Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 14:37 1 052 24

Огнян Герджиков: Хората в РСМ ритат столчето, на което са седнали. Без благословията на България не могат да влязат в ЕС

  • огнян герджиков-
  • рсм-
  • благословия-
  • българия-
  • влизане-
  • ес

НДСВ е отворена към всички партии, с изключение на "Възраждане", които по думите му изповядват различна политическа религия, обясни бившият служебен премиер

Огнян Герджиков: Хората в РСМ ритат столчето, на което са седнали. Без благословията на България не могат да влязат в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

"Съживяват се клетките на НДСВ в страната. Получаваме обнадеждаващи резултати".

Това каза пред БНР проф. Огнян Герджиков, юрист, председател на 39-ото Народно събрание, бивш служебен премиер, едно от лицата на НДСВ.
И допълни, че партията ще прескочи бариерата за влизане в парламента.

"Изумен съм от комбинативната мисъл на някои хора, които непрекъснато виждат призраци и са много категорични, че сме руски проксита".

В предаването "12+3" проф. Герджиков подчерта, че НДСВ е отворена към всички партии, с изключение на "Възраждане", които по думите му изповядват различна политическа религия.

"Предстои да решим дали ще се явим сами на изборите, но не е изключено в недалечна перспектива да започнем да опипваме почвата към една или друга партия. Още не търсим партньори".

Според него последните служебните правителства, особено последното, са били сполучливи и не е фатално, че има толкова служебни кабинети:

"Това не е чудо невиждано в политическия живот. И други страни са преминавали през такива въртележки. Влизането в криза не трябва да се приема като страшно. Ще излезем от кризата".

По темата РСМ проф. Огнян Герджиков коментира:

"Хората в РСМ ритат столчето, на което са седнали. Без благословията на България не могат да влязат в ЕС... Македонските партии са настроени срещу България и от десетилетия разпалват омразата. Провеждат политика, която е в тяхна полза пред света и в ущърб на България. Ние някак не успяхме да покажем пред света истината и сега берем лошите плодове от конфронтацията между двата братски народа".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    21 2 Отговор
    Погледнете тази извратена физиономия, дето пак се кани да "оправи" България. Пълен аутсайдер, корумпиран, нагъл и прост!
  • 2 Кирчо

    11 2 Отговор
    Един ден ще ни благодарят за това мче сме ги спрели за ЕС.

    Коментиран от #22

  • 3 да де

    17 1 Отговор
    "Съживяват се клетките..." древните египтяни пасти да ядат НДСВ са единствените мумии в света които са се размърдали.
  • 4 Ужас

    9 0 Отговор
    То пък щото България, някой я пита.
  • 5 Отвратителни сте, Герджиков,

    17 3 Отговор
    срам нямате. Цар Борис Трети го убиха руснаците, защото бе започнал преговори със САЩ и Британия, синът му поради човешки слабости мина на издръжка на КГБ. Сега пак ви активираха, колко живот ви остава, опомнете си и се покайте, голяма поразия сътворихте на българите. Дадохте властта на мутрите !
  • 6 Гледай

    13 1 Отговор
    си голямата пенсия и старините , стига пъха нос навсякъде !
  • 7 Воен

    7 1 Отговор
    Така наричащите се македонци ,ще изчезнат като селата и градовете в България всичко ще емигрира от там до 10 години , и ще останат само истинските обитатели на тази територия а именно истинските българи
  • 8 Митрофанска и малките й

    8 2 Отговор
    митрофанчета у нас правят постоянни провокации за да омрази един народ в две държави ! И ти си в тоя отбор бе, Герджиков. Ей, нямате срама !
  • 9 Българка

    7 0 Отговор
    Идва Възкресение и политическите скелети се опитват да са фактор на държавна хранилка. Само че Исус Христос е единствен
  • 10 БГ светлина

    7 0 Отговор
    Освен БСП, БВ, още една магистралка за облагодетелстване. Били отворени към всички партии, без Възраждане

    Коментиран от #12

  • 11 Винету l

    5 1 Отговор
    Несъгласието на България е едно а продажното съгласие на една "сбирштина келипирджии" е друго. За съжаление почти винаги решават мършите нарекли се полит елит.
  • 12 Ген. Гурко

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "БГ светлина":

    Това е изпитана френска рецепта и работи. Всички играят срещу Лъо Пен и така си защитават привилегиите и се пазят взаимно от затвора. В тази работа са единни, а електоралният зомбиат не схваща и не може да се организира. Тук съживяват и мумиите в борбата срещу Възраждане.
  • 13 оффф

    4 0 Отговор
    Управляващите в Бг веднага ще пуснат РСМ в ЕС. Кой ще се опълчи? Посочете 1 управляващ, който ще се опълчи на ЕП! ББ ли? Та той им лиже подметките. Слави ли? Той стои с наведена глава пред "големите". ПП ли? Веданага ще ги привикат в Американското посолство и ще клекнат. Да не си мислите, че Копейкин "ще се озъби"? Той "се зъби" само в Бг.
  • 14 Нов театър

    6 1 Отговор
    Съживява ли се... съживиха ги кукловодите, щото видяха, че трябва нова пиеса с други артисти, стари отново назначени да се играе в злощастния театър, България. Иначе се губи власт и парииииии големи...
  • 15 мек

    5 1 Отговор
    Къде си бе комуняга. Активираха ли те пак ?! Колко рубли държиш под дюшека? Колко добре би било да те няма и теб и всичко свързано със кобурга.
  • 16 !!!?

    9 1 Отговор
    И царската партия извади Македоската карта за реанимиране на изпадналия в клинична смърт прокремълски проект НДСВ, с подкрепата на Митрофанова !!!?

  • 17 Боруна Лом

    3 0 Отговор
    МЪКААА И ГЛАДДДДД ТРЕСЕ ГИ ТЕЗИ
  • 18 Гост

    2 0 Отговор
    Могат,могат.И още как. Като им наредят ,,отгоре" и как ще клекнат поредните дупедавци .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Павел пенев

    2 2 Отговор
    Македонците видяха какво представлява ЕС и нямат намерение да влизат там. По указание на сърбите,те искат да докажат че не са българи,че имат своя история и език, за да няма обединение на нашите два братски народа. Това е стратегията на сърбите от 100 години и за съжаление успешна. Не трябваше да ги пущаме в НАТО,което сега гарантира фалшивата им държавичка, а за ветото те не се интересуват.
  • 21 Ганьо

    0 1 Отговор
    Няма да влязат тия жълтури, защото отдавна вече никой не им вярва. Нали си спомняте изредиха се всякакви патриотични формация влезли в парламента чрез хората и каква стана след това? Един по един останаха извън парламента и вече никой не гласува за тях! Така и със тези жълтури! Може да е много бавно но все пак хората започват да не вярват на такива и не гласуват повече за такива. Е със Израженията също ще бъде дълго мозъчното отърсване но след дълга деменция, хората ще се усетят късно и тях ще ги игнорират.
  • 22 А да сложим бас

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кирчо":

    Ще влезат македонските шиптери и знаеш ли как?С вкарване в ЕС на неевропейски практики.И ще мине незабелязано.Ще минат метър,както някога Мустафата Кемал с другите турски ръководители подписвайки Лозански мирен договор минаха метър.Има неща,явления,процеси,които се случват било от недоглеждане,било от бързане,а може би и користно(не съм спец по история на дипломация).Та тия македонски ла---ски постановки може да минат на по-високи нива по стълбата към ЕС.
  • 23 Дърта

    1 0 Отговор
    Мутро какво се натрапваш стой си в нафталина.
  • 24 простотии от 2-те страни

    1 0 Отговор
    Ох, божке ле...ама без нас слънцето няма да изгрее, бе Герджиков! Без нас закъде били РСМ? Пропагандата работи яко, насъскване му е майката! И там , и тук! Русия не може да е сама в пъкленото си дело! Откога ни се вменява, че отношенията ни с Македония били подобни на отношенията Русия- Украйна. Ще им се на руснаците да изместят огъня на конфликта, да не е само при тях! И гламавите (подкокоросвани от 4-хилядниците) и от двете страни се хващат. Не само ще я приемат Македонияяя (та)- без нас, ами и ще им дишаме праха...че и Сърбия ще влезе (май целта е преди РСМ), а ние ще продължаваме да се правим на велики. Запитали ли сте се защо нито една съседна държава не ни обича? Та ние ли винаги сме най-правите?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол