Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 07:20 1 981 32

Демерджиев от Перник: МВР си връща доверието на хората

  • иван демерджиев-
  • мвр-
  • перник

За разлика от много хора, ние служим на държавата, припомни вътрешният министър

Демерджиев от Перник: МВР си връща доверието на хората - 1
Снимка: БГНЕС

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев присъства на годишния отчет за работата на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Перник, съобщи регионалният говорител на полицията Венцислав Алексов.

"Вие и всички останали служители на МВР показахте, че поемате задачи там, където никой не се наема; че можете да се организирате и да действате много бързо; че не сте загубили рефлексите и навиците, които изисква от вас службата", каза министър Демерджиев, цитиран в прессъобщение на полицията.

"За разлика от много хора, ние служим на държавата, а не работим за нея. Това започва да се оценява от хората и от обществото като цяло", заяви той.

Министърът открои добрите резултати в работата на пернишката дирекция, подчертавайки доброто ѝ взаимодействие с останалите структури от правоохранителната система на местно и национално ниво.

Директорът на ОДМВР - Перник старши комисар Павел Млеканов представил отчета за дейността на институцията за предходната година пред състава ѝ, информират още от полицията.

В отчета за работата на ОДМВР - Перник са изнесени данни, според които през изминалата година на територията на областта са регистрирани 1474 престъпления. От тях 1358 са криминални, а 116 икономически. Броят на разкритите деяние е бил 738, което в процентно съотношение се равнява на 53,12%. Налице е и повишаване на разкриваемостта на престъпленията с около три пункта.

През 2022 г. с най-голям относителен дял от са кражбите (444). Разкриваемостта им също се е увеличила с 2% в сравнение с 2021 г.

От годишния отчет на полицията в миньорския град става известно и че през изминалата година на територията на региона са регистрирани 600 пътни инцидента или с 66 повече за същия период на 2021 г.

От ОДМВР посочиха на срещата, свързана с годишния им отчет, че повишаването на ефективността при контрола и организацията на движението по пътищата е постоянна тяхна задача, която ще бъде прилагана за предотвратяване на пътния травматизъм.

В събитието участваха също заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, областният управител на Перник Людмил Веселинов, кметът на общината Станислав Владимиров, представители на институции и административни подразделения, информират от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    51 1 Отговор
    Вервайте си...
  • 2 Хеле

    44 2 Отговор
    към теб , голямо доверие , няма що ! Голословие и самохвалство без никаква стойност .
  • 3 Боруна Лом

    30 1 Отговор
    НА ДЪРЖАВАТА,ДА! НО НЕ ЗА ХОРАТА!

    Коментиран от #5

  • 4 ЮПИТЕР

    27 1 Отговор
    ДАНО а ДАЛИ е ТАКА
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Илюзия

    34 1 Отговор
    И този седна в ъв влака на МВР то.Слуша стъкмистиката и си верва
    Политиканства.
    Да попита гражданите и ще ..изтрезнее
  • 8 Мъдурко

    29 1 Отговор
    Пхахахахахаха, тоя какъв виц каза, народа си връщал доверието в БГ-милицията!?!?...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 УРА,, УРА

    25 2 Отговор
    Какво става тука бе? И тоя започна сам да се хвали точно като мутрата от Банкя.
  • 11 Бако

    31 1 Отговор
    Пиян ли си бе пише? МВР отдавна няма нито авторитет нито доверие.
  • 12 Перо

    30 2 Отговор
    Тоя е пълно недоразумение като министър! Пловдивският престъпник и масон, до кога ще пробутва боклуци на Радев за министри и началници?
  • 13 Кокошка Донева

    14 1 Отговор
    Това недоразумение ако не се покаже днес по телевизията ще получи инфаркт.
  • 14 Красимир Петров

    21 1 Отговор
    Хаха какво доверие какви 5 лв бе некадърници
  • 15 Краси Марков

    14 1 Отговор
    " Броят на разкритите деяние е бил 738, което в процентно съотношение се равнява на 53,12%."
    +++++++++++++++++++++++++++++
    Това е плачевен показател. Излиза, че вероятността да бъде разкрита кражба или убийство в Перник е фифти/фифти. Престъпниците могат да са спокойни. А после разкритите могат и да не ги осъдят - вероятността от наказание намалява още.
  • 16 Лелеее

    12 1 Отговор
    Дали си вярва?
  • 17 софия

    11 0 Отговор
    УЖАС!
  • 18 Момчил

    13 1 Отговор
    Тоя комик надмина Луи дьо Финес.
  • 19 Да бе!

    12 1 Отговор
    На кои хора бе смешник? На тези дето мутрите ти в униформи пребиват в извън работно време, а ти и началниците им ги покривате!
  • 20 хххх

    4 0 Отговор
    Можете само да се радвате на старите от системата. Нито пият, пушат, по чуждо, мълчат, с клюки не се занимават, дори по живково им казваха, че са като роботи. Имаше ред, дисциплина, но вие еродираните юристи в системата и завършили в Симеоново ги доубихте и днес резултата е плачевен. С връзки, нищо, ок, но поне да бяхте ги проучил и, децата им по обстойно или това не е наша работа. Не е наша, съгласни сме, но старите ги проучваха ми казват повече от година и майка им, сине няма да те приемат, защо ли, защото комунистите са искали 1970 да не бъде приет, а е бил работлив, един от мъжете е хранел 8 души и деца на сестрите си, а днес, не ми се мисли, гн Борисов, вие сте млад и ви е простено, но Методи е бил на ти. И след Бойко и те назначават техни хора от селото и как няма да са богати от хс села, зетя полицай сина полицай дядото бкп покойник полицай майката учителка и след бойко и те за морал да ми говорят, цели фамилии в мвр и нои паспортна бюро съдимост, всички са навързани, бойко бил, а след бойко и те същите поне бойко б е спец ченге, а не военен и ипон военния ми го е казвал липно на мен мвр е над поделение, поделение алкохол чалка жени
  • 21 Оги

    7 0 Отговор
    Ванка, пускайте по-често химна на Веско Маринов от времето на Цецо “Родната полиция ни пази”…. Тоя демера сигурно е препил. Не познавам човек, да не мисли МВР за най-корумпираната и безполезна организация. След парламента, разбира се.
  • 22 Софиянец

    6 0 Отговор
    Тоя луд лие?!
  • 23 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 0 Отговор
    С побоища над деца по дискотеките ли?!
  • 24 Колю

    8 0 Отговор
    Какво МВР? Гавази и биячи с празни глави и кредити, които трябва да връщат - боклуци !
  • 25 Истина

    5 0 Отговор
    Това от някакво изследване на Дойче зеле ли го видя. По голям бандит от ушев няма
  • 26 Реалист

    2 0 Отговор
    Ней сигУрнУ ...
  • 27 Инспектор Стрезов

    5 0 Отговор
    Нема такава прогнила институция каквато е МВР.Там има всичко: "чадъри", наркоразпространение, контролирана проституция, трафик и т.н.Тия неща не са тайна за никого! Кви ги блещи тоя,бре?!?
  • 28 Прав

    3 0 Отговор
    На куче вяра данямаш апък камули на Тея Служители във МВР 🖕👮🖕👮🖕👮🖕👮🖕👮🖕👮🖕🖕👮🖕
  • 29 Недоразумение

    3 0 Отговор
    Едно голямо недоразумение
  • 30 Пенсионерската организация МРВ

    1 0 Отговор
    Л Кауфланд са пуснали памперси на промоция, моля 60% от личния състав да се нареди на опашката
  • 31 Любов голяма

    2 0 Отговор
    Това някаква партенка ли е..
  • 32 .....

    0 0 Отговор
    Днес, който е гледал по БТВ, може да си направи извод, не че сегашният е виновен, но няма да забравя, случаят е след 2009 година, как младежи тръгват с колата си за димитровград на пазаря и някой си старец се обажда, че турчето е станал рано да краде бензин. Викат го в мвр и го пребиват от бой и му слагат табелка, дори писаха във чата и го затварят в решетките и се започва с младежите, които са били с него до димитровград, тъй като не говори добре български език го е спасил едно приятелче българин, отивам в тях и го питам турчети, майка му ме покани да вляза и така ми разказа случая, как са го пребили и тогава му казах, да заведе дело, но трябва да си изкара свидетелство медицинско и той, как да изкарам, те така са ме били, че нямам следи по тялото. Добро момче и след не дълго напуснаха България. И днескашните млади, не всички де, са с мускули и много невъзпитани и много нервни и с голямо его. А и днес по БТВ, много интелигентен младеж, но е страшно, че след това, могат да му стежнат живота. По фамилиата мисля, че единият му родител е ненец, но това е без значение. От младите полицаи има много възпитани, а и от работещите що не. Валентин, 2 Красимир, един от жандармерията, супер са си. Като Валю е черешката на тортата, от по старите, старите са в пенсия. То угодия няма. Всеки за себе си е прав и затова следва отстъпки, подминавате и мълчите. Това е моето за нас заключение. И младото от Бтв днес, не ми се мисли, какво следва след това, ще му стежнат живота,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове