 5 ГЕРБ жени

    63 4 Отговор
    Бойко в затвора
  • 6 Патрик

    101 25 Отговор
    СДС открадне държавата заедно с този мургавия
  • 7 Раданч Татлъту

    82 24 Отговор
    Е само брачеда на Риши Сунак не се беше изказвал!😁😁😁🙉🐵🙉👍
  • 8 циганин премиер

    67 22 Отговор
    и то на два пъти, нема спасение.

    Коментиран от #59

  • 9 Свирка

    30 15 Отговор

    До коментар #1 от "Олга":

    Б.ляд

    Коментиран от #15, #43

  • 10 Пич

    68 16 Отговор
    Този поне има да пази фондация , политически марионетки , и крадени пари , та е обяснимо защо говори такива глупости ! Ама , за глупавите безплатно , нямам обяснение.....
  • 11 Шчербина

    87 18 Отговор
    Този индивид докара МВФ на Сорос в България и занулиха държавата 1997

    Коментиран от #65, #67

  • 12 Идат избори

    60 18 Отговор
    Е ДОЧАКАХ И КОСТОВЧЕТО ДА СЕ ИЗХОДИ ИЗОБЩО НВ СЪМ ЧЕЛ КВО ПИШЕ ЩОТ ГО ЗНАМ ОТ 30 ГОДИНИ
  • 13 9003

    52 17 Отговор
    Този работи единствено за ЦРУ една от първите вербовки е
  • 14 Адам Хилтън

    69 19 Отговор
    Костов много разбира от войни - а бомбардировките на НАТО в Сърбия сигурно ги помни все едно са вчера, ама тогава не е имало "геноцид", или атака над европейска държава нали? Белград сигурно в Азия се намира.
  • 15 Олга

    14 9 Отговор

    До коментар #9 от "Свирка":

    Ти зовеш Калашника

    Коментиран от #42

  • 16 Призрак

    49 16 Отговор
    Айдеее....и скелетите от гардероба изкараха от козяк 16!
    Едни американски слуги срещу други американски слуги. Радев и Гешев са прокремълски слуги, колкото аз съм от Нова Гвинея -Бисау!
    Латино-американски театър разиграван от американците 30 години вече в България
    Мислете за кой ще глаувате на 2-ри април!
  • 17 Мими

    52 14 Отговор
    Хора които трябва да са в затвора за престъпления срещу народа си защо се изказват
  • 18 Крокодил

    59 15 Отговор
    От циганин съвети не искам! Защо още не е в завора този крадец??
  • 19 ъхикуйи

    57 14 Отговор
    Драгалевси сиганин, ти още жив ли си бре? "Кой не скача е москал" и "кои не скача е червен", от някъде да ти е познато? Това са Украйна и България. От едно и също посолство ви назначават такива долни мръсници, и цели народи и държави разоряват. Ти защо не си в затвора?
  • 20 Електра

    9 26 Отговор
    Мавъра и Краднелия най накрая се пригърнаха, в коалиция. Сбъднаха се мечтите на червените селски комунисти и розовите градски комуняци, да се оженят под юмрука на кума им Крадеф...
  • 21 антиcopoc

    24 11 Отговор
    Да те интегрират не знам къде, сивак продажен!
  • 22 Комуниста

    50 15 Отговор
    Този затвори незаконно 2 бенергоблока на АЕЦ Козлодуй за да може да продаде после 2 ТЕЦ на краварите и да ги включат към НЕК.

    Коментиран от #80

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ташо

    44 12 Отговор
    Този Любенов пак се изложи. Как може да поканиш Костов да агитира за влизане в Шенген и приемане на евро. И двамата да се скрият в ЛГБТ и да не дават мнения.
  • 25 Мамул

    31 13 Отговор
    Костов, а дано най-накрая Господ да ти обърне внимание!
  • 26 Плашимир

    36 11 Отговор
    Ей на тоя евроатлантик с кеф да му счупиш тъпата тимберица с камъни.
  • 27 Андрей Луканов

    44 16 Отговор
    Костов закопа държавата след 1997. Нац предател номер 1 всички несгоди за България тръгват от него първоизточника на мизерията в България.

    Коментиран от #110

  • 28 Един

    38 15 Отговор
    Киро канадеца и Костов са правени на един калъп. Разлика никаква ! Патологични л@жци, ама изпечени! Усещаш ги чак като свършат да л@жат !
  • 29 Миле

    30 12 Отговор
    Когато допускаме такива като този и Борисов да ни управляват стигаме до национална катастрофа.

    Коментиран от #66

  • 30 гост

    30 11 Отговор
    Поредният охлюв построил си и заграбил няколко "къщички" изпълзя и взе да ръси акъл. сега чакаме кохортата му от Дай България да му пее химни и вика ОСАННА!
  • 31 Град Симитли

    20 6 Отговор
    ".... Не може да има толкова мощни гласове на руски агенти за влияние в България, те да са непрекъснато по телевизията...."
    ...... Изброй трима!?
  • 32 Наркомандо

    2 3 Отговор
    Ако зависи от теб - и вечно
  • 33 12345

    30 9 Отговор
    Бивш комуняга, преподавател във ВИИ „Карл Маркс“ ще ни обянява как евро-атлантическите ценности били пътя! Това е потресаващо морално падение.

    Политици ветропоказатели, слагачи и нагаждачи не ни трябват.

    Костов скрии се от срам поне, ако имаш такъв.
  • 34 Американско говедо

    25 8 Отговор
    Всеизвестен крадец а вече и военен експерт.Антируски комсомолски секретар.
  • 35 Зрител

    19 35 Отговор
    Иван Костов отново беше едно ниво над сегашните политици и направи такъв анализ на икономиката, обществото и външната ни политика, че всеки да го разбере.

    Коментиран от #53

  • 36 А ти...

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "Олга":

    Се махай от България...

    Коментиран от #44

  • 37 Тоз пак не е слушал.

    7 6 Отговор
    За три дни,бе Ваньо! Забрави, ли?
  • 38 Роки

    28 11 Отговор
    Иване, върни откраднатите милиарди лева народна пара - и ти, и жена ти, и дъщеря ти, и всичката ти рода и влизай доживот в затвора!
  • 39 Ахмак

    19 12 Отговор
    Не говори за Радев бе крадлив мавър
  • 40 кюмюря от Драгалевци

    20 11 Отговор
    И тоз изкокна . Още един от нафталина , който успя да ни "приватизира" ....
  • 41 Петър Стоянов

    11 11 Отговор
    Иване,кажи си
  • 42 Тачо Пармака

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Олга":

    Зови...зови...
  • 43 до утре па нака

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Свирка":

    Иди на хер ут ре па нак
  • 44 уръфлек

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "А ти...":

    Тебе забравиха да питат !
  • 45 Аспарух

    18 10 Отговор
    Отровителя на България Иван Костов
  • 46 Бсп

    4 7 Отговор
    Той говори как Германия се управлява дълго време от ляво-дясна коалиция. Време е за да може страната ни да бъде измъкната от блатото, в което я вкара юмручето с отрочетата си "харвардци".
  • 47 Бсп

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Олга":

    Що да се вахат, че да може агресора да вилнее. Чу ли Костов, за десет месеца те са премахнали енергийната независимост от Русия, затова паднаха цените. Не Радев да плещи, че той намалил нещо, той вкара държавата в хаос.
  • 48 всички из ме кяри от прехода

    17 7 Отговор
    Сега не ред е Ал.Йорданов ,след това Надка и пак обратно в същия ред . Фашистки сайт сър !
  • 49 Тошко

    13 8 Отговор
    Позор за Иван Костов, който все още държи Начо Гнома (бивш прокурор на Разград) като председател на ДСБ! Позор, позор!

    Коментиран от #56

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 И тоя изпълзя

    13 7 Отговор
    Хващайте се дружно за ръчички с сите продажници и глупаци в ПП и ДБ и дружно напускайте България! Тя не е за продан отпадъци!
  • 52 Опа

    15 5 Отговор
    Това е единствената умна мисъл която съм чувал а и навярно последната от този индивид. Има и нещо хубаво и лошо. Доброто, в повечето коментари се върти един въпрос (защо не е в затвора)? И е добър въпрос но отговорът е лош. И ние сме виновни за това. Но пък дано тези клюкари от сутрешните блокове и така наречените публицистични предавания прочетат коментарите и да престанат да канят по студията си Великият Икономист!
  • 53 Кочо

    1 5 Отговор

    До коментар #35 от "Зрител":

    Изключвам тази част с П.П. във властта. Когато Мартин Димитров добие по- голямо влияние от Атанасов, може би.
  • 54 Сорус

    10 6 Отговор
    Цигане гръмнисе безполезен си
  • 55 Боже опази ни от тези измамници

    12 8 Отговор
    и демократични крадци. Идват избори, мислете хора. Ние сме във война за морала, а не за "демокрация". Тези хора трябваше да се разследват.

    Коментиран от #63

  • 56 Копейкин Костя

    5 6 Отговор

    До коментар #49 от "Тошко":

    Позор за Десовия, който се изявява като говорител на Митрофанова!!!
  • 57 Ативай

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Олга":

    В расия олга да се повозиш малко на украинска волга ,и никогда обратно
  • 58 Абсурдистан

    2 8 Отговор
    Отново да си дойдем на темата за изпълзяването на всякакви твари. Интересно е все пак да се чуе режисираното мнение на един руски шпионин за друг такъв.
  • 59 Румен Решетников

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "циганин премиер":

    Я ми припомни колко години Замфир Яшаров Живков те управляваше???
  • 60 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 11 Отговор
    Костоов,това не е ,като да четеш марксизъм и ленинизъм......Интересно ми е да сподели....КОЙ ЩЕ ФИНАНСИРА руските .....За дълга война?????До края на есента на 23г уснаците сами ще подгонят кремълци!
  • 61 Тошко

    5 8 Отговор
    Позор за Иван Костов, който все още държи Начо Гнома (бивш прокурор на Разград) като председател на ДСБ! Позор, позор!
  • 62 Да и кво?

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Олга":

    Да оставят теб да си простреш голямата пу--ка върху източна европа.
  • 63 Идват избори да....

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Боже опази ни от тези измамници":

    Ти какво измисли?????
  • 64 От къде изпълзя

    9 6 Отговор
    това влечуго."евроатлантическите ценности" си ги наврете там където слънцето не огрява,к ре .те ни мало умни!Само Възраждане,не на нато!
  • 65 ИСТИНСКИ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Шчербина":

    Ако не беше ГОСПОДИН КОСТОВ ИВАН да съм умрял от ГЛАД
  • 66 Хех

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Миле":

    Глей си твойта копейка и седи рахат.
  • 67 Копейкин Костя

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Шчербина":

    МВФ я докараха Жан Виденов и БСП, другарю!!!
    Точно Жан искаше стенд-бай споразумение с тях, за да вземе заем, като подписа, че ще приватизира първите топ десет предприятия в България!!!
    Някои хора помним!

    Коментиран от #74, #75, #88

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 А не искаш ли..

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Олга":

    Да си с тати Володимир?????🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦😂

    Коментиран от #70

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Тя,войната

    9 7 Отговор
    не знам колко ще продължи,но на края идват руснаците!И тогава ще видим кой кум,кой сват,кой на жената брат!Та малко мислете(ако има с какво)пррди да говорите! Но... всъщност такива като Костов и другите евроатлантици достатъчно пари изкараха от предателската си политика,за да могат да избягат като стане напечено за тях! Ние останалите да му мислим!

    Коментиран от #78

  • 72 Българин

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Олга":

    Като искаш майка си Русия бегай за самолета и изчезвай.Нашта майка е България и това ни стига.Най-старата държава в Европа дала азбука и на рашисти и македонцш.

    Коментиран от #76

  • 73 Дано не доживееш

    3 2 Отговор
    да видиш колко дълго драгалевски кюмур.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Чиба

    0 3 Отговор

    До коментар #67 от "Копейкин Костя":

    Ти да не си кредитно милионерче бе?

    Коментиран от #81

  • 76 Дала на света също

    2 5 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    драгалевския кюмур, тиквоча, киро тъпото и ристю мравояда.

    Коментиран от #79

  • 77 ТИР

    3 5 Отговор
    Костов и банда да не ръси мозък защото до 1 година може да се наложи да одговаря за приватизацията,,,

    Коментиран от #90

  • 78 Идвали много казаха

    5 2 Отговор

    До коментар #71 от "Тя,войната":

    Руснаците ще се редят на опашки за хляб като в доброто старо време и няма да ходят никъде

    Коментиран от #99

  • 79 И теб....

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Дала на света също":

    Включително....
  • 80 Румен Решетников

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Комуниста":

    Другарю комунист, блоковете бяха затворени от Симеон Соцкобургготски и Гоце Първанов, не е хубаво да се лъже!!!
  • 81 Копейкин Костя

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Чиба":

    Не съм. А ти?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Не ме занимавай с глупости бе

    6 6 Отговор
    Абе ей, умнико, я кажи колко ще продължава разграбването на златото на България, посредством договорите, които ти подписа навремето ? Разпродадохте държавата за стотинки, приватизирайки и ликвидирайки икономиката.Долни нагли предатели сте ти и компания.

    Коментиран от #89

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 5 Отговор
    ИВАН КОСТОВ , ПРЕДАДЕ СДС КАТО ГО ......... РАЗЦЕПИ , ЗАЩОТО БЕШЕ ЗАПЛАШЕН ЧЕ ........ ЩЕ БЪДЕ УБИТ ..... ФАКТ !.......... НОВИЧОК ....... ! ! !
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Немо

    10 2 Отговор
    То като пишете по повод Костов поне чуйте интервюто или прочетете да видите за какво става въпрос.
    То природната тъпотия некадърност напреднала възраст без социализъм не е оправдание да сте зли.

    Коментиран от #112

  • 88 сефседс

    5 9 Отговор

    До коментар #67 от "Копейкин Костя":

    А бе всезнайко, дето викаш че знаеш и помниш. Нищо не знаеш и нищо не помниш. Кризата през 1996 г. беше предизвикана от Шорос, които е агент на цирей ю, с помоща на сиганина Иван и СДС. Всичко беше подготвено и режисирано за да ограбят българите, а всичките приказки как те били спасили са за бавно развиващи се. Само че Господ Иисус Христос си знае работата. Има тука някои дето си мислят че ще излъжат. Бързам да ви кажа няма да излъжете никого освен себе си. Не трябва да се лъже и маже, много е лошо за които го прави. Страх Божий трябва да има всеки, ако има разум.

    Коментиран от #91

  • 89 Българин

    8 3 Отговор

    До коментар #83 от "Не ме занимавай с глупости бе":

    Абе петолъчника, я провери кое правителство подписа със "Дънди Прешъс " за златото, защото не е Костов! Това да не е нова опорка от "Позитано " ?
  • 90 Тома

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "ТИР":

    Това въобще не изглежда възможно/реално, отдавна вероятно е "изпран" и едва ли така безотговорно бе назначен на работа като някакъв директор (по сигурността ли!?) в съвременно висше учебно заведение!?
  • 91 Копейкин Костя

    10 2 Отговор

    До коментар #88 от "сефседс":

    Алоу, петолъчника, ЦРУ ли изнесе житото на България или кръгът "Орион " на сина на другаря генерал Мирчо Спасов? Разрешението беше подписано от Чичибаба, министър на земеделието в кабинета на Жан Вължан, пардон, Виденов! Но пък ти си вярвай, че Сорос, ЦРУ и извънземните са виновни! 😂

    Коментиран от #103

  • 92 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 1 Отговор
    УБИЙСТВОТО НА ЗОРАН ДЖИНДЖИЧ ....... БЕШЕ "УРОК" ЗА ........ ПОЛИТИКАТА НА ....... ИВАН КОСТОВ .....,. ФАКТ !
  • 93 ??????

    4 6 Отговор
    Този защо още се разкарва на свобода? По- голямо престъпление от това да разсипеш държавата незнам да има,но никой не му търси отговорност. ЗАЩО?

    Коментиран от #101

  • 94 ХА ХА ХА

    7 6 Отговор
    АБЕ ТОЯ МИШОК НЕ Е ЛИ ВЪВ ЗАТВОРА ?
    ПРОДАДЕ И РАЗГРАБИ БЪЛГАРИЯ А СЕГА ДАВА АКЪЛИ КАКТО ВСИЧКИ ВИНОВНИЦИ ЗА ТАЯ МИЗЕРИЯ И ГЛАД !
  • 95 ЕГА ТИ........ЕГА ТИ

    6 4 Отговор
    ЕГА ТИ ДЪРЖАВАТА !
    ЕГА ТИ ПРАВОСЪДИЕТО !
    ЕГА ТИ ПОЛИТИЦИТЕ !
    ЕГА ТИ ОПРАВИЯТА ЩОМ ТИЯ КОИТО ОГРАБИХА И ЗАГРОБИХА БЪЛГАРИЯ СА НА СВОБОДА И ДАВАТ ИНТРВЮТА !!!!!!!!!!!!!
  • 96 7896

    3 5 Отговор
    този да го дадат на народа такива като този ни пратиха векове назад държавата е сляпа и глуха няма държава
  • 97 Тоя индиец и трепането

    4 6 Отговор
    Му е малко !
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Опа

    2 4 Отговор

    До коментар #78 от "Идвали много казаха":

    Те руснаците че няма да ходят никъде е ясно. Ама Европа преди тях ще се нареди на опашките и вече го направиха. За олио например. Което пък води към въпроса, кои захранва Европа със суровини? Явно Русия а й Украйна не са само газ и нефт.
  • 100 Хи хи хи . Голям майтап !

    4 3 Отговор
    М::::::а;;;;;н:::::г"""о да дава акъл ???????
  • 101 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 1 Отговор

    До коментар #93 от "??????":

    АГЕНТА НА ПУТЛЕР ........ РУМЕН РАДЕВ ЛИ ВИЗИРАШ ? ? ?
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 хуйъху

    2 4 Отговор

    До коментар #91 от "Копейкин Костя":

    Че и т.н. комуняги и те грабиха не съм казвал че не е вярно! Те дето се вика са в основата на грабежа, ама че Шорос и СДС грабиха българите като никои друг също е вярно. А сиганина Ваню дето му създадоха легендата на "спасител" помогна за грабежа много. Мислят се за много хитри ама не са. Всичко беше схема на Краварите с помоща на българските магарета, помагачи. Христос нашия Цар и Бог ни е дал разум, та дето се вика, всеки да чете и да се старае да открива истината.
  • 104 Даа

    5 5 Отговор
    Велик е Костов. Ама Мончо и Бочко съсипаха всичко...
  • 105 РАДКО

    7 6 Отговор
    Когато Костов говори, всички останали политици да си вадят поуки. НЯМА друг като него.
  • 106 сноу

    6 5 Отговор
    Че кой го интересува , какви ги бълва стария мушму....к ...той си е тартор/те му викат командир/ на опг и винаги ще ви омайва с велики успехи, които е бълнувал..Е.. нито дума за сапио,гепио и т.н.
  • 107 Бамбука

    6 5 Отговор
    Човека фалирал българската икономика, няма място за правене на анализ.
  • 108 задушница

    4 4 Отговор
    Черното Ванчо си извоюва закуска при работодателя.
    Все пак е на възраст и трябва да го почетат.
    От асистент по политикономия , стана прем. министърче с черно кожено шлиферче, което само разпарчетоса и нищо не надгради.
  • 109 Анонимен

    1 2 Отговор
    Работническа ментарджийска приватизация, днес изхвърлих на боклука от прокуратурата многобройните им екземпляри, още не съм отишъл до титана и ако някое ромчо го намери да го предаде, на когото си пожелае.
  • 110 сноу

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Андрей Луканов":

    Ама пък върти лафа, като солена маслина в устата ,а като я изплюе лигите му потичат, велики успехи с мед да ги маже..
  • 111 сноу

    1 1 Отговор
    Ето ..това е повод за гордост...значи преди ингилизите сме имали наш риши сунак...
  • 112 Опа

    3 4 Отговор

    До коментар #87 от "Немо":

    То статията е добра. Дразнещото тхората нещо е че идва от политик който е показал своята некомпетентност (само не ми споменавай те валутния борд). Така наречената му привити зация (присвояване) се извърши по възможно най гадният начин. Само едно ще ви кажа, работех във военно промишленият комплекс и за разшипията която този извърши (в едно с министър 10%) думата затвор е малко. Като прибавим и не отварянето на досиета на ДС вкупом с П. Стоянов е как да го (не уважаваш). Недей те да мислите че всички хора са пък толкова прости
  • 113 Роза

    4 3 Отговор
    Нищо утешително не ни казва бившият премиер Иван Костов,който,разбира се,е като всички политици-гледа собствената си изгода!Войната в Украйна ще продължи дълго,а ние търпим икономическите щети от нея!Има едно пророчество,което приписват на Ванга-"Ще дойде време,когато живите ще завиждат на умрелите!"И ето-това време дойде!

    Коментиран от #114

  • 114 Опа

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Роза":

    Нее, още не е дошло. Демагогията напълно трябва да измести демокрацията и тогава Готово). А с приказките по оста САЩ - Китай САЩ-Турция никак не сме делече от Готово
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Д0Д€вет0Колян0

    2 1 Отговор
    Вс€ки ден я3 псув@м тук,Др@г@лЪФския гърб@в Ай дук.
    В К@уфланд 1 кг свински уши вече струва 19,99лв.,но едва ли това ,което коментирам тук, изобщо ще р@звълнув@
    Др@г@лЪФския гърб@т Ай дук .
    Ан@тем@ !
  • 117 Бър Бор

    0 0 Отговор
    ТОЛКОВА,ЧЕ НЯМА ДА ВИДИШ КРАЯТ И, ЛИ?
  • 118 Оракула

    1 3 Отговор
    Относно ситуацията на България , като доставчик на материял във войната в Украйна,
    не е проблем, като цяло за България и аз мисля ,че България, не стои в "края на масата",като съюзник в ЕО,
    Петков , Василев, Иванов и Нинова, показаха синхрон и доставките достигнаха Украйна , точно на време,
    това, че ние ги доставихме чрез посредници, не ни прави приятел на Украйна ",второ качество"!
    Парите за тези военни материали и без това се плащат от Лудия Путин ,
    индиректно , вече дълго време.
    След като загуби петролен пазар в почти Цяла Европа, строен 70 години, и за стотици милиарди руски долари,
    ако Ррусия ,беше частна фирма ,а не диктатура , Путин отдавна да да си си е заминал от този свят!
    Путин е губещия в този за Путин, олигархичен колапс и светът прогледна , жалко че Руския гражданин все още
    дреме , въпреки, че войната е между Путин и Руския народ а не с Украйна!
    Ако стреляш срещу граждани в Украйна ,убиваш и руски граждани ,елементарно за нас ,
    трудно за разбиране от Путинстите!
  • 119 в ада

    6 3 Отговор
    Защо този презрян политик не е в затвора? Кой направи бандитска приватизация в страната? Кой сключи заробващите договори с американските Марица 1и 3? До кога нашето правосъдие ще толерира политици-престъпници?
  • 120 Макробиолог

    4 5 Отговор
    Тоя мургав марксист ленинец ,еуроатлантик,леберал от 91та година на миналия век не мога да го дишам.

    Коментиран от #121

  • 121 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 3 Отговор

    До коментар #120 от "Макробиолог":

    АЗ ПЪК НЕ ДА ДИШАМ ......... ТВОЯ МИРИЗЛИВ ......... ЗЕЛЕН ЧОРАП ........ ФАКТ !
  • 122 Макробиолог

    1 4 Отговор
    Фактите са следните--няма просперираща държава без собствена и суверенна /инвестиращи печалбите си и плащаща данъци на собствената си територия/енергетика,продоволствие,търговия,банки,индустрия,транспорт и т.н....кое от всичко това постигнахте ти и подобните ти ?.....колко е силно нато без турския аскер,единствения готов да дава жертви на терен ако се наложи?...колко и какво печели запада от обръщането на руските енергийни и суровинни потоци към китай,Индия и други екзотични дестинации?......кой пусна макетата в чакалнята на Европа против мнението на мнозинството българи,не ли момчетата пица деливъри от ДБ и ПП?....
  • 123 ПАРЦАЛ

    2 3 Отговор
    СКРИЙ СЕ...
  • 124 Гладният на сития не вярва

    8 5 Отговор
    Жестокият мургав човек получи милиарди от своите господари. Владее банка, семейството му живее охолно, награбили са до 30-то коляно. Затова толкова твърдо отстоява позициите на своите господари. А за нас казва следното, цитат от по-горе: "Малката кошница, наистина, е поскъпнала много - това са храните - яйцата, млякото и т.н. Но това е сложен анализ,...:
    Нашите проблеми за него са прекалено сложни, той не се интересува от тях. Важното е да си запази богатството.
  • 125 Дали ще дойде време

    6 5 Отговор
    което ще напише всичките мизерства на Костов? Българинът си няма и на идея, какво е сготвил този миловиден човечец?!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 НАЦИОНАЛИСТ-АНТИКОМУНИСТ

    5 4 Отговор
    ко$тов -В€ГАТИРИАН€ЦЪТ ГОЛЯМ ЦИ ГА НИН ИЗЛ€З€.....,ПР€ЯД€, И ОЩ€ му $€ И$КА, НО ГОСПОД ГЛЕДА,И той и разбойкУ ЩЕ ГОРЯТ В АДА....!

    P.S.

    МНОГО ЩЕ Е ДОБРЕ,СВЕТИ ПЕТЪР ДА НАВЕСТИ "ДОНДУКОВ-2"!
  • 129 ТТТ

    2 4 Отговор
    Ей, толкова години минаха, но Костов продължава да е трън в петата на толкова много неуспели нашенци, които са готови да обвинят и марсианците за собствения си мързел и глупост. Все някой друг им пречи. То не бяха евроджендъри / сякаш като го кажат стават по мъже/, после ваксините / всеки сам си решава/, лошите украинци / те доскоро не знаеха коя е столицата на Украйна / и т.н.
  • 130 незнайко

    3 1 Отговор
    Иска му се на Костов войната да продължи дълго, но надали ще му се сбъдне желанието !!!
  • 131 Чичо Дончо каза

    4 1 Отговор
    На този мазен брикет ,е време да му затворим устата завинаги.
  • 132 Пешо z

    3 0 Отговор
    Всеки проблем си има име,адрес .
  • 133 ФАКТИ :

    3 2 Отговор
    Крадецът Костов, като се усети, че заради грабителското му управление народът ще гласува масово за Симеон уреди регистрация на две реално несъществуващи партии с почти същото име като на НДСВ, за които гласуваха над 5% от хората. И заради това на НДСВ не му достигна малко за пълно мнозинство в парламента. Но въпреки мръсния номер Симеон предложи на Костов да направят каолиция със ОДС, но той отказа, защото бил обиден на народа за загубата на изборите ! По този начин дори след като падна от власт ц.иганина oтнoвo "допринесе" за доограбването на българите, защото Симеончо не посмя да предложи на БСП и си даде г.ъза на ДПС, което с мерак ce нaмърдa и в държaвнaтa влacт ! И нe cтигa, чe крaдяхa якo прeз мaндaтa нa Caкca нo и прoдължихa чaк дo cрeдaтa нa 2009 г., зaщoтo и продажното БСП с лидер СерГейчо ги пoкaни нa държaвнaтa coфрa !!


    Измиcлeнитe пaртии c пoдoбни нa НДCВ имe ca нa 6-тo и 7-мo мяcтo !
    Чacт oт рeзултaтитe oт пaрлaмeнтaрнитe избoри 2001 г.:
    1.Нaциoнaлнo движeниe "Cимeoн Втoри"(НДCВ) - 42,74 %
    2.OДC - 18,18 %
    3.Кaoлиция зa Бългaрия - 17,15 %
    4.ДПC - 7,45 %
    5.Гeoргьoвдeн-ВМРO - 3,63 %
    6.Кaoлиция "Cимeoн II" - 3,44 %
    7.Нaциoнaлнo oбeдинeниe зa цaр Cимeoн Втoри - 1,7 %
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове