Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 18:08 1 742 15

Делегация на ЕК идва у нас, ще имат и среща с вицепремиера Атанас Пеканов

  • делегация-
  • ек-
  • посещение-
  • среща-
  • атанас пеканов

В рамките на посещението си представителите на ЕК ще участват в Комитет за наблюдение на Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021 – 2027 и съвместен Комитет за наблюдение на Споразумението за партньорство 2014 – 2020 и Споразумението за партньорство 2021 – 2027, които ще се проведат в София

Делегация на ЕК идва у нас, ще имат и среща с вицепремиера Атанас Пеканов  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Екип на генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия (ЕК) ще е на посещение в България по покана на българските власти. Това съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в София, цитирани от БТА.

Делегацията, която ще пристигне на 8 февруари, ще бъде водена от София Алвеш, директор на дирекция „Изграждане на административен капацитет и изпълнение на програми ІІ“, и Анес Монфре, началник на отдела „България, Унгария и Словения“, които отговарят за изпълнението на Споразумението за партньорство и програмите, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Кохезионния фонд и Фонда за справедлив преход в няколко държави, включително и България.

Като част от посещението, екипът на Европейската комисия ще се срещне със служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов и с Управляващите органи на оперативните програми 2014 – 2020 и на новите програми 2021 - 2027.

За България дирекцията следи за изпълнението на Споразумението за партньорство и на оперативните програми за периода 2014 – 2020 и наблюдава изпълнението на Споразумението за партньорство и програмите за 2021 – 2027: „Транспортна свързаност“, „Околна среда“, „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, „Техническа помощ“, „Развитие на регионите“, „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“.

В рамките на посещението си представителите на ЕК ще участват в Комитет за наблюдение на Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021 – 2027 и съвместен Комитет за наблюдение на Споразумението за партньорство 2014 – 2020 и Споразумението за партньорство 2021 – 2027, които ще се проведат в София. Комитетите за наблюдение включват представители на администрацията, работодатели, синдикати, неправителствени организации и други заинтересовани страни, следящи изпълнението на програмите финансирани от кохезионната политика. Делегацията ще посети и проекти, финансирани по Оперативни програми „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020.

Екип на генералната дирекция „Регионална и селищна политика“ на ЕК беше на посещение в България и в края на ноември.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 3 Отговор
    Наще пак ще се подмазват с армаганчета, кафенца, бонбонки, мускалчета. Корупция блика от всеки жест.
  • 2 Адам Хилтън

    17 0 Отговор
    Да чуем нашите "Иновации и конкурентоспособност" как ще обяснят на ЕК, защо са дали 300 000 лева от еврофондове, за "помощ" на Планета Пайнер през 2020-та година?
  • 3 Българин🇧🇬

    17 0 Отговор
    Това са мантри на петата колона , че ЕС помага с пари на България.
  • 4 Реалист

    18 0 Отговор
    Тази евро,, оперативни програми" се оказаха, че са заеми няма нищо даром от ЕК.
  • 5 Майна

    22 0 Отговор
    Ама вие си мислите ,че тая ,,делегация,, идва за нещо хубаво....
    Какво ,,хубаво,, получи БЪЛГАРИЯ от ЕК...
    Ето за какво идва- ,,иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“.,,
    Събудете се, четете и ..мислете
  • 6 Гост 8

    19 0 Отговор
    Стига с лъжите на ГЕРБ, че ЕС дава пари на българите като подарък вс излиза от джоба на данъкоплатеца.
  • 7 Тото

    18 0 Отговор
    Идват да се разберат как ще разпределят парите за кой колко ще има.До сега не съм разбрал по тези европроекти да е финансирано нещо което наистина да е за обикновеният човек.Постоянно се говори някви фирми,милиони евро,кой какво откраднал и кви процедури нарушил!!!Евро проектите са само един демократичен и легален начин да се присвояват пари от нашите красиви евро лидери.
  • 8 Коментар

    15 1 Отговор
    Ще идват да раздават санкции за онези 25 стотинки отстъпка на бензина.Така и не разбрах за каква дискриминация става на въпрос.Богаташите ли са дискриминирани?Горките богаташи...
  • 9 еврозарбобване

    19 1 Отговор
    брюкселските корумпета натискат яко да ни набурат до ушите в калта през еврото си
  • 10 Последния Софиянец

    18 0 Отговор
    Да си вземат дела.
  • 11 пешо

    18 1 Отговор
    кво ли пак ще искат тези кръвопийци
  • 12 Аз луд

    15 0 Отговор
    Ще дойдат да видят как върви съсипването на България и подлогата ще се отчита
  • 13 Кую

    9 0 Отговор
    Ще ни посъветват да станем амбреажи.
  • 14 Иво Христов

    3 3 Отговор
    А те ще отидат при бай тиквун да им обясни нещата правилно, защото друг пожарникар не може да управлява по-добре от него. Ще има и торта "сахер".
  • 15 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 1 Отговор
    Аааааа, тоя значи е предателя!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол