Last news in Fakti

11 Март, 2023 20:39 1 797 15

Иван Шишков: Арестът на Велико Желев няма нищо общо с проверките по магистралите

  • велико желев-
  • иван шишков-
  • ремонт-
  • магистрали-
  • пътища

Той изтъкна, че нито един от големите инфраструктурни обекти не е спрян, но има проблеми от различни естества. Планираните текущи ремонти на пътища са извършени и платени

Иван Шишков: Арестът на Велико Желев няма нищо общо с проверките по магистралите - 1

Арестът на Велико Желев е изненадващ и няма нищо общо с проверките на МРРБ по магистралите, заяви в "Говори сега" служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

"Първо, проверката на Северната скоростна тангента не е приключила окончателно. Категорично знаем, че липсва една трета асфалт, но още се проверява земната основа. Какви ще са резултатите тепърва ще разберем", заяви той.

Шишков изтъкна, че нито един от големите инфраструктурни обекти не е спрян, но има проблеми от различни естества. Планираните текущи ремонти на пътища са извършени и платени. Направени са новите конкурси за поддръжка на пътища. Освен текущи, в тях има заложени и основни ремонти.

"В момента правим промяна на цялостната философия на ремонтиране на пътища, включително и на изграждането. Изобщо не е вярно, че последните 2 години не са извършени ремонти, но извършените ремонти не са тези, които са възлагани от предишни кабинети. Велико Желев, и той каза, че при фирмите на практика, основният възложител за тях е държавата. Когато държавата създаде еднакви правила, пътните фирми ще могат да работят по един различен начин и да покажат съвсем други резултати", каза още той.

Според Шишков е несериозно да се твърди, че проблемите с износването на пътищата настъпват заради несъвършенствата на кантарите за тежкотоварни автомобили, монтирани към тол-системата.

Регионалният министър призова гражданите, които искат да участват в европейската програма за саниране, да не се притесняват от изискването за 30% намаляване на разходите за отопление след ремонта.

Особено сградите в незадоволително състояние ще имат голяма ефективност след санирането и такъв проблем не би трябвало да има. Още повече че ще бъдат направени проекти, за които се надявам, че няма да бъдат манипулирани. В това е смисълът - проектът, освен че ще покаже за нас, за да отпуснем парите, ще бъде гаранция от страна на строителя, че това ще се случи", каза Шишков.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре ,

    13 0 Отговор
    че го каза ! За всеки случай както винаги на два стола !
  • 2 СЗО

    15 2 Отговор
    Няма нищо общо, а трябва да има.
  • 3 обективен

    20 3 Отговор
    Човека много ясно и точно каза, че се е строяло и ремонтирало без никакви документи. Само за това трябва да има вкарани в затвора, но каскета и Боко ги пазят защото снасят Злата и евра.
  • 4 Читател

    16 4 Отговор
    А с какво има общо бе лъжец вчера гледах Евродиков запис точно с този лъжец.С какво има общо с какво.
  • 5 Реалист1

    20 1 Отговор
    Има много общо.
    Целта беше да се прибере цялата документация и да не е възможно европейската прокуратура да проведе разследване и да докаже официално кражбите.
    Неофициално всички си ги знаем.
  • 6 Град Симитли

    7 0 Отговор
    Приключвай Груйляка, иначе той ще те приключи!
  • 7 🇧🇬 ЦАНОВ е НЕВИНЕН‼️

    10 0 Отговор
    Вичо Касичката ли не разбра предупреждението , о разбрал го е ❗❓❗❓

    Коментиран от #14

  • 8 Гертруд

    9 2 Отговор
    Тоз състроителя, велик, пък да го ожалиш. Ако не бил той, нямало как да бъде по- добре!? Да, бе едни 20 км от Тракия ги строиха 6 месеца при изградено трасе и приходяща инфраструктура. Щял да си изкара бизнеса в арабския свят- дрън, дрън! При 51 % в полза на арабите едва ли ще се "кастрира" на половина!
  • 9 Мда

    8 3 Отговор
    Хехе, този Шишков е втори трън в петата на Боко след магнита на Влади Горанов. Но нека да видим трети сезон на магнитите и втори сезон на Кьовеши...
  • 10 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 1 Отговор
    АРЕСТА НА ВЕЛИКО ЖЕЛЕВ ........ ИМА ВРЪЗКА С ........ ИЗБОРИТЕ ....... ФАКТ !
  • 11 Амиииии

    10 5 Отговор
    А спалнята и чекмеджетата на Борисов?! Милиони крадени евра и злато. От магистрали, от малкия и среден бизнес, от здравеопазване, от земеделие, от енергетика и др. Това е ГЕРБ. Само кражби и нищо друго. И един работещ за крадците главен прокурор.
  • 12 Шишков

    1 2 Отговор
    Не те знам бате, ама и нищо хубаво не ти пожелавам
  • 13 Никога вече ГЕРБ! Пълна ревизия!

    4 0 Отговор
    А БЕ ШИШО! БИЛИ ОТКРАДНАЛИ ЕДНА ТРЕТА ОТ АСФАЛТА! ЩОМ СА СТИГНАЛИ ДО ТАМ ДА КРАДАТ АСФАЛТ, ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ КОЛКО Е ГРАБЕНО ОТ ДРУГИ ПЕРА?
  • 14 Срамежливия крадльо ли?

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬 ЦАНОВ е НЕВИНЕН‼️":

    Кой е Вичо касичката?
  • 15 Минева

    1 0 Отговор
    Леке
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове