Тема: Украйна

12 Февруари, 2023 18:56 4 730 145

Подоляк: Още от първия ден на войната вярвахме, че страната ни ще я има

  • украйна-
  • русия-
  • подоляк-
  • война-
  • вяра-
  • българия

Специално пред bTV, в предаването "120 минути", говори първият съветник на Володимир Зеленски

В навечерието на първата годишнина от началото на войната в Украйна специално пред bTV, в предаването "120 минути", говори първият съветник на Володимир Зеленски - Михайло Подоляк. Той е в най-близкото обкръжение на украинския президент и всяка негова дума се приема като официална позиция на Киев.

Измина почти година. Какво почувствахте тогава? Вярвате ли, че вие лично и вашата страна днес ще сте живи?

Безусловно! Още от първия ден на войната вярвахме, че страната ни ще я има. Знаехме, че имаме шансове да спечелим тази война и че те ще нараснат. И че просто трябва максимално бързо и твърдо да предприемем действия. Самият президент и неговият екип останахме в Киев, за да поемем управлението на процесите, пред които войната ни изправи. Разбира се, разбирахме и всички рискове, които носеше тя. Разбирахме и цената, която трябваше да платим и за съжаление, се оказвахме прави, че тя е много висока.

Какво постигна президентът Зеленски след посещението си в Лондон, Брюксел? Ще получите повече оръжия, повече подкрепа и какво от това?

Несъмнено постигнахме три основни резултата. Европа абсолютно консолидира подкрепата за Украйна. Европа разбира природата на тази война, Европа е готова да застане до Украйна, колкото е необходимо. Това е първата част и тя беше показана. Оттук произтича и втората част. Руската пропаганда е този хибриден компонент, който ще нарасне несъмнено с връщането на Герасимовите окупационни части. Русия непрекъснато се опитва да докаже, че Европа е изморена от войната и постепенно ще се откаже от подкрепата си за Украйна, ще престане да помага с оръжия. Именно този елемент на руската пропаганда е унищожен. Третия съставен елемент - президентът обясни защо на този етап са ни необходими тези оръжия, за които говорим.

Европа е консолидирана, но българският президент смята, че няма нужда да се помага на Украйна с оръжие. Той каза в Брюксел, че се "надява правителството на България да прояви разум и в бъдеще това (помощ на Украйна с оръжие) да не се допуска". Какво е отношението на Украйна към България в тази връзка?

Украйна се отнася топло към България, към обществото, което разбира какъв тип война Русия води срещу нас. Според мен в Европа няма държава, може би, Унгария е изключение, но няма такава, която да не е разбрала природата на тази война, причината за тази война. Както и президентът на България трябваше да излезе и да каже. Вижте, той предлага на Украйна да застане на колене и да приеме решението, че Украйна повече няма да я има. На мен ми се иска този човек да говореше по този начин и така да поставяше акцентите, за да може на всички да бъде ясно какво предлага той. Той не предлага мир, не предлага войната да се прекрати, той не предлага основното – Русия да напусне нашата територия. Той ни предлага да застанем на колене и да продължаваме да позволяваме нашите деца да бъдат убивани.

Това е невъзможно. Искам да е ясна официалната позиция на Зеленски. Той много ясно казва следното: "Ние няма да капитулираме. Ние няма да загубим. Няма да застанем на колене. Няма да си дадем територията. Ние няма да си затворим очите пред масовите убийства. Ние няма да направим нищо от това. Ще воюваме, за да освободим територията си”. Всеки един президент, на всяка една страна би казал това. Защото, ако това се беше случило на България, навярно и българите щяха да защитават своите семейства и деца. Нашата позиция е кратка, а именно напускането на руските войски от територията на Украйна. Това е единственият начин да се прекрати тази война. Други начини няма. Няма нужда от илюзии за това къде и какво можем да договорим. Защото Русия дойде в Украйна не за да вземе територията, а за да унищожи максимално украинските граждани, както и украинската държавност.

Г-н Подоляк, миналия месец статия в немския вестник "Die Welt" беше в центъра на вниманието на българското общество. Разказва как българският премиер Кирил Петков е помогнал на Украйна с оръжие. Но това си остана тайна. Трябва ли да се гордеем, че помогнахме на Украйна да се защити? Или трябва да се срамуваме, че не сме го направили открито и безплатно?

Ще кажа следното. Вие сте страхотна страна, която наистина много ни помогна. Вашият премиер сам ще реши кога е готов да говори за това публично. Не можем да говорим за това заради партньорските ни отношения с другите страни. Даваме право историческата мисия да бъде изпълнена от тях, а именно да разкажат кога, как и защо са подкрепяли Украйна, на какъв етап. Това, което касае България мога да кажа следното: В най-тежкия момент от войната, България наистина много помогна на Украйна и ние завинаги ще запишем това в нашите сърца.

На практика в Европа всеки политически елит тотално разбира своята отговорност, която трябва да носи в рамките на оказаната помощ за Украйна и да заеме правилната позиция. Вашият премиер демонстрира това несъмнено в онзи момент.

Какво включва българската помощ?

Смятам, че българското правителство само ще разкаже какво именно е дарило от хуманитарна, финансова и военна гледна точка.

Полша и Германия решиха да ви изпратят танкове. Как ще ви помогне това?

Войната има различни етапи, в които от един инструмент трябва да се премине на друг. Към настоящия етап това е формирането на окупираните територии от руските отбранителни сили на Руската федерация, защото те искат да водят война на чужди територии. За да може ефективно да се разбият тези линии на отбраната трябва да има ефективно контранастъпление и да се действа много бързо. Затова и ни трябват следните инструменти: ракети с голям обсег, които ще позволят на 300% да съкратят действията на руските войски. Стратегически удар по ресурсните бази и местата, където се намират военните, ще намали значителното бойната способност на руската армия. Вторият инструмент, за да могат максимално да се пробият руските бойни сили и окупираните от тях части, са бойните танкове "Леопард", които са максимално ефективни за всякакви времеви условия и на тези географски ширини. Третата съставна част е щурмуващата авиация или ударно вертолети, които ще позволят да имаме по-голяма отбранителна сила, както и ще сведат до минимум загубата, включително и загубата, свързана с бронетехниката.

Какви са очакванията ви от развоя на войната през следващите месеци – ще има ли нова атака срещу Киев, нова мобилизация в Русия?

Ние непрекъснато виждаме мобилизацията в Русия. Тя непрекъснато губи жива сила и се опитва да я компенсира с мобилизационни мероприятия. Ние виждаме настъплението на Руската федерация в източната част на Украйна - Донецка и Луганска области. Там има много интензивни боеве, особено към днешна дата. Досега не виждаме концентрация на жива сила и техника на север, към Беларус. Ние не виждаме готовност за провеждане на действия, свързани с щурмуването на градове, които се намират в този регион. Това, което виждаме е, че основните бойни действия са концентрирани в източната част на Украйна.

Вие сте журналист. Имате ли какво да кажете на тези българи, които вярват на руския наратив и руската пропаганда, които оправдават войната срещу Украйна? Неща от рода – че Украйна убивала руски деца в Донбас, че това е война САЩ срещу Русия, фашисти, нацисти, био лаборатории. Какво казвате вие на тези хора?

Всеки човек може да вярва в това, в което иска да вярва. Безусловно. Това е суверенно право на всеки човек. Дайте да поставим правилните акценти. Украйна е суверена държава. Тук живеят нашите семейства, нашите деца. Това е нашият дом. Нито е в Съединените щати, нито другаде в Европа, нито в България, в това число не и в Русия. Нашият дом е този, който всеки ден е атакуван от крилати ракети. Това са нашите домове, които всеки ден биват разрушавани. Нас убиват всеки ден. Застанете пред огледалото, погледнете себе си и отговорете за себе си на въпроса: Как вие ще реагирате, ако някой нахлуе в дома ви и започне да ви убива. А защо Русия прави това? Защото Русия по друг начин не може да живее. Тя не инвестира своите пари в собственото си развитие, в собствения си комфорт, в собствените си хора. Русия винаги е инвестирала своите пари в това да отиде някъде другаде и да унищожи някого. Русия така е живяла винаги.

През 2014 г. Украйна беше отворена страна, ние бяхме поели своя път към Европа. Ние бяхме в подготовка за безвизов режим с европейските страни. В този момент в нашата страна настъпиха вътрешни политически трансформации, които са нормален процес. Всяка суверена страна да определя сама как да живее. В този момент през 2014 г. Русия за първи път дойде и атакува Донбас, и Крим. Тя окупира Крим, а Донбас го унищожи. След това в тези анклави разсели криминални елементи от Русия. Там се настаниха бандити, които Русия изнесе, Това не беше население. И няма никакви бомбардировки на деца в Донбас. Би било хубаво хората в България да спрат да слушат руска пропаганда. Тя е извънредно примитивна. Слушайте своите сърца. За съжаление не взехме решение да освободим своите територии. През 2022 г. Русия, която от 8 години ни атакува и провокира и измисляше всички тези истории за фашисти и нацисти, 8 години по-късно Русия беше решила, че Украйна е слаба страна и си казаха: Ние за три дни ще ги унищожим тотално. Тя влезе на наша територия и ни атакува.

От началото на войната ние доказахме, че няма да се предадем и ще воюваме до края. Ние показахме, че сме готови да умираме за своя дом. Искам пак да подчертая, че ние умираме само за своята територия и затова би било хубаво, когато ти погледнеш в огледало, обръщам се към всеки един гражданин на България, сам да си отговориш. Ще се държиш ли така, както украинците, ако си на тяхно място? Като украинците, които защитават своята територия от варварски враг, който е използва всички средства, по абсолютно циничен начин използва всички средства за убийства на цивилното население. И още веднъж искам да подчертая. Ние се отнасяме много топло към България. Ние считаме, че е прекрасна страна. И в най-трудния момент ни даде рамо. Историята ще сложи всеки на мястото му. Русия ще бъде записана там с черната боя. Не заставайте до нея - никога.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А руснаците вече се примириха,

    51 147 Отговор
    че тяхната няма да я има вече.
  • 2 Подляк

    143 44 Отговор
    Хайл Зеленият!
  • 3 В Историята!

    106 19 Отговор
    Само там.
  • 4 Бинго- Бонго

    47 125 Отговор
    Каква е тази цензура? Варна не беше ли подложена на братски обстрел през 1915-16 година от ватниците? Не беше ли разрушен централният и район? Забранено!!!

    Коментиран от #17, #51, #59, #137, #141

  • 5 Теле

    100 18 Отговор
    А сега вярваш ли, май не. Ти не влизаш ли в чистката на зелето
  • 6 Пич

    120 18 Отговор
    Си Каприо :
    - Аа....те и Титаник вярваха , че няма да потъне.....
    Бълбууук......

    Коментиран от #15, #16, #49

  • 7 Хохо Бохо

    41 150 Отговор
    Мога ли да кажа:
    Слава на Украйна?

    Без Факти да ме изтрият или да ме блокират....

    СЛАВА НА УКРАЙНА!

    Коментиран от #9, #48, #86

  • 8 Ало БГ

    144 23 Отговор
    Лъскаме бастуни всякакви срещу скромно възнаграждение. Лице за контакти : Христо Иванов ДБ

    Коментиран от #33

  • 9 Зеленски

    123 26 Отговор

    До коментар #7 от "Хохо Бохо":

    Слава кокаина!
  • 10 Жена

    142 37 Отговор
    Много наивно мислене. НЕЗАВИСИМО как ще приключи войната Осрайна вече няма да е такава. При победа на Русия всичко южно с Одеса ще е руско. При загуба на Русия всичко с Лвов ще полско. Така че, с Осрайна е свършено.
  • 11 ЗЕЛЕН НАРКОМАН

    128 17 Отговор
    КВО СТАВА СЪС КРАВОЖАДНИТЕ АЗОВЦИ.САМО ПИТАМ
  • 12 БОЗА

    115 17 Отговор
    "Както и президентът на България трябваше да излезе и да каже. "

    Айде започнаха и на българският президент да казват,КАКВО ТРЯБВАЛО да прави...това НЕ СА НАШИ проблеми-каквото сте си надробили ще си го сърбате...че вие се трепете с рашките си е ВАШ ПРОБЛЕМ...та айде нема нужда... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 13 ТаУмВзе

    40 82 Отговор
    Зеленски унищожи втарая в мире за пол года!
  • 14 Споко, ще я има

    83 13 Отговор
    още малко...

    Коментиран от #34

  • 15 Последния Софиянец

    29 75 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Както се гмурна крайцера и мосту, могучая е на дъното!
  • 16 Факти

    30 80 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Остави Титаник , Москва потъна от една цигара.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 вятъра на промяната

    35 107 Отговор
    ,,Историята ще сложи всеки на мястото му"
    Войната в Украйна свали маските на предателите на България. Български политици които са подлоги на кремълските престъпници. Ако правораздаването е безсилно пред тези хора то има природни сили които ще върнат многократно тази мерзост която тези хора защитават.

    Коментиран от #89

  • 19 Хахахаха

    113 23 Отговор
    Ами вярвайте си, никой не ви пречи! Само дето украйна изчезва, за сега чисто физически, а по късно и политически!
  • 20 а 6 милиона и самолети за ремонт къде са

    19 48 Отговор
    Украйна се отнася топло към България, към обществото, което разбира какъв тип война Русия води срещу нас.
  • 21 макдоналдс тръмп

    76 8 Отговор
    ха ха ха палячо
  • 22 Бурхныбэлэг чадалтай

    98 17 Отговор
    Бандера много нагъл и много проси.
  • 23 ГОРСКИ

    89 16 Отговор
    Вие лъжете повече от циганите кой вярва на хора които са помагали на фашистите!!!!!!!!
  • 24 Укропат

    59 13 Отговор
    Знамето на 404 да кажат какво ще е? Бяло като символ на зависимостта от бяла субстанция?
  • 25 Марш

    111 25 Отговор
    Защо давате думата на тоя уkpoпска смpaд? Аз не желая тоя субект да говори от мое име, нито да се зъби на Българският президент.

    И друго да знаеш ти - подoляк - не само, че ще застанеш на колене, но и ще лaпaш, каквото ти подадат руснаците !!! Смешен жaлък нaцист !!!

    Коментиран от #56, #58

  • 26 Защо се дава форум

    92 13 Отговор
    на нацисти в българския ефир? Къде е СЕМ?

    Коментиран от #38

  • 27 Абе какво значение има името ми?

    94 15 Отговор
    Светльо защо не питате и рускоезичните?Знаеш ли,че освен платените никой друг не подкрепя Украйна?
  • 28 Питам:

    71 7 Отговор
    Този защо ми прилича визуално и идейно-политически на нашия Иван Кръстев? Да не би да се хранят на една ясла? И какво става с Арестович, арестуваха ли го?
  • 29 Индиеца подлога на Краварите

    81 14 Отговор
    Само нацисти кани в студиото всеки трезво мислещ разбира че с Украйна е свършила
  • 30 ПОДОЛЯКА МУ Е ДОБРЕ

    55 11 Отговор
    Един от основателите на Pink Floyd Роджър Уотърс призова на заседание на Съвета за сигурност на ООН за незабавно примирие в Украйна, предава ТАСС.

    "Не отгледахме дъщерите и синовете си, за да станат пушечно месо за вашите оръдия. Според нас единственият разумен курс на действие днес е незабавно примирие в Украйна. Без но, без ако", заяви музикантът.

    "Президентът на САЩ Джо Байдън, президентът на Русия Владимир Путин, президентът на Украйна Владимир Зеленски, Съединените щати, НАТО, Русия, Европейският съюз, всички вие, моля, променете курса сега, преговаряйте за примирие в Украйна днес“, добави Уотърс.

    Русия свика заседание на Съвета за сигурност на ООН, за да обсъди как доставките на оръжие за Киев помагат за удължаването на конфликта. Уотърс говори на срещата по покана на Русия.
  • 31 Урюрвкос

    70 11 Отговор
    Подоляк и Кулеба вече имат по 1,2млрд дол на калпак. Шефа 1,6млрд. На опашката Кличко 0,6 млрд.
  • 32 Индиеца подлога на Краварите

    77 10 Отговор
    Само нацисти кани в студиото всеки трезво мислещ разбира че с Украйна е свършила
  • 33 Алооооо

    3 21 Отговор

    До коментар #8 от "Ало БГ":

    Ще ми лъснеш ли бастуна?...ще ти платя.

    Коментиран от #93

  • 34 карамфила

    65 10 Отговор

    До коментар #14 от "Споко, ще я има":

    Ще я има 2-3 месеца още,време напълно достатъчно за поЗеленения да си шмръкне всичката пудра която е складирал в бункера на 90 метра под умрелите.

    Коментиран от #111, #115

  • 35 Тиква

    70 10 Отговор
    Нацистка кратуна, дано някога има съд за вас! Съсипахте и убихте маса хора заради Идеали някакви!
  • 36 Гуцанчо

    54 8 Отговор
    А така - вярата крепи човека!
    Продължавайте да вярвате и след като вече я няма!!!
  • 37 Я ВИЖ КАКВА ПОСЛАНИЧКА НИ Е ПРАТИЛ ТОЯ

    51 5 Отговор
    ............................... МИ НЕМА ГРЕШКА , ОЩЕ НЕ И СА СЕ НАРАДВАЛИ ЗАЙЦИТЕ В БАНКЯ , ЗАТУЙ НЕ Я ВИЖДАМЕ !
  • 38 Тиква

    53 5 Отговор

    До коментар #26 от "Защо се дава форум":

    Вярно - къде е СЕМ?
  • 39 Подляка изби рибата.

    81 12 Отговор
    "Няма никакви бомбардировки на деца в Донбас". А на 14 август 2015 г. кой пусна от самолет бомбата, която разчлени на плажа Зугрес 12 деца, след което Порошенко обяви пилота за герой на Украйна? Каква руска пропаганда? Това са проверими факти. Гнусен безчовечен режим, готов да жертва собствените си граждани, за да угоди на задокеанските си господари.
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    67 10 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ е психопат
    при ВОЙНА не важът ЗАКОНИТЕ
    ЦИЦЕРОН
  • 41 ДЕ ГО КУЛЕБА - УКРАИНСКИЯ БЕНИ ХИЛ ?

    67 7 Отговор
    ОТКЪДЕ ГИ НАМИРАТ ТАКИВА СМЕШНИЦИ - КАТО ТЪДЯВАШНИТЕ ОТ ПП ................
  • 42 Мим33

    75 13 Отговор
    Абе зелен пропагандатор,Русия нас ни е спасила и помогнала да сме държава,а ти ще ни казваш кого да защитаваме.Не се пъчи,ами вдигайте байрака и никой няма да ви убива,ама сте се хванали с врага на Русия нато и затова ще го отнесете,дебелия....
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Стига тиражирахте продажници

    62 10 Отговор
    отговорни за хиляди жертви и зло по света!
  • 45 Мислите са свободни

    37 8 Отговор
    Както изглежда,май няма да я има както преди!
  • 46 Зелен Демократ

    21 3 Отговор
    Браво, разбира си че си вярвал, ето затова трябва да се чете сценария ;)
  • 47 ТИГЪР

    72 10 Отговор
    Да се дава трибуна на фашист (Михайло Подоляк) е престъпление!

    ФАКТИ - за вас се отнася.

    Коментиран от #63, #91

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ТИРбушон

    9 40 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    A маЦква утанула товарищ.....
  • 50 Българин

    13 54 Отговор
    слава на смелите украински герои
  • 51 Ако напишеш че

    12 29 Отговор

    До коментар #4 от "Бинго- Бонго":

    Генерал Иван Колев ги е попилял в Добруджа и после ги издавил в Дунава .ще те цензурират.Понеже е имало и румънци заедно с руснаците,от там идва изразът власите се дават на края на Дунава.

    Коментиран от #55

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 парасюк

    49 9 Отговор
    Или е лъжец или редко глупав ,за да вярва в подобни глупости! Щяло да я има окрайна
  • 54 Зеленият

    36 9 Отговор
    Пропагандатор трябва да знае че България беше създадена от Русия но също така и Украйна е създадена от Русия
    Да не стане така че Русия да постъпи като Иван Грозни
  • 55 ТИРбушон

    20 8 Отговор

    До коментар #51 от "Ако напишеш че":

    Цитирам някакъв съвременен македонски стратег

    - Война се води со паре или со дупe. Паре нема, действайте.

    Та по съвеЦки са денги и жопа. Денги нет, останаха само със жопата.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 КРИС

    56 9 Отговор
    ЗАЩО НАЦИСТИ ГОВОРЯТ ПО БТВ?

    Коментиран от #65

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 питам си

    56 8 Отговор

    До коментар #4 от "Бинго- Бонго":

    А през 1943 1944 братята аммериканци какво направиха със София????? Питам за прЕятел! Айде на козяк - за хожорар и ваучери за храна....
  • 60 Калашников

    9 37 Отговор

    До коментар #56 от "Пацифист":

    Няма да го изтрият, защото "Факти" са русофили! Понял?
  • 61 ТИРбушон

    11 46 Отговор
    Радвам се на всеки отстрелян руSSки боклук, независимо с каква принадлежност. Българопродажник или обикновен русНАЦИст.

    Дори съм финансирал отстрелването на три орки.
  • 62 Колело

    11 48 Отговор
    Нещата се менят русия не е тази която познавах, обезумяла не влага във развитието на народа си ,а за своят комфорт ☹️за това подкрепям Украйна

    Коментиран от #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ТИРбушон

    7 43 Отговор

    До коментар #62 от "Колело":

    Има и свестни руснаци. Те обаче по подразбиране не се намират на територията на северномонголската империя на злото.

    Това е условието. Ако си още там си зомби подвластно на късия цар.

    А нашите полезни идиoти и обикновени платени тролове са си космически oтпaдък.
  • 65 Урко

    39 4 Отговор

    До коментар #57 от "КРИС":

    Защото ни управлаватНацисти,
  • 66 Коментар

    52 6 Отговор
    Кога света пропадна толкова,че заживяхме в романа на Оруел "1944"?!
    Когато гориха български знамена,гориха живи българи и стреляха по бесарабските българи пак ли беше "руска пропаганда"?!Ей,Подлия си е подъл и това си е...лъжите за нищо ги нямат.
  • 67 ФАШИСТКИТЕ. ГАДОВЕ

    48 6 Отговор
    ОТ. ФАШИСТКА. УКРАЙНА. КАКВО. ПРАВЯТ ПО. ТЕЛЕВИЗИИТЕ НА ЕДНА. ДЪРЖАВА. ЖИВЕЕЩА В. МИР???ВСЕ ОЩЕ..,
  • 68 Споко

    21 6 Отговор

    До коментар #58 от "ТИРбушон":

    Недей да се пенеш първо избърши жълтото от устата си кой кого не се знае.

    Коментиран от #80

  • 69 Михаил Подоляк

    47 10 Отговор
    Е фашистка гнида, същия като нашите от ДБ и ПП.

    Коментиран от #70

  • 70 Да дааа

    27 1 Отговор

    До коментар #69 от "Михаил Подоляк":

    И не само в стремежа се докопат до (кокала) власта ще продадат и майките си.
  • 71 Да, бе

    24 2 Отговор
    То и като я няма пак ще вярвате, че я има, но това не променя факта,че я няма. Добре, че няма да ви има...
  • 72 Х0Йчо

    33 4 Отговор
    СЛЕДЕТЕ АНАЛИЗАТОРИТЕ КЛИСАРОВ, САРИЙСКИ, ЧУКОВ, СИВИЛОВ, ПОЛК. МАРКОВ, К. КОСТАДИНОВ. , ВАЦЕВ, ШКВАРЕК, И. ХРИСТОВ, ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ, ЗАОРНИЦА ИЛИЕВА, А. ГЕШЕВА, ПАСКОВ, ПИСАТЕЛИТЕ - ЙОТОВСКИ, НЕДКОВ, К. ТОДОРОВ...
    ЧЕ НАПРАВО НИ ДОЙДЕ ДО ГУША ОТ ЕВРОЛИБЕРАСТИ И АТЛАНТИЧЕСКИ ЕНИЧАРИ ПО ПРОПАГАНДНИТЕ , НОМЕКЛАТУРНИ МЕДИИ

    Коментиран от #83, #92

  • 73 Хохо Бохо

    8 31 Отговор
    Малко статистика.
    От трагичните събития в резултат на земетресението има 33 000 жертви...
    А от войната на Путин има над 200 000 жертви - руснаци и украинци ..и изравнени със земята украински градове

    ЕВАЛА„ ПУТИН!

    Коментиран от #77

  • 74 Като

    24 4 Отговор
    Ви видя мутрите ми се повръща!Така ни отвратихте че не би могло и враговете ви да свършат по-добра работа!
  • 75 Болярин

    7 30 Отговор
    Украйна ще ПРЕБЪДЕ !!! А кошарите да се пренасочат към друга възможност за обзавеждане с употребявани тоалетни чинии, бала техника, телевизори и прочие ЧОВЕШКИ БЛАГИНКИ !!!
  • 76 Подоляк

    36 7 Отговор
    Мисирките в България да почват ударно да учат руски език, защото скоро ще им трябва. Слава на Русия и да живее България.

    Коментиран от #114

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Тоя Подоляк не го ли освободи

    25 3 Отговор
    Зеленски! Добре че не гледам никакви Български телевизии!! От 10 год не включвам телевизор!
  • 79 Марков

    27 2 Отговор
    Що ни занимавате с този? Те са красиви, те не са убивали, те са света вода ненапита. А какво правиха от 2024 г. с Донбас? Раздаваха курабийки на площадите? И ние четем и не вярваме на зеления. И на лъжите и тълкуванията на този
  • 80 ТИРбушон

    8 31 Отговор

    До коментар #68 от "Споко":

    Жалкa руска мaймуна. Роден съм доста преди 1970.... За да говориш за жълто под устата най вероятно визираш себе си. А аз съм доста краен.

    Руските бoклуци не заслужават да дишат въздуха на тази земя.


    Независимо с какъв паспорт са.

    Подлежите на ликвидация.

    Коментиран от #109

  • 81 зрител

    24 4 Отговор
    марш в осраина бе наци
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Простя Копейкин

    6 24 Отговор

    До коментар #72 от "Х0Йчо":

    И на нас ни писна от съветски чугуни и национални предатели !

    Коментиран от #108

  • 84 Нашия Военен министър да каже къде е

    19 1 Отговор
    Нания самолет Ант - 30,откаран за Ремонт в Украйна и Платени за това 6 мил лева!! Този министър е Чугунена или Циментова Глава!! Гьонсурат, да каже къде е Самолета и къде потънаха тея 6мил лева за ремонта!? Става, дума за Министъра на Отбраната!!
  • 85 Минева

    11 11 Отговор
    Убийци, украинците ще ви съдят
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ИИИХААА!

    21 1 Отговор
    И УСРАИНА Я ИМА?! МАЙТАПИШ СЕ БЕ ПОДЛЯК!!!
  • 88 Механик

    23 3 Отговор
    "Подоляк: Още от първия ден на войната вярвахме, че страната ни ще я има"- ама то вече я няма.
  • 89 Бай Иван

    22 3 Отговор

    До коментар #18 от "вятъра на промяната":

    Начи кво викаш,ако си за русия си предател,а ако лижеш американски задник си патриот.
  • 90 Пени

    3 23 Отговор
    Докато зеления чорап е президент няма да видим Шенген и Еврозона, както и той няма да никога види руска победа
  • 91 Опълченец

    5 28 Отговор

    До коментар #47 от "ТИГЪР":

    Цитирай ми поне едно "фашистко" нещо от интервюто му. Много лесно лепите етикети "фашист".
  • 92 Опълченец

    4 25 Отговор

    До коментар #72 от "Х0Йчо":

    ХОЙчо, аз ги следя и тях и се радвам, че живея в държава, в която можеш да чуеш различни мнения, без да те вкарат в затвора, за разлика от Русия, където има само една истина- тази на Кремъл.

    Коментиран от #97

  • 93 Ало БГ

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Алооооо":

    .....Не.
  • 94 М Подоляк?? Този Бандеровец е голям

    28 2 Отговор
    НАГЛЕЦ, като КУЛЕБА, и оня където го изгониха от Германия, докато беше посланик!! Андрей Мелник! Тея са, най върлите и нагли Нацисти, които крепят клоуна Зеленски!
  • 95 сноу

    26 2 Отговор
    Тъй ,тъй...брей,брей...значи подляка пак се облегна на БФ...Никой ама никога не е стреля и убивал руснаци ,деца ...тя алеята на ангелите фалшива...а тия документални филми на марк бартелмай ,оливър стоун и още десетки, са си чиста измислица...Тъй,тъй..бравас на подляка ,значи руснаците сами си убиваха децата ..ей тия руснаци бе ...А ние укрите сме божи кравички ,които без да искат бяхме на майдана и ревяхме с пречупените кръстове,а азовците и десен сектор маршируваха край нас, само за спорт и слава на някакъв брашчед шушкевич ли беше ,или бандИтера...Ей тоз подляк ...ти нас за бели тревички ли ни вземаш или само суетльо индиеца..Тя урслата и всичко що е на брюкселската ясла се камандват с дългата палка ,ама тука нещо си се объркал да ни пробутваш безсмислиците на един забравен идиот..

    Коментиран от #116, #118

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Тази е глупава опорка

    13 2 Отговор

    До коментар #92 от "Опълченец":

    А що я тиражирате, не знам! Явно толкова може онуй на рамената!
  • 98 Прост фашист

    17 2 Отговор
    Този простия от Укрия мечтае
  • 99 Циник

    11 1 Отговор
    Умен мъж, как умело не отговори на нито един от последните много неудобни въпроси. Бравос!! Гьобелс репички с горчица да яде.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Украинка от Донбас

    18 4 Отговор
    Този журналист от бтв с гола глава не знам името му много доволен от изказване на този бандеровец, не се знае страната му дали ще има. Защо не отиде в Донбас да заснеме хората, да покаже на хората истинската война от другата страна, а не само от страната на бандеровци.
  • 102 Жои

    10 2 Отговор
    Вярваите си ще я има ама друг път
  • 103 боцко

    12 1 Отговор
    А то, ,ко ,тана Слава кокаине!
  • 104 ПУ.РУ.ФИЛИТЕ

    2 12 Отговор
    ИМАТ ПСИХО ПРОФИЛ
    КАТО НА СТРЕЛЕЦА ОТ УЛ.ЧЕРКОВНА
  • 105 Дивергент

    14 2 Отговор
    Значи затова са спрели руските канали. Само за да ни заливат с украинска пропаганда.
  • 106 Хахахаха....

    13 2 Отговор
    Михайло Подоляк..... И той просто същество до безграничност ......прост ама до откат

    Коментиран от #110

  • 107 Хахахаха....

    9 2 Отговор
    бивш посредствен журналист, хрантутник на олигарх.....после храни куче да те лае
  • 108 оня

    7 4 Отговор

    До коментар #83 от "Простя Копейкин":

    На нас от еурогейски краварофили. Но ви гледаме сеира:))
  • 109 оня

    8 0 Отговор

    До коментар #80 от "ТИРбушон":

    Ти по добре отиди на психолог:))
  • 110 Хахаха

    3 7 Отговор

    До коментар #106 от "Хахахаха....":

    Затова пък Руските Уроди си Кукушинков.
    Най умния , и си имати оня джендър Захариев .
    Хахаха
  • 111 ВасИк Атанасова

    3 12 Отговор

    До коментар #34 от "карамфила":

    Таман след два три месеца танковете
    Пантер Леопрад Тайфун и Абрамс ще са там
    Ще има и изтребители и ново модерно оръжие
    Ще видим и пак ще те видя кво ще пишеш тогава
  • 112 евроатлантическиУшанки

    3 9 Отговор
    "В най-тежкия момент от войната, България наистина много помогна на Украйна и ние завинаги ще запишем това в нашите сърца."
    И какво се случи на управляващите от ПП след тази помощ? Сателитите на Кремъл- Радев, БСП, ГЕРБ, ДПС, ИТН и Костя ги свалиха!

    Коментиран от #120

  • 113 Минго

    4 0 Отговор
    Гражданска война!
  • 114 Какво

    3 13 Отговор

    До коментар #76 от "Подоляк":

    Е общото между Русия и България
    Че викаш Слава на Русия .
    Българските предатели за рубли , това е общото.
  • 115 Ти така

    2 11 Отговор

    До коментар #34 от "карамфила":

    Ли викаше преди година , бе Карамфилке.
    2-3 месеца ли бяха или 2-3 дена .
    А Карамфилке Русофилке .
  • 116 Нищо не ти се разбира....

    2 2 Отговор

    До коментар #95 от "сноу":

    Все едно го е писал Божинката от шефски...."само аз си знам, без да знам какво знам, ама знам колко съм прост, без да знам знам ли?
  • 117 Що бе

    2 9 Отговор

    До коментар #100 от "Дивергент":

    Всеки ден гледаме Кукушинков .
    И Соловьов к Симонян и ония Кремълски уроди .
    Кое е спряно ?
    Хахага
  • 118 Снегорин

    2 13 Отговор

    До коментар #95 от "сноу":

    За Зелените човечета на Путлерана ли говориш ?
    Те нахлуха 2014 в Крим . Путлерана сам си призна.
    Даже и Гиркин вече не го крие .
    2022 пак тия зелени човечета влязоха в Украйна .
    Ако бяха окупирали за 3 дена Украйна, други версии и простотии щяхме да слушаме от Кремълски идиоти.
  • 119 Българин

    3 11 Отговор
    Радев е мръсна руска подлога и ще плаща за предателството си.

    Коментиран от #121

  • 120 По голяма

    8 1 Отговор

    До коментар #112 от "евроатлантическиУшанки":

    глупост нямат ли от америка за България? Или това е за да мразим още повече САЩ! Успяха! Отпадъци!
  • 121 С ко те предаде

    12 1 Отговор

    До коментар #119 от "Българин":

    Не даде България на САЩ ли продажно нищо? Ами тя не е за продан, като задниците ви!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 пиночет

    5 7 Отговор
    Ботоксовия монголоиден пръдльо е пътник!
  • 124 Ушанков

    2 9 Отговор
    Алоо
    Пригожин ,какво става бре Готвачо ?
    Защо се отказваш ,да наемаш вече затворници и престъпници?.
    Кремъл да не са спрели копейките
    Хаха
  • 125 И ПАК ПРОСИЯ ,НИЩО НОВО

    14 3 Отговор
    Зачий са тея интервюта с тея напушени зверчета, които ние трябва да издържаме все още неизвестно до кога ????Те решават на наш гръб до кога, така ли??? Тази гавра с нас ,творение на полудели други подобни трябва да спре.!!!Създават си проблеми,които други да им ги решават , струващи огромни средства. Как така те решават до кога ??? Това могат да правят само с собствени средства! Значи те разполагат с средствата ни до когото те решат . Да се спрат всички средства за тея малоумници .Да се спасяват със собствени средства. НА ПОДПАЛВАЧИТЕ НА ВОЙНАТА ЩЕ ДАВАМЕ СРЕДСТВА И ОРЪЖИЕ ДО КОГАТО ТЕ РЕШАТ ДА ВОЮВАТ ?ЖИВЕЕМ В НЕНОРМАЛЕН СВЯТ!!!!!

    Коментиран от #127, #130

  • 126 Ще я има бе циганче

    8 4 Отговор
    Путин обеща, нещо да ви остави
  • 127 сноу

    5 1 Отговор

    До коментар #125 от "И ПАК ПРОСИЯ ,НИЩО НОВО":

    Извинявай..без да искам ти цъкнах" -"..но от сърце ти давам +++++
  • 128 До зелен наркоман

    5 2 Отговор
    Азовците избиват руснаци в Бахмут! Особено се отличава в убиването подразделението " Кракен"! Бяха наградени за това от Зеленски! И набират кадри, които да издържат на жестоките тренировки по програмата на английските главорези от САС- убийци, които никой не иска да среща! И броят купчините руски трупове около Бахмут!
  • 129 Ха,ха,ха

    2 0 Отговор
    Да ,в
    историята.
  • 130 ТИРбушон

    1 4 Отговор

    До коментар #125 от "И ПАК ПРОСИЯ ,НИЩО НОВО":

    Е кой започна войната бе ненoрмалник?????

    Коментиран от #132

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Не кой

    6 0 Отговор

    До коментар #130 от "ТИРбушон":

    А защо! Войната е следствие, а не причина!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Ожэффж

    10 0 Отговор
    Ама като цицахте от руснаците ви беше добре. Сега пак цицате,от запада.Обаче от Ус ра йна нищо няма да остане, колкото и да цоцате.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Жъээж

    5 0 Отговор

    До коментар #135 от "Опълченец":

    В грешка си,не съм русофил. Войната е ужасно нещо, но каквото почукало, такова отговорило.
  • 137 Защо

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бинго- Бонго":

    София , Пловдив , Враца Англосаксонците пускаха луканка и уиски 1944 г. 2000 умрели от препиване и преяждане.
  • 138 Уса

    5 0 Отговор
    120 минути се продадоха за центове а в Америка се работи за пари
  • 139 Бай той Толстой

    6 0 Отговор
    Младеж,ГУЛАГ ви чака,да не мислите,че ще се измъкнете с парите и ще си живеете на спокойствие.Няма място за вас на тази планета вече.и за децата ви.
  • 140 Гиди гниди

    5 1 Отговор
    Пък аз помня факелните шествия като на нацистите, истерията,злобата и емблемите на нацистката дивизия "Дас Райх", SS дивизията "Галичина " , диверсионният батальон/полк " Нахтигал ",Волинската резня - 100 000- 150 000 заклани,Бабин Яр - над 150 000 , пречупените кръстове на Азов ,Кракен,пожарът в Одеса,8 години бомбене и пад 14 000 убити... Гиди гниди нацистки.
  • 141 Интересно братчед....

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бинго- Бонго":

    ...обявяваш някому война и викаш " Олелее , не мЪ бий"
    Русия влиза в Първата Световна Война в 1914г., България влиза в 1915г.
    С други думи България сама избира да е враг на Освободителната си ...и то във военен блок, в който е съюзник с Поробителката си - Турция.
    Или не знаете, че в Добруджа българите са воювали рамо до рамо с турците, срещу Русия.
    Като гледам и сега ситуацията е същата...дано не същият и резултата за България ...ако не си спомняте: Национална катастрофа и Ньойски Договор.
  • 142 Жорж

    1 0 Отговор
    Голяма излагация на бтв да го показват, что псувни отнесе този, а и журналист, който дадохте, а и водещия
  • 143 Украинка

    1 0 Отговор
    Байдън, така ви обеща, затова сега изнудва и Европа. Затова доставя и оръжие, затова толкова слуша и Зеленски. Ако проговори Зеленски и хората разберат истината не ми се мисли, какво ще стане.
  • 144 Верно е

    1 0 Отговор
    И ще се нарича Речпосполита Полска.
  • 145 Не,мойто момче

    0 0 Отговор
    няма да я имате! Заложихте на грешния кон!Няма да имате държава!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове