Last news in Fakti

17 Март, 2023 16:02 4 114 45

Бивш депутат от ИТН: Радостин Василев постави темата да бъдат искани пари за отцепването от Кирил Петков

  • итн-
  • отцепници-
  • кирил петков

Тошко Йорданов ни каза как е била записана Татяна Дончева, всичко е било подготвено предварително. После стана ясно, че е записвал разговори с Илиана Раева и с други, каза Георги Георгиев

Бивш депутат от ИТН: Радостин Василев постави темата да бъдат искани пари за отцепването от Кирил Петков - 1

По време на управлението на Кирил Петков, в АЕЦ “Козлодуй” очевидно е имало корупционни практики, щом така казват американците, но никой от правителството не си е направил труда да ги разкрие и да ги уволни, казва Георги Георгиев, бивш депутат от "Има такъв народ", напуснал парламентарната група малко преди края на 48-ия парламент в интервю за Соня Колтуклиева, публикувано от pik.bg.

Той попита дали в сегашната листа на ПП-ДБ за област Враца има човек, който се води дясната ръка на санкционирания по списъка “Магнитски” Александър Николов. "Нека “добрите сили” да кажат дали е така?"

Георги Георгиев разказва за събиране в петък, 10 юни 2022 година в дома на Виктория Василева, депутат тогава от ИТН. На събирането са били още един колега и съпругът ѝ, другите бяха минали по-рано. "Стана ясно, че имаме осигурени 12 човека от парламентарната група на “Има такъв народ”.

Сделката между Кирил Петков, Радостин Василев и Виктория Василева, които са се виждали предварително, е била да се направи нова парламентарна група, да се запазят 4-те министерски поста за отцепниците: на енергетиката, на регионалното развитие, на спорта и на външните работи, но Кирил Петков е поискал сам да определи кой ще оглави МВнР.

На другия ден Георги Георгиев получава съобщение от Радостин Василев, че ще се събират в дома му на ул.”Чавдар Мутафов”, близо до Зоологическата градина.

“Бяхме Николай Радулов, Светлин Стоянов, Деян Петков, Венцислав Петков, Христинка Иванова, Виктория Василева (тя стоеше малко по-дистанцирано от нас”.

“Радостин Василев постави темата да бъдат поискани пари за отцепването … обясни, че ще накара Кирил Петков да чака, за да изглеждаме важни.

Обади му се Кирил Петков, че е пристигнал на адреса. Радостин Василев му каза: “Чакай, чакай, задръж!” и накара действащият министър-председател, 25-30 минути, да виси по тъмните входове на кооперацията или в колата на НСО, за да си изиграе Радостин спектакъла.”

Разговорът продължил 2 часа и половина. "Отново Радостин Василев подхвана темата да бъдат искани пари за отцепването. Той каза, че ние сме 2 групи - едната - тези, които сме в апартамента му, а другата е с Асен Василев. Част от изказа на Радостин Василев беше, че другите са получили пари", твърди Георгиев.

"Кирил Петков най-напред се уплаши, че така откровено се говори за пари. Тръгна да звъни на някого, каза, че е на Асен Василев, но не се свърза", спомня си бившият депутат.

"Говореше се за определени суми, преди да дойде Кирил Петков. Много сериозни суми. Нека да кажем приблизително 500 000 евро", допълва той.

"Аз съм сам, не знам другите какво ще кажат. Потвърждавам, че се говореше за 500 000 евро. Като видях какво става, реших, че - да се преместиш от една парламентарна група в друга парламентарна група за пари - това може да се квалифицира като държавна измяна! За да съм чист пред себе си и пред другите, аз единствен се подложих на детектор на лъжата.”

Кирил Петков разказа после два пъти - твърди Георги Георгиев, - че при него е отишла една жена, дъщерята на много известен човек, която е казала: срещу 5 милиона евро може да осигури 6 депутата от “Има такъв народ”.

За дъщерята на покойния ген.Любен Гоцев ли става въпрос?

Георги Георгиев: “Нито потвърждавам, нито отричам, редно е Кирил Петков да си признае.” Георгиев уточнява: Кирил Петков обеща, че отцепниците стават част от “отбора на Промяната”, ще имаме избираеми места в листите, казва Георги Георгиев. “Само двама човека имаха гарантирани водачески места за влизане в парламента - Радостин Василев и Иво Атанасов.”

“Не твърдя, че някой е взел. Държавните органи трябва да проверяват това… Говореше се, че за втората група е имало плащане.”

“Радостин Василев беше най-близкият човек на Слави Трифонов и на Тошко Йорданов, от четиримата министри на “Има такъв народ” в кабинета “Петков”, той единствен беше член на партията.”

Георги Георгиев казва: "Никой не искаше да комуникира с Радостин Василев, защото се страхуваше да не бъде записан, нямахме му никакво доверие".

На сбирка на парламентарната група в 47-я парламент Тошко Йорданов ни каза как е била записана Татяна Дончева, всичко е било подготвено предварително - да отиде в офиса на Радостин Василев и да я запишат. Затова се пазехме от него. После стана ясно, че е записвал разговори с Илиана Раева, със строители, с други хора …”

Георги Георги Георгиев разказва как в 47-я парламент, във вътрешния чат на “Има такъв народ”, Радостин Василев е написал: “При тест за наркотици в МС, поне 5,6 министри изгарят”.

Георги Георгиев предполага, че Радостин Василев може да е шпионирал тези 5,6 министри, за които пише, че при тест за наркотици - изгарят. И добавя: изведнъж Радостин Василев ни беше определен от Кирил Петков като лидер на групата, след което Виктория Василева се отказа. Очевидно има някаква зависимост. “Не зная дали не са имали по-сериозни разговори помежду си за пари, дали не са обещавани пари, дали не са взимани пари!”

Радостин Василев разказал пред групата на отцепниците, че на 13 юни, в 12:30 часа, е уведомил президента Румен Радев за отцепването на депутати от “Има такъв народ”!

Георги Георгиев допълва: на 13 юни, на пресконференцията в 17:00 часа, трябваше да дойдат още 5 човека от ИТН, но те се отказаха, заради Радостин Василев. Защото отцепването беше превърнато в пиар акция на Радостин Василев, а не в акция за спасяване на правителството на Кирил Петков!

В разговора Георги Георгиев изяснява, че Кирил Петков е в доста добри отношения със служебния министър на регионалното развитие Иван Шишков.

Според Георги Георгиев, Радостин Василев е вярвал, че ще осигури 10 депутати, за да оцелее правителството - целта му е била, след като Бойко Рашков стане председател на КПКОНПИ, той да поиска от Кирил Петков да го направи министър на вътрешните работи.

Ето какво мисли Георги Георгиев за предсрочния вот на 2 април: “Не смятам, че “Продължаваме промяната” участват в изборите, за да се върнат в изпълнителната власт. Не искат да са във властта, те искат да са в парламента. Бившият енергиен министър Александър Николов, на когото беше повдигнато обвинение, съгласуваше всичко с Кирил Петков и Асен Василев. Те искат да са в парламента, за да са с имунитет и да имитират опозиция.”


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално

    32 33 Отговор
    Славчо взе парите от Шиши и Боко ама нещеше да фърли по нещо надолу по веригата.

    Коментиран от #13, #40, #42

  • 2 Руди Гела

    42 26 Отговор
    Промяната идва. Промяната продължава. Промяната е неизбежна. Има как. На втори април гласувай за "Продължаваме промяната". За повече справедливост при разпределянето на паркоместата по селата и паланките по Северна България! Лоялно и коректно момче съм с няколко бадки телохранители и изобщо не накисвам хора с наркотици и пици с кристали заради паркоместа. Ама изобщо. Заслужавам вашето доверие.
  • 3 Руди Гела

    30 9 Отговор
    Промяната е неизбежна. И крадливите дечици, навъртащи се около Панорама МОЛ Плевен вече го знаят. Тя вече е започнала. Гласувайте за мен, една чиста и неопетнена душичка, неспособна на зло.
  • 4 Последния Софиянец

    42 9 Отговор
    Радо Гела и баща му събираха парите на Вълка.Цял живот работят за мутри и затова плашат с мутри.

    Коментиран от #5

  • 5 Руди Гела

    25 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Не е вярно това нещо. Искаш ли да те накиснем с наркотици и пици с кристали като много говориш? Едно обаждане правя до моите хора и си дотам.
  • 6 Каскет

    34 25 Отговор
    Боко извади пачките и плаща наред да се очернят ПП.

    Коментиран от #10, #35

  • 7 Българка

    34 31 Отговор
    ЕГати и "Промяната ".Това чудо иска да ни управлява.
  • 8 Хаха

    25 15 Отговор
    Добре де, а тази "друга група", на която са платили, защо не гласува в подкрепа на правителството при вота на недоверие? Или този се е почувствал ощетен, че в крайна сметка каквито и пари да са искали, Кирил Петков е предложил само чест и слава (сиреч избираеми места), а не пари и го е яд, че се е навил? Глупости за наивници.

    Коментиран от #12, #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българка

    24 13 Отговор

    До коментар #6 от "Каскет":

    Брей, тоя Боко, голям умник. Как само манипулира обикновените душички (като теб) . А, чакай, нали беше проЗт. Обърках се, какъв е Боко, умен манипулатор или тиква? Уточнете се това троловете на ПП.
  • 11 Хаха

    15 15 Отговор
    Мдам нормално за тази личност която преди време доста добре беше разконспирирана от Георги Градев, който и юридически и като човек и на светлини години от това надорузомение руди гела. А за Кирчо и кокорчо това си го казвам, че нямат разлика от буци само, че те по модерно крадът. Иначе си имаме едни и същи хорица който искат да се докопат до кокола, а за народа трици.
  • 12 Българка

    9 6 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Човека взе парите и дръжте им петите. Хииихи, не е балък този който взима парите.
  • 13 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нормално":

    И за какво ги е взел?
  • 14 Мурук Пентагончев

    16 2 Отговор
    Гледам снимката и се сещам за филма Кап Петко войвода с репликата " Хвърляй бомбата " !
  • 15 ПЪРВИЯ

    9 10 Отговор
    Това да предизборни глупости
  • 16 Минева

    10 11 Отговор
    Колко компоти предложи ТД??? Оказа се, че РВ не пие компоти и тошкото подивя. Интригите край нямат. РВ вече няма общо с тошковците и не само той. Много други са ви вече бивши. Ако случайно влезете в 49 НС е ясно с какво ще се занимавате. Гледайте си учиндолския миндерник!
  • 17 Сега очакваме

    10 9 Отговор
    Дългия кратун да излезе и каже аз казах ли ви

    Коментиран от #41

  • 18 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Не са гласували, защоте е немало сухо. Асен само прибира, не дава ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Излиза че итн

    12 5 Отговор
    През цялото време са спрятали подслушвания е че в тази партия до един са про.таци
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    11 10 Отговор
    Защо мълча досега тоз убавец, ТУЛУПА го накичи и взе да пее лъжливи песни. И после някое посче от Барселонския да преживява ще получи за награда че оплюва ПП преди изборите.
  • 23 Този Георги Георгиев от ИТН, клюкарка

    6 10 Отговор
    лие Предател, Злобар, такива не ги искат никога и никой! Има един Илиан Василев като пример, никъде не го пиканиха, Плюе и Клюкарства по адрес на всякой!
  • 24 Бамбука

    10 3 Отговор
    Тия ми напомнят на вица за лудницата. Завързали едни чаршафи, един се спуска, после се катери нагоре и казва - Не става. Късо е. Завързали още един чаршаф. Спуска се, после се качва и пак - Не става. Много е дълго. До изборите ще се наслушаме на какво ли не. Парата играе и ден година храни.
  • 25 а хората

    14 1 Отговор
    А хората, които ви вярват, които гласуват за вас ? А хората, които едва свързват двата края, но след всеки изборен ден се надяват да са избрали на -добрите, тези хора.....как ще ги гледате в очите ?
    Откъде се взехте. Огромна част от кандидат депутатите са зависими от някой, от нещо. Болни са от нарцисизъм и лишени от морал.
    Стига разрушавахте държавата ни.
    Алчни същества такива.
  • 26 Тити

    11 14 Отговор
    ИТН започнаха с гнусната пропаганда като мафиотите от Герб.
  • 27 Българин

    8 2 Отговор
    Боклуци
  • 28 123456

    8 3 Отговор
    каква низост , съвестта им ще гори !
  • 29 Този Георги е

    9 8 Отговор
    Гризнал мангизите от толупа и сега се отплаща.Каде беше досега бе Георги като си света вода ненапита защо мълча досега
  • 30 В цялата история

    11 6 Отговор
    Има нещо много хубаво че този Георги и ИТН са минало но дълго ще ни напомнят какви мизерници са били
  • 31 Анонимен

    6 8 Отговор
    Не четем клюки. Основаваме се на хора проучени, зад Асен Василев са много млади необременени хора.
  • 32 Зевзек

    7 2 Отговор
    Ей това са нашите политици- нечистоплътни,корумпирани и нагли...докато не заиграе сопата няма да се оправим.
  • 33 дедо

    8 3 Отговор
    Георгиев не говори от свое име. Той е човек на Алексей Петров. Нататък всеки сам да си преценя.
  • 34 Пако

    11 3 Отговор
    БЪЛГАРИНА СИ Е БАЙ ГАНЬО,ЗА ПАРИ БИ ПРОДАЛ И НАЙ МИЛОТО СИ.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор
    НА СНИМКАТА ........ БАНДА ПРЕСТЪПНИЦИ И МАФИОТИ ........ ФАКТ !
  • 37 Демократ

    9 10 Отговор
    Толкова скапана история, измислете нещо друго,ама то за мръсотията акъл не трябва. Колко ли пликове ви даде мафията да не работи Парламента,като бяхте вътре и да скроите всички лъжи и интриги, за да бъде съборено редовното правителство и да вкарате държавата в 2 годишен хаос, какво ли не натворихте на Кирил Петков. Ясно е,че не е удобен на мафията, от която сте и сега пак сте се разлаяли, жалки прости и рошави недоразумения.
  • 38 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 1 Отговор
    НА СНИМКАТА ........ ДОКАЗАНИ МАФИОТИ ....... ФАКТ !
  • 39 Продажниците винаги

    3 3 Отговор
    стигат до разделение и вадене на кириливити си ризи! А от това печелят хората, защото виждат много истини! Иначе не, че беше тайна, че мафията зад кирил петков, ги купи тези продажници, но липсваха подробностите! А ти народе, чуваш ли сумите? Те са твоите пари, от теб откраднати, а ти пак гласувай за мафията ПП, ДБ, ГЕРБ!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 И ще е

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Сега очакваме":

    прав! Каза ни, че лъжата рано или къдно, излиза наяве!
  • 42 Абе Славчо не знам.

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нормално":

    Ама ти взе жълтите стотинки от лъжеца кирил петков, за да ни кажеш, че ПП и ДБ, са ударили дъното, като са наели отпадъци които се ненавиждат, за да им тиражират лъжите! как сазмо ги накисна ПП и ДБ, че плащат за лъжи, с тъз детска простотия? :))
  • 43 Годподине

    2 0 Отговор
    Много грозно е да правиш мръсно предизборно,ако беше депутат щеше да мълчиш,но обиден,че не си станал дрънкаш.Сигурен ли си ,че не са ти платили да плюеш и ти.Само на кого даваш интервю жалка работа.Много се излагаш.
  • 44 Ясно стана

    1 0 Отговор
    От всичко се разбира, че отцепниците от ИТН много искали да вземат 500 000, ама не са им дали и правителството паднало.
  • 45 и аз така мисля

    1 2 Отговор
    Правителството на ПП е Правителство на Провала. За тях е най-изгодно да са опозиция за да имат имунитет и да вдигат пушилка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове