Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 12:51 1 308 20

Сиди: В ГЕРБ влиянието на „Козяк“ натежа и вдигнаха ветото за РСМ

  • александър сиди-
  • рсм-
  • герб-
  • вето

Никаква вина нямаме и не може да имаме не само ВМРО, а българската държава не може да носи вина за това, че 80 години в Македония някой е промивал мозъци

Сиди: В ГЕРБ влиянието на „Козяк“ натежа и вдигнаха ветото за РСМ - 1

ВМРО-БНД ще участва в местните избори, макар че няма да се включи в надпреварата за вота на 2 април. Това обяви в студиото на „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria Александър Сиди, съпредседател на ВМРО. Според него предстоящите парламентарни избори са безсмислени.

„Политическата нестабилност бих я нарекъл мръсно кално блато на политическата система в последните две години. Това е отчаят опит да хвърлим камък в това блато, да кажем, че нещо не е наред“, коментира Сиди решението на партията да започне кампания за масово гласуване на изборите с опцията „Не подкрепям никого“.

„Нямахме разговор за политики, не стигнахме до програма, така че решихме и ние, и те, да продължим по собствения си път“, каза съпредседателят на ВМРО-БНД във връзка с провалените разговори за общо явяване на партията с формацията на Стефан Янев „Български възход“.

Избирателната активност е ниска заради лицемерието и лъжите на партиите, смята Сиди. Той даде за пример измяната на позицията на ГЕРБ по отношение на Република Северна Македония.

Когато влиянието на Красимир Каракачанов и ВМРО-БНД не беше толкова силно върху ГЕРБ и стана по-силно влиянието на „Козяк“ и някои други посолства, тогава Борисов просто излезе и каза, че вдигаме ветото. Защо го вдигна? Нещо се промени в Македония за по-добро ли?

„Ниската избирателна активност е нещо ужасно и ние за това не можем да ги призовем да не гласуват. Затова ги призоваваме да гласуват с „Не подкрепям никого“, обясни Сиди.

„Никаква вина нямаме и не може да имаме не само ВМРО, а българската държава не може да носи вина за това, че 80 години в Македония някой е промивал мозъци. Да изровиш костите на Гоце Делчев и да го наречеш някакъв друг, освен такъв, какъвто той самият за себе си е говорил, е ужасно отвратително“, коментира още съпредседателят на ВМРО-БНД.

„Трябва да спрем да говорим, че Гоце Делчев е българин ли? Трябва да спрем да говорим за собствената си история ли?“, попита реторично той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 3 Отговор
    Тиквата му взеха парите в чуждите банки и сега е готов да ни жертва във войната за да му ги върнат.Вижте как се състари за няколко дни.

    Коментиран от #2

  • 2 Събирай си парцалите

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И бягай про Бахмутаджийте

    Героям Слава.
  • 3 Софиянец

    19 7 Отговор
    МВРО - навсякъде руски агенти четирихилядници и у нас и в сърбомакедонците.
  • 4 !!!?

    21 9 Отговор
    А на Сиди кой му казва това...Митрофанова ли !!!?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 6 Отговор
    Участието на лидера на ВМРО Каракачанов във филма "БРАТОЗАМЕЩЕНИЕ", срина всички шансове...... Този грозен, руски, 20 минутен пасквил за България е "ШЕДЬОВЪР", направен по всичките правила на пропагандата.
  • 7 Хасковски каунь

    10 3 Отговор
    Оооох,
    Само Гоце Делчев да е , ще го прекарам някък си.
    Ама то за сичио КОЗЯК ! Ние държава ли сме! Или лукова глава!
    Безродници!
  • 8 Така е старах го е Тулупа,

    10 0 Отговор
    а и има защо.
  • 9 ТРЕНД

    9 1 Отговор
    Нали КОЗЯК-16, чрез машините дава на ГЕРБ да влизат в парламентът и да имат много места. Шамар от КОЗЯК за ГЕРБ чрез апартаментгейт, та ГЕРБ да подслонят под крило - СДСето. Козяк удари НЕКСО шамар на ДБ и ПП, да се обединят. Козяк удари шамар на ГЕРБ чрез магнитски-горанов, че да има правителство герб-пп-дб, или и Бойко ще е магнитскизиран..
  • 10 И тези, и БСП

    9 5 Отговор
    Се уплашиха, че Коцето им взема електората, и взеха да им подражават с тезите за Козяк. ( Не че не е вярно). Само че вече са ни ясни- влязат ли в парламента- пак ще се прегърнат с атлантиците. Затова - само Възраждане.
  • 11 Ъхъъъ

    6 1 Отговор
    Новата опорка от ГЕРБ, пробват се сега да лъжат и за това за малко повече гласове на изборите
  • 12 Българин 🇧🇬

    4 11 Отговор
    Чуеш ли някой да говори "Козяк, англосаксонсци, васали и прочие дивотии" за знаеш, че руска подлога стои пред тебе!
  • 13 Сиди ли си

    4 3 Отговор
    Ром ли си продължавай с Македония подобно на дългия но хората не ви вярват вече.Вие сте толкова встрани от живота и невнятни и за да ме разбереш щи ти кажа че е същото като на селска вечеринка да пуснеш музика на Чайковски и да чакаш да я слушат с интерес и да играят.Същото е ВМРО в днешната ситуация

    Коментиран от #16

  • 14 Баба Ванга

    5 3 Отговор
    Както Костя Копейкин никога няма да стане Константин Рубльов, така и Александър Сиди никога няма да стане Александър Флашка! Колкото и да се напъват и на каквито и май муни да се правят! Руският отпадък и за рециклиране не става!
  • 15 ДДРОнег

    4 2 Отговор
    Кои бяха тия вмро ?!
    Патерицата на ОПГгерПдпс ли ?!
  • 16 ДДРОнег

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сиди ли си":

    Основа на РСМ е антиБългаризмът.
    Основа на вмро-то е ... само македония, но само с тези за македония не може да си фактор в политиката в България !
  • 17 Кой е този?

    4 2 Отговор
    Сиди??? Що за име е ? Циганско? Евреййско? Какво? Тоя не е българин. А приказките му са на българофоб.
  • 18 ТРЕНД

    4 2 Отговор
    Възраждане печели първо място с 20%, следват: ПП-ДБ 18%, ГЕРБ 17%, ДПС 11%, ЯНЕВ 9%, НДСВ 8%, БСП 6%, 4,5% Левицата.. Правителство на ПП-ДБ, ГЕРБ, ЯНЕВ, НДСВ.
  • 19 Верно ли?

    4 1 Отговор
    Стига с тоя Козяк,бря!!!Ти кажи за паспортите,що така?
  • 20 Козяк,а?

    4 1 Отговор
    А Пикливият ви началник ходи за моя сметка до шефовете на Козяк с торбичка Билла?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове