Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 10:09 1 265 11

Политолог прогнозира нови избори до месеци

  • политолог-
  • георги киряков-
  • избори

Това е сплотяване на избирателите около общата цел

Политолог прогнозира нови избори до месеци - 1
Снимка: бТВ

От това, което чувам и от ГЕРБ, и от ПП и ДБ, започвам да си мисля, че ще се върви към нови избори. Това заяви пред БНР политологът Георги Киряков.

"Няма никакви индикации, говоря за политическите партии, лидери и политици, че са променили разбирането си за това какво трябва да се случи в политиката. Не какво е, какво може, а какво трябва. А това, което трябва да се случи, особено на фона на всичко, което се случва около нас, най-доброто е да се състави редовен кабинет. Но виждайки и чувайки какво говорят политическите лидери, не съм оптимист. Тези избори ще бъдат като предишните, само че ще бъдат нови", коментира той в предаването "Преди всички".

По думите му ако ГЕРБ са първа сила и предложат Бойко Борисов за премиер, това означава, че няма да има партньори от десния сектор, които да се съгласят да управляват в такъв тип правителство.

Относно скандала с Александър Дунчев, Георги Киряков коментира:

"Това е сплотяване на избирателите около общата цел - спечелване на изборите от ДБ и ПП. Александър Дунчев не само нищо няма да спечели от този скандал, той загуби всичко - загуби възможността си да бъде публичен глас по теми, по които беше много силен. Той вече изгуби легитимността си като публичен говорител по тези теми заради този скандал, който не знам от какво - от наивност ли, от глупост ли, от его ли успя да създаде. В ситуацията ПП и ДБ няма да загубят от това. Дори да загубят, то няма да е значимо".

За агитацията на ВМРО да не се подкрепя никоя политическа партия, политологът смята, че това е опит се да преброят гласовете, които биха им позволили на следващи предсрочни избори да се пазарят с някоя политическа сила да влезе в коалиция с тях.

БСП-сюжетът е изключително важен, подчерта още Киряков. Той не изключи вероятността БСП да не попадне в следващия парламент. Това не е изключено, имайки предвид конкуренцията, която се заформи там, обясни той. Според него "Левицата" може да привлече някаква част от гласовете на БСП.

Политологът коментира и темата за високите цени на хранителните стоки у нас:

"Нито Киро, нито Асен са виновни напълно и единствено за инфлацията на хранителните продукти. Тук се отбягват сериозни фактори, не само външни, но и вътрешни. Става въпрос за картелни споразумения, всевъзможен тип спекулации на тема как да предложим дадена стока, така че да ѝ повишим цената или да я скрием. Спекулативно е да твърдим, че 1-2-3 души са виновни за цените".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 0 Отговор
    Правим едно и също и чакаме различен резултат.
  • 2 ПЕЕВ

    3 20 Отговор
    А АЗ ПРОГНОЗИРАМ ЧЕ ГЕРБ ЩЕЕ НА 1 МЯСТО С ПОНЕ 20 ПРОЦЕНТА ПРЕДНИНА.
  • 3 Прогнозирам че

    14 0 Отговор
    утре ще бъде Вторник

    Коментиран от #5

  • 4 ФЕЙК

    9 1 Отговор
    БЕЗПЛАТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Тъй като в 46-то, 47-то, 48 - то НС Едни и същи партии с едни и същи "политици" се оказаха ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЯЛОВИ, и сега същите пак се натискат за 49- народни събрание ПРЕДЛАГАМ: Изборите на 2 април да ги прескочим и наесен - директно избори за 50-т- НС при забрана на настоящите партии и "политици" да участват. Сметките показват, че официално ще спестим едни около 300 милиона от провеждането на избори, купуването на гласове, почерпки, плакати, билбордове и кандърмъ кьошета /т.н. "предизборни клубове" където по няколко кибици по цял ден пият кафета и разсъждават за "светлото си бъдеще" набутани на някоя синекурна службичка!
  • 5 Агнето

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Прогнозирам че":

    Ама за всички ли или на определени места?
  • 6 един от многото

    9 1 Отговор
    И хич не е далеч от истината!
  • 7 Ха ха ха

    3 5 Отговор
    Кои ли го е страх, че без старите машини с на кирчо-кода няма как да изкарат предишните резултати и всячески се стремят да накарат по-малко хора да гласуват сега, за да разликата да не е толкова видна!!!!!!!!!
  • 8 Стоян

    8 1 Отговор
    Цените са високи защото бойко преди години изби хиляди животни овце ,кози,крави,прасета.
    Още ми е пред очите бабата гушнала козата си да я пази да не я убият.
  • 9 ЦИК

    4 1 Отговор
    Избори до дупка !
  • 10 Аз Избирателят

    4 1 Отговор
    Да питам само избирателите тук дали им се ходи на война, защото ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС, ИТН, БВ, НДСВ са продукт на един и същи център?
    Този продукт е така настроен, че винаги Господарите им да са доволни!
    Само погледнете, как всичките тия се мразят един-друг и пренасят омразата си в обществото чрез поддръжниците им.
    Гласувайте за партии различни от Слугинажа, който гледаме повече от 30години!
    ........Освен ако не искате да ходите на война-буквално!!!!!!
  • 11 Нови избори пак!

    1 1 Отговор
    Няма как политолозите да не познаят- всички правим едно и също, а Анщайн е казал, че така не може да се очаква различен резултат. Без тотална смяна на политиците или населението нови избори са гарантирани.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове