Last news in Fakti

23 Февруари, 2023 20:52 1 063 34

Цветанов: Поне още година и половина ще имаме политическа криза. Най-важните избори ще са местните

  • цветан цветанов-
  • година и половина-
  • политическа криза-
  • местни избори

Почти всички партии говорят как ще се явят на избори, но никой, като че ли, още не е представил програма, по която ще работи, за да може да мотивира хората да гласуват, коментира лидерът на "Републиканци за България"

Цветанов: Поне още година и половина ще имаме политическа криза. Най-важните избори ще са местните - 1
Снимка: Евроком

Поради липсата на парламентарен контрол, в момента сме свидетели на един монолог от страна на изпълнителната власт и няма абсолютно никакъв диалог, за да се чуват теми, които действително вълнуват хората. Това каза в „Делници“ по "Евроком" председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.
Толкова чести парламентарни избори обаче не променят нищо и не очертават хоризонти, категоричен бе Цветанов и допълни: „В последните няколко мандата в парламента виждаме все повече популизъм. Когато знаеш, че мандатът е много кратък, нито имаш възможност да направиш реформи, нито да реализираш управленска програма. Дава ти се възможност да станеш част от този популизъм, за да може да „облъчваш“ и да привличаш, евентуално, електорална подкрепа за едни нови предсрочни избори.
Знаете ли какво ми прави впечатление? Почти всички партии говорят как ще се явят на избори, но никой, като че ли, още не е представил програма, по която ще работи, за да може да мотивира хората да гласуват“.
Помолен да коментира разногласията при реденето на листи в някои партии, Цветанов заяви: „Това показва, че нямаш достатъчния авторитет, за да спечелиш гласове от т.нар. мажоритарен елемент, който присъства с преференциите и дава възможност за пренареждане на листите. Точно затова и ние от "Републиканци за България" не искахме да участваме в никакви коалиционни формати, защото знаем, че това винаги ще създаде някакъв проблем. Затова участваме само с подкрепа – морална, както се казва и на места, където има такава необходимост и където към нас са се обърнали колеги от център дясно. Ние съдействаме и мисля, че сме доказали във времето, че има добри резултати, където сме имали съвместни действия“.
Цветанов посочи, че в следващия парламент вероятно ще има подобно разположение на партиите като досегашното и едва ли ще се постигне някакво съгласие. „Целият фокус на тази предстояща кампания, предполагам, ще е в подготовката за местния вот и хората ще се ориентират повече за нещо, което би могло да се случи в страната след провеждането му“.
Цветан Цветанов прогнозира, че това няма да е последният парламентарен вот за тази година, но бе категоричен, че предстоящите местни избори ще бъдат най-важните. „След местните избори определено ще има друга светлина, но тя няма да бъде толкова силна, за да може да кажем, че сме решили проблемите и политическата криза е отминала. Аз съм убеден, че поне още година и половина ще имаме политическа криза“.
Със спорното си решение за броенето на бюлетините, ЦИК само допринася за голямото разочарование, което има у българския избирател, като отново е проличала „Хартиената коалиция“, изрази мнение Цветанов. Той припомни, че на лидерската среща между ГЕРБ, ДПС и БСП в края на миналия парламент, бе направена заявката, ако след изборите пак има невъзможност да се състави правителство, именно ГЕРБ, ДПС и БСП да са партиите, които да формират управленски мандат. „И това смятам, че ще бъде официалното влизане на ДПС във властта. Този път ще се заяви друга тройна коалиция, в лицето на ГЕРБ, ДПС и БСП“.
По този повод Цветанов каза още: „Тук искам да се обърна към бившите си колеги от ГЕРБ – да не забравят, че когато учредявахме партията, през декември 2006 година, основният ни опонент беше Тройната коалиция и всъщност ние бяхме алтернатива в смесените региони. Сега в момента, в смесените региони единствена алтернатива започват да се явяват Републиканци за България. И искам да благодаря на всички тези наши симпатизанти и членове, които работят, за да може действително да бъдем реалната алтернатива и да даваме реалните решения, които стоят пред хората“.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 търся работа

    11 0 Отговор
    като пиколо на частен асансьор
  • 2 И тоя

    13 0 Отговор
    червен селяк не се спря !
  • 3 Делю Хайдутин

    10 8 Отговор
    Новият ортак на Кирчо и Кокорчо.
  • 4 Хасковски каунь

    13 4 Отговор
    И аз така мисля. След това идва ВЪЗРАЖДАНЕ и ще ви издуха по кюшета и дупки ВСИЧКИ НЕБЪЛГАРИ и САЩ мекерета

    Коментиран от #33

  • 5 гост

    12 0 Отговор
    Кой е тоя? Това подлогата на тиквата ли беше? Изчезни от пространството бе.Кой ще гласува за тъпата ти партийка?
  • 6 Е това е Отчаяние

    4 0 Отговор
    Кравите намат нови идеи$мяяяях:)
  • 7 ЦЪРВУРА , ДА НЕ НАМЕКВА ЧЕ ОЩЕ ГОДИНА И

    5 3 Отговор
    ПОЛВИНА , БОКО ЩЕ ЖИВЕЕ , КАКТО И ТОЙ ? ДАНО ДА НЕ Е ПРАВ !
  • 8 Скайнет

    5 0 Отговор
    Много ми прилича на животинска от една реклама, която прави шоколад в Алпите.
  • 9 ЛОШОТО НА КОПЕЙКАТА Е ЧЕ НЕ СПОМЕНАВА

    1 3 Отговор
    КОГА ТОЯ БОКЛУК И НАЧАЛНИКА МУ ЩЕ ЗАМИНАВАТ ЗА СИБИР !
  • 10 И ТОЯ ДОБИТЪК СЕ НАЗАКУСВА В ЩАТИТЕ !

    7 0 Отговор
    НАЙ - УМНИЯ Е БИЛ В ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ КОЕТО ВЕЧЕ НОСИ НЕГОВОТО ИМЕ ,,ЦЕЦО ГУМЕНКАТА" !
  • 11 хихи®

    8 1 Отговор
    Да изгоним Хардвардските Измамници от България
  • 12 ЦЕЦО Е В КОАЛИЦИЯТА С ПЪПЪ И ДЪБЪ.......

    5 1 Отговор
    ..............

    Коментиран от #13

  • 13 хихи®

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЦЕЦО Е В КОАЛИЦИЯТА С ПЪПЪ И ДЪБЪ.......":

    Правителството ще е: Роднина, милиционер, измамник, Хардвардски Измамник,Роднина, милиционер, измамник, Хардвардски Измамник....
  • 14 НАЙ - ПОСЛЕ СЕЛО ШУМА ТРЯБВА ДА ИМА

    0 3 Отговор
    ПРЕМИЕР В ЛИЦЕТО НА ТОЯ ОВНЬО !
  • 15 така така

    3 3 Отговор
    Цвъки, недей прогнозира! И ти си като копейката. Ще си правите компания под 4% бариера.
  • 16 Сабрутев

    6 0 Отговор
    Цуци ментата си намери нови господари - драгалевския лаборант и лъжливите овчарчета от харвард
  • 17 то и не ни трябва

    5 0 Отговор
    Няма политическа криза. Просто не са необходими на никого. Те водят чужди политики, а ние живеем в България. Да си бият камшика и който от където е.
  • 18 обективен

    7 0 Отговор
    Тоз, с боко трябваше да са в една килия още преди 15 год, за до живот на присъда, без право на обжалване, защото убиха държава и народ.
  • 19 Гай Турий

    7 0 Отговор
    На тоя инсект още ли му давате излаз на екран??! Това гнусно плешаво интригантче преди 10 години издевателстваше над цяла Б-я, разнасяше предизборните куфарчета на тулупа и чувалите с фалшиви бюлетини. Вместо да е с раиран костюм и да се разхожда половин час на каре в затвора, те му дават изява на екран??! Що за мародери сте бе?
  • 20 Васил

    3 0 Отговор
    Простокирчовците и простоборисовците явно са решили да направят тайна сватба , на която ще присъстват само кумовете от ДБ и шаферките от ДПС. Фотограф ще бъде Херо мусака, за да документира пред общината окръг Колумбия бракосъчетанието, а церемонията ще се проведе в един луксозен асансьор, който ще отведе младоженците в един сватбен апартамент. Това ще бъде първата еднополова сватба в България.
  • 21 Коцето Фекалки

    7 0 Отговор
    Цвако Пипоня и той ли се изявява като ментор за някой хонорар. Явно е прегладнял
  • 22 ЛиБеРаст

    3 0 Отговор
    Новата Ялта ще реши проблема с политическият краварски слугинаж на посредствени бездарници.
  • 23 Кръстя Сарафов

    0 2 Отговор
    Аз ще гласувам за ете тоя лидер - г-н Цветанов
    Там е парата в момента...
  • 24 Леля Гошо

    4 0 Отговор
    Цецо Гуменката. Не е учил в Харвард, но пък никой не оспорва дипломата му от помощното във Вършец.
  • 25 ЕДИК КАУНЬ

    4 0 Отговор
    НАБИЖАВАЙКИ ИЗБОРИ И ЗАПОЧВАТ ВСЯКАКВИ ОТПАДЪЦИ ДА ЗАМЪРСЯВАТ ...."ТЕРЕНА"
  • 26 японки

    2 0 Отговор
    На местните избори какво избирате ? Местни феодали или местни шерифи ? Интересно е.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Цвъки

    1 0 Отговор
    На този му липсват кражбитетрябва му още едно асанцорче
  • 31 Не бе,

    0 0 Отговор
    ПОСТНИТЕ !
  • 32 Една дума

    0 0 Отговор
    Предател! Но не на вожда си, а на народа.
  • 33 Ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасковски каунь":

    Колкото и Волен ги издуха със златният си пръст
  • 34 пешо

    0 0 Отговор
    боклук
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол