Last news in Fakti

16 Март, 2023 05:30 558 1

Борис Ячев: Успешната формула е, когато има обединение около идеи и ценности

  • борис ячев-
  • консервативна българия-
  • искрен веселинов-
  • вмро-
  • избори

Ако целта е власт, за да се реализират определени цели, трябва да се намери сечението от мерки, които са приемливи за коалиционните партньори, заяви съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов

Борис Ячев: Успешната формула е, когато има обединение около идеи и ценности - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Има поне две успешни формули за коалиция и една неуспешна. Успешна формула е, когато се уточнят общи идеи и теми и се направи план за тяхната реализация. Това е основание да се съберат някои партии. Успешна формула е да разберем кого мразим най-много и да ни събере това чувство, а неуспешната формула е, когато нищо не се получи в следващия парламент. Това заяви съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов в студиото на "Денят ON AIR".

Според лидера на "Консервативна България" Борис Ячев успешната формула е, когато има обединение около идеи и ценности.

"Когато се формира коалицията "ГЕРБ - Обединени патриоти" в продължение на месец разговаряхме за приоритети. Бяха набелязани 120 приоритета с модел на управление, варианти за решаване и срокове. Това, което последните година и половина спъваха работата на коалициите, бяха темповете, с които бяха решавани тези приоритети", каза Ячев пред Bulgaria ON AIR.

Въпросът е да приемеш отговорността на народния вот и да се опиташ да реализираш обещаното, посочи съпредседателят на ВМРО.

"Ние по списък и по график отмятахме предизборни обещания. Имаше и много опити за предателства. Например случая с доброволните отряди - когато ГЕРБ пое ангажимент, че ще разреши доброволни отряди и в зала направи завой на 180 градуса. Имаше всякакви случки. Но надделя желанието да има стабилност и развитие в държавата, което сега отсъства от политическия хоризонт", обясни Веселинов.

По думите на Ячев никога в една коалиция нещата не вървят по мед и масло. "Това, което оставихме и след управлението като мерки, като икономически стимули, механизми, вече две години след нашето управление някои от тях се прилагат. Нищо по-полезно и резултатно не може да се измисли. Това показва, че онова, което сме разписали като споразумение, е било полезно", стана ясно от думите му.

Ако целта е власт, за да се реализират определени цели, трябва да се намери сечението от мерки, които са приемливи за коалиционните партньори и ще доведат до развитие. Тези преговори трябва да са публични, на мнение е Веселинов.

"Ако говорим за коалиция от типа да се разправяме с политическия ни противник, трябва да се случи това, което стана с последния редовен кабинет. Там не беше ясно какво ще вършат отделните ресори. Те управляваха, без да знаем ние, гражданите, какво целят с управлението си", уточни съпредседателят на ВМРО.

Последният редовен кабинет е допуснал грешка - доброволно е приел порочна форма на управление на държавата чрез т.нар. раздаване и феодализиране на отделните министерства, заяви лидерът на "Консервативна България".

"Всяка партия имаше свои министерства, всичко това доведе до сепариране на изпълнителната власт. Подобен тип управление на страната не доведе до нищо добро. Прави впечатление, че няма заявка от нито една от големите формации, които имат намерение да присъстват в следващия парламент, за обединяване около някои приоритети. Предизборната кампания нагнетява чувството в избирателя, че след тези избори нищо няма да се промени", смята Ячев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ст.Хл.

    0 0 Отговор
    Ментетата са ясни и не могат да заблудят никой!? Те казват:"Прави впечатление, че няма заявка от нито една от големите формации, които имат намерение да присъстват в следващия парламент, за обединяване около някои приоритети."!?Те искат да се сблъскат големите формации,за да "има хляб"за менетата! Ячев и Веселинов са техни представители! Те не виждат обединяване на приоритети,защото обединяването е между ПП и ДБ,защото обединяване между"големи",но разнопосочни партии е невъзможно-а това значи,че ще дойде ред на малките,които теглят каруцата в разнопосочни посоки-та нали трябва да доказват ,че са необходими!? Този път,няма да мине-ПП ДБ ще докажат,че не са НЕОБХОДИМИ МНОГО ПАРТИИ,ЗА ДА ИМА ОБЕДИНЕНИЕ! ЗАЩОТО ПОСОКИТЕ И ПРИОРИТЕТИТЕ СА ЯСНИ И СА ЕДИНСТВЕНИ-ДРУГОТО Е МЕНТЕ,БАБЕРИК,КОЙТО Е СЪЗДАДЕН ДА ПРЕЧИ И ДА ДОИ ДЪРЖАВАТА,ТОЕСТ-НАС! ДАНО ТОЗИ ПЪТ ИЗБЕРЕМ КОАЛИЦИЯТА ППДБ,В КОЯТО ИМА И ПРИОРИТЕТИТЕ ,ИМА И ОБЕДИНЕНИЕТО ОКОЛОТЯХ! И НЕ НИ ТРЯБВАТ НИТО МЕНТЕ-ПРИОРИТЕТИ,НИТО ДА ГИ ПРАДЛАГАТ МЕНТЕ-ПАРТИИ!Време е да се хванете на работа,другари,както го прави целия български народ,ане да храним фалшификати!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове