23 Февруари, 2023 22:43 1 873 15

7-годишното дете е ударено от 15-годишно момиче на ски пистата в Банско. И двете са от Румъния

  • банско-
  • ски писта-
  • ударено дете-
  • румънчета

Пострадалото момиче е в „Пирогов“ с множество наранявания

 7-годишното дете е ударено от 15-годишно момиче на ски пистата в Банско. И двете са от Румъния  - 1
Снимка: btvnovinite.bg

Скиорът, ударил 7-годишно дете на ски писта в Банско днес, е 15-годишно момиче, научи bTV. И двете момичета са от Румъния.

Пострадалото дете е било на пистата със ски учител, а по-голямото – с баща си.Ударът е с висока скорост и 7-годишното момиче изпада в безсъзнание. Пръв на мястото на тежкия инцидент е Георги Ботев, дежурен спасител от ПСС.

„Заварих детето в безсъзнание и недишащо. Около него имаше хора, които бяха почти в паника, не знаеха как да реагират“, каза спасителят.

Той е оказал първа помощ на детето, докато пристигне лекарския екип.
Момиченцето спешно е откарано в болницата в Разлог, но състоянието му е наложило да бъде преместено в София – в „Пирогов“. То е прието в спешната болница с множество наранявания.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А някой пстрадал

    7 5 Отговор
    Ухро-съотвечественик има ли,питам заради една приятелка от афстралиья

    Коментиран от #6

  • 2 Адмирации

    26 3 Отговор
    към Г– н Георги Ботев от ПСС! Респект към човещината и професионализма на него и всички хора като него, които в екстремни условия спасяват човешки животи. Всички, които четете и ще цъкнете + или -, помислете за реакциите, с които отреагирахте на статията за въвеждане на ВО( НВО) в 11 и 12 клас! По мое време в тези часове се обучавахме за оказване на първа помощ в различни ситуации и как правилно да реагираме по време на природни бедствия и под. случаи. Никой не е казал, че в тези 5 учебни часа учениците ще се занимават с оръжия и т.н. По минусите личи колко хора не са запознати що е то ВО. Жалко!

    Коментиран от #3

  • 3 007

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "Адмирации":

    по твое време се спасяваха човеци защото ги имаше, сега кои ще спасяваш?

    Коментиран от #5

  • 4 Мимо

    26 0 Отговор
    Румънците са НАГЛИ , явно още от най-ранна детска възраст! Нагло са по пътищата, нагли са на морето, нагли са в планината, нагли са навсякъде! Все пак - жалко за детето, дано се оправи ....

    Коментиран от #12

  • 5 Според теб

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "007":

    кой спасява бедстващите от свлачища, земетресения, наводнения , пожари??? Във всеки случай не са " мамините и татините", дето по цял ден " цъкат " в мрежата. Впечатляващо е, че има и Хора, за които това е Мисия в живота. Относно обучението и образованието – в цялата страна има едно единствено училище– Лесотехническа професионална гимназия в Берковица (обл.Монтана), където от настоящата учебна година е открита специалност Кинолог и двайсетина млади хора се учат как да работят и да обучават елитни кучета в помощ на всички нас ( наскоро имаше впечатляващ репортаж по ТВ).
  • 6 Коментар до #1

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "А някой пстрадал":

    ухрите са на първа линия в топлите страни

    Коментиран от #9

  • 7 Механик

    5 4 Отговор
    Де го kозлoдуйския да направи едно опяване?
    Инак, тия да се съдят в Румъния. Ние какво общо имаме и какво ни интересуват техните проблеми?
    Кой зне колко възрастни хора са пострадали от ромейски атаки за тия 24 часа, вие ни занимавате с някакви чужденци, дето са си правили кефа.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Под Черни и ДебелиФ-25

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар до #1":

    Нали;),но само "мъжките" ухри Де:)
  • 10 Aлфа Bълкът

    0 3 Отговор
    Тоя учител патки ли пасял?
  • 11 А бе,

    9 0 Отговор
    тия на училище не ходят ли, та висят по пистите ?
  • 12 А бе,

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мимо":

    с една дума ЕВРОПЕЙЦИ !
  • 13 Воден спасител

    3 0 Отговор
    Вярно е, че румънците са супер нагли същества. Тези хора си зарязват децата по най-безпардонен и безгрижен начин. Не се интересуват от никакви мерки за безопастност. Не се грижат за наглите си деца,напротив , оставят ги в ръцете на другите ама , ако няма персонал, други няма. Ние, като спасители,не сме детегледачи. Ние гледаме да се спазва общоприетият ред и да се спазва безопастността от ВСИЧКИ. Персонални детегледачи не сме. Миналата година имах случай, поредният, с безпризорни деца на румънци отново. Детето недисциплинирано и в крайна сметка започва да се дави в басейна. Майката и бащата, няма проблеми, на плажа в другата част на Комплекса предбара за да не изтърват инклузива.....? Пълно е стакива. Особено румънски представители. Не осъзнават че, благодарение на безотговорността си, причиняват страдане на децата. След направена забележка на родителите с тон за да обърнат внимание на децата си, от които еднот токущо спасено от удавяне, отидоха да се оплакват в Рецепция на Комплекса. Съответно спасителя (аз) помогнал за ненастъпване на фатален инцидент беше санкциониран заради оплакването на тия понеже са туристи.....? Така е хора.....непризната професия и малоуважена съпетана с неадекватни работотдатели и нагли клиенти.....изводите ги оставам на читателите. Адмирации към колегата за адекватната и своевременна намеса.
  • 14 От румъните

    2 0 Отговор
    по нахални са само укрите
  • 15 Сергей

    0 0 Отговор
    Да сдохнят от меня .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол