Last news in Fakti

25 Февруари, 2023 12:14 789 19

Атанас Зафиров: Партията е много мобилизирана и не е сама на изборите

  • бсп-
  • избори-
  • листи

Напълно спокойно, с почти пълно единодушие, бяха утвърдени листите на “БСП за България“ и местата на коалиционните ни партньори, казва зам.-председателят на БСП

Атанас Зафиров: Партията е много мобилизирана и не е сама на изборите - 1

„Имаме 12 нови водачи на листи. Всичко това е на база анализите, които сме направили и очакванията ни за по-успешна кампания. Важното е, че напълно спокойно, с почти пълно единодушие, бяха утвърдени листите на “БСП за
България“ и местата на коалиционните ни партньори.“ Така зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров коментира утвърдените от Националния съвет листи за предстоящите избори.

„Там намират място достойни хора с опит. Те са баланс между приемственост, опит и младост“, каза още той.
В ефира на БСТВ социалистът обясни, че на заседанието са приети още платформата на партията, както и декларация за годишнината от войната в Украйна и поругаването на Паметника на Съветската армия.

БСП има последователна политика от самото начало за войната в Украйна, но според Зафиров не може да се каже същото по отношение на държавата:

„Честите избори и смяната на служебни кабинети направиха така, че България, като държава, да има непоследователна политика по отношение на конфликта“, смята той.

Социалистът припомни и всички усилия, които БСП положи в посока държавата ни да не бъде страна в конфликта, което стана с изпращането на оръжия за Украйна.

„В нашата декларация настояваме за мирно решение и прекратяване на военния конфликт. В същото време максимално трябва да бъде защитен българският национален интерес – да не взимаме страна в конфликта“, каза още той.

Във връзка с Паметника на Съветската армия Зафиров заяви: „Ние осъдихме акта в декларацията, но е много грозно в 21-ви век да се премахват и рушат паметници. Талибаните така постъпваха в Афганистан и не виждам по-различен подход в намеренията на Столичната община. Това е напълно осъдително и ще използваме всичките си усилия паметникът да бъде защитен – той е част от нашата история и минало“, категоричен е той.

По отношение на референдума срещу джендър идеологията, който БСП инициира, социалистите организират инициативен комитет, в който намират място видни интелектуалци, граждани и общественици. Зафиров изрази надежда голяма част от българите да вземат активно участие в подписката.

„Това е тема, която безспорно вълнува българското общество. Ние сме категорично против опитите за налагането на чужди за българския бит, душевност и история практики в българското образование, които целят от най-ранна възраст формиране на определено поведение при децата“, обясни той.

„Въпреки изкуствено създаденото напрежение около Конгреса, партията е много мобилизирана и не е сама“, заяви зам.-председателят на БСП и допълни, че през последните дни към коалицията са се присъединили още 5 леви партии и 3 граждански сдружения. „Предстои да подпишем споразумение за съвместно явяване и с още няколко политически субекта и граждански организации от левия сектор“, каза още той.

„На тези избори се очертава да имаме класически сблъсък ляво-дясно“, смята Зафиров. Той изрази удовлетворение от обединението на ПП и ДБ, тъй като това ще предотврати опити да бракониерстват в полето на левицата и да си преписват заслуги в социалната сфера.

„Стана ясно коя коалиция стои зад левите политики и изразява интересите на ляво мислещите хора. Това безспорно е “БСП за България“, категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоичков

    12 0 Отговор
    БСП умре Але Але!
  • 2 Последния Софиянец

    3 3 Отговор
    Аз съм в щаба на Левицата!

    Коментиран от #6, #13

  • 3 Сталин

    14 0 Отговор
    Атанас Зафиров; Партията ни е много мобилизирана за далавери и кражби и няма да бъде сама в грабежите

    Коментиран от #4

  • 4 Сталин

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    И за бонус ще ви изпратим да гниете в окопите на Молдова и Приднестровието

    Коментиран от #8

  • 5 Българка

    10 1 Отговор
    От московската БСП не разбраха ли, че мирно решение за войната в Украйна може да има само ,ако Кремъл изтегли и последния си нашественик от цялата територия на Украйна. БСП се певърна от партия с претенции ,че е част от промяната, в партия, ортак с мафията ГЕРБ-ДПС. И с глауване на техните представители в ЦИК за пълната отмяна и отделяне на машинния вот, за да има поне малка прозрачност, в партия на задкулисието. Добре е, че ВАС отмени това гнусно , мафиотско решение на ЦИК
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Агата Кристи

    10 0 Отговор
    Бъдете спокойни.
    С вас са Маркс, Енгелс, Ленин, Димитров,.... ТЕ - ще гласуват за вас...
  • 8 Как

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Да се разбират думите на един КОМУНИСТ ?
  • 9 Град Симитли

    3 2 Отговор
    ".... Талибаните така постъпваха в Афганистан и не виждам по-различен подход в намеренията на Столичната община...."
    ... Талибанка Данка и Талибанка Бою... и 7те козякливи джуджета!
  • 10 УРА,, УРА

    8 1 Отговор
    Защото БСП винаги е имала " последователна и държавническа " политика и позиция сме последни навсякъде. Същото се отнася за ГЕРБ и ДПС. С тия стари хиени в политиката сме на тоя хал. Не може от хора,които са 15, 20 (че и повече) години депутати да се очакват нови идеи и нови решения. Колкото повече стари муцуни има в парламента толкова повече време ще сме последни.
  • 11 Колега

    6 0 Отговор
    Клеопатра идва да ти бие инжекцията. Току що я би на Тутанкамон и Джерджински
  • 12 русенец

    6 0 Отговор
    страшна лакомия за кокала от всички Аман
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Минева

    3 0 Отговор
    Важното е избирателите да са " мобилизирани"
  • 15 Ъхъъ

    3 0 Отговор
    Готови сте да купувате гласове нали така ?
  • 16 Айде

    4 0 Отговор
    Колко е хубаво да си депутат! Да гласуваш, както леля Корни каже, да не мислиш и паричките да ти идват всеки месец наготово! А България, кучета я яли! Но, преди това, трябва да си залужиш част от баницата и да оближеш, каквото трябва! Единодушно! ШопАр!
  • 17 БСП на Бунището

    0 0 Отговор
    Пак за слаб клон си се хванал,пич..Ми те БСП заминават на Бунишето на Историята,където ще ги запрати Народа с яки шутове на тези избори...А ти в Щаба на Бунишето между вмирисани вече комунистически огризки и Политически трупове..До свидание!!
  • 18 Прав

    0 0 Отговор
    Пишма Шишман политици всичките крадат 240 разбойници престъпници 😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎златни заплати имат 100 000лв. Месечно възнаграждение ще си правят нашите политици Аз неразбирам защо им гласувате още на Тея крадци и мушеници
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове