Last news in Fakti

23 Февруари, 2023 20:40 1 264 35

Дацов: Вотът за еврото е и вот „за“ и „против“ Европа. А не сме готови, защото някой не иска да прави реформи

  • любомир дацов-
  • вот-
  • евро-
  • европа-
  • реформи

Всяко едно правителство, което се е опитало да направи реформи, е загубило изборите, коментира бившият зам.-министър на финансите

Дацов: Вотът за еврото е и вот „за“ и „против“ Европа. А не сме готови, защото някой не иска да прави реформи - 1
Снимка: Нова телевизия

Това, че не сме готови за влизането в еврозоната няма нищо общо със „за“ и „против“ еврото, защото това е политическо и стратегическо решение на държавата. Вотът за еврото е и вот „за“ и „против“ Европа. А не сме готови, тъй като никой не иска да прави реформи. Всяко едно правителство, което се е опитало да направи реформи е загубило изборите. Това каза Любомир Дацов, финансист и бивш зам.-министър на финансите, в „Интервюто в новините на Нова“.

Той посочи, че част от инфлацията в Европа е резултат от грешната политика на Европейската банка и принтирането на прекалено много пари в подкрепа на бюджетите по време на COVID-19 кризата. Високите енергийни цени в Европа са резултат от грешна политика.

Той коментира политиката на служебните и редовното правителство по отношение на инфлацията.

Дацов каза, че референдум се прави тогава, когато може да се вземе информирано решение. Той посочи, че кампанията срещу еврото се води на базата на страха. Дацов допълни, че кампанията е и чисто политическа.

„Трябва да се бори инфлацията. Но за съжаление мерките, с които се бори инфлацията са непопулярни“, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 7 Отговор
    Вече събрахме 500 000 подписа против еврото.Народа ще реши.

    Коментиран от #19

  • 2 питайте народа какво иска !!!

    36 2 Отговор
    този “някой” който не иска да прави реформи няма думата пред народа !!!
  • 3 Кои вие..5%продали Се

    32 6 Отговор
    Ееееббем Я Евро-пата и СъединенитеИндианскиТеритории пък и УкроК-уруоландия
  • 4 Лицето бил Д-цент!

    21 5 Отговор
    Разбирате ли........Всички питам
  • 5 Електорат

    36 6 Отговор
    Долу тез евро бoклуци! Изобщо не им пука, че българите живеят с неевропейски заплата и ни точат кръвчицата с техни концесии, търговски и други фирми.
  • 6 Голям

    27 4 Отговор
    умник тоя Дацо , бе ! Алабаланици и нищо конкретно .
  • 7 Пръц

    26 3 Отговор
    Който иска евро,вече е почнал работа в Еврозоната.Оставете хората на мира.Емигрантите изпращаха над 1.5 милиарда евро 3 млрд лв.на роднини или си ги харчеха в БГ магазините ,от които държавата прибираше автоматично 20% ДДС
  • 8 Сух

    29 4 Отговор
    Вън от пропадналия ЕС! Видя се, че нямаме нищо общо с тях, няма как да сравниш българин с утайка от клозет.
  • 9 Кретен

    21 1 Отговор
    Платен.....
  • 10 Путинофил

    2 27 Отговор
    Населението е путинофилско и по подобие на рушляците си иска СССР!
  • 11 ха ха

    6 2 Отговор
    Дацов се е престрашил да каже истината... Да не му резнат някое финансиране...
  • 12 Коментар

    29 4 Отговор
    Няма такова нещо.Не е вот "за" и "против" Европа.Просто не искаме да плащаме чужди заеми.С най-ниските заплати сме в ЕС и ако при смяната в евро заради далавераджиите ни треснат високите цени какво ще правим?Писнало ни е от кризи.
  • 13 Шопо

    27 4 Отговор
    Не ви щем еврото, референдум за ЕС и НАТО.
  • 14 Велика България

    26 4 Отговор
    има нужда от собствена валута. Точка по въпроса.
  • 15 Потресаваща де бил щина

    3 21 Отговор
    „Възраждане“ шумно се кълнат във вярност и любов към българския лев и агитират за референдум срещу единната европейска валута, но събират дарения в евро, използвайки американска интернет платформа.
    Във видео в YouTube, озаглавено „Не на еврото!“, лидерът на партията Костадин Костадинов призовава гражданите да положат подписа си за провеждане на референдум за запазване на българския лев.
    Под същото видео Костадинов приканва почитателите си да подкрепят партията чрез дарение в Срещу 5, 10 или 25 евро

    Коментиран от #20

  • 16 Потресаваща де бил щина

    3 20 Отговор
    За Костадин Костадинов и "Възраждане" няма по-голям враг на "българщината" от неправителствените организации или "чуждите магазини, изнасящи милиарди левове от България".
    През август 2022 г. лично председателят на партията се заканваше да изгони Lidl от страната и призоваваше за бойкот срещу веригата, която обвиняваше в "ограбване и унижение на българските граждани".
    По ирония - именно в този период съпругата на Костадинов - Велина - като част от Управителния съвет на учредена през 2021 г. фондация - е кандидатствала и спечелила конкурс за обучение на учители, а финансирането (до 10 000 лв) е осигурено по програма за корпоративна социална отговорност на Lidl България чрез "Работилница за граждански инициативи"
  • 17 оценител

    7 11 Отговор
    Който гласува с хартиена бюлетина може да напише в горния десен ъгъл "Не на еврото" и така да гласува две в едно за парламент и за референдума.Тези дето не знаят да пишат може и с два хикса.

    Коментиран от #23

  • 18 Потресаваща де бил щина

    3 17 Отговор
    Велина Костадинова и колегите й са кандидатствали и спечелили проект на фондация „Работилница за граждански инициативи“. Дотук добре, но самата фондация, отпускаща парите на Костадинова, е само посредник. Средствата за проектите, финансирани от Работилницата идват от правителствата на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн… и „Отворено общество“ на сатанизирания от „Възраждане“ филантроп Джордж Сорос.
    Използвайки лексиката на партията на Копейкин, това автоматично прави съпругата му чужд агент и „соросоид“.
    Дали след подобно предателство Копейкин ще заклейми публично майката на децата му или ще си затвори очите, само времето ще покаже.
  • 19 розово

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не е важно какво иска народа .Важно е какво искат тези които ограбват народа и не могат да обърнат левовете в евро незабелязано.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Питам:

    19 0 Отговор
    Дацов, ЕС каква организация е - икономическа , политическа или военна ?
    ЕС гарантира ли свободния избор на народите на държавите членки?
    Защо ЕС работи със задължителни директиви, повечето от които безумни? /за краставиците, презервативите, насекомите/
    Защо ЕС провали т.н. Лисабонска стратегия за технологичен и икономически растеж?
    В ЕС икономиката ли управлява политиката или политиката управлява икономиката?
    Ако ЕС е демократична организация защо ЕК не се избира, а е плод на договорки? и т.н.
  • 22 Токсик

    15 0 Отговор
    Вотът за еврото е много важен вот за бъдещето на България . Това което ще се случи с България след приемане на еврото е , че тя ще бъде превърната от каракачанска овчарка, макар и мърлява, поизгладняла и проскубана, но все пак горда и с достойнство, в меко и пухкаво кастрирано пуделче, което ще бъде принудено да подскача и танцува при всяка една команда и прищявка на господаря му и даже няма и джавка, а ще мяука. Ще му носи мръсните чехли и чорапи в уста и ще го забавлява ежедневно. Ако случайно реши да покаже скрития си балкански характер , да изръмжи и да се противопостави, ще спи на синджир на мръсното чердже на мокро и студено пред вратата, където ще се храни с огризките от обилния пир, който вече ще е осигурила на господарите си евроатлантици и ционисти, настанили се на нейното райско местенце, докато в един момент не издъхне на същия този синджир без да липсва на никого. Така, че подпишете се за референдума, ако не искате да мяукате по команда!
  • 23 Ироничен

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "оценител":

    "Който гласува с хартиена бюлетина може да напише в горния десен ъгъл "Не на еврото" и така да гласува две в едно за парламент и за референдума.Тези дето не знаят да пишат може и с два хикса."
    =========
    И прави бюлетината невалидна. Търси си идиоти другаде!
  • 24 Да, не щем “реформи” -нещо, от което

    11 0 Отговор
    Мазни, охранени лежпери като тебе, върнали се от там, дето уж много им харесва, да гушат още повече! А хората с морал и достойнство, да се чудят какво да правят! Толкова предатели и помагачи на поробителите не е имало и през турското робство!
  • 25 Недопустимо

    10 1 Отговор
    ТОЯ СТАВА ВСЕ ПО ДОСАДЕН, НЕКА ОСТАВИМ МЪДРОСТТА НА НАРОДА ДА РЕШИ! тОЯ НЯМА ВЛИЯНИЕ И ПОВЕЧЕ Е ВРЕДЕН ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО КЪМ ЕВРОЗОНАТА. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМА ПОЛИТИЧЕСКО ИЛИ ПРОФЕСИОНАЛНО ДОВЕРИЕ НА ЦАРИСТ. ПОМНИМ НЕИЗГОДНАТА ПРОДАЖБА НА БТК, КОНЦЕСИЯТА НА ЧЕЛОПЕЧ НАПРИМЕР И ДРУГИ СДЕЛКИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КОБУРГА, ЧИЙТО ЧЛЕН Е БИЛ ДАЦОВ!
  • 26 ха ха

    7 0 Отговор
    е , тая инфлация ще я борите с популярни мерки , защото вероятността да ви от няма като ;борци; е 95% , а кухите фрази за икономика и бля бля си ги оставете вкъщи за пред огледалото , за да не бъдете размазани , буквално
  • 27 дацо бацов

    12 1 Отговор
    швеция и дания като не са в еврозоната лошо ли им е,или ние сме по-католици от папата референдуми трябват както за еврочленството така и за нато защото народното допитване е висша форма на демокрация
  • 28 Баба Гица

    3 1 Отговор
    Сел така се изказа. А за това, че всеки ще осъмне поне 30% по-беден, а по вероятно 50% по-беден за една нощ ни дума ни вопъл ни стон.
  • 29 Мамул

    2 0 Отговор
    Дацов, да го целуваш лигав!
  • 30 Кинжал

    7 0 Отговор
    България за 30 години от 1956 г до 1989 година се разви от пропаднала селска държава без пътища и електричество в модерна индустриална страна летяща дори в космоса. За следващите 30 години реформи, демокрация и промени се оказа на изходна позиция в 1956 и по развитие и по население. Пълен погром! Стига толкова! Този път не сте познали!
  • 31 поредния неук

    9 0 Отговор
    Това било решение на държавата. Абе каун държавата е народа, който живее в нея. Не е 240 слуги на народа. Като го осмислиш пак се върни.
  • 32 Четящ

    8 0 Отговор
    Преди две седмици този се скъса да твърди, че сме готови. Преди това, че няма спекула, а пенсиите надули инфлацията, а по-преди, че трябва рязко да се вдигне ДДС. Колко тъпотии е изговорил. И все си мислех, че се говори нарочно. Но не - нищо не разбират, без капацитет, дърдорят мантри и за нищо не стават нашите набедения икономисти въртящи се по телевизиите ката ден.
  • 33 Дернев

    4 0 Отговор
    Не на тази Европа сега, която е само един голям пазар основно германски. Но с никакъв общ интерес за сигурност и бъдеще. Пазара и общата валута не дават това. Те само правятпо-малките страни зависими от богатят, които при всяка по-сериозна трудност осигуряват себе си. Обединена Европа с една валута- да. Но нито Германия, нито Франция работят за това. Ако работеха, досега войната в Европа да беше спрял. Така че първо Европа за европейците и тогава еврото.
  • 34 леонид

    0 6 Отговор
    Да се приема еврото веднага - какво му мислите толкова!
    Това ще има облекчение и върху банковата система и върху джобовете на хората.
  • 35 Призив

    2 0 Отговор
    Моля всеки, който има техническа и физическа възможност да направи това, което направих аз. Изтегля и принтира бланки за референдума от страницата на партия Възраждане. Събира подписи от близки, приятели, съседи, колеги. Към края на март ги праща в централата на партия Възраждане или ги предава на неин координатор. НЕ НА ЕВРОТО !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол