Last news in Fakti

25 Февруари, 2023 07:19 2 100 23

Екимджиев посочи "най-тежкия юридически и етически погром над европейските ни ценности"

  • адвокат михаил екимджиев-
  • доктрина-
  • путин-
  • европейски ценности-
  • конституция-
  • съд

Доктрината на Путин беше проведена в две решения на Конституционния съд, заяви адвокатът

Екимджиев посочи "най-тежкия юридически и етически погром над европейските ни ценности" - 1
Снимка: БГНЕС

"В последно време по ред причини се опитвам да бъда максимално сдържан, когато квалифицирам работата на българските съдилища, въпреки че точно през последната седмица много съдии от ВКС направиха възможното, за да подкрепят една оценка, която направих във вашето предаване, че те не познават достатъчно добре Конституцията и в това тълкователно решение от 20 февруари буквално 28 съдии от гражданската колегия на ВКС дерогираха член 5, алинея 4 от Конституцията. И за да говоря на по-разбираем език в Конституцията е записано, че международните договори, в частност и Европейската конвенция за правата на човека, се прилагат пряко, техните норми са самоизпълняеми и имат юридически приоритет пред противоречащото ни вътрешно право."

Това заяви адвокат Екимджиев в предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия "Евроком". По думите на адвоката в решението на съда е било написано, че не винаги конвенцията има приоритет пред вътрешното ни право. Това решение е довело до крайната оценка на адвокат Екимджиев, който определя решението на съда като "най-тежкия юридически и етически погром над европейските ни ценности".

"Поводът за оценката ми е едно дело, което е образувано във връзка с дефиницията на понятието пол в Конституцията и по-конкретно с това дали хората, при направата на които Бог не е бил достатъчно категоричен при определянето на техния пол, имат право да приведат в съответствие това, което чувстват в главата си с тялото си, защото повечето от тях имат такава драматична раздвоеност между пола във физическото им тяло и пола в мозъка им. И затова в нормалните държави се дава възможност на хората с такъв проблем да предпочетат с кой пол да се обозначат в социалното пространство, в личните си и социални контакти", уточни адвокат Екимджиев.

По думите на адвоката "в противоречие с европейски правни стандарти и в пълно съответствие с доктрината на Путин и Дугин за това, че такива измишльотини "джендърски" са недопустими, тази доктрина беше проведена първо в две решения на Конституционния съд, а след това и в мотивите на решение на ВКС".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Екимджиев, разбрахме те, бе -

    42 3 Отговор
    Обясняваш ни, че важни са нарежданията на колониалната администрация, а не някакви си там български конституции и закони!
    Ама, колко си “умен” ти, че и предан!
  • 2 Теле

    36 3 Отговор
    Боклук
  • 3 хаберих

    18 2 Отговор
    Инцидент с удавена украинка е станал малко преди полунощ в четвъртък. Оленка била със статут на постоянно пребиваваща у нас. След като съобщили на съпруга й, той бил буквално като попарен.

    Инцидентът станал, защото украинката била пияна - изпила поне бутилка вино, а и явно не е можела да плува, съобщи сайтът "Флагман". Има загинала жена, по случая се води досъдебно производство.- каза пред "Труд News" Николай Ангелов- шеф на РУП в Созопол.
    Съпругът- украинец не бил на себе се от мъка и единствено поискал от полицаите да вземе семейните бижута на стойност хиляди левове от тялото на съпругата си.
    Говори се, че яхтата е собственост на бизнесмен, който се занимава със строителство, но не е местен. На борда на яхтата имало и други украинки, които се забавлявали, докато Оленка излязла на въздух, залитнала и паднала зад борда.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Агата Кристи

    35 2 Отговор
    Ти се направи повече от ГОСПОД, бе Екемджи....
    Господ не си бил свършил работата, "не бил достатъчно категоричен" ... Ти над БОГ ли си, та да го оценяваш, или си от "меките китки".?
  • 6 Вашето Мнение

    34 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мераклийски":

    Аз пък не искам ти, с гнусната си физиономия, глас и ръчички да ходиш в училище и да натякваш на детето ми, да си избира пол от списък съставен от теб. Разбираш ли ме муршолийски?
  • 7 ГЕРБ

    21 2 Отговор
    Тоя какъв боклук е
  • 8 От много философии нищо не се разбра,

    22 0 Отговор
    "и по-конкретно с това дали хората, при направата на които Бог не е бил достатъчно категоричен при определянето на техния пол, имат право да приведат в съответствие това, което чувстват в главата си с тялото си," !? И той в Бог се хвана!? Никъде в църковните книги не е написано, че Бог е вложил разум в творението си, създал е Адам от кал, а Ева от рерото на адам. Никъде не е уточнено, какви органи им е сложил, но се споменава, че е сътворил мъжът и жената, за дреги полове нищо не пише. Сега спорът е, дали жената може да стане мъж и обратното-мъж в жена. Какво ще каже адвоката, ако тези мъже, които се чувстват жени станат "майки", а жената е "татко"-как ще се чувстват тяхните деца, спрямо нормалните хора, това ще обърка децата. Не си играйте с хората, не се правете на Богове!?
  • 9 Бегай да си сменяш пола

    15 1 Отговор
    плешивец.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 плюс минус

    16 1 Отговор
    А зад кой ъгъл забърса българските ценности?
  • 12 Баш софиянец

    17 0 Отговор
    1. "Нашите европейски ценности" не включват извращения.
    2. Ако европейски конвенции игнорират националното право и най-вече конституцията, то ние не се суверенна държава.
    3. Ако не можем да самоопределим себе си като българи и не можем да имаме БЪЛГАРСКИ ценности, а някакви натрапени умопомрачения, то за какво прао изобщо става въпрос?
  • 13 тиририрам

    21 0 Отговор
    Съдът беше перфектен в решението си. Не може сутрин да си мъж, на обед жена, а вечер андрогин. Полът е нещо, с което се раждаш, а социалните роли могат да се сменят!
  • 14 Геша

    18 0 Отговор
    Значи ще коригираме Господ според теб г-н адвокат? Че малко ли го коригираме и поправяне с тези 37 пола? Че и с плюс накрая, за да има място за още бъдещи корекции.Утре и те ще направят върволица в съдилищата.Че ние сме се назначили за Бог и за природа едновременно бре. Скоро обаче такава хурка ще ядем, че ни е бедна фантазията.Върни парите и напусни НПО-то докато е време.
  • 15 Екимджията

    17 1 Отговор
    явно и той е на левия бряг и както всеки лгбт се гордее че е такъв
  • 16 Съдията Дред

    18 0 Отговор
    Така и не разбрах, кой е този международен акт , който разрешава смяната на пола само по желание на мераклията? За сведение- няма! Дори и в Истанбулската конвенция няма такъв текст. Има само решения на някакви комитети, които по никакъв начин не ни обвързват.
  • 17 Шопо

    18 0 Отговор
    Екимджиев кой си ти че да съдищ Бог?
    Бог не е бил достатъчно категоричен при определянето на техния пол, Ха Ха.
    Бог не е бил достатъчно категоричен при определянето на твоя пол!
  • 18 Протестиращ

    6 1 Отговор
    И серийните убийци имат такова раздвоение в мозъка - дали да убият или не - на тях защо не давате възможност за избор?! Същото е.
  • 19 САЩ

    5 0 Отговор
    са диктатура, признаваща само един интерес, една истина - тяхната! Точно като хитлерова Германия. НАТО/ЕС са само масовка, пълнеж, който трябва да размие отговорността и придаде привидна демократичност на техните решения. Чувството им за безнаказаност и изключителност може да им поднесе обстоятелства, с каквито не са се срещали в кратката си история.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Вас

    0 0 Отговор
    Тези изващения и психични болести ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! Достатъчно ми е да ги виждам навсякъде по западните медии, да травят всеки един филм и всяка една видео игра и дегенератната им култура като цяло.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове